W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Lianaa wrote:Cześć dziewczyny!
Trochę mnie tutaj nie było, pierw postanowiłam poprawić maturę i iść na studia, więc mam mnóstwo nauki 🫣 do tego mój mąż miał poważną stłuczkę, na szczęście nic się nie stało.. ale stresu masa.
Niedawno byłam też na krótkim wypadzie nad morze, głowa trochę ochłonęła. Przez ten czas totalnie zapomniałam o staraniach….. no i dziś stwierdziłam, że zrobię test bo jutro mam mieć okres. Jestem w szoku. SZOKU.
https://zapodaj.net/plik-WgIjDRqx0kLianaa lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
zdiagnozowane:
⚠️ PAI-1 homo - trombofilia
kolejne badania:
🔜 kariotypy, białka, ana
· · · · · · · ·
🙎🏼♂️ - nasienie okej ✔️
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność - uregulowane 💚
▫️ferrytyna, B12, kwas foliowy, D3 - uzupełnione 💚
▫️insulina - uregulowana 💚
▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️🩹
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
karolina_1 - jesteś jeszcze z nami? testowałaś dzisiaj?K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
zdiagnozowane:
kolejne badania:
🔜 kariotypy, białka, ana
· · · · · · · ·
🙎🏼♂️ - nasienie okej ✔️
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa 🥹 oby się spełniły.
Dobrze, że jeszcze dziś i jutro mam urlop.
A najlepszy mój mąż „no! Czyli nie muszę się badać 😎”
Co za paskud.
Kikixo, jak tam u ciebie? Jak się czujesz?Mamacita lubi tę wiadomość
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️4 CS
𝗢𝗡𝗔:
•Cyto oraz USG ✅
•USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne 🤷♀️
•Depresja reaktywna+ADHD
•Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Wiesiołek💊Żelazo+C
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
𝗢𝗡: Fertilman Plus, Omega
11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
•TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93. •FERR 23
19.08.25
•TSH 2,61 ⚠️ •PROG 14,10
18.08.2025 ⏸️ 🤫🙏🙌
19.08.2025 •BETA 720,69
21.08.2025 •BETA 1488 🙏 -
Lianaa wrote:Ojejku Ounai strasznie mi przykro 😭 niepokojarzyłam postow, mam w głowie taki chaos, że właśnie widać 🫣 przepraszam cię bardzo moja droga 😔 życzę ci wszystkiego dobrego, żeby się ułożyło po twojej myśli wszystko…
Dlatego tak narazie mam radość i obawy - nigdy nie wiadomo jak się wszystko potoczy ale może ten miesiąc troszkę odwróci pechowe zdarzenia 🙏Na szczęście mam tak dużo na głowie, że nie mam nawet czasu się zastanawiać nad minionymi wydarzeniami. Idziesz na betę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 15:54
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Ounai wrote:Wszystko bedzie dobrze przy takich kreseczkach pięknych. U mnie to od razu było dziwne, same cienie, krwawienie i ogólnie długa historia. Nie musisz przepraszać, nie masz za co
Na szczęście mam tak dużo na głowie, że nie mam nawet czasu się zastanawiać nad minionymi wydarzeniami. Idziesz na betę?
Przykro mi, że musiałaś przez to przechodzić, jesteś niesamowicie silna. Jestem głupia, że nie pokojarzylam 🤦♀️
Co teraz zajmuje ci najbardziej głowę? 😁 my kobiety mamy talent, by zawsze znaleźć coś, co nas zajmie - u mnie nauka, tonę w książkach ale powiem wam, cieszę się z tego mega. Inaczej się człowiek uczy, gdy chce - a nie gdy musi.
Tak, idę na betę jutro 🫣 ekscytuję się i stresuje i tylko chodzę i mówię „teraz byle nie dostać okresu” 😵💫😅
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️4 CS
𝗢𝗡𝗔:
•Cyto oraz USG ✅
•Depresja reaktywna+ADHD
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Wiesiołek💊Żelazo+C
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
•TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93. •FERR 23
19.08.25
•TSH 2,61 ⚠️ •PROG 14,10
18.08.2025 ⏸️ 🤫🙏🙌
19.08.2025 •BETA 720,69
Lianaa wrote:Dziękuję dziewczyny za miłe słowa 🥹 oby się spełniły.
Dobrze, że jeszcze dziś i jutro mam urlop.
A najlepszy mój mąż „no! Czyli nie muszę się badać 😎”
Co za paskud.
Kikixo, jak tam u ciebie? Jak się czujesz?
Staram się myśleć pozytywnie 🫶🏼K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
zdiagnozowane:
kolejne badania:
🔜 kariotypy, białka, ana
· · · · · · · ·
🙎🏼♂️ - nasienie okej ✔️
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
kikix0o wrote:Dziękuję że pytasz ❤️ Czuję się dobrze, czekam na środową wizytę u ginekologa, te wyniki badań które wykonałam dały mi kopa i nadzieję na to, że znalazłam winowajcę moich biochemów.
Staram się myśleć pozytywnie 🫶🏼
Jej powiem ci, że to super mieć chociaż jakiś trop. Najgorzej jest gdy wszystko ciągle wychodzi ok i zastanawiasz się gdzie tkwi szkopuł. Będę zaglądać, daj znać jak tam po konsultacji 🥹 trzymam kciuki!
A jak tam u Dżozu? Widzialam, że zagląda a jestem mega ciekawa jak tam, czy wszystko po się rozwija i czy wszystko ok 🥹
Tak sobie myślę, że potrzebna była mi ta przerwa i zajęcie myśli, stworzenie planu na samorozwój i działanie z tym życiem.Miesiacami żyłam tylko TYM tematem. Cieszę się, że znalazłam to forum, tyle wsparcia i historii, które pokrzepiają i łamią serce - ale to wszystko o nas, kobietkach. Rozumiemy się najlepiej 🧡📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️4 CS
𝗢𝗡𝗔:
•Cyto oraz USG ✅
•Depresja reaktywna+ADHD
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Wiesiołek💊Żelazo+C
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
•TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93. •FERR 23
19.08.25
•TSH 2,61 ⚠️ •PROG 14,10
18.08.2025 ⏸️ 🤫🙏🙌
19.08.2025 •BETA 720,69
Lianaa wrote:Cześć dziewczyny!
Trochę mnie tutaj nie było, pierw postanowiłam poprawić maturę i iść na studia, więc mam mnóstwo nauki 🫣 do tego mój mąż miał poważną stłuczkę, na szczęście nic się nie stało.. ale stresu masa.
Niedawno byłam też na krótkim wypadzie nad morze, głowa trochę ochłonęła. Przez ten czas totalnie zapomniałam o staraniach….. no i dziś stwierdziłam, że zrobię test bo jutro mam mieć okres. Jestem w szoku. SZOKU.
https://zapodaj.net/plik-WgIjDRqx0k
Gratulacje! 😍 rozwalacie bank dziś ⭐️ spokojnej i nudnej ciąży 🫶Lianaa lubi tę wiadomość
-
Lianaa wrote:Przykro mi, że musiałaś przez to przechodzić, jesteś niesamowicie silna. Jestem głupia, że nie pokojarzylam 🤦♀️
Co teraz zajmuje ci najbardziej głowę? 😁 my kobiety mamy talent, by zawsze znaleźć coś, co nas zajmie - u mnie nauka, tonę w książkach ale powiem wam, cieszę się z tego mega. Inaczej się człowiek uczy, gdy chce - a nie gdy musi.
Tak, idę na betę jutro 🫣 ekscytuję się i stresuje i tylko chodzę i mówię „teraz byle nie dostać okresu” 😵💫😅
Myślę też co dalej bo wiem, że jak wrócę do pracy to dostanę wypowiedzenie. Liczyłam, że zajdę w ciążę do tego czasu ale teraz już wiem, że nie mam szans zdążyć, chyba, że owulacja byłaby z prawego jajnika i cudem doszłoby do zapłodnienia. Tak, że do końca października muszę coś wymyślic. Brakuje nam też kilka kluczowych rzeczy do przeprowadzki więc jak jest wolna chwila albo weekend to jeździmy kupowac (regały na zabawki, materace do spania, łóżko dla nas, sofa do salonu, itd).
W pażdzierniku też planuję zacząć podyplomówkęSYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Ounai wrote:Jestem w samym środku przeprowadzki i mam 2 dzieci w domu bo nie ma szkoły i przedszkole też zamknięte. A, że jeszcze całkowicie nie wróciłam do sił po operacji to wykańcza mnie to. Dodatkowo w tym tygodniu gonię pranie bo w czwartek zabierają mi pralkę na serwis i nie wiadomo kiedy zwrócą, a w npwym domu nie mamy jeszcze wody.
Myślę też co dalej bo wiem, że jak wrócę do pracy to dostanę wypowiedzenie. Liczyłam, że zajdę w ciążę do tego czasu ale teraz już wiem, że nie mam szans zdążyć, chyba, że owulacja byłaby z prawego jajnika i cudem doszłoby do zapłodnienia. Tak, że do końca października muszę coś wymyślic. Brakuje nam też kilka kluczowych rzeczy do przeprowadzki więc jak jest wolna chwila albo weekend to jeździmy kupowac (regały na zabawki, materace do spania, łóżko dla nas, sofa do salonu, itd).
W pażdzierniku też planuję zacząć podyplomówkę
Wow! To szalony czas masz 🥹 ręce pełne roboty. Ale chyba cieszy cię przeprowadzka co?? Zmęczenie i bieganina ustąpi radości z rodzinnego gniazdka 🥹
W pracy kończy się umowa tak? 🫣 powiem ci, że czasami dobre rzeczy spotykają nas, gdy najpierw przeżyjemy kilka wybojów na drodze.. myślę, że wszystko się ułoży po kolei u Ciebie 💖📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️4 CS
𝗢𝗡𝗔:
•Cyto oraz USG ✅
•Depresja reaktywna+ADHD
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Wiesiołek💊Żelazo+C
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
•TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93. •FERR 23
19.08.25
•TSH 2,61 ⚠️ •PROG 14,10
18.08.2025 ⏸️ 🤫🙏🙌
19.08.2025 •BETA 720,69
Ounai wrote:Jestem w samym środku przeprowadzki i mam 2 dzieci w domu bo nie ma szkoły i przedszkole też zamknięte. A, że jeszcze całkowicie nie wróciłam do sił po operacji to wykańcza mnie to. Dodatkowo w tym tygodniu gonię pranie bo w czwartek zabierają mi pralkę na serwis i nie wiadomo kiedy zwrócą, a w npwym domu nie mamy jeszcze wody.
W pażdzierniku też planuję zacząć podyplomówkę
Ounai, podczytuje Twoja historię i jestem pod wrażeniem jak sobie radzisz. Dla mnie wykonczeniowka jest trudna, ciągle trzeba do kogoś dzwonić, załatwiać, jeździć na budowę (a dom kupiliśmy w innym mieście, więc zajmuje to sporo czasu), godzić to z pracą, ale nie mamy dzieci.
A Ty po zabiegu, z dzieciakami i ogarniasz 💪 będziecie mieć już wszystko gotowe na przeprowadzkę czy część planujecie wykańczać już mieszkając?93👩🏼& 89👨
6cs ⏳ -
Lianaa wrote:Wow! To szalony czas masz 🥹 ręce pełne roboty. Ale chyba cieszy cię przeprowadzka co?? Zmęczenie i bieganina ustąpi radości z rodzinnego gniazdka 🥹
W pracy kończy się umowa tak? 🫣 powiem ci, że czasami dobre rzeczy spotykają nas, gdy najpierw przeżyjemy kilka wybojów na drodze.. myślę, że wszystko się ułoży po kolei u Ciebie 💖
Seabird, nie bedziemy miec wszystkiego niestety. Mamy na gotowo jedną łazienke, w 2 pozostalych brakuje nam mebli i mis sedesowych. Tzn misy mamy ale bez mebli nie da się zawiesić. Mamy tez kuchnie. Jak sie uda to ogarniemy stół, jak nie to mam taki tymczasowy i jakoś sie z nim przeżyje. W salonie nie bedzie sofy bo okres oczekiwania to 8 tygodni a my dopiero jutro pojedziemy ją zamówic (w sobotę miałam kryzys i prawie się rozpłakalam w sklepie ze juz mam dosc i nie wiem jaki chce kolor materialu wiec ostatecznie maz zostawił kaucje i wypozyczylismy probnik). Ale nie czuje potrzeby zeby miec wszystko od razu, ma to swoj urok jak sie tak zbiera wszystko po kolei. Natomiast zeby nie zostawic na wieczne pozniej mam liste wszystkiego co jest niezbedne i odhaczam punkt za punktem. Jak jakis zamykam to od razu biorę sie za ogarnianie kolejnego i jakos to lecimon08kow, Lianaa, Seabird lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Mam bete! 3,1
ale sie ciesze! Zostaje mi kontrola u gin, mam nadzieje ze powie ze sie zagoilo wszystko i zpstanie tyllo potem odebrać wyniki badania histopatologicznego
Velaria, Remedios, krolik, mon08kow, MisiaMisia123, Lianaa, Luna11, Monia•, Martt95, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
ŚWIEŻYNKA97 wrote:Ja dostałam na konferencji dla kobiet taki żel Feminum activ, czytałam, ze nie szkodzi plemnikom. W sumie nigdy go nie użyliśmy, bo nie mamy takiej potrzeby.
Zna któraś?moze on tez będzie oki
Ja znam bardzo dobrze. Towarzyszy mi juz od lat - nie przeszkodzil w zajściu w ciąże (juz łącznie 3).Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 19:23
ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś z was ogarnia wyniki nasienia?
Bo mój właśnie je dostał, a ja sama nie umiem jeszcze ich zinterpretować a jak zobaczyłam tą teratozoospermię to się zmartwiłam
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
zdiagnozowane:
kolejne badania:
🔜 kariotypy, białka, ana
· · · · · · · ·
🙎🏼♂️ - nasienie okej ✔️
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
Z tego co rozumiem, to tu wyniki są okej mimo obniżonej morfologii bo reszta wyników jest w normie, teraz czekamy jeszcze na wyniki fragmentacji DNA
White1 lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
zdiagnozowane:
kolejne badania:
🔜 kariotypy, białka, ana
· · · · · · · ·
🙎🏼♂️ - nasienie okej ✔️
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
Kiki, ja sie nie znam ale 99% plemnikow o nieprawidłowej budowie nie brzmi dobrze. Moze to jednak nie u Ciebie byl problem tylko u Twojego faceta. Moze nieprawidlowe plemniki zapladniaja komorke i stad te wczesne poronienia?
Edit, google mowi ze tak wlasnie moze byc, ze to moze byc powod wczesnych poronien. Nie wiem czy to dla Ciebie zalamujace czy pocieszajace ale wyglada na to ze macie diagnozeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia, 19:41
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
kikix0o wrote:Z tego co rozumiem, to tu wyniki są okej mimo obniżonej morfologii bo reszta wyników jest w normie, teraz czekamy jeszcze na wyniki fragmentacji DNA
Wynik jest ok, dobra koncentracja, bardzo ładna ruchliwość. Morfologia 1% gdzie normą jest od 4 i stąd ten lekko podwyższony wskaźnik teratozoospermii. Aleee udaje wam się zachodzić w ciążę więc najwyraźniej ten 1% przy takiej ilości daje radę 😎 ciekawe co fragmentacja pokażekikix0o, Gnom lubią tę wiadomość
👩 PCOS 👦 nasienie ok 🌟 5cs
4 x stymulacja Aromek + Ovitrelle -> bez skutku ❌
💊 Inofem duo, omega 3, magnez, Q10, olej z wiesiołka -
Ounai wrote:Kiki, ja sie nie znam ale 99% plemnikow o nieprawidłowej budowie nie brzmi dobrze. Moze to jednak nie u Ciebie byl problem tylko u Twojego faceta. Moze nieprawidlowe plemniki zapladniaja komorke i stad te wczesne poronienia?
To się tak wydaje, ale jak norma jest 4% to wtedy masz 96% nieprawidłowych. Też nie brzmi to dobrze a jednak 4% jest uznawane za dobry wynik 🤷🏻♀️kikix0o lubi tę wiadomość
👩 PCOS 👦 nasienie ok 🌟 5cs
4 x stymulacja Aromek + Ovitrelle -> bez skutku ❌
💊 Inofem duo, omega 3, magnez, Q10, olej z wiesiołka