W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Locus wrote:Kwas jest NLPZ tak samo jak Ibuprom i ma tą samą kategorię w ciąży.
Przypominam, że zanim wysikamy kreski, żyjemy normalnie. Zarodek jest chroniony zanim łożysko zostanie wytworzone.Monia•, Mamacita lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
-
Locus wrote:Kwas jest NLPZ tak samo jak Ibuprom i ma tą samą kategorię w ciąży.
Ja czytałam o ibuprofenie i to tutaj na ovufriend pojawił mi się komunikat - moze opóźniać owulację i wplywa negatywnie na plemniki. Jak sie tylko o tym dowiedziałam to przestałam zażywać, a karmiłam się w zasadzie tylko ibuprofenem przez prawie 20 lat.
Pewnie jednorazowe zażycie nie szkodzi, ale mówimy o osobach cierpiących na migreny - a wtedy tabletek zażywa się naprawdę sporo. I coś trzeba zażyć, inaczej zgon. Wybor między jednym złem a drugim 🤷♀️ ja akurat miałam problem z cyklami bezowulacyjnymi i późnymi owulacjami, więc wymienilam lek. Na mnie apap migrena działał zazwyczaj dobrze. -
Dżozu wrote:W ciąży nie zażywam nic. Niestety kończy się to wymiotami.
Ja czytałam o ibuprofenie i to tutaj na ovufriend pojawił mi się komunikat - moze opóźniać owulację i wplywa negatywnie na plemniki. Jak sie tylko o tym dowiedziałam to przestałam zażywać, a karmiłam się w zasadzie tylko ibuprofenem przez prawie 20 lat.
Pewnie jednorazowe zażycie nie szkodzi, ale mówimy o osobach cierpiących na migreny - a wtedy tabletek zażywa się naprawdę sporo. I coś trzeba zażyć, inaczej zgon. Wybor między jednym złem a drugim 🤷♀️ ja akurat miałam problem z cyklami bezowulacyjnymi i późnymi owulacjami, więc wymienilam lek. Na mnie apap migrena działał zazwyczaj dobrze.
Najlepiej korzystać z samego paracetamolu, który nie jest NLPZ👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
😞 07.2025
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
siesiepy wrote:Kwas acetylosalicylowy w niskich dawkach (75 lub 150) można brać w ciąży i to jest nawet profilaktyka dla m. in. Pai, stanu przedrzucawkowego i zahamowaniu wzrostu płodu. Jest to bezpieczne zarówno dla płodu jak i dla matki. W przeciwieństwie do ibuprofenu, który jak widzę należy podawać tylko po konsultacji lekarskiej i najlepiej w drugim trymestrze, jeśli już.
Przypominam, że zanim wysikamy kreski, żyjemy normalnie. Zarodek jest chroniony zanim łożysko zostanie wytworzone.
Sterydy też stosujemy w ciąży np. przy ryzyku przedwczesnego porodu. Nie jest to jednoznaczne z tym, że każda ciężarna może sięgać po sterydy. To już rozdziela lekarz, a nie my na forum. 🤷♀️
Dziewczyny zamówiłam sobie ten pakiet na trombofilie. Sprawdziłam w moich wynikach, że mam tylko badania na zespół antyfosfolopodowy.👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
😞 07.2025
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
Wpadam tu na chwilkę, jesteśmy na wakacjach, ale tyle natrzaskałyście, że ciężko nadrobić 🙈
Kiki szybko działasz! Mam nadzieję, że ten wynik to odpowiedź na niepowodzenia i kolejny cykl staraniowy to będzie właśnie to 😍
Podczytuje i trzymam kciuki dziewczyny.
Gratuluję nowych kreseczek i rosnących bet ❤️ mnie trochę poniedziałek stresuje i beta, powtórzyłam dziś test dla pewności i tłuścioch piękny, ale oczekiwanie do wizyty serduszkowej będzie najgorsze 😬MisiaMisia123, Yoanne, Mamacita lubią tę wiadomość
-
Jupiter wrote:Kilka pytań mi się nasuwa…
1. Czy wy naprawdę w rodzinie nie rozmawiacie o niczym innym, tylko o ciążach ludzi wokół? Nie macie jakichś aktywności które razem robicie, tylko mielicie to w kółko? Piszesz że jesteś tym ciągle karmiona. Może czas postawić granice rodzinie i określić jasno że chcesz zmienić temat.
2. Strasznie się nakręcasz. Czy naprawdę nie ma w życiu nic innego przez co mogłabyś się definiować? Jakie masz w życiu cele poza urodzeniem dziecka? Co cię cieszy? Co lubisz robić dla siebie?
3. Piszesz że wiesz o kto miał invitro, kto miał ciążę pozamaciczna. Wierz mi, nie wieszWiesz tylko o tym, o czym ktoś chciał powiedzieć. Jeżeli w Twojej rodzinie / towarzystwie jest tendencja to mielenia cudzego życia to na stówę masz w swoim bliższym bądź dalszym otoczeniu osoby, które chcą przeżyć swoje trudności w ciszy, a nie których problemy będą przez kolejne pół roku omawiane wszem i wobec.
-
Dziewczyny a czy w pierwszym trymestrze można leczyć zęby ze znieczuleniem? Internet mówi że to bezpieczne, ale wam ufam bardziej, wy wiecie więcej niż cała sieć.
I czy można też usuwać kamień?
Pytam bo ostatnio naczytałam się jakie te lakiery hybrydowe są niezdrowe i źle wpływają na płodność i przecież ten związek chemiczny TPO zamieniają na inny, który rzekomo jest bezpieczniejszy, a ten sam związek jest używany w plombach 🤷 -
Truskawkowykompot wrote:Dziewczyny a czy w pierwszym trymestrze można leczyć zęby ze znieczuleniem? Internet mówi że to bezpieczne, ale wam ufam bardziej, wy wiecie więcej niż cała sieć.
I czy można też usuwać kamień?
Pytam bo ostatnio naczytałam się jakie te lakiery hybrydowe są niezdrowe i źle wpływają na płodność i przecież ten związek chemiczny TPO zamieniają na inny, który rzekomo jest bezpieczniejszy, a ten sam związek jest używany w plombach 🤷👩🏼28👨🏽27
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•endometrioza
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰
🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
-
Monia• wrote:Oo dzięki
ja zawsze biorę excedrin migra stop . Są dość mocne, bo Apap czy paracetamol nie działa na mnie w ogóle
Co do tego, że paracetamol nie dziala, bierzesz na raz dwie tabletki? Lekarz mi kiedyś tłumaczył że jak się wazy powyżej (chyba) 50kg to jedna tabletka to poprostu za mało
A co do dentysty to mnie przed każdą wizyta pyta czy nie jestem w ciąży, więc myślę że nie zrobiłby nic niewskazanegoWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:27
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
jak kiedyś miałam problem niepękających pęcherzyków to wnikałam mocno i znalazłam ze ibuprofen może przyczyniać się do tego, ( szczególnie w pierwszej fazie lub blisko owulacji )dlatego przestałam używać. używam paracetamol, który jednak w moim przypadku gorzej słabiej pomaga na bole głowy✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy!
💛 12 miesięcy starań i nigdy dwóch kresek – misja: 🍼👶
💊
• 🦋 T4: 50 / 75 mcg (na zmianę)
• 📉 Dostinex – w 1 miesiąc prolaktyna z 23 → 11 ng/mL
• ☀️ Wit. D, 💪 B12 (zastrzyki – z 250 → wyżej)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na lepszą owulację
• 💊 Acard 100 mg w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Sprawdzone:
Profil antyfosfolipidowy – OK
Helicobacter & pasożyty – brak
MUCHA & cytologia – w normie 🧫💖
🔄 Owulacja: endometrium 9–10 mm, śluz płodny 🧻, pęcherzyki pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony ✅
🟡 Faza lutealna: 12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧