W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Malineczka wrote:Hej,
Ja mam 2 cykl stymulowany clostilbegyt. Wcześniej miałam 2 stymulacje aromek.
Byłam na monitoringu w zeszłym tygodniu, jak zawsze miałam endometrium w 12-14 dniu cyklu około 10 mm, tak teraz podczas drugiej stymulacji Clostilbegyt mam lekko ponad 6 mm… ale lekarka powiedziała że na tym leku może być właśnie mniejsze endometrium.
👩34l 👨32l
Starania od 06.2025
Hashimoto od 10lat, Letrox125, anty TPO 16, TSH 2,5
Nadwaga, praca zmianowa (kortyzol?)
Cykle 27-34 dni, od 3 miesięcy widzę chyba brak owulacji
Czysty Magnez, prenacaps Ferr, prenacaps Ovi, prenacaps dha, koenzym q10, Bcomplex, staram się Niski IG
Ferrytyna 13, żelazo 9,3
Prolaktyna 14, HOMA 1,07
B12: 466, Wit D 33
AMH 8,18- bez zmian PCOS w USG, (testosteron?)
23DC Estradiol 44, Progesteron <0,50 😔 -
Reja13 wrote:U nas mąż buduje teraz klientom bliźniaki do stanu deweloperskiego i oczywiście pada wieczorem nieprzytomny, widzę, że z każdym rokiem libido coraz niższe 🫣 tak się zgrywamy, że kiedy ja chcę on nie ma siły, a jak on coś teges to ja padam 😃
zamówiłam dla niego Fertistim.
My na etapie fundamentów pracowaliśmy z projektantką już nad układami funkcjonalnymi, aby dograć gdzie wc, gdzie szafy, szerokości drzwi itd. 🏠 Niestety projektantka na pierwsze spotkanie zabrała ze sobą tylko 1 próbkę blatu HPL i nic więcej, intuicja mi mówiła, że może to nie ta osoba dla nas, ale brnęłam w to dalej.
Materiały, meble, lampy, 3/4 znalazłam ja, a ona wrzucała to do wizek. Czułam, że jak na moje i męża doświadczenie jest jeszcze za dużym "początkującym". W efekcie rzeczywiście moje 1,5 roku inspiracji, zmian, pomysłów, ale układ funkcjonalny został, dobre i to 😀 dzięki męża pracy ekipy były tylko od wiązarów i montażu okien i drzwi, całą resztą zajął się on. Wkrótce planujemy pierwszą noc "próbną" na materacach, a wprowadzka ta jesień lub zima.
Dziewczyny, nie badałam nigdy prolaktyny - najlepiej w 2 do maksymalnie 5 dnia cyklu?
Tak, prolaktyne badasz na poczatku cyklu.
Dziewczyny, stwierdzilam ze koniec narzekania, biore sie za siebie, zaczynam od diety. Chyba jestek walnieta - przeprowadzka, zabieg, szukanie peacy i dieta. Jeszcze kozy mi tylko brakujeSYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Powder wrote:Kochanaa, czytam, że trochę not yes u Ciebie, więc wysyłam przytulasa 🫂 i mam nadzieję, że to tylko chwilowy spadek formy i zaraz ciąża znowu będzie bezproblemowym i przyjemnym czasem oczekiwania; trzymam kciuki za wizytę! 🩷🩷🩷
Bardzo mi miło, że o mnie pytasz. 🥹U mnie przerwa od forum, zaglądam bardzo sporadycznie, odpoczywam od natłoku analiz, pozytywnych testów i wszystkiego, czego u mnie póki co nie ma, a czego na głównym jest multum.
Mieliśmy startować ze stymulacją z wrześniowym cyklem, ale wylazło mi na ręce coś, co może ale nie musi być półpaścem wg lekarza, więc wszystko przesunie się na październik. I tak się bujamy od jednego cyklu niepowodzeń do kolejnego.Powder lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
zdiagnozowane:
⚠️ PAI-1 homo - trombofilia
kolejne badania:
🔜 kariotypy, białka, ana
· · · · · · · ·
🙎🏼♂️ - nasienie okej ✔️
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność - uregulowane 💚
▫️ferrytyna, B12, kwas foliowy, D3 - uzupełnione 💚
▫️insulina - uregulowana 💚
▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️🩹
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Hej, u mnie dzisiaj brązowe plamienie więc pewnie @ się rozkręci... Co by oznaczalo że moja faza lutealna ma 10 dni. Czy to nie jest za krótko?
Tulę za @ i biele, a zafasolkowanym życzę nudnych i spokojnych ciąż ☺️👩32 🧔♂️37 🐕
2025⛪️👰♀️🤵♂️
2024 3 nieudane cykle
2025.08 powrót do starań
Actifolin Magnez Omega 3 6 9 Wiesiołek Witamina D3
Pregna Start On
Monitoring owulacji 👌 -
Seabird wrote:Witajcie dziewczyny. Za mną słaba noc, wczoraj byłam pełna nadziei, bo cały dzień zgaga i ciągnięcie w brzuchu, stwierdziłam że dziś rano (10 dpo) zatestuje. Chyba za bardzo się podekscytowałam, bo kompletnie nie mogłam spać. W końcu o 3 w nocy poszłam zrobić ten test żeby przestać już o tym myśleć. Biel razi jeszcze bardziej w środku nocy 😒 Do rana nie zasnęłam, dzisiaj jedyne co czuję to stare znajome bóle menstruacyjne, @ powinna być w sobotę.
Powoli kończę ten 6 cykl starań, trochę zawiedziona i rozczarowana... Bardzo chciałam wprowadzić się do nowego domu we wrześniu już we trójkę. Nie lubię mojej pracy, ale tkwię w niej ze względu na dobra umowe i warunki ewentualnego macierzyńskiego. Czuję, że być może to czas żeby te starania były tłem do codzienności, i żeby zadbać trochę o siebie i cała resztę życia.Dlatego najlepiej testować w dzień spodziewanej miesiączki żeby sobie nie psuć humoru bielą, ale wiem jak to jest trudne do zrobienia, bo sama nigdy nie wytrzymuję 🥲
Seabird lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
zdiagnozowane:
kolejne badania:
🔜 kariotypy, białka, ana
· · · · · · · ·
🙎🏼♂️ - nasienie okej ✔️
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
Ssilvia a Ty jak się czujesz?K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
w trakcie diagnostyki 💉
zdiagnozowane:
kolejne badania:
🔜 kariotypy, białka, ana
· · · · · · · ·
🙎🏼♂️ - nasienie okej ✔️
· · · · · · · ·
• 08.25 - cb 💔
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 7tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
_____
Nowa1991 wrote:Po jakim czasie starań- cykli bezowulacyjnych zalecono Ci ten lek? Przeczytałam ulotkę i się przestraszyłam… mam hashi, a nie polecają brać przy schorzeniach tarczycy, mam też wadę wzroku. Czy występują u Ciebie skutki uboczne?
Szczerze? Wydaje mi się, że miałam za dużą dawkę w pierwszej stymulacji tym lekiem, bo miałam 2x1 tabletkę. Wtedy źle się czułam, jajniki mnie ciągnęły. Teraz miałam zmniejszoną dawkę i były dwa pęcherzyki dominujące. Ogólnie teraz nie mam skutków ubocznych.
Ja mam pcos więc niestety swoje cykle miałam bezowulacyjne dlatego mam stymulację.09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 1 x stymulacja clostybegyt (07.2025)
- kolejny cykl starań?
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
kikix0o wrote:Jeszcze nie wszystko w tym cyklu stracone, mi w 10dpo też biel raziła po oczach, a na drugi dzień już była kreska
Dlatego najlepiej testować w dzień spodziewanej miesiączki żeby sobie nie psuć humoru bielą, ale wiem jak to jest trudne do zrobienia, bo sama nigdy nie wytrzymuję 🥲
Dziękuję Kiki ❤ Pierwszy raz testowałam tak wcześnie, dobrze ze męża nie budziłam. Jeśli @ przyjdzie w sobotę to w kolejnym cyklu zbadam hormony i niedobory, wyślę męża na badanie nasienia.
Żeby poprawić sobie humor zamówiłam sporo ciekawych koreańskich produktów do pielęgnacji i idę jutro na masaż 🙂 kiedy Twoja wizyta u gina żeby ustalić plan działania?kikix0o lubi tę wiadomość
93👩🏼& 89👨
6cs ⏳ -
Calineczkaa wrote:Dziewczny podpowiedzcie mi coś. Dziś 14 dzien cyklu. w sobotę sie poprzytulaliśmy wieczorem, w niedziele rano i wieczorem, wczoraj niestety nie wyszło. Jest sens dalej próbować w tym cyklu?👩32 🧔♂️37 🐕
2025⛪️👰♀️🤵♂️
2024 3 nieudane cykle
2025.08 powrót do starań
Actifolin Magnez Omega 3 6 9 Wiesiołek Witamina D3
Pregna Start On
Monitoring owulacji 👌 -
Ounai wrote:Dziewczyny, stwierdzilam ze koniec narzekania, biore sie za siebie, zaczynam od diety. Chyba jestek walnieta - przeprowadzka, zabieg, szukanie peacy i dieta. Jeszcze kozy mi tylko brakuje
I jeszcze kurki dla eko jajek 🐔😀
Ounai lubi tę wiadomość
35 😍 38 😎
Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓
💊 Suplementy:
witamina D3, Omega-3, kelp, olej z wiesiołka, Prenatal Uno
🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni
Progesteron 8dpo - 12,79
Estradiol 8dpo - 128
TSH - 2,72 🆘
Ferrytyna - 58
Żelazo - 118
D3 - 28,3 🆘 zwiększona dawka supli włączona 🤠
AMH - 0,65
FSH - 5,86 -
Kikix0o, jak chcesz iść wcześniej na wizytę do doktora Drobniaka to polecam sprawdzać co jakiś czas znanego lekarza, bo zwalniają się terminy.
Mi ostatnio w klinice powiedzieli że nie mają jak mnie umówić na ten tydzień bo jest kalendarz full, a przed chwilą udało mi się złapać termin na ten tydzień.kikix0o lubi tę wiadomość
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 1 x stymulacja clostybegyt (07.2025)
- kolejny cykl starań?
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
Reja13 wrote:I jeszcze kurki dla eko jajek 🐔😀
A tak serio, to wczoraj woeczorem postanowilam ze koniec wymowek! Ciagle rycze patrzac w lustro a tp jeden rok i wreszcie przestane katowac swoja psychikę.
Rano wstałam i myśle, policzę kiedy wypadnie 280dni od tego momentu (40 tygodni) i co? Wyszlo 26 maj 2026! To nie moze byc przypadek!Reja13, Lianaa lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Parę słów o mnie - zaraz bede miala 33 lata, maz 34. Mamy 7 letniego syna. Za nami 4cs. Cykle zazwyczaj 31-34 dni.
Pomalu zaczynam myśleć, ze branie suplementów nie wystarczy... czekam na okres, jak na złość cykl sie wydluza i planuje zrobic te podstawowe badania hormonalne wymienione w pierwszym poście. Biorę sie tez za diete i chce wprowadzić troche ruchu bo mam duża nadwagę.
Szukam lekarza, aby umówić sie na monitoringMisiaMisia123 lubi tę wiadomość
👩 33
starania od 04.2025 -
stokroteczka25 wrote:Parę słów o mnie - zaraz bede miala 33 lata, maz 34. Mamy 7 letniego syna. Za nami 4cs. Cykle zazwyczaj 31-34 dni.
Pomalu zaczynam myśleć, ze branie suplementów nie wystarczy... czekam na okres, jak na złość cykl sie wydluza i planuje zrobic te podstawowe badania hormonalne wymienione w pierwszym poście. Biorę sie tez za diete i chce wprowadzić troche ruchu bo mam duża nadwagę.
Szukam lekarza, aby umówić sie na monitoring👩39 l. 🧔♂️40 l.
👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs )
Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 4 cs -
U mnie się @ rozkręca, bo plamię na brązowo a tak zawsze mam przed okresem. Przynajmniej przyszła na czas (29dc) a nie jak ostatnio po 44 dniach -,-👩🏼28👨🏽27
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•endometrioza
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰
🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
-
Calineczkaa wrote:Dziewczny podpowiedzcie mi coś. Dziś 14 dzien cyklu. w sobotę sie poprzytulaliśmy wieczorem, w niedziele rano i wieczorem, wczoraj niestety nie wyszło. Jest sens dalej próbować w tym cyklu?
(sorki musiałam, rozbraja mnie to mówienie o seksie przytulanki)
A tak serio to my nie wiemy kiedy Ty masz owulację i czy jest sens czy nieSYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Ounai wrote:Jak sie przytulaliście, to ja bym sugerowała jeszcze do tego poszerzyć namiętność o seks
(sorki musiałam, rozbraja mnie to mówienie o seksie przytulanki)
A tak serio to my nie wiemy kiedy Ty masz owulację i czy jest sens czy nieOunai, Martt95 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
AMH: 5,5 - PCOS
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌