W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKaJa wrote:Najlepsze są te do picia i to sie tyczy chyba każdego oleju. Tylko trzeba pamiętać żeby wybrać dobrą firme. Ja biore kapsułki bo i tak już sporo olejów używam i miałabym dość kolejnego 😜 od siebie polecam też olej lniany, jest super do sałatek tylko trzeba szybko zużyć.
Olej z wiesiołka należy brać do wystąpienia owulacji a co w sytuacji, kiedy ja np mam owu w 22dc? Mam go brać przez te 22 dni? Lub jeśli przestanę obserwować cykl i nie będę wiedziała, kiedy wystąpi owulacja, do kiedy go brać? -
conte wrote:a olej z wiesiołka lepszy w płynie czy kapsułki?
i czy jakieś jeszcze suplementy polecacie? nie mogę się zdecydować co zamówić
Zdecydowanie płyn, najlepiej jakby był w ciemnej butelce. No i nie taki co stoi ileś tam tygodni na półce 😁
Dlatego ja zawsze zamawiam z oliniconte lubi tę wiadomość
Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
conte wrote:Olej z wiesiołka należy brać do wystąpienia owulacji a co w sytuacji, kiedy ja np mam owu w 22dc? Mam go brać przez te 22 dni? Lub jeśli przestanę obserwować cykl i nie będę wiedziała, kiedy wystąpi owulacja, do kiedy go brać?
Też mam ten problem bo ja nie wiem kiedy dostane owu a zazwyczaj jej nie mam. Ja biore wiesiołka zawsze do 14 dnia cyklu tylko ale to takie moje rozumowanie (może głupie😂) że jak będę brała do 14dc to organizm sie nauczy, że właśnie tego dnia ma być owulacja😂😂😂 teraz po @ bede brała tak 3ci miesiąc tylko co cykl zwiększam dawke i teraz bede brała malsymalną czyli 3×2 dziennie. Jeśli Ty wiesz kiedy masz owulacje i nawet jeśli jest późna to bierz do owulacji😊 siemie lniane czy olej lniany możesz brać cały cykl24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Olini jest super bo robią Ci oleje na zamówienie czyli są świeże a to ważne bo one długo nie mogą stać no i są tłoczone na zimno 😊24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
nick nieaktualnyKaJa wrote:Też mam ten problem bo ja nie wiem kiedy dostane owu a zazwyczaj jej nie mam. Ja biore wiesiołka zawsze do 14 dnia cyklu tylko ale to takie moje rozumowanie (może głupie😂) że jak będę brała do 14dc to organizm sie nauczy, że właśnie tego dnia ma być owulacja😂😂😂 teraz po @ bede brała tak 3ci miesiąc tylko co cykl zwiększam dawke i teraz bede brała malsymalną czyli 3×2 dziennie. Jeśli Ty wiesz kiedy masz owulacje i nawet jeśli jest późna to bierz do owulacji😊 siemie lniane czy olej lniany możesz brać cały cykl
u mnie cykle są ciągle różne, raz trwa 45 dni raz 26 więc nie wiadomo jak to przyjmować. Patrzę na stronie to ten wiesiołek, cholera wcale tani nie jest a wypadałoby zamówić chociaż 250 ml żeby brać go 3x dziennie
a co myślicie o prenatal duo? -
conte wrote:u mnie cykle są ciągle różne, raz trwa 45 dni raz 26 więc nie wiadomo jak to przyjmować. Patrzę na stronie to ten wiesiołek, cholera wcale tani nie jest a wypadałoby zamówić chociaż 250 ml żeby brać go 3x dziennie
a co myślicie o prenatal duo?
Ale widzę, że mierzysz temperature więc jak zobaczysz, że temp mocno spadła a następnego dnia odbiła to wtedy przestajesz brać. Zresztą wydaje mi się, że jak niechcący weźmiesz wiesiołek jeszcze 2 dni po owu to nic sie nie stanie. To chodzi o to, żeby w momencie zagnieżdżania nie wywołał skurczy macicy a zagnieżdżenie następuje najwcześniej 5 dni po owu. Oleje są drogie niestety ale myślę, że na to samo wychodzi jak byś tabletki brała. Oleju chyba tylko łyżke dziennie sie bierze a tabletek najlepiej 6 dziennie.24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
nick nieaktualnyKaJa wrote:Ale widzę, że mierzysz temperature więc jak zobaczysz, że temp mocno spadła a następnego dnia odbiła to wtedy przestajesz brać. Zresztą wydaje mi się, że jak niechcący weźmiesz wiesiołek jeszcze 2 dni po owu to nic sie nie stanie. To chodzi o to, żeby w momencie zagnieżdżania nie wywołał skurczy macicy a zagnieżdżenie następuje najwcześniej 5 dni po owu. Oleje są drogie niestety ale myślę, że na to samo wychodzi jak byś tabletki brała. Oleju chyba tylko łyżke dziennie sie bierze a tabletek najlepiej 6 dziennie.
mierzę temperaturę ale powoli mam juz tego dość... za bardzo pilnuję, sprawdzam, obserwuję, ciągle mam poczucie z tyłu głowy, ze muszę wejść w apkę i coś zapisać... poczuję jakieś bąbelki albo chwilowy ból w podbrzuszu i już telefon w ręku i zapisywanie. Zwariowałam juz chyba a na razie biorę tylko folik 0,4 😂 -
conte wrote:mierzę temperaturę ale powoli mam juz tego dość... za bardzo pilnuję, sprawdzam, obserwuję, ciągle mam poczucie z tyłu głowy, ze muszę wejść w apkę i coś zapisać... poczuję jakieś bąbelki albo chwilowy ból w podbrzuszu i już telefon w ręku i zapisywanie. Zwariowałam juz chyba a na razie biorę tylko folik 0,4 😂
A ja właśnie dopiero od następnego cyklu będę mierzyć temp o ile to sie uda przy moim trybie dnia🙈
Ostatnio wylukałam taki gadżet opaske do mierzenia temp. Zakłada sie na noc i ona przez całą noc mierzy temp i wybiera tą która jest podstawową temp ciała🤔 ale cena powala 😂 nie stać mnie żeby wydać prawie 800zł na to😂 nie mniej jednak fajna sprawa dla osób, które czasami wstają w nocy na chwile itd.
To może zamiast oleju z wiesiołka to olej lniany jednak? Nie wiem tylko czy smak Ci podpasuje, ja akurat go uwielbiam no i plus że można cały cykl brać i ma wiele innych właściwości zdrowotnych 😊24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post na tym wątku, ale w moich dwóch pierwszych ciążach też udzielałam się tutaj na forum
mam już córeczkę 6,5 i 3 l. od kilku miesięcy miałam ogromne pragnienie kolejnego dziecka i kiedy w końcu mąż również powiedział, że jest otwarty na dziecko, w sierpniu po raz pierwszy zaczęliśmy się starać i chyba już jest... dzisiaj zrobiłam test i wprawdzie druga kreska baaaardzo baaardzo blada, ale ja wiem, że ona tam jest!!! Okres powinnam dostać w piątek (w urodziny mojego m
) więc test jeszcze powtórzę
Ale mam do Was pytanie - bo pewnie też pójdę na betę z krwi i pytanie czy do tej bety robić jeszcze jakieś inne badania? widzę, że niektóre z Was robią jeszcze progesteron itd. co warto zrobić?
-
aswariatka wrote:Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post na tym wątku, ale w moich dwóch pierwszych ciążach też udzielałam się tutaj na forum
mam już córeczkę 6,5 i 3 l. od kilku miesięcy miałam ogromne pragnienie kolejnego dziecka i kiedy w końcu mąż również powiedział, że jest otwarty na dziecko, w sierpniu po raz pierwszy zaczęliśmy się starać i chyba już jest... dzisiaj zrobiłam test i wprawdzie druga kreska baaaardzo baaardzo blada, ale ja wiem, że ona tam jest!!! Okres powinnam dostać w piątek (w urodziny mojego m
Ale mam do Was pytanie - bo pewnie też pójdę na betę z krwi i pytanie czy do tej bety robić jeszcze jakieś inne badania? widzę, że niektóre z Was robią jeszcze progesteron itd. co warto zrobić?
Progesteron robią głównie te dziewczyny, które miały wcześniej problem z jego niskim poziomem w drugiej fazie cyklu😊 chociaż myślę, że warto go zbadać przy okazji pierwszej bety ale i tak najważniejsze jest zbadanie bety dwa razy po 48h żeby sprawdzić przyrostaswariatka lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
nick nieaktualnyCo do oleju z wiesiołka to piłam jedną łyżkę oleju,ale w tym cyklu mi się skończył,przez co nie używałam go i zaczęłam olej lniany. Do najtańszych olej z wiesiołka nie należy,ja płacę srednio 35-40zl i kupuje u Pana,który sprzedaje tylko oleje i zakwasy z buraka na bazarku. Z kolei moja koleżanka stosowała oeporal przez 3 miesiące i nie wie,czy dzięki temu udało jej się zajść w ciążę,ale starali się z mężem przeszło 2 lata. W przystępnej cenie można kupić te kapsułki.
-
nick nieaktualnyA dzień zaczynam od szota Z czarnuszki z miodem i cytryną. Odkąd mężowi 3 tygodnie temu wyszły słabe wyniki nasienia,to zaczęliśmy pić. Podobno poprawia płodność i u kobiet i u mężczyzn 😉 staram się używać bardzo dużo tych olei,aż czasami się zastanawiam czy nie przesadzam😆
-
conte wrote:dziewczyny, gdzie kupujecie fertistim i olej z wiesiołka? Normalnie w aptece dostanę czy gdzieś na necie zamówić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 11:48
Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
KaJa wrote:Ale widzę, że mierzysz temperature więc jak zobaczysz, że temp mocno spadła a następnego dnia odbiła to wtedy przestajesz brać. Zresztą wydaje mi się, że jak niechcący weźmiesz wiesiołek jeszcze 2 dni po owu to nic sie nie stanie. To chodzi o to, żeby w momencie zagnieżdżania nie wywołał skurczy macicy a zagnieżdżenie następuje najwcześniej 5 dni po owu. Oleje są drogie niestety ale myślę, że na to samo wychodzi jak byś tabletki brała. Oleju chyba tylko łyżke dziennie sie bierze a tabletek najlepiej 6 dziennie.Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Ja miałam zwykły olej z wiesiołka w kapsułkach, ale zrezygnowałam po 3 miesiącach bo chociaż śluz był ładny to wiesiołek mi poprzestawiał owulację.
Potem doczytałam, że nie powinnam go brać cały cykl
Brałam go też jakoś 2 tygodnie przed porodem
Pisałyście o Prenatal DUO - ja właśnie go brałam w poprzedniej ciąży z polecenia lekarza, teraz też kupiłam ale doczytałam, że on jest od 12 tygodnia i teraz nie wiem czy odstawić go czy nie?
Macie jakieś przemyślenia? -
Grażyna1820 wrote:Witam się we wtorek
czy ktoś wie co u Miśki ? Podawała wyniki bety? Jakoś nie mogę się odnaleźć we wczorajszych wpisach 😜
? Bo jeszcze PaniMiska jest hehehe
Jesli o mnie chodzi to wlasnie jem obiad i o 15 lece po wyniki tsh bety morfologii zelaza itp wczoraj chcialam juz wiedziec co z ta beta bedzie czy spada ale jakies cholerne opóźnienie eyniki dzis po 15, dopiero.
Pozatym...powiem wam. Dzis bez tych skurczy....znow peca jakies skrzepy ale nieduze malenkie. W nocy nie lecialo nic...i widze ze tak po troche bedzie sie pewnie jeszcze z yydzien ciapac. I starego w weekend pewnie nie dorwe. 😠😠😠😠😠😠Grażyna1820 lubi tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
aswariatka wrote:Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post na tym wątku, ale w moich dwóch pierwszych ciążach też udzielałam się tutaj na forum
Wiesz co mozesz przy okazji bety zrobic i proga ale wlasnie jesli wczesniej nie mialas problemu z niedomoga w fazie lutealnej to nie ma tez koniecznosci. U mnie musialam robic bo bez tabletek ani owu ani wysokiego proga nigdy. Ale to najlepiej zadzwon do lekarza zapytaj co i jak zebys wiedziala ale przy okazji mozna zrobic.23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Zauważyłam krew w śluzie. Niewiele ale jednak. Boję się ten bety jutro... ☹️
-
Ja ogólnie polecam gdziepolek - zamawiam tam ostatnio rzeczy, niektóre apteki korzystają nie wszystkie co prawda, ale znajduję w okolicy taką co ma co mnie interesuje, rezerwuję te rzeczy i w aptece odbieram - mówię tylko, że mam rezerwację z gdzie po lek i mi dają, nie czekam w aptece aż znajdą i sprawdzą czy jest to co chcę
lub apteline ale tam już jest tak, że wysyłają do apteki jaką wybierzesz i musisz czekać ten 1-2 dni, na gdzie po lek są tego samego dnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2021, 14:09