W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Natis, świetnie wiadomości o tych prenatalnych
Ja mam wizytę teraz w czwartek wieczorem, będzie wtedy 9+4 i z jednej strony doczekać się nie mogę a z drugiej stres czy wszystko dobrze.
Dziewczyny, a kiedy czułyście że jakby brzuszek Wam lekko urósł? Ja mam nadwagę a mimo to czuje jakie mam takie twarde podbrzusze i czuć ręką że jest wypukłe. Czy to nie za szybko? 😅 pierwsza ciąża i wiecie, dla mnie wszystko nowe.15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Rośnięcie brzucha jest kwestią bardzo indywidualną, te, które wymiotują codziennie raczej zrzucą trochę kg i tak się zdarza na początku.
U niektórych nie widać do 5 miesiąca nic, u niektórych już w 2 zaczyna się pojawiać brzuch.
Ja raz mam trochę większy, że jak zakładam obcisłą sukienkę to nie wyjdę w niej bo jest to jednoznacznie widoczny brzuch ciążowy, innym razem malukie jakby zaokrąglenie. Zależy też jak działają jelita, niektóre dziewczyny skarżą się na zaparcia - wiadomo wtedy będzie brzuch bardziej "wywalony"
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:Rośnięcie brzucha jest kwestią bardzo indywidualną, te, które wymiotują codziennie raczej zrzucą trochę kg i tak się zdarza na początku.
U niektórych nie widać do 5 miesiąca nic, u niektórych już w 2 zaczyna się pojawiać brzuch.
Ja raz mam trochę większy, że jak zakładam obcisłą sukienkę to nie wyjdę w niej bo jest to jednoznacznie widoczny brzuch ciążowy, innym razem malukie jakby zaokrąglenie. Zależy też jak działają jelita, niektóre dziewczyny skarżą się na zaparcia - wiadomo wtedy będzie brzuch bardziej "wywalony"
Ja akurat na cukrzycy ciążowej schudłam już 4kg i zawsze pierwsze kg leciały mi głównie z brzucha a teraz z ud i dziwnie mi się przyzwyczaić. U nas już cała rodzina wie o ciąży i w sumie osoby z którymi mamy częsty kontakt też. Nic ukrywać nie chce ale też mam nadzieję, że nie będę musiała szybko kupować ubrań ciążowych 😅15.04.2022 Aleksander 🥰 -
U mnie nie wie nikt, i czekamy jeszcze z powiedzeniem więc też na jakiś spotkaniach muszę się gimnastykować, jak mnie zemdli xd
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:U mnie nie wie nikt, i czekamy jeszcze z powiedzeniem więc też na jakiś spotkaniach muszę się gimnastykować, jak mnie zemdli xd
Ja bym nie wytrzymała z mówieniem. Szybko z mężem wymiękliśmy i reakcja mojej mamy; "matko boska, piąty wnuk" - moje pierwsze dziecko ale mam dwie starsze siostry 😂
A mój tata na wieść, że jestem w ciąży chyba będąc w szoku do mnie: "skąd wiesz? ". Jego reakcja wygrałaPoprostuM lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Ja bym nie wytrzymała z mówieniem. Szybko z mężem wymiękliśmy i reakcja mojej mamy; "matko boska, piąty wnuk" - moje pierwsze dziecko ale mam dwie starsze siostry 😂
A mój tata na wieść, że jestem w ciąży chyba będąc w szoku do mnie: "skąd wiesz? ". Jego reakcja wygrała
Reakcja taty bezcenna 🤣
U nas z rodziny wie tylko moja siostra, a tak to czekamy z nowiną do badań prenatalnych.
U mnie brzuch bardzo nieznacznie zaokrąglony na dole, ale w zasadzie tego nie widać. Za to biust to inna bajka, teraz mam naprawdę fajne piersi 🤣 szkoda, że to tylko na czas ciąży. -
Gabs wrote:Reakcja taty bezcenna 🤣
U nas z rodziny wie tylko moja siostra, a tak to czekamy z nowiną do badań prenatalnych.
U mnie brzuch bardzo nieznacznie zaokrąglony na dole, ale w zasadzie tego nie widać. Za to biust to inna bajka, teraz mam naprawdę fajne piersi 🤣 szkoda, że to tylko na czas ciąży.
Masz już termin badań prenatalnych? W końcu jesteśmy w dokładnie tym samym dniu ciąży
Mi piersi na początku tak spuchły, teraz już w miarę wróciły do siebie ale np. Spanie na brzuchu co zawsze było moja ulubiona pozycja jest obecnie dość ciężkie 😂15.04.2022 Aleksander 🥰 -
U nas w rodzinie też nikt nie wie...
Jutro będziemy mówić mamom 😉
Ze znajomych wie tylko moja przyjaciółka i jej mąż.
Także mówienie o ciąży przed Nami 😁Izi lubi tę wiadomość
Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
Tari wrote:Masz już termin badań prenatalnych? W końcu jesteśmy w dokładnie tym samym dniu ciąży
Mi piersi na początku tak spuchły, teraz już w miarę wróciły do siebie ale np. Spanie na brzuchu co zawsze było moja ulubiona pozycja jest obecnie dość ciężkie 😂
Nie mam jeszcze, będę się umawiać tak mniej więcej żeby to wypadało za dwa tygodnie. A Ty już jesteś umówiona? 😊 -
U mnie właśnie powiedzieliśmy naszym mamom, bo ciężko było ukrywać i obydwie płakały ze szczęścia, były w ogromnym szoku. Rodzeństwu pewnie powiemy za tydzień, bo mieszkamy blisko siebie, a ja cały czas dziwne wymówki mam, bo się źle czułam więc na okrągło miesiączka lub zapalenie zatok 😅 jeśli chodzi o brzuch to jestem w szoku. Schudłam kilogram od zajścia w ciąże przez mdłości, a ogólnie mało ważyłam więc jestem drobniutka i pomimo braku wzdęć mam już widoczne zaokrąglenie. Chodzę w luźnych rzeczach, ubieram się warstwowo, żeby nikt nie zauważył, bo w obcisłych bardzo widać. Następna wizyta 8.10 i wtedy już będzie skończone 11 tygodni, nie wiem czy nie zrobi mi prenatalnych bo coś wspominał że może zrobimy 🤔Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Gabs wrote:Nie mam jeszcze, będę się umawiać tak mniej więcej żeby to wypadało za dwa tygodnie. A Ty już jesteś umówiona? 😊
W czwartek na wieczór mam wizytę i pewnie wtedy umówię z lekarzem termin. Bardzo chciałabym być już po ale nie umiem przyspieszać czasu 😅
PoprostuM - może właśnie dlatego, że jesteś szczupła to już coś tam widać. Jesień jest, zaraz sweterki będzie można nosić na co dzień to uda się ukryć ten brzuszek jeszcze przez jakis czasPoprostuM lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Majetta wrote:Oj mam podobnie, wczoraj weszłam w 9tc, wizyta w sobotę (to będzie 8+6), mdłości, senność i zero skupienia. Pracowałam z kanapy ale w tym tygodniu muszę być w biurze dwa dni i nie wiem jak to zrobić
Powodzenia Ja dzis przezylam w biurze, gorzrj droga powrotna w komunikacji :p -
Tari wrote:W czwartek na wieczór mam wizytę i pewnie wtedy umówię z lekarzem termin. Bardzo chciałabym być już po ale nie umiem przyspieszać czasu 😅
PoprostuM - może właśnie dlatego, że jesteś szczupła to już coś tam widać. Jesień jest, zaraz sweterki będzie można nosić na co dzień to uda się ukryć ten brzuszek jeszcze przez jakis czas
Też bym chciała przyspieszyć czas, i być już po tych badaniach 😅 ale ostatnio nie czytam nic o chorobach w necie i jest lepiej. Nie myślę tak o tym że coś może być nie tak. Musi być dobrze i koniec.
U mnie nikt z rodzinki się nie domyśla, ostatnio zmienialiśmy fotelik dla córki i mama stwierdziła "to sprzedajcie, nie będzie potrzebny" 🤣Czuję że będzie to zaskoczenie, chociaż mam nadzieję że pozytywne. -
Gabs ja też czekam właśnie do prenatalnych, stwierdziliśmy, że nie będziemy wcześniej nic mówić, zresztą my z wieloma rzeczami mamy tak, że najpierw sami sobie przeżywamy, przyzwyczajamy się i potem dopiero
Mój mąż swojej mamie by najchętniej tydzień przed porodem powiedział (ja chyba też właściwie)♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:Gabs ja też czekam właśnie do prenatalnych, stwierdziliśmy, że nie będziemy wcześniej nic mówić, zresztą my z wieloma rzeczami mamy tak, że najpierw sami sobie przeżywamy, przyzwyczajamy się i potem dopiero
Mój mąż swojej mamie by najchętniej tydzień przed porodem powiedział (ja chyba też właściwie)
To masz podobnie do mnie, najchętniej bym powiedziała jak już urodzę 😅 głównie dlatego, że wiem jak moja mama przeżywa tą moją ciążę. W pierwszej miała nerwicę, ale też się jej nie dziwię, straciła dwójkę dzieci i rozumiem ten jej strach. Chciałabym jej tego oszczędzić, ale ciężko jej wytłumaczyć że nie ma czym się martwić, to chyba jest silniejsze od niej.
Dlatego czekamy do prenatalnych i powiemy jak już będziemy mieć wyniki.
-
Gabs wrote:To masz podobnie do mnie, najchętniej bym powiedziała jak już urodzę 😅 głównie dlatego, że wiem jak moja mama przeżywa tą moją ciążę. W pierwszej miała nerwicę, ale też się jej nie dziwię, straciła dwójkę dzieci i rozumiem ten jej strach. Chciałabym jej tego oszczędzić, ale ciężko jej wytłumaczyć że nie ma czym się martwić, to chyba jest silniejsze od niej.
Dlatego czekamy do prenatalnych i powiemy jak już będziemy mieć wyniki.
Dziewczyny mam tak samo 🙈😂 najchętniej nie mówiłabym najdłużej jak się da, serio 😅
No, ale już powoli brzuszek się wybrzusza więc będzie mi coraz ciężej to ukrywać, więc powoli będziemy zaczynać o tym mówić. Czekamy jeszcze na wyniki z krwi. 😉Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
Malina1985 wrote:Dziewczyny, a to usg genetyczne robi sie od 11 tyg czyli 10+1,2,3 itd., czy 11+0 bo musi byc juz po 11 tyg ? Jak to jest ?
Jak rozmawiałam z lekarzem to mówił po 11+0 😊
-
Mi lekarz kazał zrobić między 12 a 13+6 ale to po prostu mi zacieśniła widełki.
nie ma co iść też w 11+0 żeby dziecko nie było za małe, ani 13+5.Natis lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20