W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dober!
Zastanawiam się co mi się wyprawia w podbrzuszu - 7dc a od 5 na zmiane pobolewa prawy i lewy jajnik, jakies skurcze sa delikatne (nie z głodu, nie na dwójkę)… one ida od góry ud a takie miałam przepowiadacze przed porodem.
Jest bardzo dziwnie…
#2026jestmój
Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)
#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację -
Bubu04 wrote:A z ciekawości, w jakich labo robicie badania?
Ostatnio robiłam proga, estradiol i prolaktyne w Diagnostyce+ i miałam dziwne wartości referencyjne.
Alab lepiej się sprawdza, czy może jeszcze coś innego?
Idealnie jest robić w takim labie, który robi na miejscu bez wysyłania. Ale wiem że nie każdy ma taką możliwość. Co do wartości referencyjnych to mogą one się różnić między labami, wynika to z różnych metod, innych aparatów (diagnostka laboratoryjna here 😎). Dlatego jeśli porównujemy wyniki, np przyrost bety to najlepiej wykonywać je w tym samym labie.Bubu04 lubi tę wiadomość
⭐️ 4 cs
⭐️ aromek + Ovitrelle
⭐️ PCOS
⭐️ nasienie ok -
POMOCY❗️
Tydzień temu skończyłam brać antybiotyk na zapalenie pęcherza ( krew w moczu). Dziś się obudziłam i czuję że zaczyna dziać się to samo, krwi jeszcze nie ma, ale ból zaczyna się ten sam. Jest to czas już po owulce- czyli może się zaczynać ewentualna implantacja. Co mogę wziąć na szybko bezpiecznego bez recepty? Podobno furaginy nie można. Jestem załamana, że może się nie udać przez to, że będę musiała wziąć silniejsze leki 😭😭😭
-
Niestety biel
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 07:37
👩30 - 34 👨🦱
Starania od styczeń 2024 ❤️ 25dc
Pod kontrolą lekarza styczen 2025🩺
Prolaktyna, tsh ok (marzec 2025) 🗒️
08.05.25 histeroskopia (polip) 😷
Od lipca 25 stymulacja aromek+utrogestan (2/3 cykl)
05.08.2025 - 🩸 -
Hej, życzę gwieździstego miesiąca!
Ja mogę się jedynie zapisać na wolnego strzelca, bo w tym miesiącu raczej nic nie pyknie. Jestem po drożności i owulacji, czekam na okres i około 20 sierpnia idę na histeroskopie, także pewnie wrócimy do starań we wrześniu 🙃 W tym miesiącu jeszcze mnie czeka kwalifikacja do IVF. ☺️Marzycielka94, kikix0o, cukrzyk1991, Imazolka lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej
7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl: lametta ⌛
08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF -
Ile czekaliście na fragmentację dna? Faktycznie aż 2 tygodnie?34 👫 32
04.2023 💙
02.2025 cb
03.2025 cb
04.2025 cb
AMH 0,66 ❌️
Mutacja PAI-1 [hetero] i MTHFR [oba hetero]❌️
MUCH ✅️
Antykoagulant tocznia, p-ciała p/kardiolipinowe i p/beta2 glikoproteinie ✅️
3dc: estradiol, prolaktyna, LH, FSH ✅️ -
Yoanne wrote:Ile czekaliście na fragmentację dna? Faktycznie aż 2 tygodnie?
My mieliśmy w tym samym dniu wieczorem. Fragmentację, stres oksydacyjny i seminogram. Ale to pewnie zależy od pracowni adnrologicznej ☺️Yoanne lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej
7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl: lametta ⌛
08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF -
Klaudia wrote:Niestety bielK. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Hej
Jak co miesiąc, zostawiam Wam moc wirusków 🦠 🦠 🦠🦠 🦠 🦠🦠 🦠 🦠🦠 🦠 🦠 częstujcie się ❤️
Kitkat gratulacje i oby cały sierpień owocował w gwiazdki!
Trzymam za każdą z Was kciuki ❤️Takatam, Milunia, assialbnn, onalola, cukrzyk1991, Promyczek39, Nowa1991, Kiki93, kleopatr4, Luna11, Sylwia_G-K, Bubu04, Ounai, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
-
Milunia wrote:POMOCY❗️
Tydzień temu skończyłam brać antybiotyk na zapalenie pęcherza ( krew w moczu). Dziś się obudziłam i czuję że zaczyna dziać się to samo, krwi jeszcze nie ma, ale ból zaczyna się ten sam. Jest to czas już po owulce- czyli może się zaczynać ewentualna implantacja. Co mogę wziąć na szybko bezpiecznego bez recepty? Podobno furaginy nie można. Jestem załamana, że może się nie udać przez to, że będę musiała wziąć silniejsze leki 😭😭😭
Ja miałam zwykle zapalenie pęcherza i byłam kilka dni po owu - dostałam od lekarza Monural, niby bezpieczny, ale też się martwię, jaki to mogło mieć wpływ, w poniedziałek robię betę
Edit- dopiero doczytałam że chcesz bez recepty - tego niestety nie wiem, na pewno dużo trzeba pić - woda, sok z żurawiny (apteczny, bez cukru), czytałam że niektóre dziewczyny brały urosept i żurawit, ale nie wiem czy można i lepiej chyba skonsultować się z lekarzem, może jakaś teleporada? W centrum Damiana i medicover jest chyba taka usługa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 09:20
-
Krew spuszczona, pozostało czekać 🤞
assialbnn, kikix0o, Imazolka, Ananabanana, kleopatr4, Luna11, ferrytynka25, Bubu04 lubią tę wiadomość
👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉Starania naturalne od 05.2023
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸
➡️31.07.2025 Beta 25 mlU/ml
➡️02.08.2025 Beta 83 mlU/ml, Progesteron 42,70 ng/ml
➡️04. 08.2025 Beta 248 mlU/ml, Progesteron 39,90 ng/ml -
Chyba jest jeszcze dimannoza? Z tego co kojarzę jest bezpieczna. Ale nigdy nie stosowałam, więc nie wiem na ile jest skuteczna, u mnie jednak najlepiej działa furagina
29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
4 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez, wit. B6, melatonina
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml -
Remedios wrote:Chyba jest jeszcze dimannoza? Z tego co kojarzę jest bezpieczna. Ale nigdy nie stosowałam, więc nie wiem na ile jest skuteczna, u mnie jednak najlepiej działa furagina
Niestety krew w moczu już jest. 😭 Kupiłam właśnie Femannose-N ( d-mannoza) i jak mąż wróci z pracy pojedziemy do lekarza ( u nas nie ma npl, musimy jechać do miasta obok). Tak okrutnie się boję, że przez to znów się nie uda, a jestem chwilę po owulce 😭 Nigdy nie miałam takich problemów. Mam nadzieję, że to tylko nie doleczona poprzednia infekcja. -
Milunia wrote:Niestety krew w moczu już jest. 😭 Kupiłam właśnie Femannose-N ( d-mannoza) i jak mąż wróci z pracy pojedziemy do lekarza ( u nas nie ma npl, musimy jechać do miasta obok). Tak okrutnie się boję, że przez to znów się nie uda, a jestem chwilę po owulce 😭 Nigdy nie miałam takich problemów. Mam nadzieję, że to tylko nie doleczona poprzednia infekcja.
Milunia, proszę idź do lekarza. Jak to przerodzi się w coś gorszego, przejdzie ci na nerki to jeszcze gorzej dla Twoich szans. Jak masz krew w moczu to już chyba dość poważna sprawa
Edit - doczytałam, że idziesz. To dobry krok, musisz to wyleczyć. Trzymam kciuki że wyzdrowiejesz szybkoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia, 10:06
29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
4 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez, wit. B6, melatonina
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml -
Witajcie,
Milenia koniecznie szybko do lekarza.
Niestety takie rzeczy jak są niedoleczone lubią wracać. Dawaj znać co lekarz powie. Trzymam kciuki aby sie udalo szybko wyleczyć.
Świeżynka97 kciuki zaciśnięte 🤞👍
Ja dziś pospałam, a dalej jestem senna.. oby to jakis dobry znak. Temperatura z rana 37,15 i utrzymuje sie ona od kilku dni na poziomie 37. Dziś 27 dzień cyklu. Juz mnie kusi na testowanie 🤣
Ale wytrzymam. Brajan działa bardzo mocno i chat gpt moim przyjacielem.
Jak tam u Was Dziś?
Miłego dnia 🌸🥰
kleopatr4 lubi tę wiadomość
💁♀️30 💁♂️31 🐈🐈⬛
× niedoczynność tarczycy
💊Letrox 75
Cykle- 27-34 -
Sagi wrote:hope♥ masz najpiękniejszy avatar jaki kiedykolwiek widziałam na tym forum.
Dopiero teraz przeczytałam, bo wczoraj w pracy byłam.
Dziękuję ❤️❤️Sagi, assialbnn lubią tę wiadomość
Starania od 07/24 | 15cs 🫶🏻
Diagnostyka od 11/24 | Klinika od 01/25
﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌﹌
👩🏻 30 | niedoczynność, Hashimoto
· histeroskopia zrostów 04/25
· wykonana pełna diagnostyka hormonalna, metaboliczna, ginekologiczna ✔
· nadal pracujemy nad tarczycą i wit. D ✘
👨🏻 29
· badanie nasienia 01/25 ⇢ 06/25:
» morfologia 2% ⇢ 0%
» ilość plemników 10mln/ml ⇢ 13mln/ml
» ruch: A+B 41,67% ⇢ 41,98%
» posiew ✔
💊 omega-3, foliany, magnez + b6, koenzym Q10, wit. C, D
👩🏻 euthyrox, kolagen, zioła Ojca Sroki, jodid, olej z wiesiołka
🧔🏻 L-karnityna, selen, cynk, tribulus, kwas liponowy, wit. B12, E -
Milunia wrote:Niestety krew w moczu już jest. 😭 Kupiłam właśnie Femannose-N ( d-mannoza) i jak mąż wróci z pracy pojedziemy do lekarza ( u nas nie ma npl, musimy jechać do miasta obok). Tak okrutnie się boję, że przez to znów się nie uda, a jestem chwilę po owulce 😭 Nigdy nie miałam takich problemów. Mam nadzieję, że to tylko nie doleczona poprzednia infekcja.
Robiłaś posiew z antybiogramem? Jeśli nawraca infekcja to może warto umówić wizytę ze specjalistą żeby na ślepo infekcji nie leczyć.
Świeżynka mocne kciukiRemedios, ferrytynka25 lubią tę wiadomość
-
Ja badam krew tylko w moim szpitalu. I jestem zadowolona bo przeważnie wyniki mam po 2/3h.
Dobra juz któryś raz widzę piszecie o tym Barajanie. Skąd sie u was zabrało to stwierdzenie Staraczkowy Brain, Brajan? Czytając to na wejściu nie powiem.... rozbawiło, strzał w 🎯 😅Bubu04 lubi tę wiadomość
30♀️ PCOS, IO
35♂️
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Tydzień temu skończyłam brać antybiotyk na zapalenie pęcherza ( krew w moczu). Dziś się obudziłam i czuję że zaczyna dziać się to samo, krwi jeszcze nie ma, ale ból zaczyna się ten sam. Jest to czas już po owulce- czyli może się zaczynać ewentualna implantacja. Co mogę wziąć na szybko bezpiecznego bez recepty? Podobno furaginy nie można. Jestem załamana, że może się nie udać przez to, że będę musiała wziąć silniejsze leki 😭😭😭Milunia lubi tę wiadomość
#2026jestmój
Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)
#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację