W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem, która z dziewczyn odeszła z forum, ale życzę aby wszystko się Tobie poukładało, zawsze możesz wrócić :*
-
nick nieaktualny_Hania wrote:Kliknęłam i nic mi się nie wyświetla po dwukropku. Ani że masz, ani że nie masz ale nie mogę obejrzeć. W kazdym razie mimo to nie spisuj na straty cyklu
-
conte wrote:A to dziwne, bo mam udostępniony i jak klikam na Ciebie to wyświetla mi, że nie masz🤔
Ja nie widzę Coś mam zablokowane możesyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Czasami trzeba wyjść z wątku i jeszcze raz wejść, kliknąć nazwe użytkownik i sie wyświetli że ktoś ma udostępniony wykres (trzeba kliknąć w "tak")😊
_Hania lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Pani Miśka wrote:U mnie testy owulacyjne dosłownie białe a śluz mocno plodny, libido w kosmos 😂 no nie moze być za łatwo, moze bezowulacyjny będzie... Zwykle 10 mam już pik
Też tak miałam w tym cyklu. Śluz super, a testy białe. Aż w końcu jak test owu był pozytywny, to nie pozostawiał żadnych wątpliwości - krecha była aż fioletowa😂 I właśnie nie było tak, że stopniowo ciemniały, tylko z negatywa zrobił się pozytyw następnego dnia 🤭Pani Miśka, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Pani Miśka wrote:U mnie testy owulacyjne dosłownie białe a śluz mocno plodny, libido w kosmos 😂 no nie moze być za łatwo, moze bezowulacyjny będzie... Zwykle 10 mam już pik
Nie każdemu wychodzą testy korzystałabym w pełni z dni z płodnym śluzem:) pozniej możesz sobie zbadać proga albo pójść na monitoringstarania od 09.2020
1cs - 5cs "na luzie"
5 cs 11 cs "z pomocą lekarza"
12 cs „wakacje od pomocy medycznej„ - wymazy przed hsg zrobione -> ureaplasma species pozytywny->antybiotyk
10.08.2021 ⏸️ beta hcg 721; progesteron 45,6
12.08.2021 beta hcg 1773
26.08.2021 1 wizyta, 6 mm, mamy serduszko
Ona 28l. 👰♀️ (z 03/04.21) anty tg <0,9✅; anty tpo 0,3✅; kortyzol 7,13⚠; tsh 0,94✅; ft3 3,35✅; ft4 0,78✅; torbiele niegrozne na tarczycy od wielu lat takie same (usg co roku); homocysteina 5,9✅; d3 44✅; b12 462✅; amh 3,96✅, estradiol 49,5✅, lh:fsh 6,6:10 ❌; prolaktyna 15,78✅
supl: LittleMe, EPA + DHA, D3
-
Cześć dziewczyny, wczoraj w 21dc miałam lekki spadek temp chyba do linii podstawowej i dość mocny ból miesiaczkowy, aż cały dzień z podpaską chodziłam, bo byłam pewna, że przedwczesna @ nadejdzie. Nie nadeszła, a dzisiaj wzrost temp. Tak miałam z córką przy implantacji, więc z wrażenia od razu test zrobiłam 🤦♀️ i negatyw.
Kiedy po takim spadku jest sens robić test, żeby już wyszedł wiarygodny? 😉
Dodam, że nie jestem pewna kiedy była owulacja, ovufriend mi wyznaczył na 10dc, inna apka na 13 dc, zapewne owu była gdzies w tym przedziale. Wiec jestem 8-11 dpo.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
nick nieaktualnyPani Miśka wrote:Oby i u mnie tak było 😂😂 dziś jeszcze nie sikałam bo od rana wiadro wody wypiłam. Temperatura szoruje mi po dnie wykresu, co cykl to inny...
U mnie wlasnie tez .. a Ja w tym cyklu przestałam mierzyć temperaturę i nie robię testów owulacyjnych, mnie to za bardzo stresuje I nakręca. Ale będę miała monitoring bo mam stymulacje to przynajmniej będę wiedzieć co i jak, bo taka niewiedza też na mnie dobrze nie działa 🙈 tak źle tak niedobrze eh 🤦♀️😂
Mam nadzieję wgl że wrzesień obrodzi w duuuużo kreseczek ⏸🍁🍂🍃PoprostuM lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Cześć dziewczyny, wczoraj w 21dc miałam lekki spadek temp chyba do linii podstawowej i dość mocny ból miesiaczkowy, aż cały dzień z podpaską chodziłam, bo byłam pewna, że przedwczesna @ nadejdzie. Nie nadeszła, a dzisiaj wzrost temp. Tak miałam z córką przy implantacji, więc z wrażenia od razu test zrobiłam 🤦♀️ i negatyw.
Kiedy po takim spadku jest sens robić test, żeby już wyszedł wiarygodny? 😉
Dodam, że nie jestem pewna kiedy była owulacja, ovufriend mi wyznaczył na 10dc, inna apka na 13 dc, zapewne owu była gdzies w tym przedziale. Wiec jestem 8-11 dpo.
Jeśli to byłaby implantacja to test najlepiej zrobić za dwa dni😊 implantacja trwa ok 48h więc za dwa dni już test będzie bardziej wiarygodnyBabulka lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Hej!
Nieśmiało kolejny raz wracam na forum.
W czerwcu tego roku dowiedziałam się, że jestem w ciąży (termin miałam mieć na marzec 2022).
Niestety w lipcu okazało się w 7tc, że serduszko przestało bić i poroniłam samoistnie, miałam intensywny okres.
Beta potem spadła do zera. Miałam poczekać na kolejny okres i gdyby się opóźniało coś to iść na usg sprawdzające czy się oczyściłam sama. Teraz okres się spóźnia 7 dzień ale mimo to czuję jakby nadchodził. Zrobiłam wczoraj test i wydawało mi się, że wyszedł negatyw ale jak wyrzucałam go do kosza to zobaczyłam bladą bladziuchną kreskę - ale miałam wrażenie, że mi się dwoi w oczach.
Dzisiaj zrobiłam test (ale nie z pierwszego siku :p ) i wyszły już dwie kreski mam tylko nadzieję, że mój stan po poronieniu pozwoli na to by nie zaszkodzić tej ciąży... bardzo wczesnej zresztą.Babulka, Zagadka919, MałaMi*, PoprostuM, conte, Ancalime, Mgdra, KaJa lubią tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Probuj wieczorem. 😀😀😀
A to czy cykl bezowulacyjny czy owulacyjny test nie wykaze. U mnie przez prawie rok pokazywaly owalacje ladne dwie kreski mocne naprawde. A owu nie miałam wg. Pozniej po lekach dopiero ruszyło. Ale z lewego nie mialam bo policystyczny wlasnie. A nawwt jak nie bylo czasem test wyszedl pozytyw....pik wyskoczyl ale pecherzyk nie pekl i nie bylo tak naprawde owu a ja niepotrzebnie sie nakrecalam. 😢😢😢23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
KaJa wrote:Jeśli to byłaby implantacja to test najlepiej zrobić za dwa dni😊 implantacja trwa ok 48h więc za dwa dni już test będzie bardziej wiarygodny2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Majetta wrote:Hej!
W czerwcu tego roku dowiedziałam się, że jestem w ciąży (termin miałam mieć na marzec 2022).
Niestety w lipcu okazało się w 7tc, że serduszko przestało bić i poroniłam samoistnie, miałam intensywny okres.
Beta potem spadła do zera. Miałam poczekać na kolejny okres i gdyby się opóźniało coś to iść na usg sprawdzające czy się oczyściłam sama. Teraz okres się spóźnia 7 dzień ale mimo to czuję jakby nadchodził. Zrobiłam wczoraj test i wydawało mi się, że wyszedł negatyw ale jak wyrzucałam go do kosza to zobaczyłam bladą bladziuchną kreskę - ale miałam wrażenie, że mi się dwoi w oczach.
Dzisiaj zrobiłam test (ale nie z pierwszego siku :p ) i wyszły już dwie kreski mam tylko nadzieję, że mój stan po poronieniu pozwoli na to by nie zaszkodzić tej ciąży... bardzo wczesnej zresztą.
Kurcze....to niesamowitw ze sie staraliscie tyle. Wkoncu sie udalo ale jednak nici a tu po poronieniu od razu zaskoczylo.....mam nadzieje ze jesli sie udalo to bedzie wszystko dobrze tym razem. ❤ bratowa od razu po poronieniu gdzie wczesniej sie starala rok zaszla wlasnie a poronila wczesniej w 6tyg jak zaszla to ciaza bez problemow. Donosila bez lekow bez szpitali bezproblemowo zdrowa piekna coreczke. ❤❤❤ takze nastaw sie pozytywnie duzo odpoczywaj. Zrob bete i daj nam znac. 😍😱
U mnie poronienie zaczelo sie w sobote w 6tyg....wczoraj na wizycie mowil ze ladnie sie oczyscilo koncze krwawic juz.....w tym mies odpuszczam co zalecil mi lekarz...zeby w pazdzierniku ew zacząć sie starac juz. Ale wlasnie obawiam sie ze jak zaskoczy teraz po poronieniu....to ze bedzie zle....ale jak widac. Sa przyklady gdzie po poronieniu ciaza byla zdrowa bezproblemowa. ❤
Trzymam za ciebie kciuki. ❤ jak zrobisz bete koniecznie daj nam znac.
To teraz mialas krwawienie z poronienia tak? Skonczylo sie i od razu byla owu ?23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Majetta wrote:Hej!
Dzisiaj zrobiłam test (ale nie z pierwszego siku :p ) i wyszły już dwie kreski mam tylko nadzieję, że mój stan po poronieniu pozwoli na to by nie zaszkodzić tej ciąży... bardzo wczesnej zresztą.
A wiesz kiedy miałaś owulacje? Jeżeli byla opóźniona to jak najbardziej kreska może być jeszcze blada Pochwal się testami
Wydaje mi się, że po takim poronieniu poza głową nie ma przeciwskazań do starań, jeżeli beta się wyzerowała i cykl normalny zacząłsyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Babulka wrote:Ok, dziękuję to w niedzielę zrobię, chociaż nie robię sobie wielkich nadziei, ale podświadomość swoje 😄
Beta w krwi wyjdzie po około 48h. Test ciążowy - mocz około 3-4 dni po może nawet wyjść dopiero więc nie ma co się załamywać jak będzie biel, najlepiej testować w terminie @ i jest się najbardziej pewnym.Babulka lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 21:25
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️