W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Martt95 wrote:Właśnie miałam pisać to samo... u mnie dokładnie podobna sytuacja... górne ósemki były bez komlikacji ale dolne... tragedia. Nie myślałam że suchy zębodół może tak boleć... u mnie dodatkowo był potrzebny antybiotyk 😬🫣SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
mon08kow wrote:Może test, który dzisiaj robiłaś miał inną czułość niż ten co wczoraj?
Właśnie taką samą 10, ale słyszałam że pink słabo się wybarwia 🤷♀️ jutro rano powtórzę, zamówiłam ten test clearblue jutro powinien być, chociaż martwi mnie te krwawienie jednodniowe.... -
Bylam właśnie pierwszy raz na monitoringu.
Endomentrium - 3,6mm
Brak dominującego pęcherzyk, najwiekszy ma 0,9mm. Dużo drobnych pęcherzyków. Mam przyjść w poniedziałek.
Ten ginekolog zaleca przez 3 miesiące obserwować czy mam owulacje i zrobic badanie nasienia. 7dpo zbadać progesteron i estradiol. Zakładając, ze jest owulacja a nie ma ciazy to kolejnym krokiem byłaby droznosc.
Troche mnie zmartwił tym, ze na ten moment nie ma dominującego pęcherzyka 😞
👩 33
starania od 04.2025 -
stokroteczka25 wrote:Bylam właśnie pierwszy raz na monitoringu.
Endomentrium - 3,6mm
Brak dominującego pęcherzyk, najwiekszy ma 0,9mm. Dużo drobnych pęcherzyków. Mam przyjść w poniedziałek.
Ten ginekolog zaleca przez 3 miesiące obserwować czy mam owulacje i zrobic badanie nasienia. 7dpo zbadać progesteron i estradiol. Zakładając, ze jest owulacja a nie ma ciazy to kolejnym krokiem byłaby droznosc.
Troche mnie zmartwił tym, ze na ten moment nie ma dominującego pęcherzyka 😞
A który to dzień cyklu? Bo to dość kluczowa informacja👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
💛 marzenia są początkiem wszystkiego... -
stokroteczka25 wrote:9dc, cykle mam 31-34 dni
zamiast czekać 3 miesiące zrób sobie podstawowe badania z pierwszej strony, tez z testosteronem. dodatkowo cukier i insulina.
jak jest insulinooporonosc i PCOS to warto działać odrazu - przynajmniej zacząć od odpowiedniej diety, ruchu, suplementów.Kitkat lubi tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy!
💛 12 miesięcy starań i nigdy dwóch kresek – misja: 🍼👶
💊
• 🦋 T4: 50 / 75 mcg (na zmianę)
• 📉 Dostinex – w 1 miesiąc prolaktyna z 23 → 11 ng/mL
• ☀️ Wit. D, 💪 B12 (zastrzyki – z 250 → wyżej)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na lepszą owulację
• 💊 Acard 100 mg w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Sprawdzone:
Profil antyfosfolipidowy – OK
Helicobacter & pasożyty – brak
MUCHA & cytologia – w normie 🧫💖
🔄 Owulacja: endometrium 9–10 mm, śluz płodny 🧻, pęcherzyki pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony ✅
🟡 Faza lutealna: 12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
Ssilvia wrote:możesz pójść z ciekawości jeszcze raz za tydzień na przykład, żeby zobaczyć czy niż nie ruszyło. niektórzy maja późne owulacje. ale jak było dużo małych pęcherzyków to może być podejrzenie PCOS.
zamiast czekać 3 miesiące zrób sobie podstawowe badania z pierwszej strony, tez z testosteronem. dodatkowo cukier i insulina.
jak jest insulinooporonosc i PCOS to warto działać odrazu - przynajmniej zacząć od odpowiedniej diety, ruchu, suplementów.
Dziekuje za komentarz 🙂
Robilam juz te badania w tym miesiącu.- testosteron, cukier i insulina w porządku. Suplementów biore sporo, diete zmieniłam ze względu na dużą nadwagę. Ten ginekolog stwierdził ze jesli miesiączki sa regularne plus testosteron ok to wyklucza PCOS. Ale nie wiem czy mu do konca ufac. Owulacje mam późne - przynajmniej tak mi sie wydawało bo dopiero 17-20dc testy lh wychodziły pozytywne. Na monitoring ide znow w poniedziałek.
👩 33
starania od 04.2025 -
stokroteczka25 wrote:Dziekuje za komentarz 🙂
Robilam juz te badania w tym miesiącu.- testosteron, cukier i insulina w porządku. Suplementów biore sporo, diete zmieniłam ze względu na dużą nadwagę. Ten ginekolog stwierdził ze jesli miesiączki sa regularne plus testosteron ok to wyklucza PCOS. Ale nie wiem czy mu do konca ufac. Owulacje mam późne - przynajmniej tak mi sie wydawało bo dopiero 17-20dc testy lh wychodziły pozytywne. Na monitoring ide znow w poniedziałek.✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
💊
✅ Sprawdzone:
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
Hej, od jakichs dwoch miesięcy jadę na pregna start bo takie mi polecił ginekolog. Dziś sprawdziłam B12, D3 i kwas foliowy. Czy myślicie że te wyniki są ok i przy dalszym stosowaniu będą rosnąć czy jednak trzeba by było uderzyć konkretnymi suplementami? Kompletnie jeszcze tego nie ogarniam a zaczynam się trochę ogarniać
D3 31,60 ng/ml
Kwas foliowy 14,65ng/ml
B12 296 pg/ml -
ataga wrote:Hej, od jakichs dwoch miesięcy jadę na pregna start bo takie mi polecił ginekolog. Dziś sprawdziłam B12, D3 i kwas foliowy. Czy myślicie że te wyniki są ok i przy dalszym stosowaniu będą rosnąć czy jednak trzeba by było uderzyć konkretnymi suplementami? Kompletnie jeszcze tego nie ogarniam a zaczynam się trochę ogarniać
D3 31,60 ng/ml
Kwas foliowy 14,65ng/ml
B12 296 pg/ml
niskawo tak na prawdę.
Ja bym polecała B12 metylowane w większej dawce. D3 tez jakaś większą dawka - ja to biorę 50.000 jednostek jedna tabletkę raz na tydzień przez 6 tygodni od lekarza zapisane. miałam wynik 29. Zamiast kwasu foliowego, tez lepiej brać folian.ataga lubi tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸♂️✨
💊
✅ Sprawdzone:
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol 40 pg/mL 💧
FSH 6 mIU/mL 🌱
LH 6 mIU/mL 🔁 -
Gdyby nie fakt że u mnie testy są białe to Brajen by działał na pełnej 🫣
Mąż dzisiaj czyta książeczke córeczkom. Stanęłam w korytarzu i się wzruszyłam 😅🫣
Edit: dodam ze u nas co wieczór czytamy książki i to nic nowego że czyta 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia, 20:48
Paula., mon08kow lubią tę wiadomość
30♀️ PCOS, IO
35♂️
Czas zostać mamą po raz trzeci- 29.08 SĄ! ⏸️🥹
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Melduję po usg tarczycy, jest obraz zapalny ale bez guzków.
Na tą chwilę poszerzamy diagnostykę pod pierwotne zapalenie przytarczyc. Idę na oddział dzienny endokrynologii. Ale się potoczyło…
Czekają mnie najpewniej badania gęstości kości itd.
Oby skończyło się na porządnym leku. Mgła mózgowa, kręgosłup jak flak i apatia od 3+ miesięcy juz mnie zmęczyły do reszty.Ounai lubi tę wiadomość
#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)
Starania o #2 – 07.25 - 2. cykl po powrocie @ po porodzie
❌ B9: niedobór 2,21 ng/ml
✅ B12 586, witD 59,3, enzymy, białka, glukoza
⚠️ ferr 37 nisko, lipidogram niski, HCY 8,51 do zbicia
08.2025 – testy ovu, długie cykle, PCO?
❌nadczynność tarczycy: TSH 0,01 ulU/ml, Ft4 2,4 -> 1,32; OB 16 -> 14; testo 0,58 ng/ml
Przeciwciała i TRAB ok ✅
B9 2,21 -> 3,8
‼️hiperkalcemia; PTH 118 pg/ml, wapń 11,7, niskie fosforany, kryształy w moczu
❓USG tarczycy: mała objętość (8ml), obniżona echogeniczność, wzmożone unaczynienie → obraz zapalny
🛑 STOP 08.25 - podostre/poporodowe zapalenie tarczycy lub pierwotne zapalenie przytarczyc
💊kora wierzby białej 2x400mg, ALC 2g, witC 1g
Wstrzymujemy się na pół roku, aby zadbać o organizm.
1.09 Oddział Endokrynologiczny
02.2026…⏳
#2026jestmój -
kleopatr4 wrote:Melduję po usg tarczycy, jest obraz zapalny ale bez guzków.
Na tą chwilę poszerzamy diagnostykę pod pierwotne zapalenie przytarczyc. Idę na oddział dzienny endokrynologii. Ale się potoczyło…
Czekają mnie najpewniej badania gęstości kości itd.
Oby skończyło się na porządnym leku. Mgła mózgowa, kręgosłup jak flak i apatia od 3+ miesięcy juz mnie zmęczyły do reszty.kleopatr4 lubi tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
😞 07.2025
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
Locus wrote:Dziewczyny, które przyjmują progesteron - ile dpo robicie test i odstawiacie żeby przyszła 🩸?
Lekarka powiedziała, żeby to zrobić w 26 dc, ale u mnie to dopiero 9dpo. To chyba bez szans na wiarygodny test?
Ja brałam w sumie wg testów owulacyjnych a nie dc.
Określałam sobie przewidywalną owulke.
Zaczynałam brać dupka od 3dpo i tak całe opakowanie wybierałam czyli w sumie przez 10 dni. Kończyłam wtedy 12dpo. Potem 13dpo rano test i odstawienie jeśli biel.
Natomiast co lekarz to były inne zalecenia, żaden nie powiedział mi jak z odstawieniem, testowaniem czy kontynuacją gdyby się udało.
Dlatego radziłam się tutaj i posłuchałam zaleceń dziewczyn z grupy
Locus lubi tę wiadomość
-
ŚWIEŻYNKA97 wrote:Niby mówi się, by robić troche większe odstępy, ale sama nie wiem 🫣
Trzymam kciuki ✊️🍀
U mnie udało się rozwiązać wczorajszy problem z błędem w przychodni i pomyłką badania. Ogarnęli mi Betke z wczorajszej krwi i wynik mam 488 🥹ŚWIEŻYNKA97 lubi tę wiadomość
👩39 l. 🧔♂️40 l.
👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs ) Nasz mały cud ❤️
Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 5 cs
Czekamy na nasz drugi cud -
Ania 93 wrote:Ja wczoraj 9 dpo miałam bladą kreseczkę na teście. Jutro powtarzam, robię betę i lecę do endokrynologa. Trzymajcie kciuki ♥️👩39 l. 🧔♂️40 l.
👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs ) Nasz mały cud ❤️
Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 5 cs
Czekamy na nasz drugi cud -
Lilka94494 wrote:Cześć
Od dłuższego czasu poczytuje Was
Jakieś1,5 roku temu tez się udzielałam
Wtedy u mnie również zakiełkowało ale tylko na chwile ...
Po wielu próbach zerwania z czytaniem forum nie umiem się opanować i przestaje być " wolnym czytaczem"
Miłego dnia
Witaj na jednym z wątków miesięcznych, gdzie zawsze staram się dodać Dziewczynom otuchy. Gdzie podobnie jak inne ciężarne zostawiamy Dziewczynom wiruski ciążowe. Gdzie non stop trzymamy za siebie kciuki i kibicujemy 🥰❤️
Jesli przeszłaś takie rzeczy, to przykro mi... Ale nadal to, co odpaliłaś na wątku Starania z innym mężczyzną jest niesprawiedliwe i warto żeby również tu Dziewczyny wiedziały, że w odpowiedzi na obronę jednej z Dziewczyn, życzyłaś mi źle, na końcówce mojej ciąży. Brawo ty. Moim zdaniem bezczelnie zaatakowałaś Ssilvię, wytykając Jej choroby 😡 w paskudny sposób:
"No tak Twój mąż ma wyniki idealne
Czego nie można powiedzieć o Twoich"
I tak napisałam Ci, żebyś uważała na karmę. Ale nie życzyłam Ci źle. Na co w odpowiedzi w dwóch osobnych postach podkreślasz, że masz nadzieję, że to do mnie karma wróci.
Mam nadzieję, że choć tu na tym wątku będziesz zachowywać się poprawniej i bardziej fair do Innych, bo tu już jest i tak za dużo cierpienia i wylanych łez 😥 i nikt nie potrzebuje Twojego jadu w odpowiedzi na to, że nie zgadza się w czymś z tobą.
Przepraszam Kochane, ale tak - ulało mi się i chciałam ostrzec przed tą użytkowniczką 😔
Mam ogromną nadzieję, że teraz na koniec sierpnia co najmniej kilka z Was zobaczy swoje gwiazdy ⭐🤞🏻😘
Wszystkim Wam mocno kibicuję 😍 gratuluję wszystkich dotychczasowych dwóch kreseczek, rosnących bet oraz mocno przytulam 🫂 za wszelkie rozczarowania i kłody pod nogami na drodze do bycia Mamami 😮💨❤️ nie poddawajcie się 💪🏻😘Ssilvia, Default.owa, Sylwia_G-K, Belia, kleopatr4, Fox, Mika1992, Promyczek39, Velaria, Julixxx lubią tę wiadomość
👩🏻 39
💕
👱🏻32
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻♀️
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗