W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
PoprostuM może to jednak nie miesiączka. Oby, bo to chamsko tak szybko dostać przy kp 🤣
Malina, ja bym się zastanowiła czy nie zbadać dziecko pod względem refleksu. Skoro się aż tak wierci odkładany to może być coś na rzeczy. Mój np. Jak go odłożę zanim mocno zaśnie to się powierci z maks 5min i odlot.
Ten brak stałości mnie trochę dobija. Zeszły tydzień noce super: od 21 do 8 z przerwami jedynie na jedzenie. Wczoraj 3h nam nie spał w nocy, dziś też miał krótką przerwę. I czajcie to, że nagle w nocy mąż mnie budzi wystraszony bo zasnęłam z Olkiem na klatce piersiowej (jego ulubione miejsce do zasypiania). Z 40 min tak razem spaliśmy 😅
Mi najbardziej brakuje przebywania wśród dorosłych. Dziś mąż pojechał oddać krew i będzie miał dziś i jutro wolne. Tak się z tego cieszę jak dziecko 😅15.04.2022 Aleksander 🥰 -
PoprostuM zgodze sie ze to po chamsku tak od razu dostac 🙈...😑
Może jeszcze jakies tam resztki poleciały. jesli to plamienia tylko ledwo ledwo to spokojnie
Widze ze wasze szkraby zyja swoim rytmem jak chcą 😂 kochane malenstwa. No to zanim sie uregulują to czlowiek sie musi przemeczyc
Tari nie dziwie ci sie mi samej czasem jak za dlugo nie widze kogos to jakos zle smutno i wg... ..23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
A ja po wizycie....nie zanosi sie. Mlodemu sie nie spieszy i dobrze mu w brzusiu ❤
Juz ponad 3100waga, nisko jest dosc ale łożysko dosyc wysoko. szyjka dopiero "dojrzewa" lozysko sie nie starzeje więc za 2tyg sie widzimy 23.06(urodziny córki) jesli dotrwam do wizyty od razu skierowanie na szpital i insukcja
Ale pocieszyl mnie ze ta szyjka to nie taki wyznacznik bo może z dnia na dzien zaczac sie więc mam sie nie martwic....pocieszenie fest. 😂🙈 jak ja juz bym chciala poznac tego mojego skarba.....❤ ale poczekam ile trzeba zrobil dzis wymaz na gbs jutro bede zawozic i czekac na wynik. Oby ujemny /23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Miska, ja jestem żywym przykładem że wszystko się może zdarzyć. 3 dni przed porodem byłam na wizycie gdzie szyjka była zamknięta i ponad 3cm. W ktg 0 skurczy.. I co? Zaczęło się z czapy 😅 mam nadzieję, że nie będziesz potrzebować indukcji kochana 😘 a synek spory już! Może przeskoczyć Olka (3750). Dużo ciałka do kochania 🥰
Ja miałam chwilę temu moment grozy. Biorę Olka na karmienie przed usypianiem i zaczął się strasznie rzucać przy piersi. Patrzę a nakładka we krwi.. Na tetre sporo jeszcze jej poleciało. Miałam jakąś mikro ranke na brodawce, zły chwyt i poszło. Ja taka w stresie że szok.. Od razu zaczęłam panikować, przypomniały mi się te okropne dni z początków w domu jak płakałam cały czas. Napisałam do położnej i mnie uspokoiła. Ale powiem Wam, że to kp to mi wcale przyjemności nie przynosi. Daje sobie jeszcze 4 miesiące i jak nie będzie coś lepiej to dla mojego spokoju psychicznego przejdziemy na mm.. Szczęśliwa mama to w końcu szczęśliwy bobas.15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari tu sie z Tobą zgodze kochana jednak.dziecko rowniez czuje stres woec jesli masz zle znosic zmuszac sie to nie bedzie ani dobre dla Ciebie ani dla Olusia. Ale moze jeszcze sie unirmujw Wam to wszystko moze jeszcze poki na świeżo to ciezej oby bylo lepiej23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Tari teraz obydwie jestesmy zywym przykladem😂😂🙈 po 3 zaczely odchodzic wody konkretnie 😂 w te pedy do szpitala bo stary do pracy zeby jeszcze zdazyl mnie zawieść sie spieszylam, 1cm rozwarcia, szyjka skrócona...leze czekam na swojego lekarza, jeśli nie rozkreci sie samo bo skurczy brak to bedzie kroplowka aby urodzic jak najszybciej kciukasy trzymajcie. ❤23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
miska997 wrote:Tari teraz obydwie jestesmy zywym przykladem😂😂🙈 po 3 zaczely odchodzic wody konkretnie 😂 w te pedy do szpitala bo stary do pracy zeby jeszcze zdazyl mnie zawieść sie spieszylam, 1cm rozwarcia, szyjka skrócona...leze czekam na swojego lekarza, jeśli nie rozkreci sie samo bo skurczy brak to bedzie kroplowka aby urodzic jak najszybciej kciukasy trzymajcie. ❤
Miśka, kciuki🤞❤24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
miska997 wrote:Tari teraz obydwie jestesmy zywym przykladem😂😂🙈 po 3 zaczely odchodzic wody konkretnie 😂 w te pedy do szpitala bo stary do pracy zeby jeszcze zdazyl mnie zawieść sie spieszylam, 1cm rozwarcia, szyjka skrócona...leze czekam na swojego lekarza, jeśli nie rozkreci sie samo bo skurczy brak to bedzie kroplowka aby urodzic jak najszybciej kciukasy trzymajcie. ❤
-
Tari wrote:Miska, ja jestem żywym przykładem że wszystko się może zdarzyć. 3 dni przed porodem byłam na wizycie gdzie szyjka była zamknięta i ponad 3cm. W ktg 0 skurczy.. I co? Zaczęło się z czapy 😅 mam nadzieję, że nie będziesz potrzebować indukcji kochana 😘 a synek spory już! Może przeskoczyć Olka (3750). Dużo ciałka do kochania 🥰
Ja miałam chwilę temu moment grozy. Biorę Olka na karmienie przed usypianiem i zaczął się strasznie rzucać przy piersi. Patrzę a nakładka we krwi.. Na tetre sporo jeszcze jej poleciało. Miałam jakąś mikro ranke na brodawce, zły chwyt i poszło. Ja taka w stresie że szok.. Od razu zaczęłam panikować, przypomniały mi się te okropne dni z początków w domu jak płakałam cały czas. Napisałam do położnej i mnie uspokoiła. Ale powiem Wam, że to kp to mi wcale przyjemności nie przynosi. Daje sobie jeszcze 4 miesiące i jak nie będzie coś lepiej to dla mojego spokoju psychicznego przejdziemy na mm.. Szczęśliwa mama to w końcu szczęśliwy bobas.
Tari to chyba ogolnie temat karmuenia nalych dzieci jwst slaby. Ja na MM i mam dosc , a myslalam, ze bedzie prosciej 🤣🤣 -
Malina, a co się dzieje że Tobie też ciężko? Przykro mi, że nie jest łatwiej.. Ja właśnie myślałam że przy mm nie ma rozterek.. Wiesz ile bobas je, na dłużej się najada? (To moje przypuszczenia jedynie bo mleko z piersi szybciej się trawi jednak)
Chociaż przy mm chyba występuje więcej problemów brzusznych.
Ogólnie macierzyństwo to pasmo wielkich niewiadomych na każdym kroku 😅15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari, pół roku to elegancko karmienia a nawet jeśli tyle nie wyjdzie to też nie będzie nic złego. Dużo kobiet nie odnajduje się w tym karmieniu, a są możliwości żeby i mama i dziecko byli zadowoleni może jeszcze się wszystko ułoży i się dogracie, żeby nie było bólu przy karmieniu.
Ja akurat przyznam z karmieniem nie miałam i nie mam żadnych problemów, ale zgadzam się, że macierzyństwo to wielka niewiadoma i czasem morze wylanych łez 😅Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Mi się w głowie nie mieści, że można nie mieć problemów z karmieniem piersią 😅 i tym bardziej teraz podziwiam matki, które karmią nawet latami. Macierzyństwo uczy pokory na maksa.
A tak z ciekawości, jak wygląda Wasz dzień mniej więcej? U nas ostatnie dni to pobudka 7-8. Krótka drzemka na mnie po godzinie. Potem ok 11 zasypia na długą drzemkę przerywana karmieniem i śpi tak nawet do 16. Oczywiście jeszcze spacer jeden lub dwa, w zależności jak się ogarnę. Najgorsze są wieczory bo bardzo długo zajmuje mu zaśnięcie na noc. Dużo wtedy płacze i trzeba nosić i nosić. Wczoraj jakoś tak wyszło, że opróżnił mi obie piersi przed nocą i dopiero po 5h się obudził. Ja z tego spałam 4h ciągiem i byłam wyspana o 2 w nocy z wrażenia 🤣 pierwszy raz miał tak długą przerwę.
Zerkam tu dzisiaj dużo częściej niż zawsze bo myślę o Misce. Mam nadzieję, że niedługo da nam znać że synek jest na świecie i są cali i zdrowi 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 15:03
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Malina, a co się dzieje że Tobie też ciężko? Przykro mi, że nie jest łatwiej.. Ja właśnie myślałam że przy mm nie ma rozterek.. Wiesz ile bobas je, na dłużej się najada? (To moje przypuszczenia jedynie bo mleko z piersi szybciej się trawi jednak)
Chociaż przy mm chyba występuje więcej problemów brzusznych.
Ogólnie macierzyństwo to pasmo wielkich niewiadomych na każdym kroku 😅
Poza problemami brzusznymi moj np sie nie najadal a kaza Ci trzymac sie ilosci i przerw z racji tego, ze podobno MM sie trawi dluzej. KP jest na żadanie, a tutaj noworodek zaczyna plakac np po 2h i nie mozna mu dac nic wiecej bo mowia, ze zbyt krotkie przerwy to go brzuszek bedzie bardziej bolal. Ja mialam przez to takie dramaty przy dziecku na poczatku. Az raz wyszlo, ze jest odwodnione bo mu dawalam tak jak kazaly polozne na oddziale i pediatra kazal Go dokarmic. W koncu trafilam do pediatry, ktory powiedzial, ze dziecko to nie maszyna i trzrba go wyczuc i przy MM wlasnie dopajac woda bo z piersi pije ile chce.
Bardzo zalowalam, ze przynajmniej piereszy najgorszy miesiac nie karmie piersia Odeszloby mi sporo stresow. A ogolnie nigdy nie mialam parcia na KP.
I wcale jakos szczegolnie moj nie najadal sie na dluzej jak mowią. Wiec co dziecko to loteria.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2022, 15:07
-
Malina, trochę to straszne co piszesz. Bo nie wyobrażam sobie nie dać dziecku jedzenia kiedy płacze z głodu. I rzeczywiście to nie fair, że niby piersią się nie da przekarmić. Mój Olek w dwa tygodnie przecież przytył prawie 1kg.. A Ty musiałaś oszukiwać dziecko wodą. Ehh.. Widzisz. Ja mam kryzys z KP, Ty z mm. Nam matkom nie da się dogodzić 😅 ale każdy kolejny dzień uczy nas czegoś nowego.15.04.2022 Aleksander 🥰
-
Malina, najgorzej jak dostaje się porady od niekompetentnych ludzi, którym powinniśmy ufać. Całe szczęście odnalazłaś swoją drogę i natrafiłeś na pomocne osoby ❤️ też myślałam, że przy mm oprócz męczenia się z wyparzaniem butelek itd nie ma problemów, dziekuje że pozwoliłaś nam spojrzeć na to z innej strony!
Tari, u mnie nadal brak schematu. Dziś na przykład moja panna nie spała od 2 do chyba 5, nie mogła zasnąć I się irytowała. Teraz znów usypialam ja 1,5h, bo od 2 dni uwidziala sobie zasypianie na mnie więc przez większość dnia jestem uziemiona na kanapie z piersiami na wierzchu i wiercacym się bobasem 😅
Ja odświeżam forum jak szalona, choć wiem że na info od miski pewnie poczekamy jeszcze ❤️Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
PoprostuM - pocieszam Cię, że 3 noce temu Olek też nie spał w nocy 3,5h 😅 i tak jak lubił wózek tak teraz nagle nie umie w nim zasnąć. Każdy nowy dzień przynosi inną historię.
Mam nadzieję, że jutro Miska napisze nam tu radosną nowinę 😊PoprostuM lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Witam sie rozpakowana. Wczoraj podlaczyli mnie pod kroplowke po 10 chwile. Skurcze wkoncu dostalam ok 11 i o 13.05 Bartus byl z nami ❤ jest cudowny ❤ 3080g i 55cm. Poród ekspresowy i bez krzykow, cieszę sie ze dalam rade. Sama bo maz byl w, pracy ale dalam rade. udalo sie bez naciecia krocza i pęknięcia.
Ale Bartusia zabrali do innego szpitala o wiekszej referencyjnosci, okazalo sie po kilku godz ze niewydolność jakaś, mial problemy z oddechem, bardzo malo plakal musielismy go zmuszac, nie chcial piersi, possal jedynie chwile po zmuszaniu dluzszym myslalam ze tylko zasluzowany ale zdecydowali go przewieźć...ale wieczorem juz byla poprawa bo Bartus plakal sam z siebie dwa razy glosno i juz jak przyjechala karetka to ladnie cichutko oddychal spokojnie bo wczesniej oddychal ze strasznym wysilkiem głośno....ja wypisalam sie na żądanie, dzis bede dzwonic dodo gina zeby na wizyte jechac kontrolna ale macica sie ladnie kurczyla krwawienie niewielkie. Dzis bede dzwonic dowiadywac sie co z synem bo odwiedziny jedynie w godz 12-13 i 17-18 i w tych godz mam dzwonic tylko a i na 17 do niego jedziemy. Jak będę wiedziala cos wiecej napisze wam. Modlcie sie za zdrówko mojego chlopczyka zeby jak najszybciej wracal do nas do domku. ❤
Ja staram sie co 3-4 godz odciagac pokarm....jeszcze siara i po pol godz odciagania z, dwoch piersi zaledwie 10ml ale odciagam mimo to staram sie aby dowozic małemu pokarm i pozniej moc go karmic23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Miska na wstępie gratuluję synka! Jesteś dzielna, niesamowicie szybko poszedł Ci poród kochana 🥰
Przykro mi, że wystąpiły komplikacje i nie jesteś z synkiem. Dawaj nam tu koniecznie znać jak będziesz mieć informacje.
Co do pokarmu - nie jesteś jeszcze nawet 24h po porodzie i już 10ml jesteś w stanie odciągnąć, to mega sukces! Tylko jeśli zależy Ci by się laktacja rozkreciła to nie rób dłuższych przerw niż 3h. Nawał powinien przyjść. Mam nadzieję, że niedługo Bartuś sam będzie jadł.
Trzymaj się, myślami jestem z Wami 😘15.04.2022 Aleksander 🥰