X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
Odpowiedz

W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷

Oceń ten wątek:
  • Nowa1991 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:
    Hej,
    Ja mam 2 cykl stymulowany clostilbegyt. Wcześniej miałam 2 stymulacje aromek.
    Byłam na monitoringu w zeszłym tygodniu, jak zawsze miałam endometrium w 12-14 dniu cyklu około 10 mm, tak teraz podczas drugiej stymulacji Clostilbegyt mam lekko ponad 6 mm… ale lekarka powiedziała że na tym leku może być właśnie mniejsze endometrium.
    Po jakim czasie starań- cykli bezowulacyjnych zalecono Ci ten lek? Przeczytałam ulotkę i się przestraszyłam… mam hashi, a nie polecają brać przy schorzeniach tarczycy, mam też wadę wzroku. Czy występują u Ciebie skutki uboczne?

👩34l 👨32l
    Starania od 06.2025
    Hashimoto od 10lat, Letrox125, anty TPO 16, TSH 2,5
    Nadwaga, praca zmianowa (kortyzol?)
    Cykle 27-34 dni, od 3 miesięcy widzę chyba brak owulacji
    Czysty Magnez, prenacaps Ferr, prenacaps Ovi, prenacaps dha, koenzym q10, Bcomplex, staram się Niski IG
    Ferrytyna 13, żelazo 9,3
    Prolaktyna 14, HOMA 1,07
    B12: 466, Wit D 33
    AMH 8,18- bez zmian PCOS w USG, (testosteron?)
    23DC Estradiol 44, Progesteron <0,50 😔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:
    U nas mąż buduje teraz klientom bliźniaki do stanu deweloperskiego i oczywiście pada wieczorem nieprzytomny, widzę, że z każdym rokiem libido coraz niższe 🫣 tak się zgrywamy, że kiedy ja chcę on nie ma siły, a jak on coś teges to ja padam 😃
    zamówiłam dla niego Fertistim.

My na etapie fundamentów pracowaliśmy z projektantką już nad układami funkcjonalnymi, aby dograć gdzie wc, gdzie szafy, szerokości drzwi itd. 🏠 Niestety projektantka na pierwsze spotkanie zabrała ze sobą tylko 1 próbkę blatu HPL i nic więcej, intuicja mi mówiła, że może to nie ta osoba dla nas, ale brnęłam w to dalej.
    Materiały, meble, lampy, 3/4 znalazłam ja, a ona wrzucała to do wizek. Czułam, że jak na moje i męża doświadczenie jest jeszcze za dużym "początkującym". W efekcie rzeczywiście moje 1,5 roku inspiracji, zmian, pomysłów, ale układ funkcjonalny został, dobre i to 😀 dzięki męża pracy ekipy były tylko od wiązarów i montażu okien i drzwi, całą resztą zajął się on. Wkrótce planujemy pierwszą noc "próbną" na materacach, a wprowadzka ta jesień lub zima.

Dziewczyny, nie badałam nigdy prolaktyny - najlepiej w 2 do maksymalnie 5 dnia cyklu?
    Ja mialam taka do lazienki, zaplacilismy 400zl a ona nawet podstawpwych zasad aranzacji wnetrz nie znala, na szczescie to ze sklepu i moglismy to odbic aobie w towarze. Jeszcze mi marudzila ze ona kolejnej wizualizacji nie zrobi bo nie mamy type w cenie. Serio! A tak naprawde projekt byl moj, ona tylko wrzucala w projekt to co jej kazalam.

Tak, prolaktyne badasz na poczatku cyklu.

Dziewczyny, stwierdzilam ze koniec narzekania, biore sie za siebie, zaczynam od diety. Chyba jestek walnieta - przeprowadzka, zabieg, szukanie peacy i dieta. Jeszcze kozy mi tylko brakuje :P

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Kochanaa, czytam, że trochę not yes u Ciebie, więc wysyłam przytulasa 🫂 i mam nadzieję, że to tylko chwilowy spadek formy i zaraz ciąża znowu będzie bezproblemowym i przyjemnym czasem oczekiwania; trzymam kciuki za wizytę! 🩷🩷🩷

Bardzo mi miło, że o mnie pytasz. 🥹U mnie przerwa od forum, zaglądam bardzo sporadycznie, odpoczywam od natłoku analiz, pozytywnych testów i wszystkiego, czego u mnie póki co nie ma, a czego na głównym jest multum.
    Mieliśmy startować ze stymulacją z wrześniowym cyklem, ale wylazło mi na ręce coś, co może ale nie musi być półpaścem wg lekarza, więc wszystko przesunie się na październik. I tak się bujamy od jednego cyklu niepowodzeń do kolejnego.
    Powder, fajnie że dałaś znać co u Ciebie ❤️ Odpoczynek od forum też jest połowie z nas wskazany 😂

Powder lubi tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    w trakcie diagnostyki 💉

zdiagnozowane:
    ⚠️ PAI-1 homo - trombofilia

kolejne badania:
    🔜 kariotypy, białka, ana

· · · · · · · ·

🙎🏼‍♂️ - nasienie okej ✔️

· · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność - uregulowane 💚
    ▫️ferrytyna, B12, kwas foliowy, D3 - uzupełnione 💚
    ▫️insulina - uregulowana 💚
    ▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️‍🩹

_____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • Calineczkaa Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny podpowiedzcie mi coś. Dziś 14 dzien cyklu. w sobotę sie poprzytulaliśmy wieczorem, w niedziele rano i wieczorem, wczoraj niestety nie wyszło. Jest sens dalej próbować w tym cyklu?

• Iskierka2006 Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie dzisiaj brązowe plamienie więc pewnie @ się rozkręci... Co by oznaczalo że moja faza lutealna ma 10 dni. Czy to nie jest za krótko?

Tulę za @ i biele, a zafasolkowanym życzę nudnych i spokojnych ciąż ☺️

👩32 🧔‍♂️37 🐕

2025⛪️👰‍♀️🤵‍♂️

2024 3 nieudane cykle
    2025.08 powrót do starań

Actifolin Magnez Omega 3 6 9 Wiesiołek Witamina D3

Pregna Start On

Monitoring owulacji 👌
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seabird wrote:
    Witajcie dziewczyny. Za mną słaba noc, wczoraj byłam pełna nadziei, bo cały dzień zgaga i ciągnięcie w brzuchu, stwierdziłam że dziś rano (10 dpo) zatestuje. Chyba za bardzo się podekscytowałam, bo kompletnie nie mogłam spać. W końcu o 3 w nocy poszłam zrobić ten test żeby przestać już o tym myśleć. Biel razi jeszcze bardziej w środku nocy 😒 Do rana nie zasnęłam, dzisiaj jedyne co czuję to stare znajome bóle menstruacyjne, @ powinna być w sobotę.

Powoli kończę ten 6 cykl starań, trochę zawiedziona i rozczarowana... Bardzo chciałam wprowadzić się do nowego domu we wrześniu już we trójkę. Nie lubię mojej pracy, ale tkwię w niej ze względu na dobra umowe i warunki ewentualnego macierzyńskiego. Czuję, że być może to czas żeby te starania były tłem do codzienności, i żeby zadbać trochę o siebie i cała resztę życia.
    Jeszcze nie wszystko w tym cyklu stracone, mi w 10dpo też biel raziła po oczach, a na drugi dzień już była kreska :) Dlatego najlepiej testować w dzień spodziewanej miesiączki żeby sobie nie psuć humoru bielą, ale wiem jak to jest trudne do zrobienia, bo sama nigdy nie wytrzymuję 🥲

Seabird lubi tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    w trakcie diagnostyki 💉

zdiagnozowane:

kolejne badania:
    🔜 kariotypy, białka, ana

· · · · · · · ·

🙎🏼‍♂️ - nasienie okej ✔️

· · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

_____

• kikix0o Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia a Ty jak się czujesz?

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    w trakcie diagnostyki 💉

zdiagnozowane:

kolejne badania:
    🔜 kariotypy, białka, ana

· · · · · · · ·

🙎🏼‍♂️ - nasienie okej ✔️

· · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

_____

• Malineczka Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1991 wrote:
    Po jakim czasie starań- cykli bezowulacyjnych zalecono Ci ten lek? Przeczytałam ulotkę i się przestraszyłam… mam hashi, a nie polecają brać przy schorzeniach tarczycy, mam też wadę wzroku. Czy występują u Ciebie skutki uboczne?

Szczerze? Wydaje mi się, że miałam za dużą dawkę w pierwszej stymulacji tym lekiem, bo miałam 2x1 tabletkę. Wtedy źle się czułam, jajniki mnie ciągnęły. Teraz miałam zmniejszoną dawkę i były dwa pęcherzyki dominujące. Ogólnie teraz nie mam skutków ubocznych.
    Ja mam pcos więc niestety swoje cykle miałam bezowulacyjne dlatego mam stymulację.

09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 1 x stymulacja clostybegyt (07.2025)
    - kolejny cykl starań?

————————————————-
    💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne
  • Seabird Debiutantka

Wysłany: 19 sierpnia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Jeszcze nie wszystko w tym cyklu stracone, mi w 10dpo też biel raziła po oczach, a na drugi dzień już była kreska :) Dlatego najlepiej testować w dzień spodziewanej miesiączki żeby sobie nie psuć humoru bielą, ale wiem jak to jest trudne do zrobienia, bo sama nigdy nie wytrzymuję 🥲

Dziękuję Kiki ❤ Pierwszy raz testowałam tak wcześnie, dobrze ze męża nie budziłam. Jeśli @ przyjdzie w sobotę to w kolejnym cyklu zbadam hormony i niedobory, wyślę męża na badanie nasienia.

Żeby poprawić sobie humor zamówiłam sporo ciekawych koreańskich produktów do pielęgnacji i idę jutro na masaż 🙂 kiedy Twoja wizyta u gina żeby ustalić plan działania?

kikix0o lubi tę wiadomość

93👩🏼& 89👨

6cs ⏳
  • Iskierka2006 Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczkaa wrote:
    Dziewczny podpowiedzcie mi coś. Dziś 14 dzien cyklu. w sobotę sie poprzytulaliśmy wieczorem, w niedziele rano i wieczorem, wczoraj niestety nie wyszło. Jest sens dalej próbować w tym cyklu?
    Hej, a wiesz kiedy masz/miałaś owulację?

👩32 🧔‍♂️37 🐕

2025⛪️👰‍♀️🤵‍♂️

2024 3 nieudane cykle
    2025.08 powrót do starań

Actifolin Magnez Omega 3 6 9 Wiesiołek Witamina D3

Pregna Start On

Monitoring owulacji 👌
  • Reja13 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dziewczyny, stwierdzilam ze koniec narzekania, biore sie za siebie, zaczynam od diety. Chyba jestek walnieta - przeprowadzka, zabieg, szukanie peacy i dieta. Jeszcze kozy mi tylko brakuje :P

I jeszcze kurki dla eko jajek 🐔😀

Ounai lubi tę wiadomość

35 😍 38 😎
    Starania o pierwsze dziecko - luty 2025 🍓

💊 Suplementy:
    witamina D3, Omega-3, kelp, olej z wiesiołka, Prenatal Uno

🕐 Długość cyklu - 28 - 30 dni

Progesteron 8dpo - 12,79
    Estradiol 8dpo - 128
    TSH - 2,72 🆘
    Ferrytyna - 58
    Żelazo - 118
    D3 - 28,3 🆘 zwiększona dawka supli włączona 🤠
    AMH - 0,65
    FSH - 5,86
  • Calineczkaa Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka2006 wrote:
    Hej, a wiesz kiedy masz/miałaś owulację?

Wczoraj..

• Malineczka Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikix0o, jak chcesz iść wcześniej na wizytę do doktora Drobniaka to polecam sprawdzać co jakiś czas znanego lekarza, bo zwalniają się terminy.
    Mi ostatnio w klinice powiedzieli że nie mają jak mnie umówić na ten tydzień bo jest kalendarz full, a przed chwilą udało mi się złapać termin na ten tydzień.

kikix0o lubi tę wiadomość

09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 1 x stymulacja clostybegyt (07.2025)
    - kolejny cykl starań?

————————————————-
    💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reja13 wrote:
    I jeszcze kurki dla eko jajek 🐔😀
    I warzywniaczek, a co! Jak szalec to szalec!

A tak serio, to wczoraj woeczorem postanowilam ze koniec wymowek! Ciagle rycze patrzac w lustro a tp jeden rok i wreszcie przestane katowac swoja psychikę.
    Rano wstałam i myśle, policzę kiedy wypadnie 280dni od tego momentu (40 tygodni) i co? Wyszlo 26 maj 2026! To nie moze byc przypadek!

Reja13, Lianaa lubią tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • stokroteczka25 Debiutantka

Wysłany: 19 sierpnia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) czy moge do Was dołączyć?

👩 33
    starania od 04.2025
  • stokroteczka25 Debiutantka

Wysłany: 19 sierpnia, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę słów o mnie - zaraz bede miala 33 lata, maz 34. Mamy 7 letniego syna. Za nami 4cs. Cykle zazwyczaj 31-34 dni.
    Pomalu zaczynam myśleć, ze branie suplementów nie wystarczy... czekam na okres, jak na złość cykl sie wydluza i planuje zrobic te podstawowe badania hormonalne wymienione w pierwszym poście. Biorę sie tez za diete i chce wprowadzić troche ruchu bo mam duża nadwagę.
    Szukam lekarza, aby umówić sie na monitoring

MisiaMisia123 lubi tę wiadomość

👩 33
    starania od 04.2025
  • Promyczek39 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokroteczka25 wrote:
    Parę słów o mnie - zaraz bede miala 33 lata, maz 34. Mamy 7 letniego syna. Za nami 4cs. Cykle zazwyczaj 31-34 dni.
    Pomalu zaczynam myśleć, ze branie suplementów nie wystarczy... czekam na okres, jak na złość cykl sie wydluza i planuje zrobic te podstawowe badania hormonalne wymienione w pierwszym poście. Biorę sie tez za diete i chce wprowadzić troche ruchu bo mam duża nadwagę.
    Szukam lekarza, aby umówić sie na monitoring
    Witaj i rozgość się ale życzymy nie za długo by szybko się udało. Trzymamy kciuki za starania 🤞❤️ i pisz śmiało

👩39 l. 🧔‍♂️40 l.

👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs )

Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 4 cs
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się @ rozkręca, bo plamię na brązowo a tak zawsze mam przed okresem. Przynajmniej przyszła na czas (29dc) a nie jak ostatnio po 44 dniach -,-

👩🏼28👨🏽27
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •endometrioza
    🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰

🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczkaa wrote:
    Jak sie przytulaliście, to ja bym sugerowała jeszcze do tego poszerzyć namiętność o seks ;) (sorki musiałam, rozbraja mnie to mówienie o seksie przytulanki)

A tak serio to my nie wiemy kiedy Ty masz owulację i czy jest sens czy nie

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Imazolka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jak sie przytulaliście, to ja bym sugerowała jeszcze do tego poszerzyć namiętność o seks ;) (sorki musiałam, rozbraja mnie to mówienie o seksie przytulanki)

A tak serio to my nie wiemy kiedy Ty masz owulację i czy jest sens czy nie
    Rozśmieszyło 🤣

Ounai, Martt95 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️ 27 🙋🏼‍♂️34
    Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

Badania:
    Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
    AMH: 5,5 - PCOS
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ