W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Wron Kraa teoretycznie ma czas aby podciągać się do góry wraz ze wzrostem macicy i tego się trzymajmy 🥰
Jak tam Dziewczyny po weekendzie? 😊
Pełne sił na przyszły tydzień? 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Ja miałam odpoczywać a wpadłam w szał sprzątania i zakupów 🙈 już mamy prawie wszystkie prezenty świąteczne a mieszkanie już udekorowane i piękne świeczki zapalone 🎄
Polecam, od razu lepszy humor jak pachnie choinką! Ale nie ukrywam stresuje się jutrzejszymi badaniami 🫣
Ktoś jeszcze się skusił na świąteczne ozdoby lub choinkę? 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2023, 19:33
22.08.23 ⏸️🙏🏼
10.05 witamy naszą wyczekaną Misię🥹♥️ -
MiaSakura stres jest zrozumiały ale zobaczysz, że wszystko będzie dobrze 🥰🍀🤞🏻
Daj koniecznie znać po 😊
Ja dzisiaj też wpadłam w zakupowy szał i zostały mi do kupienia jeszcze tylko 2 prezenty 💪🏻 za dekorowanie biorę się w przyszłym tygodniu 😊
Szukam potrawowej inspiracji na święta 😅 macie coś sprawdzonego co mogłybyście polecić i zrobi efekt wow na świeta? 🙃
Ja od siebie od kilku lat robie sałatkę śledziowa z burakiem itd ale to pewnie znacie 🙃🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
MiaSakura u mnie też wczoraj wleciały ozdoby świąteczne i świeczki 😍 choinkę chyba w sobotę ubierzemy, najpierw musimy ją kupić 😅
MiaSakura lubi tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙
-
@MiaSakura trzymam kciuki za wizytę! Daj znać. O której masz?
U mnie zapowiada sie tydzień pełny świątecznych aktywności, dzisiaj zaczynam pieczeniem pierników, jutro jadę na jarmark do Wrocławia (nigdy nie byłam). 🎄🎄🎄
A do końca tygodnia muszę spakować prezenty i wysłać. Jak u was z prezentami? Macie coś extra, czego nikt się nie spodziewa? 🎁
@Lipcowa dla mnie hit to piernik pomidorowy od Jadłonomii, a z wytrawnych dań - boczniaki po kaszubsku (też od niej). Przepisy są na jej blogu.👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Wizyta na 17.30, już siedzę jak na szpilkach ale na szczęście w pracy szybko minie dzień!
Ja zacznę z tym tygodniu chyba lepić pierogi! I planuję zrobić też tą sama sałatkę buraczaną co Lipcowa 🤭
Wron Kraa ale ciekawe propozycje! Piernik potwierdzam pyszny, a miny ludzi kiedy się dowiadują że jest z pomidorami-bezcenne 🤣 Jesteś wege? ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2023, 09:17
22.08.23 ⏸️🙏🏼
MiaSakura szybko zleci 😉 daj koniecznie znać po wizycie 😉
Ja na pierogi umówiłam się z mamą na weekend - to taka Nasza świąteczna tradycja 🤩
Zaciekawiłyście mnie tym piernikiem, też muszę spróbować 😁
Wron Kraa u Nas prezenty prawie na finiszu, zostały mi do dokupienia dwa 💪🏻 mam nadzieję 2 tym tygodniu to ogarnąć 😊 u mnie bez niespodzianek, bo zawsze pytam wprost ale może dorzucę coś klimatycznego ekstra np jakieś ręcznie malowane kubki 🤭 a Ty masz coś ekstra w rękawie? 😊
Boczniaków po kaszubsku nie próbowałam - po pracy zerknę na tego bloga 😊
Ja zawsze posiłkuję się przepisami z aniagotuje 😊
Natt.yo na kiedy zaplanowany zakup choinki? 😊
Miłego tygodnia Kochane 🥰
MiaSakura lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa, myślę że pod koniec tygodnia, żeby w sobotę ubrać z mężem, bo ma w tym tyg drugą zmianę
U mnie też prezenty prawie gotowe, wpadliśmy na pomysł żeby jechać na sylwestra do brata do Bydgoszczy, bo w tym roku na święta Nas nie odwiedzają ( ja jestem z Podkarpacia) wiec troche drogi Nas czeka 🙈 to muszę jeszcze im prezenty dokupić, bratu, jego żonie i ich synkowi 5 letniemu 😊Lipcowa lubi tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙
-
@MiaSakura nie jestem wege, ale bardzo lubię książki i bloga Marty Dymek. Przekłada światowe przepisy na polskie warunki. Jej przepisy przerabiam pod siebie (np. ten cudowny piernik pomidorowy piekę na dwóch jajkach zamiast banana). Pierniczki piekę z przepisu z moje wypieki, też zawsze się udają.https://mojewypieki.com/przepis/pierniczki-jak-alpejskie.
Własnie włożyłam ostatnią blachę
@Lipcowa wspólne lepienie pierogów brzmi extra! Aż mi się stare dzieje przypomniały jak jeszcze mieszkałam z rodzicami. Zawsze wtedy opowiadała mi historie ze swojego dzieciństwa.
U mnie hitem w ubiegłym roku były Kolorofanki, nie wiem czy znacie:) można się nieźle pośmiać, zwłaszcza z wersji dla dorosłych - można ich znaleźć np na Instagramie. Może to coś dla Ciebie @Natt.yo?
Lipcowa lubi tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Ja właśnie wracam z wizyty, trochę to trwało bo mała strasznie się wierciła, doktor żartował że nie wie jak damy radę jak się urodzi 😅
Przez to miał problemy żeby dobrze zobaczyć wszystkie struktury ale udało się ostatecznie, wszystko jest okej 🥹😌 Kruszynka nasza 350g 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2023, 18:23
Lipcowa, Wron Kraa, Kobea, Natt.yo., JaMiNi, Malinowa92 lubią tę wiadomość
22.08.23 ⏸️🙏🏼
MiaSakura a nie zjadłaś niczego słodkiego przed wizytą? 🤔🤭
Cieszę się, że wszystko dobrze 😘
Kiedy następna? 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Właśnie nic nie jadłam, ona zawsze tak fika 🤭
Następna 27.12.
Dzisiaj i jutro widziałam że są wizyty także kciuki już od rana 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 06:11
Wron Kraa, Lipcowa lubią tę wiadomość
22.08.23 ⏸️🙏🏼
Kciuki za wizyty
MiaSakura to chyba ładna waga 😄 dobrze że wszystko w porządku, ja już się nie mogę mojej wizyty za tydzień doczekać, trochę jestem spokojniejsza bo tydzień temu lekarka wszystko sprawdzała ale mimo wszystko ona nie jest specjalistą od badań prenatalnych. Widzę że tak samo dzisiaj mamy równo połowę ciąży za nami 🥳MiaSakura, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Zawsze to oczekiwanie na wizytę jest najgorsze ale moment jak się zobaczy te małe stópki 🥰
Tak patrzę na normy że faktycznie dobra, jakoś mi się wydawało niedużo te 350g 🤭
Tak, z usg zmienił mi się termin na 30.04 jednak! Więc faktycznie, mamy idealnie dzisiaj połówkę 🥳🤰🏼 zrobiłam sobie zdjęcie z tej okazji ☺️
Jamini dawno nie podrzucałaś żadnych promocji 😅 a ja tu już mam spisaną listę zakupów!
W tym tygodniu chyba kupimy komodę (w ikei jest promka ze za wydane 500 zł zwracają 50 zł na kartę).22.08.23 ⏸️🙏🏼
Nie wiem nic o żadnych promocjach na ten moment 😁 komodę z Ikea też jakiś czas temu kupiliśmy malm 4 szuflady, jak zaczęła się ta promocja. Ja nie mam żadnej listy zakupów 🤦🏼♀️
Z tej okazji stanęłam na wagę i równo 2kg od początku ciąży jestem do przodu z moją wagą domową, tej u lekarza nie liczę babeczka nic nie odejmuje 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 08:46
-
EwelinaWer, Landrii kciuki na pokładzie 🤞🏻🍀🤞🏻
MiaSakura, Jamini ekstra 🥳🥳
Szybko zleciała ta pierwsza połówka? 🙃
Ja teraz poluje na łóżeczko, wanienkę i wózek - chciałabym w styczniu już to zakupić 😊
No i znowu zaczynają kusić mnie ciuszki 🤭🤭
U mnie na wadze +3kg póki co ale czuję, że wystartuje 🤭🤭EwelinaWer19 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa mi się dłuży ciąża 🫣 waga podobno najbardziej idzie w górę między 20-30tc ale to teoria, myślę że waga najbardziej pójdzie w górę na święta 🤣Ja teoretycznie mam wózek wybrany muszę go obejrzeć w sklepie i polować na promocję niestety jest to model z tego roku i nikt go jeszcze nie sprzedaje.
Na dostawkę cały czas czekam a drewniane łóżeczko mam po starszaku. Wanienkę bierzemy zwykła plastikowa więc to chyba na końcu bo gdzieś trzeba ją trzymać a to dużo miejsca zajmuje 😃 patrzyłam na te sylikonowe i one takie dość małe są więc na chwilę .
Podobno od 15 grudnia albo coś koło tego ma się zacząć wyprzedaż w hm online. Ja właściwie rozmiar 50,56 mam cały zakupiony. Mam dwa kombinezony dresowe i mam nadzieję że wystarczą. Chciałabym też kupić jakiś komplecik specjalnie na wyjście ze szpitala taka pamiątka. Mam dwa bodziaki na krótki rękawek 56 i może jeszcze jeden dokupię. Dość sporo mam tego ale ostatnio na lumpie były bodziaki kopertowe z hm po 4 zł w idealnym stanie to jak nie kupić 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 10:01
-
Zamawiałyście coś z Jukki? Bo widzę że darmowa dostawa dzisiaj, pokażcie foty jak coś macie 🙂
Kupujecie jeden rożek czy dwa? Macie śpiworki do spania (one od 3 msc a to będzie lato zastanawiam się jaki). Dziewczyny z terminem na koniec kwietnia co planujecie do wózka? Teoretycznie można otulacz z fotelika ale czy będzie się chciało co chwilę go ściągać z fotelika? Czy sam kocyk ? Wiecie ja nawet nie wiem dokładnie jak ubrać na pierwsze spacery, samo body pod ten kombinezon dresowy czy body i spodnie 🤔 idzie zgłupieć a ja jestem typ któremu zawsze zimno więc jeszcze większy jest problem dla mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2023, 10:06
-
Jamini ale pomyśl, że przed Nami piękne święta, na których nie będziemy musiały wciągać brzucha i będziemy mogły jeść co chcemy bez wyrzutów sumienia 😂😅
Ja właśnie na allegro upatrzyłam sobie taką silikonowa, składana wanienkę ze stelażem 😊 później jak już będzie siedziała chciałabym kupić takie "wiaderko" pod prysznic 😊
Co do ubrań to na 50/56 kupuje prawie wszystkie na długi rękaw - u Nas kwiecień /maj z reguły są bardzo chłodne 😊
Za to w te "ładniejsze" zestawy poluje od 62 - wiedząc, że Mała póki co standardowo jest większa więc boję się, że 56 nawet nie nałożę 🤭🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa mój starszak miał prawie 4kg i nosił 56 normalnie ale to teraz zależy od rozmiarowki, C&A ma jakąś małą bo mam 56 pajaca to jest wielkości jak 50 Lindex i hm