W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, miałam nie testować już bo temp i tak spadała. Dzisiaj nie spadała, tylko została na tym samym poziomie, co wczoraj. Podkusiło mnie zatestować, no ale wiadome co ujrzałam. 🙄
Czekam na @. W 13dpo nie ma się co łudzić, że może byc za wcześnie💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Aannaaja lezka mi sie zakrecila.....!
Piękna fasolka!
Aby zdrowo rosla !!!
❤❤❤😍😍😍😱
Ja po wizycie. Wszystko oczyscilo sie ladnie. Brak jakichs niepokojacych rzeczy. Nic pozamacicznego. W prawym jajniku juz dominujace ladne sa. Chociaz kazal odczekac miesiac. Aby glowa odpoczela. Lewy jednak tak jak podejrzewal. Jest policystyczny. Ale prswy za to jajnik zdrowy piekny. sluzowka wyglada ladnie. Nie potrzebny zabieg tabletki. Gdyby bylo cos niepokojacego mam dzwonic.
Kazal nadal pic inofem. I jakies cos ziolowe dal do picia ze 2razy dziennie. I maks przed 3 miesiace. Nie dłuzej. Jakas dziwna nazwa. Castagaas...czy cos w tym stylu. NaraZie mowi zeby cykl sie unirmowal po tym. A po kolejnej miesiaczce juz przyjsc na normalna wizytr i wtedy da mi juz skierowanie na konkretne badania . No i w poniedzialek czy wtorek powtorzyc bete. Zeby upewnic sie ze spada. Więc jestem juz spokojna. Czekam na nowy cudowny cykl.PoprostuM, Kremówka, smoothie, Marti1984, MałaMi*, Czytoto, milam, Syla87, Gwiazdeczka 93, annaanja, Vivian lubią tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Misska- nie chodzi o obwinianie ale tak jak mówisz, ja ciągle latam do ginekologa i się rozkraczam, a wymagam narazie od niego tylko jednego badania. Ja pilnuję cyklu, ja biorę leki, ja się kłuję. Tak jak mówisz albo dwie strony chcą i się wspierają albo się nie uda...
Marti- dziękuję ♥️
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
smoothie wrote:Milam nie wiem ale ja też się ostatnio za bardzo nakręcam. Wcześniej starania to był seks i robienie testów owulacyjnych. Teraz kupuję jakieś suplementy, mierzę temperaturę i jeszcze mnie coś podkusiło żeby pójść do ginekologa(pierwszego lepszego) w 9dc. I co się okazało, no siedzę wku... na maksa.
Nigdy nie zdarzyło mi się nic podobnego no to masz babo placek Niby wiedziałam,że jest wcześnie ale zaraz weekend i nie było jak się umówić.. a więc w badaniu usg nie mogła znaleźć lewego jajnika(żaden lekarz nie miał z tym problemów), po prostu dociskał głowicą w odpowiednim miejscu. A ta poświęciła mi 10 min i do widzenia. Nie chciało mi się nawet gadać z babą,czekałam pół h bo trzymała pacjentkę 40min a umawia co 15min..a ja z wywiadem i usg po 10 min już wychodziłam.
W ten sposób nie dowiedziałam się niczego-no może poza tym,że endometrium liche bo 1 fazy..
Na jednym jajniku nie znalazła pęcherzyka, a na drugim-no sorry drugiego nie znalazła
Rozum mi podpowiada,że super kompetentna nie była i w zasadzie w poważaniu miała gdzie ten jajnik jest.
Czy to oznacza cykl bezowulacyjny czy mam wyluzować?
Wyluzuj. Naprawde. Idz jesli masz do swojego stalego lekarza .....nigdy nie bylam za chodzeniem do takich lekarzy z doskoku...
Bo czlowiek tylko niepotrzebne sie nakreca! Idz do jedengo jeszcze zobaczysz kochana co ci powie....23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
miska997 wrote:Aannaaja lezka mi sie zakrecila.....!
Piękna fasolka!
Aby zdrowo rosla !!!
❤❤❤😍😍😍😱
Ja po wizycie. Wszystko oczyscilo sie ladnie. Brak jakichs niepokojacych rzeczy. Nic pozamacicznego. W prawym jajniku juz dominujace ladne sa. Chociaz kazal odczekac miesiac. Aby glowa odpoczela. Lewy jednak tak jak podejrzewal. Jest policystyczny. Ale prswy za to jajnik zdrowy piekny. sluzowka wyglada ladnie. Nie potrzebny zabieg tabletki. Gdyby bylo cos niepokojacego mam dzwonic.
Kazal nadal pic inofem. I jakies cos ziolowe dal do picia ze 2razy dziennie. I maks przed 3 miesiace. Nie dłuzej. Jakas dziwna nazwa. Castagaas...czy cos w tym stylu. NaraZie mowi zeby cykl sie unirmowal po tym. A po kolejnej miesiaczce juz przyjsc na normalna wizytr i wtedy da mi juz skierowanie na konkretne badania . No i w poniedzialek czy wtorek powtorzyc bete. Zeby upewnic sie ze spada. Więc jestem juz spokojna. Czekam na nowy cudowny cykl.
Uffff, w tym całym nieszczęściu znalazło się trochę szczęścia! Cieszę się, że masz już to za sobą 💪 No i lekarz chyba taki pozytywny, fajnie że tyle dobrych informacji dał i jest plan na kolejny miesiąc. ja właśnie łykałam te zioło tylko w tabletkach i jest bardzo bardzo polecane
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Smoothie ja kilka razy też szłam w 9 dc i nie było pęcherzyka dominującego i się zalamywalam. Jakiś żal bo owulację koniec końców i tak miałam. Daj spokój ;*
smoothie lubi tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
miska997 wrote:Ja bym chyba juz Nieee wrocila dodo tej Pani....
Wyluzuj. Naprawde. Idz jesli masz do swojego stalego lekarza .....nigdy nie bylam za chodzeniem do takich lekarzy z doskoku...
Bo czlowiek tylko niepotrzebne sie nakreca! Idz do jedengo jeszcze zobaczysz kochana co ci powie....
NWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2021, 14:22
-
PoprostuM wrote:Uffff, w tym całym nieszczęściu znalazło się trochę szczęścia! Cieszę się, że masz już to za sobą 💪 No i lekarz chyba taki pozytywny, fajnie że tyle dobrych informacji dał i jest plan na kolejny miesiąc. ja właśnie łykałam te zioło tylko w tabletkach i jest bardzo bardzo polecane
Ogolnie b.pozytywny. obawial sie ze pozamaciczna sieokaze z ta beta ale jak napisalam ze jest krew ze skrzepami to mowi ze sie uspokoil troche.
Ciesze sie ze samo sie oczyscilo. Bez zadnych pomocy. Wrzesien luzuje a jak dobrze bedzie na wizycie w pazdzierniku jak pozwoli to bedziemy dzialac na nowo.
Musze zobaczyc na necie co to wg zaziolko. Mowi ze na uregulowanie cyklu bardzo dobre niby....no zobaczymy
Smothie smiac mi sie chce ale kurde bedzie dobrze nie mow o glupocie. Bo zwyczajnie chcialas sprawdzic. Nie ma tym nicglupiego. Zapomnij o tej wizycie. My ci pomozemy. ZobacYsz. Bedzie dobrze. 😍❤
Do mojego gina tez drzwiami i oknami sie pchaja....ja weszlam po 20 a po mnie byly 2 kobiety jwszcze. Facet nie ma zycia prywatnego. 😂😂😂
Ale lekarz od serca. Mówi ze dzien noc jakby sie cos dzialo dzwonic pisac. On jest zawsze do dyspozycji. Na szczescie stale pacjentki z marszu przyjmuje spokojnie. Z tym problemu nir ma....ufffffPoprostuM lubi tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Helcia wrote:Misska- nie chodzi o obwinianie ale tak jak mówisz, ja ciągle latam do ginekologa i się rozkraczam, a wymagam narazie od niego tylko jednego badania. Ja pilnuję cyklu, ja biorę leki, ja się kłuję. Tak jak mówisz albo dwie strony chcą i się wspierają albo się nie uda...
Marti- dziękuję ♥️Helcia lubi tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Niestety nie miałam dzisiaj czasu na bieżąco was czytać i się udzielać, a nadrobienie tylu stron było niezłym wyzwaniem 😅
Co do wątku wrześniowego, jest mi obojętne jaki, ważne ze z wami❤️ Wasze wsparcie i wiedza są nieocenione, a mam nadzieje, ze ja również wnoszę coś wartościowego do naszego wątku ☺️
Lilianna, kreseczka nieziemska, na pewno jutro będzie piękna beta 🍀
Annaaja, kropuś przecudowny😍 rośnijcie zdrowo i spokojnie🥰
Miska, Kremowka, cieszę się ze wizyty były udane i wszystko jest w porządku 🙂Kremówka, annaanja lubią tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj test owu wyraźnie ciemniejszy, ale dalej negatywny. Także biorę mojego w obroty i zobaczymy, może zaliczę jeszcze owulke w tym sierpniu😉 Chociaż ostatnio tez mi się wydawało, ze ciemnieją a skończyło się na bezowulacyjnym🤷♀️
Marti1984 lubi tę wiadomość
-
smoothie wrote:Milam nie wiem ale ja też się ostatnio za bardzo nakręcam. Wcześniej starania to był seks i robienie testów owulacyjnych. Teraz kupuję jakieś suplementy, mierzę temperaturę i jeszcze mnie coś podkusiło żeby pójść do ginekologa(pierwszego lepszego) w 9dc. I co się okazało, no siedzę wku... na maksa.
Nigdy nie zdarzyło mi się nic podobnego no to masz babo placek Niby wiedziałam,że jest wcześnie ale zaraz weekend i nie było jak się umówić.. a więc w badaniu usg nie mogła znaleźć lewego jajnika(żaden lekarz nie miał z tym problemów), po prostu dociskał głowicą w odpowiednim miejscu. A ta poświęciła mi 10 min i do widzenia. Nie chciało mi się nawet gadać z babą,czekałam pół h bo trzymała pacjentkę 40min a umawia co 15min..a ja z wywiadem i usg po 10 min już wychodziłam.
W ten sposób nie dowiedziałam się niczego-no może poza tym,że endometrium liche bo 1 fazy..
Na jednym jajniku nie znalazła pęcherzyka, a na drugim-no sorry drugiego nie znalazła
Rozum mi podpowiada,że super kompetentna nie była i w zasadzie w poważaniu miała gdzie ten jajnik jest.
Czy to oznacza cykl bezowulacyjny czy mam wyluzować?
O kurde, nie znalazła jajnika i nawet się nie wysiliła żeby poszukać. Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać (choć nie powiem, rozbawił mnie twój opis, sorki).
Na pewno to nie oznacza cyklu bezowulacyjnego-za wcześnie jeszcze o tym mówić w 9 DC a poza tym nie znalazła jajnika, a może właśnie tam coś się kluje. -
Lilianna gratuluję kreseczki, Annaaja niech fasolka rośnie zdrowo!
Smoothie:
Oto lista badań, które ja mam zalecone (tzn prawie wszystkie zrobione)
- allo mlr (to się robi razem z partnerem)
- test mikrocytotoksyczny cross match (tez razem)
- kir
- ana 1 i jak coś wyjdzie nie tak to ana2 i ana3 jak dalej coś nie tak
-przeciwciała antykardiolipinowe igm igg
- antykoagulant tocznia
- p/ciała p/ beta-2 glikoproteinie igg igm
- p/ciała p/ fosfatydyloserynie igg igm
- p/ciała p/ protrombinie igg igm
- stężenie homocysteiny
- mutacja FV leiden
- mutacja genu protrombiny
- stężenie wolnego białka S
- aktywność białka C
- aktywność antytrombiny III
- stężenie fibrhnogenu
Ufff udało się oczywiście nie wiem, czy Tobie akurat któreś z nich się przyda, jeśli nie robiłaś mutacji to od tego bym w ogóle zaczęła.
Ja mam generalnie wszystkie badania ok, kilka na granicy, a mimo tego ciąży w ogóle nie ma, myślę, że właśnie mutacja Pai mi tak miesza, że w ogóle nie dochodzi do zagnieżdżenia. Albo mamy cholernego pecha, że od 1,5roku nie możemy się wstrzelić🤦🏼♀️
-
Paulina1106 wrote:Lilianna gratuluję kreseczki, Annaaja niech fasolka rośnie zdrowo!
Smoothie:
- kir
- antykoagulant tocznia
- stężenie homocysteiny
- mutacja FV leiden
- aktywność białka C
- stężenie fibrhnogenu
Ufff udało się oczywiście nie wiem, czy Tobie akurat któreś z nich się przyda, jeśli nie robiłaś mutacji to od tego bym w ogóle zaczęła.
Ja mam generalnie wszystkie badania ok, kilka na granicy, a mimo tego ciąży w ogóle nie ma, myślę, że właśnie mutacja Pai mi tak miesza, że w ogóle nie dochodzi do zagnieżdżenia. Albo mamy cholernego pecha, że od 1,5roku nie możemy się wstrzelić🤦🏼♀️29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Paulina1106 wrote:Lilianna gratuluję kreseczki, Annaaja niech fasolka rośnie zdrowo!
Smoothie:
- kir
- antykoagulant tocznia
- stężenie homocysteiny
- mutacja FV leiden
- aktywność białka C
- stężenie fibrhnogenu
Ja mam generalnie wszystkie badania ok, kilka na granicy, a mimo tego ciąży w ogóle nie ma, myślę, że właśnie mutacja Pai mi tak miesza, że w ogóle nie dochodzi do zagnieżdżenia. Albo mamy cholernego pecha, że od 1,5roku nie możemy się wstrzelić🤦🏼♀️
Paulina dziękuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2021, 14:23
-
miska997 wrote:Jasne! Tyle szczescia wże nieszczesciu. Hahaha zapalil nawet lampeczke zeby zobaczyc jaka krew. 😂😂😂 ale mowi zekoncowka organizm szybko dojdzie do siebie.
Ogolnie b.pozytywny. obawial sie ze pozamaciczna sieokaze z ta beta ale jak napisalam ze jest krew ze skrzepami to mowi ze sie uspokoil troche.
Ciesze sie ze samo sie oczyscilo. Bez zadnych pomocy. Wrzesien luzuje a jak dobrze bedzie na wizycie w pazdzierniku jak pozwoli to bedziemy dzialac na nowo.
Musze zobaczyc na necie co to wg zaziolko. Mowi ze na uregulowanie cyklu bardzo dobre niby....no zobaczymy
Smothie smiac mi sie chce ale kurde bedzie dobrze nie mow o glupocie. Bo zwyczajnie chcialas sprawdzic. Nie ma tym nicglupiego. Zapomnij o tej wizycie. My ci pomozemy. ZobacYsz. Bedzie dobrze. 😍❤
Do mojego gina tez drzwiami i oknami sie pchaja....ja weszlam po 20 a po mnie byly 2 kobiety jwszcze. Facet nie ma zycia prywatnego. 😂😂😂
Ale lekarz od serca. Mówi ze dzien noc jakby sie cos dzialo dzwonic pisac. On jest zawsze do dyspozycji. Na szczescie stale pacjentki z marszu przyjmuje spokojnie. Z tym problemu nir ma....ufffff
Miska super i po stresie, wiesz ze możesz wiec teraz trochę szczęścia i do dzieła 🥰Starania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰 -
smoothie wrote:Paulina dziękuję
Sporą część badań mam za sobą, po poronieniu zrobiłam bo nie dawało mi to spokoju. Reszta ewentualnie przede mną. Z mutacji mam tylko homo MTHFR więc metyle to coś dla mnie.
A czy któraś robiła stężenie wolnego białka S i aktywność białka C w diagnostyce? w sklepie internetowym jest wzmianka żeby przed pobraniem skontaktować się z punktem, ktoś wie z czym to jest związane?
Nieszczęsne ana mam 1:160 czyli słabo dodatnie i tu opinie różne, jak reszta ok to nie ma się czego bać.. ponoć.
Ja robiłam normalnie w diagnostyce, z marszu poszłam chociaż Panie z obsługi trochę były zagubione jak im powiedziałam jakie badania chce zrobić🤷🏼♀️
Moje lab nie wykonuje tych wrażliwych a te zrobili normalnie (tylko się czeka z tydzień ale to nic bo któreś z tych przeciwciał to 20 dni czekania 🙀)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2021, 23:16
-
Paulina1106 wrote:Ja robiłam normalnie w diagnostyce, z marszu poszłam chociaż Panie z obsługi trochę były zagubione jak im powiedziałam jakie badania chce zrobić🤷🏼♀️
Moje lab nie wykonuje tych wrażliwych a te zrobili normalnie (tylko się czeka z tydzień ale to nic bo któreś z tych przeciwciał to 20 dni czekania 🙀)
OkWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2021, 14:23