W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
aśś wrote:U mnie dzisiaj taki obiad i zapas na 2 dni borówki prosto z lasu smacznej niedzieli ❤️
https://ibb.co/3yzjCW3]] -
Lipcowa 🥰 Gratulacje i nudnej ciąży 💓
U mnie dziś dzień pieczenia zostało trochę drożdży z wczorajszej pizzy, więc żeby się nie zmarnowały to powstały pyszności. Chałki były dwie, ale poszła na śniadanie 🤣
Natt.yo., Milcia2397, KarolinaAnastazja, Rybeńka, Angi90 , Emka06, Eufrozyna, Lipcowa, ELka, Hach, Beige, Putka2022 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
KarolinaAnastazja wrote:@alauda- jak tam nastawienie na sikanko? 😉🤗
Rozkładam namiocik kochana przed kibelkiem 🏕🤞🤞🤞
Nic z tego nie będzie😥 zatestowalam dzisiaj i az razi bielą. Czekam na 🐒🫤83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Pyszności z thermo?😋😃
Eufrozyna lubi tę wiadomość
-
alauda wrote:Nic z tego nie będzie😥 zatestowalam dzisiaj i az razi bielą. Czekam na 🐒🫤
Jeszcze nie twoj czas ale będzie pięknie, ja to wiem 💕🍀alauda lubi tę wiadomość
-
Angi90 wrote:Cześć!
Dziewczyny, wrócicie sobie do początku wątku, na pierwszej stronie macie całą wiedzę, wiele artykułów o NAC i dawki.
MarzycielkaMadzik, pierwszy raz słyszę, że NAC zwiększa ilość śluzu płodnego, czy możesz pokazać jakieś artykuły na ten temat? To samo, jeśli chodzi o brane przez Ciebie dawki? Nie spotkałam się z takim podejściem.
NAC nie zwiększa ilości śluzu, on rozrzedza wydzielinę, jeśli jest zbyt gęsta. NAC bierzemy na poprawę jakości komórki jajowej, i aby wspierać stymulację. U mężczyzn poprawia lepkość, w większych dawkach przyjmują panowie, którzy mają problem z aglutynacją nasienia.
Na śluz leci Wiesiołek, siemię lniane, omega 3,
L-arginina.
Karolinka 😘 ja Cię tu tylko wspieram mentalnie 😊🫂
Dobrej niedzieli 💐
O widzisz a mi gin kazał brac bo z powodu małej ilości sluzu a po NAC się zwiększyła i to bardzo. -
Irenka07 wrote:Część dziewczyny☺️
Jestem nowa w tym wątku ☺️
Test owulacyjny pozytywny 29.07, miała być owulacja . Dziś progesteron pokazał 1,50 ng/ml i też czułam owuliaciję. Nie wiem czy to jest normalne. Prawda słyszałam że może być podwójna owulacja w jednym cyklu w większych odstępach czasu w ciągu jednego cyklu. Temperaturę też sprawdzałam. Czy może mi ktoś w tym pomóc ?
Trzymam za wszystkich mocno kciuki 🤞☺️Irenka07 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny !
Mam pytanie czy któraś z was zmagała się w ciąży z alergia oddechowa?
Od kilku miesięcy mam napady duszności . Po testach stwierdzono ze to alergia. Dostałam tabletki oraz wziewy, które pomagają .
Ale od momentu kiedy bardziej staramy się o dziecko , a teraz kiedy jestem w ciąży odstawiłam.
Czy ktoś z was miał problem z napadami duszności, świszczącym oddechem ? Czy lekarz przepisał wam coś innego ? Czy nadal używaliście tych samych środków?
I tak skonsultuje to z lekarzem, ale pytam z ciekawości .
-
Palinkaaa wrote:Cześć dziewczyny !
Mam pytanie czy któraś z was zmagała się w ciąży z alergia oddechowa?
Od kilku miesięcy mam napady duszności . Po testach stwierdzono ze to alergia. Dostałam tabletki oraz wziewy, które pomagają .
Ale od momentu kiedy bardziej staramy się o dziecko , a teraz kiedy jestem w ciąży odstawiłam.
Czy ktoś z was miał problem z napadami duszności, świszczącym oddechem ? Czy lekarz przepisał wam coś innego ? Czy nadal używaliście tych samych środków?
I tak skonsultuje to z lekarzem, ale pytam z ciekawości .Zostałam mamą 25.04.2024 💓 -
Lipcooooooooowa!!!!!!!! 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
Uwielbiam,kocham,mega,mega,mega!!! Nawet nie wiesz jak się cieszę!!! ❤️❤️❤️ Ogromne gratulacje Kochana 🥰 uważaj bardzo na siebie i na maleństwo! 😍 Przytulam mocno ❤️Lipcowa lubi tę wiadomość
12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url] -
MarzycielkaMadzik wrote:Bo ja już 15dc.
Kurcze coś teraz się zamieszałam chyba 😅 z tego co pamiętam to dawkę NAC 1200-1800 bierze się od 3dc do 7dc, w pozostałe dni też można ale tylko 300-600. A konsultowałaś tak wysoką dawkę NAC w okresie owulacji z jakimś lekarzem?
MarzycielkaMadzik wrote:Ja biorę bo słyszałam że zwiększa ilość sluzu a mam go bardzo mało, praktycznie zerowe.
Biorę do 14dc po 3tabl bu było 1800 a potem schode do 1200.
Na śluz to olej z wiesiołka lub siemię lniane 👍 to drugie podobno lepsze. -
U mnie podobnie! Naszła mnie dziś ochota na pieczenie. Zrobiłam drożdżówki z nutella i borowkami. Jaka pycha! Okraszone pyszna kruszonka. Niebo w gębie 😋😋 -
Aaaaa! Uwielbiam!!! czy zabrzmi to śmiesznie jeśli napisze ze wręcz kocham?!xD Lipcowaa <3<3<3Lipcowa lubi tę wiadomość
-
Landrii wrote:Nie odstawiaj sama leków! Szczególnie na astmę. To się może skończyć wizyta w szpitalu...
Moje incydenty nie są zbytnio agresywne. Lekarz sam zalecił odstawić po ustąpieniu objawów. Głównie moje problemy występują jak wszystko pyli 🙄🙄.
-
MimiM29, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩🏽 31 l.
👨🏽💻 33 l.
1.10.2023r - ⏸️
2.10.2023r - beta HCG 439,54
4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
1.12.2023r - pierwsze prenatalne 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵💫
Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
20.02.2024r - glukoza 😥💦
28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
20.03.2024r - USG III trymestru
25.03.2024r - kolejna wizyta