Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
Odpowiedz

W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠

Oceń ten wątek:
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabs wrote:
    Mi najbardziej smakują winogrona ❤ te kwaśne, ogrodowe, uwielbiam mogłabym jeść na tony.

Jutro mam wizytę więc poproszę o kciuki, a w piątek mam pobranie krwi na Nifty 😊

Trzymam mocno kciuki!

Właśnie zamówiłam kiwi, we wtorek będą 😅 a tymczasem czosnek, cytrynka i ciepłe herbatki. Trzymajcie się dziewczyny, kolejny tydzień przed nami, niech będzie piękny ❤️

Izi lubi tę wiadomość

Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natis wrote:
    U mnie codziennie wpada owsianka z owocami na śniadanie 😊
    I przynajmniej jeden dziennie koktajl owocowo-warzywny 😉
    Kiwi jest bardzo bogate w witaminę C.
    Kiedyś czytałam badania że kiwi powinno się jeść ze skórką, bo tam najwięcej jest witaminy, ale dla mnie to nie do przeskoczenia 😅

O nie, nie ze skórka też nie dałabym rady 😂 ogólnie dużo muszę rzeczy obierać że skórki mimo, że wiem, że często są bogate w witaminy bo mój żołądek jest dosyć wrażliwy.

Mi jeszcze teraz strasznie podchodzi gruszka ❤

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale cisza tutaj nastała. Mam nadzieję, że u Was i Waszych kropków wszystko w najlepszym porządku <3

Mam pytanie do Was bo trochę się martwię. Jestem akurat ostatnie 4dni w domu, lekko chora byłam więc mało ruchu. I dzisiaj lekko boli mnie podbrzusze. Takie rozpieranie i nawet ciężko to nazwać bólem jako taki. Czy na tym etapie to ok? Też tak macie? Ostatni taki incydent miałam w okolicach terminu miesiączki. Dziś 10+2 i trochę to czułam. Pewnie za bardzo panikuje ale to moja pierwsza ciąża :)

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Gabs Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja już po wizycie !
    4,5 cm fasolki :) jak wesoło robiła fikołki w brzuszku, aż miło było patrzeć!

Lekarka mówi, że dzisiaj 10+3 i za dwa tygodnie mam już zrobić prenatalne.

Tari, też mam takie uczucie ciężkości w podbrzuszu i rozpierania, w pierwszej ciąży też takie coś miałam więc mnie nie niepokoi, aczkolwiek to nieprzyjemne uczucie.

Tari, PoprostuM, Izi, Dorka lubią tę wiadomość

Moje szczęście Córeczka - 2018 ❤️
    Czekamy na Synka - 2022 ❤

Endometrioza
    Laparoskopia I - 06.2020
    Laparoskopia II - 2.2021

19.08.2021 - Beta 132,60 mIU/ml ❤️
    23.08.2021 - Beta 1113,00 mIU/ml ❤

13.09.2021 - Jest serduszko ❤
    8.10.2021 - Nifty Pro - Niskie ryzyka
    22.10.2021 - I Prenatalne

w57vgov3ux24w9bh.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabs wrote:
    Hej ja już po wizycie !
    4,5 cm fasolki :) jak wesoło robiła fikołki w brzuszku, aż miło było patrzeć!

Lekarka mówi, że dzisiaj 10+3 i za dwa tygodnie mam już zrobić prenatalne.

Tari, też mam takie uczucie ciężkości w podbrzuszu i rozpierania, w pierwszej ciąży też takie coś miałam więc mnie nie niepokoi, aczkolwiek to nieprzyjemne uczucie.

Cieszę się razem z Tobą, że wszystko dobrze :) ja ostatnio też miałam +2 dni do przodu ale u mnie to rodzinne, że rodzą się duże dzieci. Moja mama trójkę dzieci urodziła, ja najmniejsza 3970 😅
    To masz szybciej prenatalne niż jaja - termin na 25.10

No dokładnie, dość nieprzyjemne uczucie muszę przyznać. Chce pracować do końca roku i mam nadzieję, że przez te odczucia nie sfiksuje.

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dni kiedy czuje to podbrzusze jak ciągnie mnie i właśnie takie rozpieranie, ale mam dni kiedy w ogóle nic nie czuję - sama już nie wiem co lepsze, bo i w te i w te dni mnie to lekko stresuje 😅

Gabs, gratki dla małego sportowca za piękne fikołki dla mamusi ❤️ Ja mam wizytę w piątek, mam nadzieję, że wszystko jest ok i znów zobaczę piękne ruchy dzidzi jak ostatnio :)

Będziecie zamawiać detektor ciąży? Ja się grubo zastanawiam, może by mi to pomogło? Wiem, że z czasem wizyty będą rzadsze. Tak jak z testami ciążowymi - oddałabym go pod opiekę mężowi i nie wiedziała gdzie jest, żeby też nie schizować z częstym sprawdzaniem :D

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM wrote:
    Ja mam dni kiedy czuje to podbrzusze jak ciągnie mnie i właśnie takie rozpieranie, ale mam dni kiedy w ogóle nic nie czuję - sama już nie wiem co lepsze, bo i w te i w te dni mnie to lekko stresuje 😅

Gabs, gratki dla małego sportowca za piękne fikołki dla mamusi ❤️ Ja mam wizytę w piątek, mam nadzieję, że wszystko jest ok i znów zobaczę piękne ruchy dzidzi jak ostatnio :)

Będziecie zamawiać detektor ciąży? Ja się grubo zastanawiam, może by mi to pomogło? Wiem, że z czasem wizyty będą rzadsze. Tak jak z testami ciążowymi - oddałabym go pod opiekę mężowi i nie wiedziała gdzie jest, żeby też nie schizować z częstym sprawdzaniem :D

Szczerze w ogóle nie myślałam o tym detektorze. Myślę, że to tylko większą schize by mi zrobiło 😅 a co do wizyt, nie jest tak że caly czas są mniej więcej w tym samym odstępie czasowym a pod koniec nawet częściej? Pierwsza ciąża i mam wrażenie, że nic nie wiem :D

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam jakoś co 2-3 tygodnie, ale to raczej w związku z wcześniejszym poronieniem i mój lekarz wie, że jestem pacjentka specjalnej troski :D poza tym zrobił mi się niewielki polip na szyjce, który daje plamienia - stad awaryjnie pojawiałam się w gabinecie, bo bałam się że poronienie się zaczyna więc chyba u mnie wychodzi właśnie co 2 tygodnie. Wydaje mi się z tego co czytam w innych wątkach, że wizyty są potem co 4 tygodnie mniej więcej już od 2 trymestru :D

No mi by właśnie detektor też zrobiłby schizę, więc tylko pod nadzorem męża bym robiła np. dwa razy w tygodniu. On jest mega opanowany, pozytywnie nastawiony i stwierdzam, że z chęcią bym mu oddała doświadczenie ciąży :D

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM wrote:
    Ja to mam jakoś co 2-3 tygodnie, ale to raczej w związku z wcześniejszym poronieniem i mój lekarz wie, że jestem pacjentka specjalnej troski :D poza tym zrobił mi się niewielki polip na szyjce, który daje plamienia - stad awaryjnie pojawiałam się w gabinecie, bo bałam się że poronienie się zaczyna więc chyba u mnie wychodzi właśnie co 2 tygodnie. Wydaje mi się z tego co czytam w innych wątkach, że wizyty są potem co 4 tygodnie mniej więcej już od 2 trymestru :D

No mi by właśnie detektor też zrobiłby schizę, więc tylko pod nadzorem męża bym robiła np. dwa razy w tygodniu. On jest mega opanowany, pozytywnie nastawiony i stwierdzam, że z chęcią bym mu oddała doświadczenie ciąży :D

Mężczyźni to chyba mają zakodowane, że ktoś musi panować nad sytuacja i to spada na nich :D mój mąż tak samo, opanowany, z dobrymi myślami. Trzeba jednak pamiętać, że u nas działają hormony i one robią swoje. Ja pierwsze dwa tygodnie po potwierdzeniu ciąży nie do końca potrafiłam ogarnąć swoje myśli i czuć radość z tego wszystkiego (pojawił się po prostu strach i zmartwienie, żeby tylko dzidziuś był zdrowy). Mąż za to pełen dumy i w skowronkach 😅

PoprostuM lubi tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Gabs Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM wrote:

Chyba nie będę kupować detektora, za jakiś czas będzie juz czuć ruchy więc myślę, że to już jest spokojniejszy czas - gdy już coś czuć :)

Ja mam wizyty na NFZ i prywatnie i wychodzą mi tak raz na dwa/trzy tygodnie. Zastanawiałam się nad pakietem ciążowym w Luxmedzie ale chyba już nie będę kombinować.

Endometrioza
    Laparoskopia I - 06.2020
    Laparoskopia II - 2.2021

w57vgov3ux24w9bh.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabs wrote:
    Chyba nie będę kupować detektora, za jakiś czas będzie juz czuć ruchy więc myślę, że to już jest spokojniejszy czas - gdy już coś czuć :)

Ja mam wizyty na NFZ i prywatnie i wychodzą mi tak raz na dwa/trzy tygodnie. Zastanawiałam się nad pakietem ciążowym w Luxmedzie ale chyba już nie będę kombinować.

Nie jesteś zmęczona chodzeniem do dwóch lekarzy? Też się nad tym zastanawiałam by chodzić też na NFZ by zaoszczędzić na badaniach ale jak sobie pomyślałam ile stresuje sie jedna wizyta co 3 tygodnie to nie miałoby sensu. Już wolę zapłacić 😅

Z jednej strony nie mogę się doczekać pierwszych ruchów ale z drugiej nie wyobrażam sobie jakie to musi być uczucie :D

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja detektora nie kupuję bo pewnie bym się tylko bardziej stresowała :P

12/10 mam wizytę u prowadzącego, pewnie przepisze mi jakieś badania. W ogóle taki trochę hm paradoks bo chodzię do lekarza w EnelMedzie (prowadzę ciążę i usg robię u tego samego lekarza). Więc byłam u niego 2/10 na usg, następnie idę 12/10 na wizytę jako prowadzenie ciąży następnie 22/10 do tego samego lekarza na usg prenatalne... a mam taki pakiet, że za wizyty i skierowania nie płacę 😅

Co do ruchów dziecka to lekarz już stwierdził u mnie łożysko na przedniej ścianie (więc od strony brzucha) więc pewnie ruchy poczuję znacznie później :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Izi Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari to normalne uczucie, Twoja macica się powiększa ;)
    Co do detektora ja zamówiłam właśnie bo była okazja na olx 46 zł z przesyłka, Natis zamówiła na vinted za niecałe 40. Liczę, że uspokoi trochę mojego męża bo ostatnio się stresuje, a chwilami może i mnie :)
    Jak nie będę umiała korzystać nie będę tego robiła i sprzedam 😆

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Gabs Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Nie jesteś zmęczona chodzeniem do dwóch lekarzy? Też się nad tym zastanawiałam by chodzić też na NFZ by zaoszczędzić na badaniach ale jak sobie pomyślałam ile stresuje sie jedna wizyta co 3 tygodnie to nie miałoby sensu. Już wolę zapłacić 😅

Z jednej strony nie mogę się doczekać pierwszych ruchów ale z drugiej nie wyobrażam sobie jakie to musi być uczucie :D

Trochę jestem, ale wewnętrzna "cebula" przy oszczędzaniu na badaniach wygrywa z lenistwem 🤣

Myślałam, że te detektory są droższe, jak będę bardzo świrować to sobie zamówię.
    Póki co jestem umiarkowanie spokojna 😅

Endometrioza
    Laparoskopia I - 06.2020
    Laparoskopia II - 2.2021

w57vgov3ux24w9bh.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami udaje się znaleźć okazję na vinted czy olx ;)

Ja mam wizytę w czwartek po miesiącu i już doczekać się nie mogę

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam właśnie z wizyty, wszystko jest dobrze ❤️
    Za tydzień genetyczne i to pewnie będzie bardziej stresująca wizyta, ale na zdjęcie usg mogę się patrzeć i patrzeć. Niesamowite, że tam już jest taki człowieczek!!!

Jak dziewczyny u Was?

Tari lubi tę wiadomość

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że udana wizyta :)
    Ja wizytę miałam wczoraj, wszystko dobrze, prenatalne w środę i na nie czekam bardziej :)

Detektor przyszedł mąż zadowolony, nie wiem czy mnie nie zamęczy haha bo mamy go od wczoraj, a on już dziś mi pisze, że chciałby posłuchać serduszka. :D

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Super, że udana wizyta :)
    Ja wizytę miałam wczoraj, wszystko dobrze, prenatalne w środę i na nie czekam bardziej :)

Detektor przyszedł mąż zadowolony, nie wiem czy mnie nie zamęczy haha bo mamy go od wczoraj, a on już dziś mi pisze, że chciałby posłuchać serduszka. :D

Oooj, ja właśnie dzisiaj pierwszy raz posłuchałam serduszka podczas usg i ten dźwięk mnie wprawił w taki spokój, że na 99% też sobie zamówię tylko po prenatalnych. Sam dźwięk daje takie ukojenie, wiem że każde serduszko bije podobnie, ale świadomość że to serduszko Twojego dziecka. Aaaaj, rozpływam się dzisiaj ❤️

Izi, Tari lubią tę wiadomość

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości dziewczyny :D nam lekarz na wizytach nagrywa na pendrive'a dzieciątko i to jest dopiero magia dzisiejszej technologii. Teściowa się śmieje, że dziecko od poczęcia ma pełna inwigilację przez rodziców 😅

Czyli teraz każda z nas czeka na prenatalne. Ja wczoraj większość badań zrobiłam z długiej listy, udało się na szczęście za nie nie płacić. W pon muszę zrobić pozostałe dwa i tylko czekanie do 25.10 zostanie.

I ja już w ogóle mam brzuszek ciążowy. W 10 tygodniu, jakaś kpina 😅 Jestem osobą z nadwagą, byłam pewna że późno wybije ale gdzie tam. Ja już widzę 😝

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Super wiadomości dziewczyny :D nam lekarz na wizytach nagrywa na pendrive'a dzieciątko i to jest dopiero magia dzisiejszej technologii. Teściowa się śmieje, że dziecko od poczęcia ma pełna inwigilację przez rodziców 😅

Czyli teraz każda z nas czeka na prenatalne. Ja wczoraj większość badań zrobiłam z długiej listy, udało się na szczęście za nie nie płacić. W pon muszę zrobić pozostałe dwa i tylko czekanie do 25.10 zostanie.

I ja już w ogóle mam brzuszek ciążowy. W 10 tygodniu, jakaś kpina 😅 Jestem osobą z nadwagą, byłam pewna że późno wybije ale gdzie tam. Ja już widzę 😝

Ja jestem osoba szczupła, a brzuch mi wywaliło już na początku 8tc myślałam, ze może wzdęcia itp ale nie 🙈 tyle, że to trzecia ciąża (druga poroniona pod koniec lipca i kolejna w sierpniu).

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ