W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Bezula wrote:Hej, hej, ja sobie tylko pozwolę tutaj napisać, że byłam z Tobą w wątku listopadowym zeszłego roku, potem uciekłam, ale kojarzę Twoje wpisy i czytałam wczoraj pamiętniki. Masz w sobie ogrom siły i pięknie piszesz, o rzeczach trudnych.
Trzymam kciuki i gratuluję!
Dziękuję bardzo na miesięcznych wątkach jestem już dinozaurem ale chyba też jednym z przykładów, że nie można nigdy poddawać się w drodze do celu
Trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
klaudia bierz dupka, on pomoże przy wchłonięciu torbieli. To pewnie czynnościowa, która wytworzyła się z niepękniętego pęcherzyka. W następnym cyklu nie powinno być po niej śladu 😉🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa wrote:klaudia bierz dupka, on pomoże przy wchłonięciu torbieli. To pewnie czynnościowa, która wytworzyła się z niepękniętego pęcherzyka. W następnym cyklu nie powinno być po niej śladu 😉
A wiesz moze dlaczego tworza sie takie torbiele? Juz kiedys tez mialam i bralam dupka, ale nigdy nie byla az tak ogromna.
Jestem zalamana i chce mi sie plakac.. w lipcu rozpoczelismy starania i sie nie udalo, a teraz jak 2cs to jakies balterie wyszly i mam antybiotyk i teraz jeszcze ta torbiel.. akurat teraz jak zdecydowalismy sie starac.. wczesniej nie bylo takich problemow11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Ja dopiero wczoraj do Was dołączyłam. Robiłam testy i cały czas biało. Ale jajnikowa się nie pojawił zaczęłam mieć nadzieje 😀KarolinaAnastazja wrote:@Emimo-dlaczego nie mam cię na liście testujących ? 🙁
-
Ja testuje codziennie kurde ten pink czułość 10 to powinien chyba pokazać dziś drugi dzień jak powinnam mieć okres a biało bez cienia
QUOTE=Bezula]Hej! No u mnie @ nadal brak, lekko jajniki czuję, umówiłam się do gina, w razie gdyby @ nie nadeszła. Trzymam kciuki za Ciebie Emimo!
Dziewczyny, myślicie, żeby powtórzyć test? Robiłam po 1 dniu spodziewanej miesiączki to już powinien być miarodajny.[/QUOTE]
-
klaudia_23 wrote:A wiesz moze dlaczego tworza sie takie torbiele? Juz kiedys tez mialam i bralam dupka, ale nigdy nie byla az tak ogromna.
Jestem zalamana i chce mi sie plakac.. w lipcu rozpoczelismy starania i sie nie udalo, a teraz jak 2cs to jakies balterie wyszly i mam antybiotyk i teraz jeszcze ta torbiel.. akurat teraz jak zdecydowalismy sie starac.. wczesniej nie bylo takich problemowRozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
aśś wrote:Tworzą się takie torbiele bo pęcherzyk organizm nie wytwarza dostatecznie dużo hormonu, zeby spowodowac pekniecie. Dlatego duzo dziewczyn bierze ovitrelle, zeby pomóc w peknieciu. On powoduje ostateczne dojrzewanie pecherzyka i finalne pęknięcie.
A to jakiego hormonu brakuje wtedy? Progesteronu?11.12 ⏸️
klaudia dokładnie tak jak pisze aśś - wyrzut lh powoduje ostateczne dojrzewanie pęcherzyka i pęknięcie.
Czasami taka torbiel robi się - też ostatnio miałam.
Nie ma co się załamywać - jesteście na początku drogi i dobrze jest poznać wroga - wtedy wiadomo z kim trzeba walczyć 😉🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa wrote:klaudia dokładnie tak jak pisze aśś - wyrzut lh powoduje ostateczne dojrzewanie pęcherzyka i pęknięcie.
Czasami taka torbiel robi się - też ostatnio miałam.
Nie ma co się załamywać - jesteście na początku drogi i dobrze jest poznać wroga - wtedy wiadomo z kim trzeba walczyć 😉
Jest mi przykro po prostu, bo kompletnie na co innego sie nastawilam.. Juz w lutym robilam badania rozne, wdrozylam suplementacje od dietetyka klinicznego, wdrozylam diete z niskim IG, przeciwzapalna i wyniki sa super.. mialam nadzieje ze dosyc szybko sie uda, a tutaj ciagle cos.. nawet dostalam oferte pracy od konkurencji z o wiele wyzsza stawka niz aktualnie mam i nie przyjelam, bo nie chcialam miec w przyszlosci problemow z Zusem jakbym poszla na L4. Ehhh po prostu inaczej sobie to wszystko wyobrazalam11.12 ⏸️
Hejka 🙋🏻♀️🙋🏻♀️
Po kilkudniowej przerwie witam się w 1 dniu nowego cyklu 🙂
Jestem trochę zawiedziona ale też czuje z drugiej strony ulgę, bo martwiło mnie to, że nie ma tej miesiączki. Testowałam kilka razy i za każdym razem była biel więc wiedziałam, że to nie przez ciąże się opóźnia 😌 Obstawiam, że był to cykl bezowulacyjny, bo temperatura szalała...jak myślicie ?
Wszystkie nowe koleżanki witam cieplutko 🥰💏 2014
👦2015
💔2017 poronienie samoistne
🧑2019
Starania o 3 maleństwo 💖 (od 7.2022)
💁♀️ 28
-niedoczynność tarczycy
- poza tym wszystko ok
*letrox 75, vita-miner prenatal -
iskierka✨ wrote:Hejka 🙋🏻♀️🙋🏻♀️
Po kilkudniowej przerwie witam się w 1 dniu nowego cyklu 🙂
Jestem trochę zawiedziona ale też czuje z drugiej strony ulgę, bo martwiło mnie to, że nie ma tej miesiączki. Testowałam kilka razy i za każdym razem była biel więc wiedziałam, że to nie przez ciąże się opóźnia 😌 Obstawiam, że był to cykl bezowulacyjny, bo temperatura szalała...jak myślicie ?
Wszystkie nowe koleżanki witam cieplutko 🥰
Oby ten cykl był dla Ciebie owocny! 🍀
Czasami stres, podróż i kilka dni @ się przesuwa
-
Kurde kobietki mam zagwostke. Dowieźli owulaki więc kupiłam i oczywiście zrobiłam. I mnie zszokowało. Kreska prawie tak ciemna jak testowa co u mnie się raczej nie zdarza. Po owulacji spada i koniec. A tu niby 4 dpo i się trzyma dość mocno w górze...*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:Kurde kobietki mam zagwostke. Dowieźli owulaki więc kupiłam i oczywiście zrobiłam. I mnie zszokowało. Kreska prawie tak ciemna jak testowa co u mnie się raczej nie zdarza. Po owulacji spada i koniec. A tu niby 4 dpo i się trzyma dość mocno w górze...
Teoretycznie po piku już nie powinno się robić owulaków. Niektórym wychodzą pozytywne owulaki w ciąży, ale 4dpo to jeszcze za wcześnie, tak mi się zdaje, chyba 🤷♀️ chyba, że owulka była w innym terminie, miałaś monit? oczywiście życzę Ci, żebyś za kilka dni zobaczyła ⏸️ na ciążowym 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2023, 14:27
94Magda lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola wrote:Teoretycznie po piku już nie powinno się robić owulaków. Niektórym wychodzą pozytywne owulaki w ciąży, ale 4dpo to jeszcze za wcześnie, tak mi się zdaje, chyba 🤷♀️ chyba, że owulka była w innym terminie, miałaś monit? oczywiście życzę Ci, żebyś za kilka dni zobaczyła ⏸️ na ciążowym 😘
Długi czas robiłam owulaki żeby zaobserwować swój organizm. Czasem sikne po owu i takie cyrki się nie zdarzały nawet w bezowulacyjnym*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:Monitu nie miałam
Długi czas robiłam owulaki żeby zaobserwować swój organizm. Czasem sikne po owu i takie cyrki się nie zdarzały nawet w bezowulacyjnym
Rozumiem, no to pozostaje chyba tylko poczekać kilka dni i zrobić test ciążowy ☺️Miczka lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
U mnie wczoraj na wieczór pik,a dziś od południa boli mnie jajnik aż promieniuje do uda i jelit 😅
Trzeba jeszcze męża zgwałcić i na grzyby się wybrać 😆
A może by tak połączyć 🤪Miczka, JaMiNi lubią tę wiadomość
18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Mój Maleńki wraz z Tobą odeszła część Nas💔
Kiedyś Cię przytulę😍
Trombofilia złożona: v-leiden, PAI-1, MTHFR
👫Kariotypy prawidłowe, ryzyko 1%
25.09.24 🟢 -
U mnie już szyjka pulchna i otwarta 😏 przyjdzie okres 😒👩🏽 31 l.
👨🏽💻 33 l.
1.10.2023r - ⏸️
2.10.2023r - beta HCG 439,54
4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
1.12.2023r - pierwsze prenatalne 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵💫
Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
20.02.2024r - glukoza 😥💦
28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
20.03.2024r - USG III trymestru
25.03.2024r - kolejna wizyta -
Faktycznie zrobiłam szybciej po tych wczorajszych mdłościach i coś przebija, ale tak słabo, że równie dobrze to może być po prostu fabryczna. Z drugiej strony identyczna kreskę miałam w poprzedniej ciąży i też nie byłam wtedy pewna. Zrobię w poniedziałek najwyżej drugi raz - będzie wtedy 16 albo 12dpo (zależy czy miałam owu tak jak zakładam z obserwacji czy z apki) a tak ostatecznie z betą to tegi 18tego jeśli nie dostanę okresu. Chociaż pewnie nie wytrzymam i przetestuję wcześniej 😂 jakoś mi moja intuicja mówi, że jestem w stanie błogosławionym a rozsądek że pewnie nie i tylko się nakręcam. Za kilka dni powinnam dostać okres to się przekonamy na 100% czy to intuicja czy rozsądek ma rację.
Z objawów: dużo białego śluzu, te mdłości, strasznie sucha skóra + drobne wypryski (w pierwszej ciąży też tak miałam), aż mi się skóra zdziera koło oka (miałam tak jeden jedyny raz, zgadnijcie kiedy). Chociaż może to ciąża urojona 😂
A miałam być taka cierpliwa w tym miesiącu i testować dopiero dzień po spodziewanej @ 🤭🤫Zostałam mamą 25.04.2024 💓