Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
Odpowiedz

W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼

Oceń ten wątek:
  • Malinowa92 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiasiasia wrote:
    Malinowa a plamisz dalej? U mnie i wczoraj i dzisiaj pojawiły się brązowe plamienia i trochę jestem przerażona, do tego to przeziębienie, boje się, że coś mogło się przez to stać :(

Wczoraj właśnie znowu miałam lekkie plamienie. To był bardziej taki jasnobrązowy śluz niż plamienie, ale oczywiście za każdym razem panikuję. Wczoraj robiłam też dużo na ogrodzie, więc mogłam się przemęczyć i dlatego taki efekt.. Z tego, co ja się dowiedziałam, to jest to bardzo częste w pierwszych tygodniach ciąży i dopóki nie jest to żywoczerwona krew, to nie powinno się panikować.
    Przeziębienie też Ci mogło osłabić organizm i dlatego masz plamienie, ale ekspertem nie jestem 🤔
    Wydaje mi się, że przeziębienie nie powinno negatywnie wpłynąć, bo przecież dużo osób nieraz coś złapie w czasie ciąży.
    Nawet niektóre kobietki biorą to jako objaw na początku ciąży - właśnie ogólne osłabienie i przeziębienie :)

• Malinowa92 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiasiasia wrote:
    Malinowa a plamisz dalej? U mnie i wczoraj i dzisiaj pojawiły się brązowe plamienia i trochę jestem przerażona, do tego to przeziębienie, boje się, że coś mogło się przez to stać :(

A rozmawiałaś o tym z lekarzem? Czy dopiero się wybierasz? I miałaś sprawdzany progesteron?
    Ja w sumie miałam raz takie plamienie w niedzielę i wczoraj znowu, ale wszędzie mówią, że to może oznaczać wszystko albo nic.. Jak tak będą wyglądać kolejne miesiące, to ja chyba będę miała załamanie nerwowe 😌

• Malinowa92 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze, co mi mój gin powiedział, to takie brązowe plamienie w 5/6 tygodniu może oznaczać, że dzidziuś się tam bardziej zakopuje i taki jest tego efekt :)

• Kasiasiasia Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa92 wrote:
    A rozmawiałaś o tym z lekarzem? Czy dopiero się wybierasz? I miałaś sprawdzany progesteron?
    Ja w sumie miałam raz takie plamienie w niedzielę i wczoraj znowu, ale wszędzie mówią, że to może oznaczać wszystko albo nic.. Jak tak będą wyglądać kolejne miesiące, to ja chyba będę miała załamanie nerwowe 😌

Jeszcze nie rozmawiałam z lekarzem bo mój prowadzący jest na urlopie i wizytę u niego mam dopiero 21 września. We wtorek byłam na usg u kogoś innego, ale nie dowiedziałam się nic poza tym, że jest wcześnie i widać tylko sam pęcherzyk. Nie wiem czy nie pójdę jeszcze do jakiegoś lekarza bo zwariuje nakręcając się cały czas, że coś jest nie tak. Co do progesteronu to nie miałam badanego, ale jestem na duphastonie od początku ze względu na poprzednią cb. 💆‍♀️

• Bezula Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kasiasiasia
    @ Malinowa92
    Wy jesteście jeszcze przed pierwszymi wizytami, czy już miałyście? Jaki to etap? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 12:45

1cs

28.08 II kreski
    02.09 beta 132
    05.09 beta 589
    15.09 beta 14440, prog 69
    25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
    27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
    22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
    16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
    27.03 mamy już 2300g 😍
    23.04 3150g

👩🏻 31l.
    Leki: Hashimoto - Letrox 175
    Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D

👱🏼‍♂️ 30l.
    Badanie nasienia ✅

age.png

Wysłany: 7 września 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezula wrote:
    @Kasiasiasia
    @ Malinowa92
    Wy jesteście jeszcze przed pierwszymi wizytami, czy już miałyście? Jaki to etap? :)

Bezula, ja czekam na wizytę u mojego prowadzącego, który jest na urlopie. Mam 21.09. Do tej pory miałam tylko taką bez usg u niego, gdzie zalecił mi dupka i u innego lekarza usg we wtorek (5+3) i był sam pęcherzyk ciążowy.

Bezula lubi tę wiadomość

• Bezula Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiasiasia wrote:
    Bezula, ja czekam na wizytę u mojego prowadzącego, który jest na urlopie. Mam 21.09. Do tej pory miałam tylko taką bez usg u niego, gdzie zalecił mi dupka i u innego lekarza usg we wtorek (5+3) i był sam pęcherzyk ciążowy.

Ok, trzymam kciuki za 21.09! Ja jeszcze nie byłam na żadnej, tylko takiej po pozytywnym teście na przepisanie dupka, ale nie było jeszcze nic.

13.09 idę i na coś liczę! Betę miałam 589 we wtorek, to liczę, że za tydzień chociaż pęcherzyk się pojawi.

1cs

28.08 II kreski
    02.09 beta 132
    05.09 beta 589
    15.09 beta 14440, prog 69
    25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
    27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
    22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
    16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
    27.03 mamy już 2300g 😍
    23.04 3150g

👩🏻 31l.
    Leki: Hashimoto - Letrox 175
    Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D

👱🏼‍♂️ 30l.
    Badanie nasienia ✅

age.png

Wysłany: 7 września 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezula wrote:
    Ok, trzymam kciuki za 21.09! Ja jeszcze nie byłam na żadnej, tylko takiej po pozytywnym teście na przepisanie dupka, ale nie było jeszcze nic.

13.09 idę i na coś liczę! Betę miałam 589 we wtorek, to liczę, że za tydzień chociaż pęcherzyk się pojawi.

Też trzymam kciuki żeby już było coś widać! A jak się czujesz?
    Eh strasznie to wszystko wymaga cierpliwości i spokoju🥺 Ja jak zobaczyłam zdjęcie pęcherzyka to od razu pomysłałam dlaczego jest tak nisko i zaczęłam o tym czytać i wkręciłam sobie kolejny problem, powinnam mieć zakaz dostępu do internetu😒

Bezula lubi tę wiadomość

• Malinowa92 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezula wrote:
    @Kasiasiasia
    @ Malinowa92

Ja miałam wizytę 31.08 i wtedy był pęcherzyk ciążowy o wielkości 3 mm, teoretycznie był to początek 5 tygodnia. Teraz niby zaczęłam 6, ale gin powiedziała, że jeszcze za wcześnie, żeby dokładnie określić wiek ciąży 💁🏻‍♀️ Wzorujemy się na razie datą ostatniej miesiączki. Idę do niej znowu 14.09, a wizytę w innym mieście, u gina, który będzie mi prowadził to mam dopiero 19 września 😊

• Malinowa92 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2023, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezula wrote:

Ja 26.08 miałam betę 89 i na wizycie 31.08 już był pęcherzyk, więc myślę, że coś tam już zobaczysz :) Trzymam kciuki! 😇

• Malinowa92 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiasiasia wrote:
    Też trzymam kciuki żeby już było coś widać! A jak się czujesz?
    Eh strasznie to wszystko wymaga cierpliwości i spokoju🥺 Ja jak zobaczyłam zdjęcie pęcherzyka to od razu pomysłałam dlaczego jest tak nisko i zaczęłam o tym czytać i wkręciłam sobie kolejny problem, powinnam mieć zakaz dostępu do internetu😒

Widzę, że nie tylko ja tak mam 😅 Ja jak uslyszałam, że ma 3 mm, to zaraz było googlowanie czy nie za mały, dlaczego nie widać pęcherzyka żółtkowego, kiedy zarodek i tak dalej. Tak samo było z kształtem.. a czemu taki, a nie inny. Zwariować można. Teraz dałam sobie spokój, bo wiem, że pęcherzyk ciążowy musi mieć chyba minimum 10mm, żeby było coś konkretnego widać 😊

Wysłany: 7 września 2023, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa92 wrote:
    Widzę, że nie tylko ja tak mam 😅 Ja jak uslyszałam, że ma 3 mm, to zaraz było googlowanie czy nie za mały, dlaczego nie widać pęcherzyka żółtkowego, kiedy zarodek i tak dalej. Tak samo było z kształtem.. a czemu taki, a nie inny. Zwariować można. Teraz dałam sobie spokój, bo wiem, że pęcherzyk ciążowy musi mieć chyba minimum 10mm, żeby było coś konkretnego widać 😊

O jak dobrze, że nie jestem z tym sama!😃 Też już przewertowałam każdą stronę w poszukiwaniu informacji kiedy ma pojawić się pęcherzyk żółtkowy, kiedy zarodek, gdzie powinien być zagnieżdżony… Pani doktor, która robiła usg nie powiedziała nic, że jest „za nisko”, to mój wymysł po przeglądnieciu zdjęć z usg z internetu, ale cały czas mam to z tyłu głowy, że może stąd te plamienia🤦🏻‍♀️

• Malinowa92 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2023, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 26.08 - 89
    Beta 07.09 - 9083,8
    Dziś progesteron 32,80
    Jest git? 🫣🥹

Incognitka, MiaSakura, Kasiasiasia, Wron Kraa lubią tę wiadomość

• Landrii Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wkrwcaniem to znam aż za dobrze. Na usg w szpitalu w 6+6 dzidzi 6,8mm a ja już panika że za mało i coś nie tak, chociaż akcja serca piękna i lekarz mówił że wszystko na tym etapie jest ok. W środę mam wizytę u mojego ale przez to że jestem w szpitalu (jeszcze) i tu też mi robią usg to aż taka podekscytowana się nie czuje 😅 bardziej przerażona czy wszystko będzie ok. Teście chyba też już coś podejrzewają chociaż nie wiedzą o moim pobycie w szpitalu, ale ze mój mąż dostał speedu z robieniem remontu to chyba im się podejrzane wydało. Jak będzie w środę wszystko ok to może im już oficjalnie powiemy, będzie akurat 8 tydzień (8+0)

Wron Kraa lubi tę wiadomość

Zostałam mamą 25.04.2024 💓
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co czytać i nakręcać się ☺️ wiem, że łatwo się mówi 😉 ale to naprawdę nie robi dobrze głowie ☺️
    Pozatym dziecko może też szybko nadgonić między jednym, a drugim usg ☺️

Ja melduję się po wizycie - Kropek ma już prawie 1,5 cm 😍

Kasiasiasia, Wron Kraa, Malinowa92, eM 🌺, Natt.yo., EwelinaWer19, Incognitka, Palinkaaa, MiaSakura lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 28 lat 🙋🏻‍♂️ 29 lat

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
    ❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Wron Kraa Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Dziewczyny nie ma co czytać i nakręcać się ☺️ wiem, że łatwo się mówi 😉 ale to naprawdę nie robi dobrze głowie ☺️
    Pozatym dziecko może też szybko nadgonić między jednym, a drugim usg ☺️

Ja melduję się po wizycie - Kropek ma już prawie 1,5 cm 😍

Spory fasolek!!! Cieszę się że u ciebie wszystko gra:)

Lipcowa lubi tę wiadomość

👗35l. AMH 2.2
    👖36l.

Pierwsza ciąża
    27.04.2023 💔 8tc

A teraz:
    1.08.2023 ⏸️ Beta 76
    3.08 Beta 308
    21.08 mamy ❤️ w 6t3d
    20.09 3.96 cm w 10t6d
    27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
    18.10/15.11 wszystko ok!
    6.12 459g naszego ☀️
    27.12 to 💓
    17.01 już 1300g 🌞
    7.02/28.02 wszystko ok!

19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g :)
  • Karpan45 Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja najadłam się strachu na wizycie lekarka zrobiła mi usg i nagle, ze przez brzuch jednak serduszko bije ale słabo mrówka ma 0,6 cm i ciąża młodsza o 5 dni powinno być 7+0 a jest 6+2 mocno się zestresowałam tym serduszkiem

Staramy się od października 2020

Endometrioza IV stopnia

10.04 laparoskopia endometriozy usunięcie zrostów udrożnienie jajowodów

amh 4,06

16.08 - beta 30,40 / prog 33,4
    18.08 - beta 99,5 / prog 31,5
    22.08 - beta 665
    28.08 - jest mały 🪱
    29.08 - beta 15634
  • Landrii Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpan45 wrote:
    Hej ja najadłam się strachu na wizycie lekarka zrobiła mi usg i nagle, ze przez brzuch jednak serduszko bije ale słabo mrówka ma 0,6 cm i ciąża młodsza o 5 dni powinno być 7+0 a jest 6+2 mocno się zestresowałam tym serduszkiem
    Nie przejmuj się tym 0,6 dzidzia ma czas. Znalazłam normy wzrostu i dla 7 tygodnia CRL powinno mieć od 7 do 13mm. No i pamiętaj że łatwo o błędy pomiaru na tak wczesnym etapie. A mówiła z jaką częstotliwością bije serduszko? Mi w szpitalu nie powiedzieli niestety, tylko że jest. Ale może na wypisie będzie bardziej szczegółowo

• Karpan45 Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie powiedziała albo byłam za bardzo zestresowana 🤷‍♀️ mam przyjść za 3 tygodnie i umówić się na usg prenatalne i pappa

Staramy się od października 2020

Endometrioza IV stopnia

10.04 laparoskopia endometriozy usunięcie zrostów udrożnienie jajowodów

amh 4,06

16.08 - beta 30,40 / prog 33,4
    18.08 - beta 99,5 / prog 31,5
    22.08 - beta 665
    28.08 - jest mały 🪱
    29.08 - beta 15634
  • Landrii Autorytet

Wysłany: 7 września 2023, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpan45 wrote:
    Niestety nie powiedziała albo byłam za bardzo zestresowana 🤷‍♀️ mam przyjść za 3 tygodnie i umówić się na usg prenatalne i pappa
    A na zdjęciu z usg nie masz zaznaczone? 🤔

‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ