W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Incognitka wrote:Ooo tak u mnie też dziś ogromne wzdęcia i pobolewanie jak na okres 🙄 Ale jak mu domek za mały to niech sobie rozbuduje 😊 dziewczyny a macie lub będzie używały detektora tętna płodu?
Jestem w tym wszystkim nowa, więc dopytuję. Jak to działa i jakie ma korzyści?
-
Kasiasiasia wrote:O właśnie, apropo spaceru to jak u Was z aktywnością? Bardzo ograniczacie? Ja wcześniej codziennie chodziłam na długie spacery (8-10 km), teraz skróciłam do 4-5 km i mam nadzieję, że jeszcze długo będę sobie mogła na to pozwalać😊
Wow, żebym miała na to czas i siłę, bo u mnie co chwilę jest drzemka 😅 Ja tak sobie zaszalałam z aktywnością przez weekend, że dostałam tych plamień. Na razie się ograniczam, ale chciałabym robić jakieś ćwiczenia dla kobiet w ciąży. Nic obciążającego, ale trochę ruchu nie zaszkodzi
-
Malinowa92 wrote:No to mnie uspokoiłyście! 🥹 Ja od razu panika, że może progesteron niski.. Ogólnie to obecna lekarka na razie nie skierowała mnie na żadne badania, bo powiedziała, że jak będzie zarodek i serduszko, to wtedy założymy kartę ciąży i będziemy robić badania. A Wy od razu miałyście wszystko sprawdzane czy znowu niepotrzebnie panikuję i powinnam cierpliwie czekać? 😊
Mi tez dopiero teraz będą kartę ciąży zakładać, to normalne że zwlekają do 8-9tyg.
👗36l. AMH 2.2
👖37l.
27.04.2023 💔 8tc
19.03.2024 💖 córcia -
Jedyne spacery jakie robię to do toalety na rzyganko. Tęsknie za siłownią ale jestem tak wyczerpana że jedyne co robię cały dzień to leżę w łóżku. 2-3 drzemki dziennie to przymus, a trwają po 2-3 godziny więc większość dnia przesypiam. Niby biorę xonvea a chyba nie działa bo dzisiaj już 4 razy przytuliłam sedesKasiasiasia wrote:O właśnie, apropo spaceru to jak u Was z aktywnością? Bardzo ograniczacie? Ja wcześniej codziennie chodziłam na długie spacery (8-10 km), teraz skróciłam do 4-5 km i mam nadzieję, że jeszcze długo będę sobie mogła na to pozwalać😊Zostałam mamą 25.04.2024 💓
-
Malinowa92 wrote:No to mnie uspokoiłyście! 🥹 Ja od razu panika, że może progesteron niski.. Ogólnie to obecna lekarka na razie nie skierowała mnie na żadne badania, bo powiedziała, że jak będzie zarodek i serduszko, to wtedy założymy kartę ciąży i będziemy robić badania. A Wy od razu miałyście wszystko sprawdzane czy znowu niepotrzebnie panikuję i powinnam cierpliwie czekać? 😊
Ja też narazie żadnych badań ani karty ciąży, pierwszą wizytę miałam w 4 tc więc za wcześnie. 🤷🏻♀️Jutro idę na usg do innego lekarza bo mój na urlopie, także mam nadzieję, że już coś będzie widać i może założymy kartę ciąży🙈
Malinowa92 lubi tę wiadomość
-
Landrii wrote:Jedyne spacery jakie robię to do toalety na rzyganko. Tęsknie za siłownią ale jestem tak wyczerpana że jedyne co robię cały dzień to leżę w łóżku. 2-3 drzemki dziennie to przymus, a trwają po 2-3 godziny więc większość dnia przesypiam. Niby biorę xonvea a chyba nie działa bo dzisiaj już 4 razy przytuliłam sedes
Oj współczuję, że tak Cię męczy 🥺 -
Biedna 😬 co te maluszki z nami robią 😅Landrii wrote:Jedyne spacery jakie robię to do toalety na rzyganko. Tęsknie za siłownią ale jestem tak wyczerpana że jedyne co robię cały dzień to leżę w łóżku. 2-3 drzemki dziennie to przymus, a trwają po 2-3 godziny więc większość dnia przesypiam. Niby biorę xonvea a chyba nie działa bo dzisiaj już 4 razy przytuliłam sedes04.2023 💔8tc
18.12.2023💔19+6tc💔
Mój Maleńki wraz z Tobą odeszła część Nas💔
Kiedyś Cię przytulę😍
12.2024 ⏸️ Grudniowy cud💫🌈
Trombofilia złożona: v-leiden, PAI-1, MTHFR
👫Kariotypy prawidłowe, ryzyko 1%
25.09.24 🟢 -
Do słuchania serduszka dzidzionka ☺️Malinowa92 wrote:Jestem w tym wszystkim nowa, więc dopytuję. Jak to działa i jakie ma korzyści?
04.2023 💔8tc
18.12.2023💔19+6tc💔
Mój Maleńki wraz z Tobą odeszła część Nas💔
Kiedyś Cię przytulę😍
12.2024 ⏸️ Grudniowy cud💫🌈
Trombofilia złożona: v-leiden, PAI-1, MTHFR
👫Kariotypy prawidłowe, ryzyko 1%
25.09.24 🟢 -
U mnie z aktywnością różnie - zależy od humoru i sił 😅 są dni, że chętnie chodzę na spacer sama albo z Mężem, a są i takie, że praktycznie całe dnie przeleże 😉 staram się wsłuchiwać w organizm i nie robić nic na siłę ☺️ ale od 4 miesiąca chciałabym zacząć jakieś ćwiczenia rozciągające macice czy coś ☺️
Mi na pierwszej wizycie dał skierowania na badania i tyle ☺️ nie założył karty ciąży, powiedział, że zrobi to na kolejnej wizycie ☺️ więc jak wszystko będzie dobrze to założy mi już w czwartek 🥰🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️

-
I bardzo chciałabym wrócić na basen ale póki co boję się infekcji 😅🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️

-
Ja kontynuuje poprzednią aktywność bo dość sporo ćwiczyłam i nie chce rezygnować, po prostu ćwiczę mniej intensywnie.
Dołączam do temu wzdęty brzuch 🙋🏼♀️🤣
I zapomniałam że jeszcze bardzo mnie męczą bóle głowy, tez tak macie?
Kasiasiasia lubi tę wiadomość
22.08.23 ⏸️🙏🏼
10.05 witamy naszą wyczekaną Misię🥹♥️ -
MiaSakura wrote:Ja kontynuuje poprzednią aktywność bo dość sporo ćwiczyłam i nie chce rezygnować, po prostu ćwiczę mniej intensywnie.
Dołączam do temu wzdęty brzuch 🙋🏼♀️🤣
I zapomniałam że jeszcze bardzo mnie męczą bóle głowy, tez tak macie?
Nie wiem czy jest to związane z ciążą czy pogodą, ale ja mam takie bóle głowy od soboty. W końcu wzielam Apap, bo nie dało się za bardzo funkcjonować 😌 -
Dziewczyny macie bóle głowy? Mnie cmi ciagle głowę a jeszcze jak razem są mdłości to nie fajnie, macie jakiś sposób na ból głowy oprócz apapu?
Co do aktywności ja jestem na zwolnieniu drugi tydzien ze względu na krwiaka i plamienieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 22:47
-
Ja jestem w sumie na zwolnieniu od 28.08, planowo miałam iść od 31.08 ale ta angina mnie dopadła, no i ja pracuje w żłobku i dziewczyny z grupy i tak się dziwiły że dopiero teraz idę. 🙈😄
Ja raczej z tych co więcej leżą jak chodzą i też co jakiś czas mdłości, a piersi tak mnie bolą od początku że masakra, czasami schodzenie po schodach jest bolesne. 🤷♀️
Mi w sumie kartę ciąży założyli na pierwszej wizycie, ale było wtedy już widać serduszko 😊 i czekam do końca tego pierwszy trymestru, bo liczę na więcej energii, a mniej mdłości 😀
MiaSakura, Bezula lubią tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙

-
Cześć dziewczyny!
Odpisuję zbiorczo, przykro mi, że niektóre z Was tak słabo się czują, mam nadzieję, że to przejdzie i będziecie mogły wrócić do w miarę normalnego trybu i aktywności
Ja nie mam ani mdłości, ani drzemek, tylko czasem pobolewanie w dole brzucha, ale u mnie ze względu na ten okres co się tak przysunął, to raczej jest bardzo wczesny etap.. Poszłam dzisiaj na betę, nie wytrzymałam, mam nadzieję, że trochę skoczy i będę mogła umówić wizytę, żeby coś było widać.1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅

-
Swoją drogą, kiedy dzielicie się informacją z bliskimi? Od razu po II kreskach, wizycie z serduszkiem, do 12 tygodnia? Wiem, że każdy inaczej podchodzi do tego.1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅

-
Hej, wpadam z wątku czerwcowego, bo widzę, że masz podobnie jak ja ostatnio. Ja na Xonvei jestem od połowy lipca, głównie dostałam na mdłości, ale na początku sierpnia zaczęłam bardzo wymiotować jednego dnia potrafiłam nawet 20 razy. Za tamtym razem nie pojechałam na izbę, ale jakieś 3 tygodnie temu miałam powtórkę z rozrywki i znowu miałam 1,5 dzienny maraton wymiotów co 1-2h a nawet i częściej i gdy już zaczęłam wymiotować krwią, to zabrałam się do szpitala.Landrii wrote:Ja się zastanawiam czy dzisiaj się nie zgłosić na kroplówkę. Leki już wgl nie pomagają, tylko oczy otworzyłam już wymiotuję. I tak co 30 minut 😭
Nie męcz się i jedź, dostaniesz dożylnie coś na wymioty i kroplówki z glukoza, by wrócić do żywych. Ja po dozylnych lekach już nie wymiotowałam i wróciłam do Xonvei, bo byłam w stanie je utrzymać w organizmie (wcześniej zwracałam po 1h od wzięcia, przez co nie miały jak zadziałać.)