Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
Odpowiedz

W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠

Oceń ten wątek:
  • uduchowiona Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka wrote:
    Chyba wszystko zależy od sytuacji i tego co już próbowaliście, ja u siebie planuje etapowo. Chociaż np inseminacja, jeśli wyniki nasienia są w miarę w porządku, to chyba nie ma jakichś Spektakularnych efektów z tego co słyszę i czytam. A co do dofinansowania to jakie leki gin miał na myśli? ;)

Nie wiem bo nie zagłębiałam się w to a on tez tylko ogólnikowo powiedział. Cieszę się ze będę mogła do innego pójść - zawsze to nowy powiew świeżości i może inne pomysły 🤣 trochę żałuje ze skorzystałam z zastrzyku z fostimonu i może on trochę zepsuł - bo w 12 dc były 18mm - same urosły. Wiec można było może tylko ovitrelle na pęknięcie i bez wspomagaczy 😳 ale nie wiem może mam błędne myślenie 🙊

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytoto wrote:
    Natis, coma trzymam kciuki za dzisiejsze bety🤞🍀
    Ja dzisiaj dopiero 8dc, ten czas się tak dluuuzy...🙂

Zleci zobaczysz ja dzisiaj dopiero 7 dc więc zostało nam prawie tyle samo 😉

• coma Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony chce sie zeby szybciej minal czas, a z drugiej to bedzie koncówka wakacji... :)

A ja tak lubie lato.

Mari92 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Sylwia_2 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla87 wrote:
    Powiem Ci że u moich znajomych dziecko akurat pomogło w kryzysie (chociaż ja tez nie jestem za robieniem dziecka na poprawę związku) ale u nich wyciszyło się, partner przestał myslec o innych głupotach i zakochał się w małym a wszystkie kryzysy odeszły. Może u Was tez tak będzie

Oby... ehh niestety moj duzy błąd:(
    U mnie zaczyna mulic w brzuchu. Moze bede sikac jutro

Mari92 lubi tę wiadomość

• uduchowiona Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny pękły Ci oba pecherzyki - super 😄 bierzesz dodatkowo jakieś suplementy? Ja już jak emerytka mam cały zestaw na cały dzień 👎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 12:24

Mari92 lubi tę wiadomość

• uduchowiona Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Czemu masz encorton? Fascynuje mnie co kto bierze i dlaczego bo sama się zastanawiam co jeszcze mogłabym wziąć żeby w końcu zadziałało. Jak jakiś lekoman normalnie

Encorton pomaga na zagnieżdżenie podobno. Tak mi powiedział.

milam, Mari92 lubią tę wiadomość

• Anamaya Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa93 wrote:
    Mnie brzuch jak na @ pobolewa od niedzieli w powinna przyjść w czwartek ewentualnie jutro. Z jednej strony nie chce sobie nic wmawiać, bo już miałam niedawno taki cykl, ze brzuch mnie bolał i latałam co chwile do łazienki, bo myslalam, ze przyszła i po 2 dniach spóźniona sie pojawiła. Ale znowu wyszła mi afta na podniebieniu i przypadkiem wyczytałam, ze mogą tez sie pojawiać na początku ciąży w związku ze wzrostem progesteronu. Dzisiaj wydawało mi sie, ze przy podcieraniu widziałam śluz delikatnie zabarwiony na różowo i już myslalam, ze @ sie rozkręci ale póki co nic i chyba ogólnie mi wie tylko wydawało 🙈 z testowaniem miałam sie wstrzymać do jutra rana ale chyba nie wytrzymam i po pracy będę sikać.
    Ale raczej się nie nastawiam, bo w bardzo bliskim otoczeniu dwie osoby wysikały w sobotę pozytywne testy więc prawdopodobieństwo, ze we trzy zaszlysmy w ciąże jest prawie ze zerowe.

I mnie nakręciłaś bo ja od rana mam afte na podniebieniu 😂

Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30
    Stymulacje nieudane brak ciąży.
    7.01.21 usunięcie jajowodu lewego (wodniak jajowodu)

974532d3a26eb3f9b5b86c28ae07c10c.png

Staranie o maluszka- 15 miesięcy

0206caf120fd2a0ab1bb18d9cbf93fd3.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje wasz wątek trochę. Bo wczoraj zaczęłam drugi cykl starań o drugie maleństwo. W poprzednią 5 ciążę zaszłam bardzo szybko bo już w pierwszym cyklu niestety skończyło się poronieniem. Teraz bardzo chciałabym żeby wszystko było dobrze. Widzę że jest też tu Coma. ☺️ Fajnie by było znów razem być na fiolecie ☺️

Gabs lubi tę wiadomość

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • coma Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Podczytuje wasz wątek trochę. Bo wczoraj zaczęłam drugi cykl starań o drugie maleństwo. W poprzednią 5 ciążę zaszłam bardzo szybko bo już w pierwszym cyklu niestety skończyło się poronieniem. Teraz bardzo chciałabym żeby wszystko było dobrze. Widzę że jest też tu Coma. ☺️ Fajnie by było znów razem być na fiolecie ☺️

Hej :) ja mam za soba biochemy, staramy sie z poł roku juz o rodzenstwo. Mam nadzieje, ze ten drugi cykl bedzie udany i akurat bedzie 2,5 roku różnicy :D

U mnie w tym cyklu 2 kreski, ale jeszcze się nie ciesze, wiesz jak jest.

Z naszych listopadówek widzialam ze jedna juz urodzila drugiego synka i jest kilka ciąż!

Mari92 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • uduchowiona Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Encorton to za poważny lek żeby go brać w ciemno, jak ktoś chce brać to jednak poszlabym do immunologa najpierw.

Przepisał mi go ginekolog, ale nie robił mi nawet badania związanego z nadnerczami. Dlatego cieszę się ze pójdę do innego, ale w tej samej klinice.

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma chyba lepiej porównywać zdjęcie testów bo ten z wczoraj już tyle czasu leży a ten z dziś jest "świeży" także inaczej się wybarwiają. Przynajmniej tak dziewczyny w lipcowym wątku tak pisały 😅
    A ten miesiąc chyba będzie równie owocny w dwie kreski jak lipiec, albo i jeszcze bardziej. Oby tak dalej! :-) u mnie dopiero 3dc, zaczęłam brać olej z wiesiołka i po @ zaczynam mierzyć temperaturę, także zobaczymy 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2021, 12:35

Natis, Mari92 lubią tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie kompletnie inne swiatlo mam na tych testach bo wczoraj robilam o 8 rano a dzis o 5 kiedy bylo jeszcze szaro buro za oknem :P

uIHap1.png
  • Moni** Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma to gratuluje testów. Wiadomo że to wcześnie jeszcze na jakieś świętowanie. Ale trzeba być dobrej myśli. Wierzyć w te maleństwa.
    Właśnie ja sama się w listopadowkach pochwaliłam ostatnio ciążą a zaraz było już po niestety. Bardzo przeżyłam to poronienie. Później chwilę nie mogłam się pozbierać żeby zacząć starania więc dopiero zaczęliśmy.

Mari92 lubi tę wiadomość

♥️córeczka🙏
    f2w3yx8dqn2x2gqa.png
    0,4, acard, pregna plus, actifolin.

09.2021 ciąża biochemiczna 💔
    26.01.2021 poronienie zatrzymane 8tc 💔
    27.10.19. Synek ♥️
    ciąża pozamaciczna 06.2017 💔ciąża biochemiczna 02.2018💔; 10.2018💔
    Mutacje V R2 heterozygota, MTHFR heterozygota, PAI 1 4G homozygota
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uduchowiona wrote:
    Dastiny pękły Ci oba pecherzyki - super 😄 bierzesz dodatkowo jakieś suplementy? Ja już jak emerytka mam cały zestaw na cały dzień 👎
    Biorę już tylko ovarin ,skin hair Nails z solgara i merylofolian choć mam słabe przyswajanie bo zrobiłam badania i przy normie 5,9 mam 48 kwasu foliowego. Zastanawiam się czy nie brać co 2 dzień

Mari92 lubi tę wiadomość

• Natis Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Z jednej strony chce sie zeby szybciej minal czas, a z drugiej to bedzie koncówka wakacji... :)

A ja tak lubie lato.

Ja też!! I smutno mi trochę za chwile znów będzie szaro, buro i ponuro. 😏

Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
    Jajowody drożne ✅
    Endometrioza III stopnia.

Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️

Heparyna 0,4
    Acard 75 💊
    Euthyrox 37,5
    Luteina + dupek 😏

16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️

31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
    02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
    17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
    02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
    14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
    25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
    28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
    27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
    09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
    21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
    07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
    22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖

uwo9hqvkgxscbyd6.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni** wrote:
    Coma to gratuluje testów. Wiadomo że to wcześnie jeszcze na jakieś świętowanie. Ale trzeba być dobrej myśli. Wierzyć w te maleństwa.
    Właśnie ja sama się w listopadowkach pochwaliłam ostatnio ciążą a zaraz było już po niestety. Bardzo przeżyłam to poronienie. Później chwilę nie mogłam się pozbierać żeby zacząć starania więc dopiero zaczęliśmy.

Rozumiem, mam nadzieje, że następna ciąża przyjdzie szybko i bedzie bezproblemowa.

Ja to rodzinie powiem dopiero po prenatalnych bo jakos bardziej świadoma jestem teraz wszystkiego niz w tamtej ciazy :P

Mari92 lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na teście widze jakiś cień cienia ale nawet ciężko na zdjęciu złapać, poza tym upierdzieliłam paluchami ten test bo sie wzięłam za przesadzanie kwiatków🙈 ale podejrzewam że to fabryczna kreska bo @ powinnam mieć dzisiaj/jutro więc jakby coś było to by wyszły ładne krechy. Mimo wszystko troche nadziei mi to dało🤣 ale ja głupia jestem naprawde🤣🙈 ale kto mnie lepiej zrozumie jak Wy😁

milam, Zagadka919, Mari92 lubią tę wiadomość

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    Dzisiaj na teście widze jakiś cień cienia ale nawet ciężko na zdjęciu złapać, poza tym upierdzieliłam paluchami ten test bo sie wzięłam za przesadzanie kwiatków🙈 ale podejrzewam że to fabryczna kreska bo @ powinnam mieć dzisiaj/jutro więc jakby coś było to by wyszły ładne krechy. Mimo wszystko troche nadziei mi to dało🤣 ale ja głupia jestem naprawde🤣🙈 ale kto mnie lepiej zrozumie jak Wy😁
    Jutro powtarzasz? :)

Mari92 lubi tę wiadomość

• milam Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uduchowiona wrote:
    Encorton pomaga na zagnieżdżenie podobno. Tak mi powiedział.

Ale masz jakąś chorobę że to bierzesz? Czy tak po prostu profilaktycznie na zagnieżdżenie?

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Gabs Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:

A może jednak warto powtórzyć jutro rano? Skoro jest cień cienia to jest i nadzieja :)

Moje szczęście Córeczka - 2018 ❤️
    Czekamy na Synka - 2022 ❤

Endometrioza
    Laparoskopia I - 06.2020
    Laparoskopia II - 2.2021

19.08.2021 - Beta 132,60 mIU/ml ❤️
    23.08.2021 - Beta 1113,00 mIU/ml ❤

13.09.2021 - Jest serduszko ❤
    8.10.2021 - Nifty Pro - Niskie ryzyka
    22.10.2021 - I Prenatalne

w57vgov3ux24w9bh.png
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ