W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Wam!
Jak ja Wam zazdroszczę tych wszystkich zakupów😔 Ja już niestety wybiegać w przyszłość nie będę🙄
Wczoraj byłam kontrolnie na wizycie u swojego doktorka, wiedziałam, że już mnie chyba nic nie zaskoczy, ale jednak... Położna zapytała się mnie czy zdaję sobie sprawę, że nie wygląda to dobrze🙄 Nie wiem czy jej ulżyło czy co😡 ludzie nie mają czasem taktu😑
Lekarz przyznał, że pomyślał dopiero po moim wyjściu, że jest w Trójmieście profesorka, która zajmuje się ciężkimi przypadkami tj. ciąże mnogie i z wadami. Dostałam namiar, dzwoniłam wczoraj wieczorem ale termin wolny w tym roku wypada wtedy kiedy ja jestem w szpitalu😔 Po terminy na nowy rok mogę dzwonić w poniedziałek🥴 Liczę na tę kobietę🤞 wszystko tylko w jej rękach🥺, bo wykonuje operacje jeszcze w czasie ciąży i leczy też farmakologicznie.
Nie mogę przestać zadawać sobie pytań dlaczego mamy tak ciężką drogę do naszego wymarzonego dziecka😭
Nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek podejmę decyzję o ciąży🤧
Jest mi tak cholernie ciężko 😓😓😓
Co by nie było i tak kocham tego maluszka od pierwszego milimetra i czekam na te jego kopniaczki z utęsknieniem ❤️❤️
18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Mój Maleńki wraz z Tobą odeszła część Nas💔
Kiedyś Cię przytulę😍
Trombofilia złożona: v-leiden, PAI-1, MTHFR
👫Kariotypy prawidłowe, ryzyko 1%
25.09.24 🟢 -
Incognitka tulę Cię bardzo mocno. ❤️🩹
Mocno trzymam kciuki za to aby terminy znalazły się jak najszybciej 🤞🏻🤞🏻
Czy lekarze wydali już prognozę dotyczącą dalszego rozwoju?🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Lipcowa wrote:Incognitka tulę Cię bardzo mocno. ❤️🩹
Mocno trzymam kciuki za to aby terminy znalazły się jak najszybciej 🤞🏻🤞🏻
Czy lekarze wydali już prognozę dotyczącą dalszego rozwoju?18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Kiedyś Cię przytulę😍
25.09.24 🟢 -
Incognitka a położna to lekarz że się odzywa, tym bardziej że jesteś skierowana na dalszą diagnostykę to jak można cokolwiek wyrokować 😡😡😡szkoda że lekarz nie zadzwonił do ciebie po wyjściu z namiarem oby się zaraz po nowym roku znalazł termin. Przecież wy chyba jeszcze nie wiecie co jest nie tak, jakie są możliwości leczenia itd
-
JaMiNi wrote:Incognitka a położna to lekarz że się odzywa, tym bardziej że jesteś skierowana na dalszą diagnostykę to jak można cokolwiek wyrokować 😡😡😡szkoda że lekarz nie zadzwonił do ciebie po wyjściu z namiarem oby się zaraz po nowym roku znalazł termin. Przecież wy chyba jeszcze nie wiecie co jest nie tak, jakie są możliwości leczenia itd
•vsd- lekarz wspomniał o czymś co się nazywa aorta jeździec i coś z przegrodami w serduszku- prawdopodobnie przegrody są nierozwinięte i krew, którą pompuje serce do obiegu nie ma tyle tlenu, żeby wszystko dobrze rosło. Tyle dobrego, że jest to operacyjne.
No i • zwapnienie na wątrobie.
Trochę tego jest18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Kiedyś Cię przytulę😍
25.09.24 🟢 -
Incognitka masz rację trochę tego jest ale tak jak piszesz - jest to operacyjne. Nie rozumiem jak tak można podcinać skrzydła jak ta położna, zero jakiejkolwiek empatii. Maluch ma całą armię kciuków - musi być dobrze 🍀
A Ty jak się czujesz?🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Incognitka najważniejsze że można operować a u nas są dobrzy specjaliści, zwapnienie pewnie trzeba obserwować a z tym wodogłowiem to trzymam kciuki żeby było tak jak piszesz bo to chyba nie było jakoś dużo powiększone? Pamiętam że lekarka coś nam mówiła o 10mm może maluszek był jeszcze za mały do takiego badania hmmm
-
Incognitka jesteś silna😘♥️ te położne i pielęgniarki to by przemyślały swoje kłapanie, zamiast pocieszyć to jeszcze dobijają.
Ja też niestety jestem w szpitalu 😭
Moje kłucia pod żebrami to kolka nerkowa. Mam bobasa ułożonego w poprzek i może uciskać. Wszystkie wyniki z USG dziecka i szyjka ok.
Zrobili mi badania z krwi, biocenozę pochwy, posiew, mają mi zrobić USG jamy brzusznej także opieka jest bardzo dobra.
Nigdy wcześniej nie miałam takich problemów 😔 w ciąży podobno często się zdarza. -
Kobea współczuję. 😘 Ale grunt, że jesteś pod opieką specjalistów. Masz przewidziany jakiś termin wypisu?🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
JaMiNi wrote:Incognitka najważniejsze że można operować a u nas są dobrzy specjaliści, zwapnienie pewnie trzeba obserwować a z tym wodogłowiem to trzymam kciuki żeby było tak jak piszesz bo to chyba nie było jakoś dużo powiększone? Pamiętam że lekarka coś nam mówiła o 10mm może maluszek był jeszcze za mały do takiego badania hmmm
Na internecie piszą, że dla chłopców norma powinna być większa do 12mm.
Doktorek chciał wczoraj sprawdzić jak to wygląda ale Bobas wypiął się pupą i nie dało rady pomierzyć😑
Matka z nerwów ma koszmary po nocach, a on na badaniach sobie żarty robi😅18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Kiedyś Cię przytulę😍
25.09.24 🟢 -
Kobea wrote:Incognitka jesteś silna😘♥️ te położne i pielęgniarki to by przemyślały swoje kłapanie, zamiast pocieszyć to jeszcze dobijają.
Ja też niestety jestem w szpitalu 😭
Moje kłucia pod żebrami to kolka nerkowa. Mam bobasa ułożonego w poprzek i może uciskać. Wszystkie wyniki z USG dziecka i szyjka ok.
Zrobili mi badania z krwi, biocenozę pochwy, posiew, mają mi zrobić USG jamy brzusznej także opieka jest bardzo dobra.
Nigdy wcześniej nie miałam takich problemów 😔 w ciąży podobno często się zdarza.18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Kiedyś Cię przytulę😍
25.09.24 🟢 -
Cześć dziewczyny! Odzywam się po krótkiej przerwie, mieliśmy trochę zajęty czas - wesele przyjaciół, wyjazd do Berlina na jarmarki i SPA i potrzebowałam trochę przerwy od telefonu.
Cieszę się, że Wasze badania prenatalne wyszły dobrze i niezmiennie trzymam kciuki Incognitka, żeby wszystko się dobrze skończyło 🍀 Przykro mi, że musicie przez to przechodzić.
Kobea - oby wszystkie badania w szpitalu wyszły dobrze i kolka Ci odpuściła, żebyś mogła wrócić do domku!1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Kobea dużo cierpliwości 🍀
Masz jakieś fajne dziewczyny na sali? 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
EwelinaWer, Landrii kciuki 🍀🍀
Dajcie znać po 😊
Kobea, Incognitka jak nastroje? 😘🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa wrote:EwelinaWer, Landrii kciuki 🍀🍀
Dajcie znać po 😊
Kobea, Incognitka jak nastroje? 😘
Z jednej strony czekam na piątek i informacje, ale z drugiej będę tęsknić za mężem🥺 Nie będzie go pod ręką, żeby się przytulić. Może i głupie ale odkąd mieszkamy razem (7lat) to tylko zaledwie kilka nocy spędziliśmy osobno. Przyzwyczajenie robi swoje🥴18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Kiedyś Cię przytulę😍
25.09.24 🟢 -
Incognitka wrote:W końcu porządnie się wyspałam, noc bez koszmarów.
Z jednej strony czekam na piątek i informacje, ale z drugiej będę tęsknić za mężem🥺 Nie będzie go pod ręką, żeby się przytulić. Może i głupie ale odkąd mieszkamy razem (7lat) to tylko zaledwie kilka nocy spędziliśmy osobno. Przyzwyczajenie robi swoje🥴
Rozumiem, że nie będzie Ci łatwo. Ale jesteś bardzo silną kobietą, a rozłąka na pewno nie potrwa długo 😘 czekamy na piątek razem z Tobą i wirtualnie trzymamy za rękę ❤️🩹Incognitka lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Incognitka wrote:W końcu porządnie się wyspałam, noc bez koszmarów.
Z jednej strony czekam na piątek i informacje, ale z drugiej będę tęsknić za mężem🥺 Nie będzie go pod ręką, żeby się przytulić. Może i głupie ale odkąd mieszkamy razem (7lat) to tylko zaledwie kilka nocy spędziliśmy osobno. Przyzwyczajenie robi swoje🥴
Hej, podczytuję Was co jakiś czas bo jesteśmy na podobnym etapie.
Incognitka, rozumiem tęsknotę za mężem, my jesteśmy nierozłączni od 11 lat i nie wiem jak dam radę w szpitalu 🫣 ale maleństwa z nami będą - nie będziemy same ☺️
Robiłaś może echo serduszka? Ja dostałam skierowanie po I prenatalnych, byłam w zeszłym tygodniu i na szczęście wszystko wyszło prawidłowo ale polecam sprawdzić, badanie jest o wiele dokladniejsze niż usg. Lekarz powiedział też że serduszko ciągle się zmienia i wady oczywiście mogą pojawić się na późniejszym etapie a nawet po urodzeniu ale trzeba być dobrej myśli ✊🏻
Jeśli chodzi o wodogłowie, tak jak napisałaś, może się sytuacja jeszcze wyprostować 😘 ale jeśli będzie się utrzymywała to pamiętaj że po urodzeniu lekarze wstawią zastawkę, która odprowadzi płyn z główki, mamy taką sytuację w rodzinie, ważne aby znaleźć odpowiedni szpital do porodu.
Trzymam kciuki i będę do Ciebie zaglądać 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2023, 10:30
-
Johana wrote:Hej, podczytuję Was co jakiś czas bo jesteśmy na podobnym etapie.
Incognitka, rozumiem tęsknotę za mężem, my jesteśmy nierozłączni od 11 lat i nie wiem jak dam radę w szpitalu 🫣 ale maleństwa z nami będą - nie będziemy same ☺️
Robiłaś może echo serduszka? Ja dostałam skierowanie po I prenatalnych, byłam w zeszłym tygodniu i na szczęście wszystko wyszło prawidłowo ale polecam sprawdzić, badanie jest o wiele dokladniejsze niż usg. Lekarz powiedział też że serduszko ciągle się zmienia i wady oczywiście mogą pojawić się na późniejszym etapie a nawet po urodzeniu ale trzeba być dobrej myśli ✊🏻
Jeśli chodzi o wodogłowie, tak jak napisałaś, może się sytuacja jeszcze wyprostować 😘 ale jeśli będzie się utrzymywała to pamiętaj że po urodzeniu lekarze wstawią zastawkę, która odprowadzi płyn z główki, mamy taką sytuację w rodzinie, ważne aby znaleźć odpowiedni szpital do porodu.
Trzymam kciuki i będę do Ciebie zaglądać 😘
Echo serca i resztę ważnych badań zrobią mi na oddziale 🤞
Jak pojadę na wizytę do pani profesor to też mi wszystko zrobi jeszcze prywatnie, to będzie długa wizyta. Mój lekarz prowadzący mówił, że u jego synowej wykryto toksoplazmozę i dzięki niej dziecko urodziło się zdrowe i kazał się jej trzymać.18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Kiedyś Cię przytulę😍
25.09.24 🟢