W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
PoprostuM wrote:Gin nie odbierał telefonów i jakoś mnie to ucieszyło, bo to jeszcze chwila spokoju 😅 trochę się wyłączyłam wczoraj, bo miałam paskudny dzień, ale wieczorem pojechaliśmy do Księdza, który nam dawał ślub. Cudowny, mądry człowiek, z którym można po ludzku porozmawiać, popłakać i dostać życiowe rady. Jakoś mnie to spotkanie wzmocniło.
Siedzę od rana w pracy i czuję się tragicznie (z czego nadal się bardzo cieszę), jakby szło do mnie wielkimi krokami zatrucie pokarmowe. Nie mam chyba mdłości, ale jest mi non stop trochę słabo i niedobrze jakkolwiek to zabrzmi :p chyba mdłości sobie wyobrażam inaczej, mocniej. Chciałabym położyć się pod kocykiem i pooglądać telewizję, ale zajmuje sobie czas, żeby za dużo nie myśleć i jeszcze po pracy widzę się z przyjaciółką.PoprostuM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Wiem, że się nie robi z pierwszego moczu dlatego nie robiłam z pierwszego 😋 Nie koniecznie pomiedzy 10-22 bo różne są zdania na ten temat. Jak wrócę z pracy będę powtarzać i tak jeszcze 😋
-
nick nieaktualnyPani Miśka wrote:Z ego co pamiętam u mnie pisało w ulotce zeby nie robić tez przed 10, dlatego wspomniałam o pierwszym moczu tez ja byłam taka mądra ze pierwszy cykl z owulakami tak właśnie robilam 😂partner czytał ulotkę i zrozumiał z pierwszego moczu haha
abrakadabra lubi tę wiadomość
-
PoprostuM wrote:Aaah i słuchajcie, jak czytam, że do 30 dziecko i tak dalej to przypominam sobie moje założenia, że mając 27 lat będę w ciąży albo urodzę - ile mi to krzywdy zrobiło i presji jak 27 urodziny świętowałam po poronieniu. Oczywiście fajniej urodzić wcześniej, ale w obecnych czasach i społecznie i medycznie to już ma niewielkie znaczenie ❤️
Ja też różne rzeczy sobie zakładałam, że zajdę w ciążę mając 25 lat.
Jak już urodziłam córkę to chciałam aby miała rodzeństwo, tak max do 2 lat różnicy
Nic z tych planów nie wyszło, córkę urodziłam mając 28 lat.
Teraz mam 32 i jestem w drugiej ciąży.
Trochę społecznie narzuca się taką presję zachodzenia w ciążę przed 30 - nic dobrego z tego nie wynika.
A teraz już wiem, że życie uczy pokory i cierpliwościPoprostuM lubi tę wiadomość
-
conte wrote:U mnie bardzo podobnie, lekarz prywatny nie widział pcos, kazał brać leki na torbiel, skasował za wizytę, wypisał receptę i zaprosił na następną za 3 mies. Kazał wstrzymać się z staraniami i faszerować sie anty.
Lekarz nfz stwierdził brak torbiela ale kilka pęcherzyków na prawym jajniku i stwierdził, że wygląda to na pcos ale bez paniki bo nie ma ich jakoś strasznie dużo, było ich chyba z 8. Powiedział, ze nie ma przeciwwskazań do starań o maluszka.
Więc ilu lekarzy, tyle opinii... dlatego dopytywałam o owulaki z pcos bo u mnie wychodziły normalnie i postanowiłam sobie zdiagnozować brak tego schorzenia skoro lekarz tylko podejrzewał a testy ładnie się wybarwiały na owu i później bladły
Mam taka cichą nadzieję ze u mnie jest podobnie i tego pcos nie mam. Skoro owulaki ładnie wskazaly pik a potem bladly. Ale czy tak faktycznie bedzie? Tego nie wiem. Okaże sie przy testowaniu 😊2021 -Starania o pierwsze 👶🏻🥰
19.02.2022- ⏸🥺🤰🏻
22.02.2022- beta 3752,6💞🥺🥺
24.02.2022- beta 7111,7 💞🥺😍
28.02.2022- dzidzia 4,5mm, mamy ❤
14.03.2022- dzidzia 17,1mm ❤
13.04.2022- I prenatalne, dzidzia 6.67cm 🎀🤰🏻💞
09.05.2022- babyBOY! 160g szczęścia💙
01.06.2022- badania połówkowe 350g szczęścia 💙
16.10.2022 - Ignacy 🥰♥️
Cudzie trwaj! 🥰😊
👰-24 PCOS? IO
Fertistim, PregnaStart, Euthyrox 37.5, Glucophage,Wit.D, Wit.B12
🤵-26 Fertistim, Wit.D, MACA, NAC, Q10, Wit.B12, Wit.C, Cynk, Selen
4lata po 👰🤵
👫+🐕 -
nick nieaktualny
-
Pani Miśka wrote:haha, nic nie było widać?
Nic
Lekarka się tylko zapytałam co jadłam? A ja na to, że fasolkę
Zaśmiała się i powiedziała, że mam tak wzdęte jelita, że dzisiaj to nic nie zobaczy na USG.
Dlatego teraz przed wizytą u gina boję się jeść cokolwiek, żeby nie było powtórkiIzi lubi tę wiadomość
-
Przypomniałam sobie jak jedna kobieta u mnie z wsi powiedziała mojej mamie, która była w ciąży z moją siostrą i miała wtedy 31 lat w sumie nie skończone nawet bo rodziła tydzień przed swoimi urodzinami, że ona w tym wieku by się nie zdecydowała i bała.
WTF?! Mamie było przykro, urazę chowa już kilkanaście lat, w TYM WIEKU? Młoda kobieta, normalny wiek!
Było to kilkanaście lat temu i myślenie ludzi na wsi może inne ale wiecie mimo wszystko gdzie ludzie mają rozsądek.
To było typowe dogryzienie drugiej kobiecie i to jeszcze takiej w widocznej ciąży...♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025
♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022
♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08 -
nick nieaktualnyMałaMi* wrote:Mam taka cichą nadzieję ze u mnie jest podobnie i tego pcos nie mam. Skoro owulaki ładnie wskazaly pik a potem bladly. Ale czy tak faktycznie bedzie? Tego nie wiem. Okaże sie przy testowaniu 😊
no jeśli mi dobrze wskazywały to jestem dziś 7dpo i mnie skręca 😂 😂 tfuuu sama się nakręcam swoim wykresem i dokładnie wpatruję się w niego jak w Mona Lise w Luwrze 😂 😂 😂 też mi sie to wryło w głowe i świetnie przy okazji pasuje 😂MałaMi*, PoprostuM, Kremówka, Ancalime lubią tę wiadomość
-
conte wrote:no jeśli mi dobrze wskazywały to jestem dziś 7dpo i mnie skręca 😂 😂 tfuuu sama się nakręcam swoim wykresem i dokładnie wpatruję się w niego jak w Mona Lise w Luwrze 😂 😂 😂 też mi sie to wryło w głowe i świetnie przy okazji pasuje 😂
To ja tak samo. Jesli nie oszukały mnie to dzis 7dpo 😁
Uwielbiam ten zwrot 😂😂pasuje tu idealnieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 09:57
2021 -Starania o pierwsze 👶🏻🥰
19.02.2022- ⏸🥺🤰🏻
22.02.2022- beta 3752,6💞🥺🥺
24.02.2022- beta 7111,7 💞🥺😍
28.02.2022- dzidzia 4,5mm, mamy ❤
14.03.2022- dzidzia 17,1mm ❤
13.04.2022- I prenatalne, dzidzia 6.67cm 🎀🤰🏻💞
09.05.2022- babyBOY! 160g szczęścia💙
01.06.2022- badania połówkowe 350g szczęścia 💙
16.10.2022 - Ignacy 🥰♥️
Cudzie trwaj! 🥰😊
👰-24 PCOS? IO
Fertistim, PregnaStart, Euthyrox 37.5, Glucophage,Wit.D, Wit.B12
🤵-26 Fertistim, Wit.D, MACA, NAC, Q10, Wit.B12, Wit.C, Cynk, Selen
4lata po 👰🤵
👫+🐕 -
Izi wrote:Przypomniałam sobie jak jedna kobieta u mnie z wsi powiedziała mojej mamie, która była w ciąży z moją siostrą i miała wtedy 31 lat w sumie nie skończone nawet bo rodziła tydzień przed swoimi urodzinami, że ona w tym wieku by się nie zdecydowała i bała.
WTF?! Mamie było przykro, urazę chowa już kilkanaście lat, w TYM WIEKU? Młoda kobieta, normalny wiek!
Było to kilkanaście lat temu i myślenie ludzi na wsi może inne ale wiecie mimo wszystko gdzie ludzie mają rozsądek.
To było typowe dogryzienie drugiej kobiecie i to jeszcze takiej w widocznej ciąży...
Ludzie to chamy, no nie da się tego inaczej nazwać.
Moja teściowa zaszła w ciążę mając lat 40 i też słyszała teksty typu "wpadka w tym wieku?a to możliwe?"
Ludziom wiecznie coś będzie nie pasowało, za stara, za młoda, za gruba, za chuda.
Olać ich i robić swoje. -
nick nieaktualny