X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
Odpowiedz

W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠

Oceń ten wątek:
  • uduchowiona Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka wrote:
    Chyba wszystko zależy od sytuacji i tego co już próbowaliście, ja u siebie planuje etapowo. Chociaż np inseminacja, jeśli wyniki nasienia są w miarę w porządku, to chyba nie ma jakichś Spektakularnych efektów z tego co słyszę i czytam. A co do dofinansowania to jakie leki gin miał na myśli? ;)

Nie wiem bo nie zagłębiałam się w to a on tez tylko ogólnikowo powiedział. Cieszę się ze będę mogła do innego pójść - zawsze to nowy powiew świeżości i może inne pomysły 🤣 trochę żałuje ze skorzystałam z zastrzyku z fostimonu i może on trochę zepsuł - bo w 12 dc były 18mm - same urosły. Wiec można było może tylko ovitrelle na pęknięcie i bez wspomagaczy 😳 ale nie wiem może mam błędne myślenie 🙊

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytoto wrote:
    Natis, coma trzymam kciuki za dzisiejsze bety🤞🍀
    Ja dzisiaj dopiero 8dc, ten czas się tak dluuuzy...🙂

Zleci zobaczysz ja dzisiaj dopiero 7 dc więc zostało nam prawie tyle samo 😉

• coma Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony chce sie zeby szybciej minal czas, a z drugiej to bedzie koncówka wakacji... :)

A ja tak lubie lato.

Mari92 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Sylwia_2 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla87 wrote:
    Powiem Ci że u moich znajomych dziecko akurat pomogło w kryzysie (chociaż ja tez nie jestem za robieniem dziecka na poprawę związku) ale u nich wyciszyło się, partner przestał myslec o innych głupotach i zakochał się w małym a wszystkie kryzysy odeszły. Może u Was tez tak będzie

Oby... ehh niestety moj duzy błąd:(
    U mnie zaczyna mulic w brzuchu. Moze bede sikac jutro

Mari92 lubi tę wiadomość

• uduchowiona Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny pękły Ci oba pecherzyki - super 😄 bierzesz dodatkowo jakieś suplementy? Ja już jak emerytka mam cały zestaw na cały dzień 👎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 12:24

Mari92 lubi tę wiadomość

• uduchowiona Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Czemu masz encorton? Fascynuje mnie co kto bierze i dlaczego bo sama się zastanawiam co jeszcze mogłabym wziąć żeby w końcu zadziałało. Jak jakiś lekoman normalnie

Encorton pomaga na zagnieżdżenie podobno. Tak mi powiedział.

milam, Mari92 lubią tę wiadomość

• Anamaya Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa93 wrote:
    Mnie brzuch jak na @ pobolewa od niedzieli w powinna przyjść w czwartek ewentualnie jutro. Z jednej strony nie chce sobie nic wmawiać, bo już miałam niedawno taki cykl, ze brzuch mnie bolał i latałam co chwile do łazienki, bo myslalam, ze przyszła i po 2 dniach spóźniona sie pojawiła. Ale znowu wyszła mi afta na podniebieniu i przypadkiem wyczytałam, ze mogą tez sie pojawiać na początku ciąży w związku ze wzrostem progesteronu. Dzisiaj wydawało mi sie, ze przy podcieraniu widziałam śluz delikatnie zabarwiony na różowo i już myslalam, ze @ sie rozkręci ale póki co nic i chyba ogólnie mi wie tylko wydawało 🙈 z testowaniem miałam sie wstrzymać do jutra rana ale chyba nie wytrzymam i po pracy będę sikać.
    Ale raczej się nie nastawiam, bo w bardzo bliskim otoczeniu dwie osoby wysikały w sobotę pozytywne testy więc prawdopodobieństwo, ze we trzy zaszlysmy w ciąże jest prawie ze zerowe.

I mnie nakręciłaś bo ja od rana mam afte na podniebieniu 😂

Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30
    Stymulacje nieudane brak ciąży.
    7.01.21 usunięcie jajowodu lewego (wodniak jajowodu)

974532d3a26eb3f9b5b86c28ae07c10c.png

Staranie o maluszka- 15 miesięcy

0206caf120fd2a0ab1bb18d9cbf93fd3.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje wasz wątek trochę. Bo wczoraj zaczęłam drugi cykl starań o drugie maleństwo. W poprzednią 5 ciążę zaszłam bardzo szybko bo już w pierwszym cyklu niestety skończyło się poronieniem. Teraz bardzo chciałabym żeby wszystko było dobrze. Widzę że jest też tu Coma. ☺️ Fajnie by było znów razem być na fiolecie ☺️

Gabs lubi tę wiadomość

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • coma Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Podczytuje wasz wątek trochę. Bo wczoraj zaczęłam drugi cykl starań o drugie maleństwo. W poprzednią 5 ciążę zaszłam bardzo szybko bo już w pierwszym cyklu niestety skończyło się poronieniem. Teraz bardzo chciałabym żeby wszystko było dobrze. Widzę że jest też tu Coma. ☺️ Fajnie by było znów razem być na fiolecie ☺️

Hej :) ja mam za soba biochemy, staramy sie z poł roku juz o rodzenstwo. Mam nadzieje, ze ten drugi cykl bedzie udany i akurat bedzie 2,5 roku różnicy :D

U mnie w tym cyklu 2 kreski, ale jeszcze się nie ciesze, wiesz jak jest.

Z naszych listopadówek widzialam ze jedna juz urodzila drugiego synka i jest kilka ciąż!

Mari92 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • uduchowiona Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Encorton to za poważny lek żeby go brać w ciemno, jak ktoś chce brać to jednak poszlabym do immunologa najpierw.

Przepisał mi go ginekolog, ale nie robił mi nawet badania związanego z nadnerczami. Dlatego cieszę się ze pójdę do innego, ale w tej samej klinice.

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma chyba lepiej porównywać zdjęcie testów bo ten z wczoraj już tyle czasu leży a ten z dziś jest "świeży" także inaczej się wybarwiają. Przynajmniej tak dziewczyny w lipcowym wątku tak pisały 😅
    A ten miesiąc chyba będzie równie owocny w dwie kreski jak lipiec, albo i jeszcze bardziej. Oby tak dalej! :-) u mnie dopiero 3dc, zaczęłam brać olej z wiesiołka i po @ zaczynam mierzyć temperaturę, także zobaczymy 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 12:35

Natis, Mari92 lubią tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie kompletnie inne swiatlo mam na tych testach bo wczoraj robilam o 8 rano a dzis o 5 kiedy bylo jeszcze szaro buro za oknem :P

uIHap1.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma to gratuluje testów. Wiadomo że to wcześnie jeszcze na jakieś świętowanie. Ale trzeba być dobrej myśli. Wierzyć w te maleństwa.
    Właśnie ja sama się w listopadowkach pochwaliłam ostatnio ciążą a zaraz było już po niestety. Bardzo przeżyłam to poronienie. Później chwilę nie mogłam się pozbierać żeby zacząć starania więc dopiero zaczęliśmy.

Mari92 lubi tę wiadomość

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uduchowiona wrote:
    Dastiny pękły Ci oba pecherzyki - super 😄 bierzesz dodatkowo jakieś suplementy? Ja już jak emerytka mam cały zestaw na cały dzień 👎
    Biorę już tylko ovarin ,skin hair Nails z solgara i merylofolian choć mam słabe przyswajanie bo zrobiłam badania i przy normie 5,9 mam 48 kwasu foliowego. Zastanawiam się czy nie brać co 2 dzień

Mari92 lubi tę wiadomość

• Natis Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Z jednej strony chce sie zeby szybciej minal czas, a z drugiej to bedzie koncówka wakacji... :)

A ja tak lubie lato.

Ja też!! I smutno mi trochę za chwile znów będzie szaro, buro i ponuro. 😏

Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
    Jajowody drożne ✅
    Endometrioza III stopnia.

Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️

Heparyna 0,4
    Acard 75 💊
    Euthyrox 37,5
    Luteina + dupek 😏

16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️

31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
    02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
    17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
    02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
    14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
    25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
    28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
    27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
    09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
    21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
    07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
    22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖

uwo9hqvkgxscbyd6.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Coma to gratuluje testów. Wiadomo że to wcześnie jeszcze na jakieś świętowanie. Ale trzeba być dobrej myśli. Wierzyć w te maleństwa.
    Właśnie ja sama się w listopadowkach pochwaliłam ostatnio ciążą a zaraz było już po niestety. Bardzo przeżyłam to poronienie. Później chwilę nie mogłam się pozbierać żeby zacząć starania więc dopiero zaczęliśmy.

Rozumiem, mam nadzieje, że następna ciąża przyjdzie szybko i bedzie bezproblemowa.

Ja to rodzinie powiem dopiero po prenatalnych bo jakos bardziej świadoma jestem teraz wszystkiego niz w tamtej ciazy :P

Mari92 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na teście widze jakiś cień cienia ale nawet ciężko na zdjęciu złapać, poza tym upierdzieliłam paluchami ten test bo sie wzięłam za przesadzanie kwiatków🙈 ale podejrzewam że to fabryczna kreska bo @ powinnam mieć dzisiaj/jutro więc jakby coś było to by wyszły ładne krechy. Mimo wszystko troche nadziei mi to dało🤣 ale ja głupia jestem naprawde🤣🙈 ale kto mnie lepiej zrozumie jak Wy😁

milam, Zagadka919, Mari92 lubią tę wiadomość

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Dzisiaj na teście widze jakiś cień cienia ale nawet ciężko na zdjęciu złapać, poza tym upierdzieliłam paluchami ten test bo sie wzięłam za przesadzanie kwiatków🙈 ale podejrzewam że to fabryczna kreska bo @ powinnam mieć dzisiaj/jutro więc jakby coś było to by wyszły ładne krechy. Mimo wszystko troche nadziei mi to dało🤣 ale ja głupia jestem naprawde🤣🙈 ale kto mnie lepiej zrozumie jak Wy😁
    Jutro powtarzasz? :)

Mari92 lubi tę wiadomość

• milam Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uduchowiona wrote:
    Encorton pomaga na zagnieżdżenie podobno. Tak mi powiedział.

Ale masz jakąś chorobę że to bierzesz? Czy tak po prostu profilaktycznie na zagnieżdżenie?

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Gabs Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:

A może jednak warto powtórzyć jutro rano? Skoro jest cień cienia to jest i nadzieja :)

Moje szczęście Córeczka - 2018 ❤️
    Czekamy na Synka - 2022 ❤

Endometrioza
    Laparoskopia I - 06.2020
    Laparoskopia II - 2.2021

19.08.2021 - Beta 132,60 mIU/ml ❤️
    23.08.2021 - Beta 1113,00 mIU/ml ❤

13.09.2021 - Jest serduszko ❤
    8.10.2021 - Nifty Pro - Niskie ryzyka
    22.10.2021 - I Prenatalne

w57vgov3ux24w9bh.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ