W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja odkąd wiem o ciąży jak coś kupuję to perspektywicznie, żeby nadało się teraz i na brzuszek
ostatnio na promocji zakochałam się w koszuli, a że jest luźniejsza to teraz jest ekstra, a na brzuszek też będzie fajna. Na obronę jak kupowałam sukienkę to też taką żeby ewentualny brzuszek pomieściła chociaż była obcisła, która mi się podobała - ale nie wiem czy po ciąży wrócę na tyle do formy żeby takie nosić i kiedy to będzie
Nawet mąż jak ostatnio mierzyłam kurtkę mówi - ej ale to pochodzisz chwilę i będzie za krótka, musimy coś dłuższego znaleźć jak brzuch Ci urośnie żeby pleców nie odkrywała.
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Ja też już celuję w luźniejsze ubrania, kupiłam super sweterkowy komplet dresowy na Vinted ❤ teraz jest darmowa wysyłka jakby coś 😁
Jestem po wizycie, na tym etapie ciąży wszystko wygląda wygląda porządku, dzieć rośnie, wyniki ok.
Ale i tak zostałam już poinformowana, że czeka mnie CC ze względu na przebieg ostatniego porodu i atak rzucawki.
Bardzo się cieszę, że lekarz już mnie o tym informuje jakoś tak czuję się bezpieczniej, cieszę się że na niego trafiłam 😁PoprostuM, Izi lubią tę wiadomość
-
Gabs, ja mam przed sobą pierwszy poród ale przez operacje macicy sprzed roku lekarz już na pierwszej wizycie na czerwono w książeczce ciąży zaznaczył mi, że będzie CC. Dopilnuj byś miała wpisane jak byk, że wskazanie bezwzględne do CC bo jeśli akcja by się rozpoczęła przed planowanym cięciem to różnie mogą Cię potraktować na Izbie. To takie Twoje zabezpieczenie
Ja się średnio cieszę na cesarkę. Po operacji sprzed roku ciężko do siebie do chodziłam (głównie psychicznie). Ale mam czas by się z ta myślą oswoić
Cieszę się, że u bobasa wszystko dobrze. Masz prenatalne 3 dni przede mną, to mamy na co czekać ☺15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Gabs, ja mam przed sobą pierwszy poród ale przez operacje macicy sprzed roku lekarz już na pierwszej wizycie na czerwono w książeczce ciąży zaznaczył mi, że będzie CC. Dopilnuj byś miała wpisane jak byk, że wskazanie bezwzględne do CC bo jeśli akcja by się rozpoczęła przed planowanym cięciem to różnie mogą Cię potraktować na Izbie. To takie Twoje zabezpieczenie
Ja się średnio cieszę na cesarkę. Po operacji sprzed roku ciężko do siebie do chodziłam (głównie psychicznie). Ale mam czas by się z ta myślą oswoić
Cieszę się, że u bobasa wszystko dobrze. Masz prenatalne 3 dni przede mną, to mamy na co czekać ☺
Tak mam już wpisane do karty ciąży, więc już się czuję bezpieczniej 😊
Każdy organizm trochę inaczej reaguje na zabiegi, zobaczysz może nie będzie tak źle 😊
Młoda mi podarowała katar, zatoki mnie bolą i nie mogę spać. Jak leżę to mi głowa pęka.😞 -
Ajć! Zatoki najgorsze! Ja się tydzień temu wybroniłam irigasinem i syropem z cebuli, bo też już się zaczynało, a ja mam ogromne problemy z zatokami zawsze. Walka naturalnymi sposobami długa i nierówna, ale nic innego nam nie zostaje Trzymaj się i kuruj ❤️Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Hej dziewczyny!
Byłam dzisiaj na mojej konsultacji i okazało się, że lekarz ma w gabinecie starszy sprzęt do usg - poprosiłam o szybkie zerkinęcie czy wszystko ok z Bobo i zrobił mi takie ekspresowe usg przez brzuch już
Maleństwo rośnie szybko i lekarz powiedział, żebym przesunęła badanie prenatalne i mam w przyszły poniedziałekPoprostuM, Tari, Izi lubią tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Majetta wrote:Hej dziewczyny!
Byłam dzisiaj na mojej konsultacji i okazało się, że lekarz ma w gabinecie starszy sprzęt do usg - poprosiłam o szybkie zerkinęcie czy wszystko ok z Bobo i zrobił mi takie ekspresowe usg przez brzuch już
Maleństwo rośnie szybko i lekarz powiedział, żebym przesunęła badanie prenatalne i mam w przyszły poniedziałek
To super ❤
Też już mialam USG przez brzuch, i było ładnie widać 😊
To czekamy widzę wszystkie na badania prenatalne, trzymam mocno kciuki aby wszystko było w porządku a dzieciaczki rosły zdrowe!
Ja czekam na wynik nifty jak na szpilkach, dzisiaj robię porządki w szafie aby zająć czymś myśli. Przy okazji zobaczę w co się mieszczę a w co nie.
Wczoraj dosłownie z dnia na dzień tak mi brzuch wywaliło na dole, że już w jeansy się nie dopnę ! 🤣 Czas na stały ciążowy zestaw legginsy i długa bluza oraz luźne sukienki.
Czy Wy też tak marzniecie dziewczyny? Ja wczoraj poszłam spać i było mi tak okropnie zimno, nie mogłam się rozgrzać. Może to też przez to przeziębienie.
Z zatokami już nieco lepiej. Śpię w pozycji niemal siedzącej ale przynajmniej głowa mnie tak wtedy nie boli 🤣 -
Gabs wrote:To super ❤
Też już mialam USG przez brzuch, i było ładnie widać 😊
To czekamy widzę wszystkie na badania prenatalne, trzymam mocno kciuki aby wszystko było w porządku a dzieciaczki rosły zdrowe!
Ja czekam na wynik nifty jak na szpilkach, dzisiaj robię porządki w szafie aby zająć czymś myśli. Przy okazji zobaczę w co się mieszczę a w co nie.
Wczoraj dosłownie z dnia na dzień tak mi brzuch wywaliło na dole, że już w jeansy się nie dopnę ! 🤣 Czas na stały ciążowy zestaw legginsy i długa bluza oraz luźne sukienki.
Czy Wy też tak marzniecie dziewczyny? Ja wczoraj poszłam spać i było mi tak okropnie zimno, nie mogłam się rozgrzać. Może to też przez to przeziębienie.
Z zatokami już nieco lepiej. Śpię w pozycji niemal siedzącej ale przynajmniej głowa mnie tak wtedy nie boli 🤣
Taaak, mam dokładnie ten sam problem! Marznę przeokrutnie choć jestem ubrana jak bałwan, a to przecież jeszcze nie zima 😅 przez to ciagle podmarzanie cały czas mam katar i już wiem, że ciąża na sezon jesień-zima to takie wyzwanie i mocno chorobowy czas 💔pocieszam się, że przynajmniej dzieci urodzą się ja wiosnę
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Jakbym czytała o sobie. W domu jest ciepło, a ja wczoraj idąc spać ubrałam skarpetki i bluzkę długa na koszule nocna. Cała drżałam z zimna i tak jest prawie co wieczór 😅 a muszę przyznać, że nigdy nie byłam typem osoby co marznie. To chyba taki etap ciąży, niezbyt przyjemny.15.04.2022 Aleksander 🥰
-
Ja jestem zmarźluchem więc dużej różnicy nie odczuwam 😅 mimo, że w mieszkaniu bardzo ciepło mi zawsze czasami było zimno i teraz mam tak samo♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
To mnie pocieszyłyście, że nie jestem sama 😅 ja raczej jestem z tych co im raczej gorąco niż zimno a tu proszę, śpię w skarpetkach co byłoby kiedyś nie do pomyślenia 🤣
-
My już po prenatalnych, mąż taki szczęśliwy, że zobaczył dzidziusia a w dodatku był bardzo ruchliwy.
Ryzyka niskie, wolna beta trochę ponad normę i nam ryzyko zespołu Downa podwyższyła ale nadal jest ono niskie
Na 70% dziewczynka 😊
Tari, PoprostuM lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Tari wrote:Izi, super! To bardzo dobre wiadomości. Cieszycie się z dziewczynki, czy były preferencje na chłopca? ☺
Totalnie nam wszystko jedno więc jak nagle coś urośnie to też spoko♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:
Jakie cudne zdjęcia 😍
Ja już nie mogę się doczekać naszych badań, i tych wyników nifty 😅
Super, że wyniki dobre a ryzyka niskie, to już możecie spać spokojnie 😊 -
Izi!! Gratulacje ❤️❤️❤️ Dobrze, że możesz już odetchnąć
Witamy prawdopodobną dziewczynkę 🥰
na takie zdjęcia można patrzeć godzinami!
Ja dzisiaj dostałam powiadomienie, że wyniki pappa są gotowe do pobrania - starym sposobem przekażę kody do logowania mężowi i on je wydrukuje, złoży na pół, a ja bez patrzenia schowam do teczki na wizytę
Ten sposób nam się świetnie sprawdza, niestety walczę z hipochondryzmem (można się z tego śmiać, ale to bardzo ciężka przypadłość) i nerwicą, więc wolę się nie nakręcić niepotrzebnie. Już mi lekarze zlecali dziwne badania, których wyniki sugerowały groźne choroby albo sugerowali sami z siebie białaczki itd. i chyba to mi uaktywniło te przypadłości…
Trzymam za resztę kciuki, Wy trzymajcie za mnie. W niedziele na pewno dam znać :*
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
PoprostuM koniecznie tak zrób ja znając moje wyniki pappy bym się zastanawiała czy jest ok skoro tam ta beta wyszła trochę wyższa i się zamartwiała, a okazuje się, że ok więc dla świętego spokoju lepiej iść i wszystko analizować dopiero z lekarzem
PoprostuM lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
PoprostuM wrote:Izi!! Gratulacje ❤️❤️❤️ Dobrze, że możesz już odetchnąć
Witamy prawdopodobną dziewczynkę 🥰
na takie zdjęcia można patrzeć godzinami!
Ja dzisiaj dostałam powiadomienie, że wyniki pappa są gotowe do pobrania - starym sposobem przekażę kody do logowania mężowi i on je wydrukuje, złoży na pół, a ja bez patrzenia schowam do teczki na wizytę
Ten sposób nam się świetnie sprawdza, niestety walczę z hipochondryzmem (można się z tego śmiać, ale to bardzo ciężka przypadłość) i nerwicą, więc wolę się nie nakręcić niepotrzebnie. Już mi lekarze zlecali dziwne badania, których wyniki sugerowały groźne choroby albo sugerowali sami z siebie białaczki itd. i chyba to mi uaktywniło te przypadłości…
Trzymam za resztę kciuki, Wy trzymajcie za mnie. W niedziele na pewno dam znać :*
Fajny sposób 😊 Będzie wszystko ok, zobaczysz.
Niestety Pappa jest takim specyficznym badaniem statystycznym, że podejmowanie się interpretacji miewa różny skutek, lepiej to zostawić specjalistom.
Ja mam dopiero usg w przyszły piątek. Mój najgorszy problem to niecierpliwość, to czekanie na wszystko mnie wykańcza, ale taki urok ciąży. -
Czyli to pierwsza dziewczynka w naszym gronie ☺ ja jakoś się boję poznać płeć. Nie wiem.. Że będę czuła rozczarowanie albo strach? Bardzo dziwne emocje mam jak o tym myślę i jak dla mnie mogę ją wiedzieć bardzo późno. Mąż za to już by chciał znać
Ja z natury jestem bardzo niecierpliwa. Dosłownie nie znam osoby bardziej niecierpliwej niż ja ale o dziwo to czekanie między wizytami to u mnie spokój, harmonia, skowronki śpiewają.. 😆15.04.2022 Aleksander 🥰