W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Landrii trzymam kciuki żeby to było TO 🍀🤞🏻
Dzella19 cześć Kochana! ☺️ Tak, w końcu mi się udało chociaż momentami jeszcze nie mogę w to uwierzyć 🥰 a jak u Ciebie? ☺️ Termin na grudzień? 🤩🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Landrii trzymam kciuki za Ciebie. U mnie tez jest śluz. Idę dziś po inny test nie wypełniłam się na betę.
Testuje tylko rano ale kupię facelle i sprawdzę wieczorem 😁
Landrii wrote:Faktycznie zrobiłam szybciej po tych wczorajszych mdłościach i coś przebija, ale tak słabo, że równie dobrze to może być po prostu fabryczna. Z drugiej strony identyczna kreskę miałam w poprzedniej ciąży i też nie byłam wtedy pewna. Zrobię w poniedziałek najwyżej drugi raz - będzie wtedy 16 albo 12dpo (zależy czy miałam owu tak jak zakładam z obserwacji czy z apki) a tak ostatecznie z betą to tegi 18tego jeśli nie dostanę okresu. Chociaż pewnie nie wytrzymam i przetestuję wcześniej 😂 jakoś mi moja intuicja mówi, że jestem w stanie błogosławionym a rozsądek że pewnie nie i tylko się nakręcam. Za kilka dni powinnam dostać okres to się przekonamy na 100% czy to intuicja czy rozsądek ma rację.
Z objawów: dużo białego śluzu, te mdłości, strasznie sucha skóra + drobne wypryski (w pierwszej ciąży też tak miałam), aż mi się skóra zdziera koło oka (miałam tak jeden jedyny raz, zgadnijcie kiedy). Chociaż może to ciąża urojona 😂
A miałam być taka cierpliwa w tym miesiącu i testować dopiero dzień po spodziewanej @ 🤭🤫 -
Hej, przytulam wszystkie Kobietki, które zobaczyły biel na teście i za wszystkie te wredne @ oby to był ich ostatni raz!
Trzymam cały czas za wszystkie kobietki testujące! Obyście zobaczyły upragnione II 🥰
Ja dziś 12dc, test ovu z rana mocna ale jeszcze nie pik, teraz po południu nieco bledsza.
Byłam dziś na wizycie u ginka, na lewym jajniku pęcherzyk ok. 18 mm. Ciekawi mnie kiedy będzie pik na testach…
Hormony robione w 3dc podobno bardzo dobre, nic tylko działac.
Jak teraz się nie uda to wysyłam męża na badanie. Oby nie było potrzebne 🙈Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
KarolinaAnastazja wrote:@ EwelinaWer19 Wszystkiego najlepszego kochana z okazji 7 rocznicy ślubu 👰🤵♂️
@ Eufrozyna- jak tam przed jutrzejszym testowaniem ? 🍀
Dziewczyny, ja już głupieje, dla mnie nie jest on mega mocny, ale jest mocniejszy od innych, czy był PIK?
🤨🤨🤔🫡
Edit, sorry za ten kurzojebacz w koło ale kurz leży to i ja leże 😂
Nie no żartuję, nie leżę, w ogrodzie robię, a nie mam fioła na punkcie sprzątania kurzu
Wydaje mi się, że był pik 🤔08.2015 👰🤵
12.2015 💔👼
04.2017 ❤️🔥👶
💚🤞 -
Wpisz mi prosze 🙈🙉🙊Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
termin: 02.12.2024 🤭
-
U mnie dziś tak. Testy z kolejnych dni, robię raz dziennie. Szczyt był pewnie dziś, nie? Bo pik na wczorajszym, ale dziś też mocny jeszcze. Jutro już nie robię
Wczoraj i przedwczoraj podziałane, choć trochę na siłę, bo w tym cyklu libido pojechało chyba ma wakacje 🙄 jajniki też mi nie bolą jak przy owu. Może bezowulacyjny jednak?
Albo stres robi swoje. Miałam dziś spotkanie rodzinne. Dwoje z trzech braci ustalili wszystko między sobą. Sprzedajemy rodzinny dom, jeden z braci chce część kasy, drugi nie chce nic, trzeciego nikt nie wziął pod uwagę. Mama bierze resztę kasy i zamieszka u mnie. Nikt nie pytał ani mnie ani mamy, czy nam to pasuje 🤣08.2015 👰🤵
12.2015 💔👼
04.2017 ❤️🔥👶
💚🤞 -
Ominoki wrote:U mnie dziś tak. Testy z kolejnych dni, robię raz dziennie. Szczyt był pewnie dziś, nie? Bo pik na wczorajszym, ale dziś też mocny jeszcze. Jutro już nie robię
Wczoraj i przedwczoraj podziałane, choć trochę na siłę, bo w tym cyklu libido pojechało chyba ma wakacje 🙄 jajniki też mi nie bolą jak przy owu. Może bezowulacyjny jednak?
Albo stres robi swoje. Miałam dziś spotkanie rodzinne. Dwoje z trzech braci ustalili wszystko między sobą. Sprzedajemy rodzinny dom, jeden z braci chce część kasy, drugi nie chce nic, trzeciego nikt nie wziął pod uwagę. Mama bierze resztę kasy i zamieszka u mnie. Nikt nie pytał ani mnie ani mamy, czy nam to pasuje 🤣
Testy owu powinno się wykonywać minimum dwa razy dziennie, aby mieć miarodajny wynik, ponieważ pik może trwać bardzo krótko - kilka godzin, więc robiąc test raz dziennie można go najzwyczajniej w świecie nie wyłapać. U mnie pik trwa 4-6 godzin, więc w okolicach owu staram się robić 3 testy dziennie, kilka godzin po wstaniu, popołudniu i wieczorem, mniej więcej o stałych porach - udaje mi się złapać pik ☺️👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Cześć dziewczyny! Myślicie, że to możliwe że mam owulację w 34 dc? Od 4.08 bardzo boli mnie lewy jajnik, @ powinnam dostać 6.08 a do dzisiaj nic nie ma, ale robiłam już dwa testy i biało.. o co chodzi? Właśnie wyszłam z toalety a tam śluzu jak nigdy.
Możliwe, że aż tak się przesunęło od podróży i antybiotyków? Zazwyczaj miałam w 17dc.1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Moja przyjaciółka ostatnio urodziła i kupiliśmy jej ze znajomymi Szumisia, ale okazało się, że z pracy dostała takiego samego, więc zmieniliśmy prezent. Jako że ja ogarniałam mam teraz tego misia u siebie, za zwrot musiałabym zapłacić, a udało mi się go kupić w dobrej cenie i tak myślę - może zostawić? 🙈
Beige, Niaha, Ominoki lubią tę wiadomość
-
Hej! Dziewczyny czy te wyniki są w porządku ?
6.07 Pierwszy dzień ostatniej miesiączki, od wczoraj testy z bladą drugą kreseczką. Dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam betę, progesteron i takie wyniki:
Beta 35,23 mUI/ml widełki (0,2- 1 tydzień 5-50)
Progesteron 10,4 ng/ml
Czy Tak jak w widełkach jest to pierwszy tydzień ?
Co jaki czas powtarzać i sprawdzać betę ?
Kiedy najlepiej udać się do lekarza ?
Z góry dziękuje za radyWron Kraa, Ominoki, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
Lipcowa wrote:Dziękuję bardzo na miesięcznych wątkach jestem już dinozaurem ale chyba też jednym z przykładów, że nie można nigdy poddawać się w drodze do celu
Trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno
Ja to właśnie z tych co czarnowidztwo przy pierwszej ,porażce’ już włączają 🙈
Dziękuję Ci bardzo i przesyłam dużo zdrówka 🩷Lipcowa lubi tę wiadomość
1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Karlaa wrote:Hej! Dziewczyny czy te wyniki są w porządku ?
6.07 Pierwszy dzień ostatniej miesiączki, od wczoraj testy z bladą drugą kreseczką. Dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam betę, progesteron i takie wyniki:
Beta 35,23 mUI/ml widełki (0,2- 1 tydzień 5-50)
Progesteron 10,4 ng/ml
Czy Tak jak w widełkach jest to pierwszy tydzień ?
Co jaki czas powtarzać i sprawdzać betę ?
Kiedy najlepiej udać się do lekarza ?
Z góry dziękuje za rady
Gratulacje 😊
Progesteron ciut niski, skontaktuj się może z lekarzem czy nie powinnaś dodatkowo go podwyższyć
Najlepiej betę sprawdzić po dwóch dniach, do lekarza w 6-7 tygodniu, czyli 6 tygodni od ostatniej miesiączki -
Kasia111 wrote:Gratulacje 😊
Progesteron ciut niski, skontaktuj się może z lekarzem czy nie powinnaś dodatkowo go podwyższyć
Najlepiej betę sprawdzić po dwóch dniach, do lekarza w 6-7 tygodniu, czyli 6 tygodni od ostatniej miesiączki
Mam pytanie. Z tego wszystkiego dopiero zobaczyłam na wynikach badań, że wpisane jest HCG total ilościowo a nie Beta HCG.
W opisie badania jest informacja, że badanie służy do potwierdzenia ciąży to dobre badanie wykonałam czy musi być Beta + HCG?
-
KoKos wrote:Wpisz mi prosze 🙈🙉🙊
Za chiny nie mogę się przyzwyczaić fo twojego avataru kokosik😆😂 -
Rybeńka wrote:Hej, przytulam wszystkie Kobietki, które zobaczyły biel na teście i za wszystkie te wredne @ oby to był ich ostatni raz!
Trzymam cały czas za wszystkie kobietki testujące! Obyście zobaczyły upragnione II 🥰
Ja dziś 12dc, test ovu z rana mocna ale jeszcze nie pik, teraz po południu nieco bledsza.
Byłam dziś na wizycie u ginka, na lewym jajniku pęcherzyk ok. 18 mm. Ciekawi mnie kiedy będzie pik na testach…
Hormony robione w 3dc podobno bardzo dobre, nic tylko działac.
Jak teraz się nie uda to wysyłam męża na badanie. Oby nie było potrzebne 🙈
Obstawiam sobotę/niedzielęRybeńka lubi tę wiadomość
-
Ominoki wrote:U mnie dziś tak. Testy z kolejnych dni, robię raz dziennie. Szczyt był pewnie dziś, nie? Bo pik na wczorajszym, ale dziś też mocny jeszcze. Jutro już nie robię
Albo stres robi swoje. Miałam dziś spotkanie rodzinne. Dwoje z trzech braci ustalili wszystko między sobą. Sprzedajemy rodzinny dom, jeden z braci chce część kasy, drugi nie chce nic, trzeciego nikt nie wziął pod uwagę. Mama bierze resztę kasy i zamieszka u mnie. Nikt nie pytał ani mnie ani mamy, czy nam to pasuje 🤣
Ee to nie jestem sama w tym, że nie wiem czy pik jest czy nie. Siema owu siostro 😁👌
Co do spadków to zawsze problematyczna sprawa i konflikty.
Mam to szczęście, w tym aspekcie, że jestem jedynaczką.
Ale tez znam z historii rodzinnych wojny i walki o spadki 🙈
Dlatego warto mieć spisany testament, który reguluje wszystkie aspekty prawne. Wtedy dzieci mają problem nie między sobą a do rodziców i po problemie 😊
My mimo młodego wieku mamy juz testament spisany, bo życie jest różne 🙈Ominoki lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny myślałam że zejdę. Wzięłam lyka energetyka pić mi się chciało a zimny. I taka zgaga że od 19 dopiero teraz coś przechodzi...*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem