Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
Odpowiedz

W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼

Oceń ten wątek:
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamini ja z loveli zamówiłam proszek do białego, proszek do prania, płyn do płukania i odplamiacz 😊 co do uczuleń to nie wiem, bo każdy z mojego bliskiego otoczenia stosował to nie spotkał się z tym 😊

Pieluszki zamawiałam tetrowe i muslinowe z wyprawkowo.com 😊

🙋🏻‍♀️ 28 lat 🙋🏻‍♂️ 29 lat

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
    ❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Malinowa92 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    MiaSakura, Landrii jak nastroje przed wizytami? 😊

Malinowa gdzie jesteś? 😊 Bo mi już kciuki drętwieją 😅 🤞🏻🤞🏻

Haha, jestem jestem! Melduję się po wizycie 😁

U Frania wszystko dobrze. Dostaliśmy nawet zdjęcie 3D! Które cudem jakoś udało się zrobić, bo ciągle gdzieś się odwracał 🙈
    Lekarz najbardziej był zaniepokojony ciśnieniem, bo wyjątkowo mu się nie podoba. Na razie zalecenie: 3 razy dziennie mierzyć i jak będzie 160/100 to mam lecieć na izbę przyjęć, a jak przez dwa dni 140/90, to mam do niego szybko się zgłaszać, bo wtedy mnie da na obserwacje. Szczerze mówiąc nie za bardzo do mnie dociera. Dla mnie najważniejsze jest to, że z małym wszystko w porządku. Oczywiście już ogłosił wcześniejsze wywoływanie porodu przez cukrzyce ciążową, czego się boję, bo słyszałam, że niektóre dziewczyny miały niezbyt miłe doświadczenia, ale trudno. Jak trzeba, to trzeba. Ja tam się z nim kłócić nie będę w tej kwestii 😌

@Kasiasiasia Ja też mam insulinę, bo na czczo cukry u mnie tragiczne. W tym momencie mam 18 jednostek i co chwilę zwiększam, bo po 2 dniach znowu idą do góry. Lekarz uspokaja, że najważniejsze, że są pod kontrolą. Insulina nie przenika do łożyska, ale wysoki cukier już tak.
    Nic się nie martw, głowa do góry! Nie jesteś sama ❤️

A wrzucę Wam jeszcze zdjęcia naszego Franciszka:
    https://zapodaj.net/plik-W3NuUYz8U9

Waga: 570g i na szczęście na razie jest okej, bo przy cukrzycy niestety lubi być za wysoka.. Zobaczymy na końcówce, ale na razie lekarz mówi, że w normie 🥰❤️

Lipcowa, Natt.yo., MiaSakura lubią tę wiadomość

• Malinowa92 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie! Następna wizyta 06.02, więc od razu proszę o wpisanie 🥰

Lipcowa lubi tę wiadomość

• Lipcowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa uff 😉
    Cieszę się, że wszystko dobrze u Was 😊
    I Franek jak ładnie zapozował 😎
    Grunt, że jesteście pod opieką i masz rację nie zostało Nam nic innego jak zaufać prowadzącym 😊
    Kiedy kolejna wizyta? 😊

Bezula sesje oceniam bardzo dobrze ale w planach mam jeszcze marcową na "wspólny" Dzień Kobiet 😎 wtedy na pewno pochwalę się efektami 😊

Dziewczyny jakiej firmy pampersy planujecie kupić? 😊 Macie już przygotowana listę aptecznej wyprawki dla Malucha i chcecie się nią podzielić? 🙃

🙋🏻‍♀️ 28 lat 🙋🏻‍♂️ 29 lat

AMH 5,03 ✅
    Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
    ❄️ 4.2.2. ✨

🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
    👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Kasiasiasia Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa92 wrote:
    Haha, jestem jestem! Melduję się po wizycie 😁

U Frania wszystko dobrze. Dostaliśmy nawet zdjęcie 3D! Które cudem jakoś udało się zrobić, bo ciągle gdzieś się odwracał 🙈
    Lekarz najbardziej był zaniepokojony ciśnieniem, bo wyjątkowo mu się nie podoba. Na razie zalecenie: 3 razy dziennie mierzyć i jak będzie 160/100 to mam lecieć na izbę przyjęć, a jak przez dwa dni 140/90, to mam do niego szybko się zgłaszać, bo wtedy mnie da na obserwacje. Szczerze mówiąc nie za bardzo do mnie dociera. Dla mnie najważniejsze jest to, że z małym wszystko w porządku. Oczywiście już ogłosił wcześniejsze wywoływanie porodu przez cukrzyce ciążową, czego się boję, bo słyszałam, że niektóre dziewczyny miały niezbyt miłe doświadczenia, ale trudno. Jak trzeba, to trzeba. Ja tam się z nim kłócić nie będę w tej kwestii 😌

@Kasiasiasia Ja też mam insulinę, bo na czczo cukry u mnie tragiczne. W tym momencie mam 18 jednostek i co chwilę zwiększam, bo po 2 dniach znowu idą do góry. Lekarz uspokaja, że najważniejsze, że są pod kontrolą. Insulina nie przenika do łożyska, ale wysoki cukier już tak.
    Nic się nie martw, głowa do góry! Nie jesteś sama ❤️

A wrzucę Wam jeszcze zdjęcia naszego Franciszka:
    https://zapodaj.net/plik-W3NuUYz8U9

Waga: 570g i na szczęście na razie jest okej, bo przy cukrzycy niestety lubi być za wysoka.. Zobaczymy na końcówce, ale na razie lekarz mówi, że w normie 🥰❤️

O proszę, a myślałam, że moje 10j to już dużo! U mnie niestety właśnie to wyszło przez zbyt dużą wagę i ogólnie wymiary poza siatką centylową, w pierwszym trymestrze miałam idealny cukier, więc nie miałam żadnych wskazań na wcześniejszą krzywą, ale dobrze, że lekarka to zauważyła i zasugerowała pilną diagnostykę tej cukrzycy. A powiedz, masz też problem z bólem ud po tych zastrzykach? U mnie pojawiają się siniaki i takie zgrubienia, mimo, że codziennie zmieniam miejsce wkłucia.
    A odnośnie ciśnienia to w domu też masz wysokie? U mnie zawsze jest problem u lekarza, że jest wysokie, mimo, że wydaje mi się, że jestem spokojna 🙈 A w domu jest ok jak sama mierze.

• Kasiasiasia Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Kasiasiasia faktycznie ciągle coś, mam nadzieję, że ta zła passa jest już ku końcowi 🍀
    Jesteś bardzo dzielna, pamiętaj 😊
    A covida boisz się, bo aktualnie przechodzisz czy ogólnej sytuacji?
    Zostań z Nami - zobaczysz, że na duszy będzie lżej 😊

Natt.yo a co jest z loveli? 😊
    Ja dzisiaj jak na złość na allegro zamówiłam dwa proszki, płyn do płukania i odplamiacz za 180 zł 😅
    Także czytam, że chyba straciłam 😅

Bezula my mieliśmy już taką typowo brzuszkowo-świąteczną sesje 😊 co do pomysłu pokoju to jednak rezygnujemy z tapety, bo ściany mamy jakieś mało wymiarowe 😅 mam zamiar nadrobić większymi naklejkami ale nie wybrałam jeszcze żadnych 😅
    Ojej bardzo słabo z tym, że nikt nie wyszedł - tym bardziej na takich zajęciach 🥺 obudziłaś się i doszłaś do siebie sama? Matko na pewno najadłaś się strachu. 🥺 A może cukier tak wariuje?
    A imię wpisuje 💖

Lipcowa, covid niestety aktualnie przechodzę 😔. Jestem z Wami, jestem! Kolejna wizyta 23.01 - zobaczymy, czy mały trochę przystopował z wagą i wymiarami przez tą cukrzycę. ✊

• JaMiNi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa wstydnis Franiu ☺️mam nadzieję że nie będzie potrzeby pobytu w szpitalu
    Lipcowa ja na początek pampers premium care i jak będą w fajnej cenie Bambiboo z rossmana, później będę próbowała pewnie dada (tu też polecane są te w białych opakowaniach ) i pewnie lidlowskich, wszystko wyjdzie w trakcie 🙂 ja zrobiłam zamówienie w aptece melissa, ale jeszcze nie wszystko mam bo muszę dokupić saszetki pojedyncze tantum rosa, kompresy na brodawki multi-mam(czytałam że ciężko dostępne stacjonarnie) i jakiś wybrać probiotyk dla maluszka.
    Zamowilam :
    - lanolish
    - vigantol
    - opakowanie kompresów jałowych
    - paracetamol w czopkach
    - peditecamol ( nie wiem co będzie lepsze w razie czego w płynie czy czopki dlatego dwie formy)
    -ginexid
    -linomag
    -tormentile baby (na jakieś większe odparzenia)
    - seni soft podkłady 60x60 ale teraz nie wiem czy nie za duże
    -Bobotic
    -krem Linomag cold do buzi
    Resztę kosmetyków z rossmana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 21:56

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Wron Kraa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @JaMiNi super lista! Podkłady to dla maluszka czy dla siebie? Jak dla siebie to nawet większe będą ok. 60*60 to nie tak dużo.

@Malinowa super że uwas wszystko dobrze! Śliczne zdjęcie!

Wczoraj byłam na szkole rodzenia pierwszy raz, było zapoznawczo, ale czuję że będzie super. Same babeczki jak ja, po 30, pierwsze bobo, zielone jak 🥒:) Cieszę się chyba bardziej na nowe znajomości niż na przekazaną wiedzę.

Robiłam też comiesięczne foto i się zaczęłam zastanawiać czy wybrana bluzka mi wystarczy na kolejne miesiące! Robimy zdjęcia w tym samym outficie. 🤰

Pięknego mroźnego dnia!

👗35l. AMH 2.2
    👖36l.

Pierwsza ciąża
    27.04.2023 💔 8tc

A teraz:
    1.08.2023 ⏸️ Beta 76
    3.08 Beta 308
    21.08 mamy ❤️ w 6t3d
    20.09 3.96 cm w 10t6d
    27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
    18.10/15.11 wszystko ok!
    6.12 459g naszego ☀️
    27.12 to 💓
    17.01 już 1300g 🌞
    7.02/28.02 wszystko ok!

19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g :)
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wron Kraa wrote:
    @JaMiNi super lista! Podkłady to dla maluszka czy dla siebie? Jak dla siebie to nawet większe będą ok. 60*60 to nie tak dużo.

@Malinowa super że uwas wszystko dobrze! Śliczne zdjęcie!

Wczoraj byłam na szkole rodzenia pierwszy raz, było zapoznawczo, ale czuję że będzie super. Same babeczki jak ja, po 30, pierwsze bobo, zielone jak 🥒:) Cieszę się chyba bardziej na nowe znajomości niż na przekazaną wiedzę.

Robiłam też comiesięczne foto i się zaczęłam zastanawiać czy wybrana bluzka mi wystarczy na kolejne miesiące! Robimy zdjęcia w tym samym outficie. 🤰

Pięknego mroźnego dnia!
    Dla siebie i dla dziecka, nie rozdzielam tego, szczerze nie pamiętam żebym jakoś dla siebie używała po pierwszym porodzie 🤔
    A to do szkoły rodzenia chodzisz sama czy z mężem

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • MiaSakura Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przedwizytowy stresik ale też dużo nadziei że wyjdzie wszystko dobrze, będę iść z dobrym nastawieniem 🥰

Dzisiaj poszłam też na pobranie krwi i od razu krzywa cukrowa, nie wiem czy ktoś ma przed sobą to badanie ale na prawdę nie jest takie straszne a sama glukoza da się lubić 😅 ja dostałam cytrynową.

Widzę że kilu dziewczynom na wątku wyszła cukrzyca, także dość popularne to „schorzenie”. Ale z tego co czytam bierzecie insulinę (która jest bezpieczna) i tylec więc jakoś bardzo się nie martwię akurat tym wynikiem.

22.08.23 ⏸️🙏🏼

10.05 witamy naszą wyczekaną Misię🥹♥️
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiaSakura wrote:
    U mnie przedwizytowy stresik ale też dużo nadziei że wyjdzie wszystko dobrze, będę iść z dobrym nastawieniem 🥰

Dzisiaj poszłam też na pobranie krwi i od razu krzywa cukrowa, nie wiem czy ktoś ma przed sobą to badanie ale na prawdę nie jest takie straszne a sama glukoza da się lubić 😅 ja dostałam cytrynową.

Widzę że kilu dziewczynom na wątku wyszła cukrzyca, także dość popularne to „schorzenie”. Ale z tego co czytam bierzecie insulinę (która jest bezpieczna) i tylec więc jakoś bardzo się nie martwię akurat tym wynikiem.
    O której wizyta? Ja już po krzywej, żałowałam że kupiłam cytrynową bo dla mnie była strasznie chemiczna i ten posmak był gorszy od słodyczy ale dało się wypić, może też zależy od firmy

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • Landrii Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Standardowo są opóźnienia, mam na 10 a pani, która ma na 9.40 jeszcze nie weszła 🤒

Zostałam mamą 25.04.2024 💓
  • MiaSakura Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wizyta na 15 ☺️ mam nadzieję że będę już miała wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 10:28

22.08.23 ⏸️🙏🏼

• Wron Kraa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Landrii @MiaSakura kciuki 🤞 za wizyty! I za wyniki!

@JaMiNi w styczniu będę chodzić sama a od lutego już go będę zabierać, bo będą bardziej wspólne tematy i ćwiczenia.

👗35l. AMH 2.2
    👖36l.

Pierwsza ciąża
    27.04.2023 💔 8tc

A teraz:
    1.08.2023 ⏸️ Beta 76
    3.08 Beta 308
    21.08 mamy ❤️ w 6t3d
    20.09 3.96 cm w 10t6d
    27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
    18.10/15.11 wszystko ok!
    6.12 459g naszego ☀️
    27.12 to 💓
    17.01 już 1300g 🌞
    7.02/28.02 wszystko ok!

19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g :)
  • Landrii Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc dzidzia ma 800 gram, płeć sie na szczęście nie zmieniła 😜lekarz powiedział że ma bardzo długie nogi 😄 ale to już wiedziałam wcześniej, patrząc na geny moje i męża i to będzie miała pewnie z 180 wzrostu. Następna wizyta 7 lutego

MiaSakura, Wron Kraa, JaMiNi, Natt.yo., Lipcowa lubią tę wiadomość

• MiaSakura Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, dziewczyna nadrobiła, już zbliżamy się do 700g! Doktor mówił żeby się tak ta waga zbytnio nie przejmować ogólnie, ze to są tylko przybliżone wymiary 🤭 😮‍💨

Wron Kraa, Lipcowa lubią tę wiadomość

22.08.23 ⏸️🙏🏼

• JaMiNi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiaSakura wrote:
    Kochane, dziewczyna nadrobiła, już zbliżamy się do 700g! Doktor mówił żeby się tak ta waga zbytnio nie przejmować ogólnie, ze to są tylko przybliżone wymiary 🤭 😮‍💨
    No to super, my idziemy równo a ja przecież tydzień temu miałam we wtorek 620g na usg a na drugi dzień 520 więc z ta waga to tak orientacyjnie kompletnie skoro wyszły takie różnice

MiaSakura lubi tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • MiaSakura Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi też wyniki na krzywą cukrową: 80, 153 (po 1h i 80 (po 2h) więc chyba ok ☺️

JaMiNi, Lipcowa lubią tę wiadomość

22.08.23 ⏸️🙏🏼

• Landrii Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiaSakura wrote:
    Przyszły mi też wyniki na krzywą cukrową: 80, 153 (po 1h i 80 (po 2h) więc chyba ok ☺️
    Właśnie mi po godzinie wyszło 143 i lekarz kazał mi przejść na dietę 🫠 już nic nie rozumiem, wszędzie mówią że wyniki w ciąży są ok do 180

• MiaSakura Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dieta cukrzycowa jest bardzo zdrowa więc chyba nie zaszkodzi 😅 mój lekarz skomentował wynik że jest ok więc tego się będę trzymać. Ale poczytałam sobie o tej diecie cukrzycowej i mam postanowienie żeby się lepiej odżywiać dla córci 🥰

Landrii może u Ciebie ta druga wartość też była przekroczona? Albo nie spadło wystarczająco?

Jamini teraz widzę że wstawiłaś super listę apteczną, będę korzystać bo przede mną jeszcze te zakupy.

Na razie kupujemy te większe rzeczy, mamy komodę, lozeczko, wózek, fotelik. Ale w końcu też będę musiała się zabrać za te drobne, ale równie ważne rzeczy 🤭

Szefowa u mnie kolejna wizyta 29.01 (musiałam przełożyć ze względu na tą dzisiejszą kontrolę wagi) 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 22:19

22.08.23 ⏸️🙏🏼

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ