W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jak zaszłam w ciążę to miałam owulację w 22 dc , a teraz jak byłam u gin to sprawdziła i w 12 dc mi wypadła, więc sama już nie wiem jak to jest. Będę testować około 15.08 😀 w pierwszej ciąży bolał mnie jajnik i coś podejrzewałam i teraz też mnie boli ale nie będę sobie wkręcać nic 🤣
-
Trochę jak dzik wbije ale trafiłam na zapowiadający się ciekawie webinar o AMH. Wiem, że ten temat tu się przewijał więc się dzielę, pani doktor w zapowiedzi które wyświetliło mi się na instagramie mówi że AMH można poprawić i będzie opowiadać o sposobach.
https://www.instagram.com/reel/DM5cjvKobfk/?igsh=Z3Q2dm1keHV2M3dn
https://procreatio.pl/webinary/obnizona-rezerwa-jajnikowa-odmladzanie-jajnikow/Starania od 07.2024
👨⚕️Hashimoto
👉 wspomaganie progesteronem od 07.2025
🗓️ badanie drożności -> sierpień
💊 PregnaStart, Wit D, Witamina C, Witamina D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio -
Monia• wrote:Ja jak zaszłam w ciążę to miałam owulację w 22 dc , a teraz jak byłam u gin to sprawdziła i w 12 dc mi wypadła, więc sama już nie wiem jak to jest. Będę testować około 15.08 😀 w pierwszej ciąży bolał mnie jajnik i coś podejrzewałam i teraz też mnie boli ale nie będę sobie wkręcać nic 🤣
Ja zawsze miałam owulację po 20dc 🤪 a od roku skróciły mi się cykle i mam w okolicy 14dc. Co kiedyś było nie do pomyślenia, gdzie cykle miałam nawet i 10 dni dłuższe jak obecne 😅Monia• lubi tę wiadomość
-
kleopatr4 wrote:Spróbuj sobie kliknąć z głównej strony tam gdzie jest wykres w 3 kreski z lewej strony. Tam się wysunie pasek i w kategorii społeczność są przyjaciółki czy coś takiego🙈
U mnie jest anemia makrocytrania, z niedoboru właśnie b9😂 śmieje się bo też był hematolog, endo, reumatolog. A anemia jest powiązania z wchłanianiem, a to z kolei z moim pco. Takie błędne koło.
I tak przestraszona nastolatka wpychała dzień w dzień tabsy od hasco bojąc się że kiedy pominie tabletkę to nie zajdzie w ciąże. Tak bardzo się bałam. A problem był gdzie indziej… no nic ulało mi się trochę😂
Udało się 😅 przyjęłam:) -
Kitkat wrote:Niestety beta spadła 😔
Na chwilkę was opuszczę, muszę to przegryźć...
Ojezu… 😢 strasznie przykro
Zadbaj o siebie, to normalne, że teraz ci nie w głowie forum 😢 przeżyj to po swojemu i wróć gdy poczujesz potrzebę 💖
📝Agata
👩🏼💼31 🤵🏽 28
🗓️3 CS
𝗢𝗡𝗔:
•Cyto oraz USG ✅
•USG i 💉Tarczycy: niewielkie zmiany zapalne 🤷♀️
•Depresja reaktywna+ADHD
•Refluks,Nadciśnienie,Glukoza skok.
💊Asertin💊Pueria Uno
💊Wiesiołek💊Żelazo+C
💊Inozytol💊Omega3+ADEK
11.07.25 -Gin:✅ Potwierdzone Owu
•TSH 1,83 •PROG 11,36
•GLUK. 93 •FERR 23
🔜24.07.25: 🌡️🩹💉 ESTRAD,PROG,AMH,LH,FSH,SHBG
𝗢𝗡: Fertilman Plus, Omega -
krolik wrote:Ja zawsze miałam owulację po 20dc 🤪 a od roku skróciły mi się cykle i mam w okolicy 14dc. Co kiedyś było nie do pomyślenia, gdzie cykle miałam nawet i 10 dni dłuższe jak obecne 😅
-
Ja przy staraniach o pierwsza ciążę to tez mialam bardzo późne owulacje gdzies kolo 22dc. Przy drugich staraniach były między 16-18dc. A teraz juz nie wiem jakie są. Ale moj organizm po tych dwóch ciążach bardzo sie zminił. Moje miesiączki są też juz bardzo dziwne. Dwa/trzy dni lekkiego krwawienia a później przez dwa dni plamienie 🙃
Zaczynam sie zastanawiać czy te skąpe miesiączki nie okażą sie zaraz problemem bo to chyba jednak nie zbyt normalne tak mało krwawić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 22:00
30♀️ PCOS, IO
35♂️
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Kitkat wrote:Niestety beta spadła 😔
Na chwilkę was opuszczę, muszę to przegryźć...K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
Ssilvia wrote:Kiedy planujesz testować ? ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 22:06
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
_____
kleopatr4 wrote:Dziękuję za polecenia, obczaję naturell.
Jednak, co do działania suplementów tak samo się nie zgodzę.
Ja zwracam dużą uwagę na jakość (niestety) wszystkiego, co czasem może wydać się szaleństwem. Nie zdajemy sobie sprawy jak jakieś proste suplementy czy leki bez recepty po prostu szkodzą i gmerają.
My tu na forum jesteśmy specjalistkami od swoich własnych potrzeb i mamy ogromną wiedzę. Wiemy co z czym a co nie. Co nam służy a co nie, natomiast taki magnez magnezowi nie równy.
Dzięki temu forum dowiedziałam się, że biorąc latami (6 lat!!!) kwas foliowy (nieaktywny, w ogromnej dawce 5mg) zafundowałam dziecku to i tamto. Wtedy zaufałam lekarzom, a teraz się nie nabieram. A niby kwas foliowy, tyle się mówi że to takie ważne w ciąży i w planowaniu. A 5mthf a kwas pteroilomonoglutaminowy to dwa różne światy.
Takie przykład mam z ostatnich poszukiwań właśnie magnezu - formy aktywne to cytrynian, taurynian, diglicynian i cośtam jeszcze jeden. Ja potrzebuje takiego na noc, aby mnie wyciszył i odprężył. Mówię to lekarce z którą ustalamy plan przed zajściem w ciąże, a ona zaleca cytrynian (bo pewnie taki przyszedł jej tylko do głowy), nie zważa też na to co owy cytrynian może spowodować przy wrażliwych jelitach… kurde nie lubię takiej ignorancji.
Swoją drogą bardzo ciężko znaleźć czyste składy, bez zbędnych zapychaczy. Dlatego zawsze jak jest czas żeby zrobić badania i zmodyfikować suplementację to mam dość zanim się zabiorę za to, bo szukanie tego odpowiedniego zajmuje masę czasu.
Mając na myśli „to samo działanie” myślałam o tym, że foliany innych firm z formą Quatrefolic to to samo 🤪 mogłam jaśniej napisać… i tę opatentowaną formę ma m.in. Allines, Healthlabs, ForMed prenacaps… Naturell jest bez znaku quatrefolic, ale za to jest polecana firmą przez dietetyków… natomiast glicynian magnezu jest na pewno z MothersProtect.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 22:10
kleopatr4 lubi tę wiadomość
Starania od 12/23
3/25 ciąża biochemiczna
4/25 stymulacja letrozolem, monitoring - wszystko zgodnie z planem
5/25 stymulacja letrozolem
6/25 drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania
7/25 stymulacja letrozolem
Badania
Ona:
Hormony - OK, jedynie testosteron minimalnie ponad normę
Walka z obniżoną ferrytyną!
6,5 -> 11 -> 20 -> 5 (po CB) -> 11 -> 36
Suplementacja:
FeMe, wit. D, jod, foliany, magnez, omega, cholina, Glucophage
On:
Morfologia nasienia 2% -> 1% - wdrążenie suplementacji, reszta badań piękna
Suplementacja
TenFertilON, wit. D, B12, olej z czarnuszki, omega -
kikix0o wrote:W środę, bo będę około 10dpo 🤞🏻 Chociaż szczerze to już kusi sprawdzić, ale bez sensu tak wcześnie 😀 Dzisiaj znowu spałam popołudniu + mam mdłości jakieś dziwne, już znam ten stan ale jednocześnie wiem, że to żaden wyznacznik bo i w nieudanych cyklach tak miałam 😅
kikix0o lubi tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Ja mam dziś 3/4 dp i też mam lekkie mdłości 😅 ja się lepiej czuje przed samym okresem niż w okolicy owu i zaraz po niej 😅 w ostatnim cyklu to gdzieś do 8dp miałam takie spadki energii, mdłości jak w ciąży 😅 potem przeszło i w sumie lekko mnie mdliło jeszcze przed samym okresem. Takie mdłości miałam też w ciążach zdrowych przez pierwszy trymestr, ale zaczynało się dopiero w okolicy 6tc, także też mi się wydaje, że to nie bhcg jest odpowiedzialna za mdłości w ciąży, a właśnie progesteron.
-
krolik wrote:Ja mam dziś 3/4 dp i też mam lekkie mdłości 😅 ja się lepiej czuje przed samym okresem niż w okolicy owu i zaraz po niej 😅 w ostatnim cyklu to gdzieś do 8dp miałam takie spadki energii, mdłości jak w ciąży 😅 potem przeszło i w sumie lekko mnie mdliło jeszcze przed samym okresem. Takie mdłości miałam też w ciążach zdrowych przez pierwszy trymestr, ale zaczynało się dopiero w okolicy 6tc, także też mi się wydaje, że to nie bhcg jest odpowiedzialna za mdłości w ciąży, a właśnie progesteron.
Ja dziś 30 dzień cyklu i też się u mnie dziś pojawiły z tym że ja nigdy wcześniej nie miałam tak przed okresem - czasami się jedynie zdarzało w okolicach owulacji ale przed @ nigdy dotąd nie miałam -
Guys, mój cykl na który się obraziłam i zrobiłam z siebie wolnego strzelca bo w głowie już miałam plan na sierpień i urlopowe 🥒 prawdopodobnie zakiełkował🥹 testy robione po 21. Jutro rano polecę na betę, a potem w czwartek. Staram się podchodzić do tego spokojnie ale kurcze sierpień jest dla mnie wyjątkowy bo mamy rocznice związku a jutro rocznicę ślubu🙈
https://i.ibb.co/gMCzw1pX/IMG-2325.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 23:38
Martt95, Kameleon , Gnom, Luna11, kikix0o, Promyczek39, mon08kow, krolik, Locus, Idawoll, Ananabanana, Mucha94, Reja13, ferrytynka25, bambusek-94, Monia•, Malineczka, Sylwia_G-K, cukrzyk1991, Milunia, Świeżynka97, Ounai, Kociara_96 lubią tę wiadomość
👩26l 🧑29l 🐈🐈
Starania od 05.2025
3,5 roku na AH -
Lucy321 wrote:Guys, mój cykl na który się obraziłam i zrobiłam z siebie wolnego strzelca bo w głowie już miałam plan na sierpień i urlopowe 🥒 prawdopodobnie zakiełkował🥹 testy robione po 21. Jutro rano polecę na betę, a potem w czwartek. Staram się podchodzić do tego spokojnie ale kurcze sierpień jest dla mnie wyjątkowy bo mamy rocznice związku a jutro rocznicę ślubu🙈
https://i.ibb.co/gMCzw1pX/IMG-2325.jpg
Wow, gratulacje ❤️🥳Lucy321 lubi tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
_____
krolik wrote:Ja mam dziś 3/4 dp i też mam lekkie mdłości 😅 ja się lepiej czuje przed samym okresem niż w okolicy owu i zaraz po niej 😅 w ostatnim cyklu to gdzieś do 8dp miałam takie spadki energii, mdłości jak w ciąży 😅 potem przeszło i w sumie lekko mnie mdliło jeszcze przed samym okresem. Takie mdłości miałam też w ciążach zdrowych przez pierwszy trymestr, ale zaczynało się dopiero w okolicy 6tc, także też mi się wydaje, że to nie bhcg jest odpowiedzialna za mdłości w ciąży, a właśnie progesteron.
Ja już bym chciała wiedzieć, czy się tym razem udało czy nie, niecierpliwa jestem 🥲 Tym bardziej, że czasem coś dzisiaj czuję w podbrzuszu od czasu do czasu, ale niby to nie skurcze jak na okres, więc nie mam pojęcia na co się szykować 😅K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
_____
Martt95 wrote:A mnie poniosło. Wykupiłam premium na cały rok 🤪🫣
Remedios lubi tę wiadomość
✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Dziewczyny, czy któraś z Was też ma taką „wczytę” jak ja i chodzicie co miesiąc na badanie progesteronu, żeby potwierdzić sobie owulację? 🤪 ja od początku roku tak robię 🙈 odkąd raz wyszedł mi cykl bezowulacyjny…Starania od 12/23
3/25 ciąża biochemiczna
4/25 stymulacja letrozolem, monitoring - wszystko zgodnie z planem
5/25 stymulacja letrozolem
6/25 drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania
7/25 stymulacja letrozolem
Badania
Ona:
Hormony - OK, jedynie testosteron minimalnie ponad normę
Walka z obniżoną ferrytyną!
6,5 -> 11 -> 20 -> 5 (po CB) -> 11 -> 36
Suplementacja:
FeMe, wit. D, jod, foliany, magnez, omega, cholina, Glucophage