W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
kikix0o wrote:U mnie dziś 8dpo i mokro w 👖+ leciutko kłujące odczucia w podbrzuszu co jakiś czas, ale nie jak na okres więc brajan pracuje 😅 Ale cyców dalej nie czuję, może baaaardzo delikatnie coś tam
Kiedy planujesz testować ? ☺️✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸♂️ ✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!
💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶
💊:
• 🦋 T4 – 50 mcg.
• 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
• ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
• Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie
🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖
✅ Co już mam sprawdzone?
🔄 Owulacja potwierdzona:
– Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥
🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅
🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖
🟡 Faza lutealna: 12 dni
– Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕
📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
– Estradiol: 40 pg/ml 💧
– FSH: 6 mIU/ml 🌱
– LH: 6 mIU/ml 🔁 -
Dziewczyny a macie może wykupione premium na ovu? Myśle by zacząć sobie mierzyć temperaturę by poznać ten swoǰ cykl na nowo. I zastanawiam sie czy warto wykupić ten pakiet tutaj czy szukać innej apki. Kiedyś miałam wykupione i całkiem sprawnie i czytelnie wszystko wyliczało ale może macie coś lepszego?30♀️ PCOS, IO
35♂️
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Kitkat wrote:Niestety beta spadła 😔
Na chwilkę was opuszczę, muszę to przegryźć...👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
😞 07.2025
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
mon08kow wrote:Ja wszystkie suple omawiałam z ginekologiem lub endokrynologiem, po przebadaniu krwi ostatecznie zaczęłam brać Jodid na receptę, MagneB6forte + foliany, dobre sa z Naturell, Alliness, reszta też jest ok, ale myślę że nie trzeba przepłacać, działanie to samo.
Jednak, co do działania suplementów tak samo się nie zgodzę.
Ja zwracam dużą uwagę na jakość (niestety) wszystkiego, co czasem może wydać się szaleństwem. Nie zdajemy sobie sprawy jak jakieś proste suplementy czy leki bez recepty po prostu szkodzą i gmerają.
My tu na forum jesteśmy specjalistkami od swoich własnych potrzeb i mamy ogromną wiedzę. Wiemy co z czym a co nie. Co nam służy a co nie, natomiast taki magnez magnezowi nie równy.
Dzięki temu forum dowiedziałam się, że biorąc latami (6 lat!!!) kwas foliowy (nieaktywny, w ogromnej dawce 5mg) zafundowałam dziecku to i tamto. Wtedy zaufałam lekarzom, a teraz się nie nabieram. A niby kwas foliowy, tyle się mówi że to takie ważne w ciąży i w planowaniu. A 5mthf a kwas pteroilomonoglutaminowy to dwa różne światy.
Takie przykład mam z ostatnich poszukiwań właśnie magnezu - formy aktywne to cytrynian, taurynian, diglicynian i cośtam jeszcze jeden. Ja potrzebuje takiego na noc, aby mnie wyciszył i odprężył. Mówię to lekarce z którą ustalamy plan przed zajściem w ciąże, a ona zaleca cytrynian (bo pewnie taki przyszedł jej tylko do głowy), nie zważa też na to co owy cytrynian może spowodować przy wrażliwych jelitach… kurde nie lubię takiej ignorancji.
Swoją drogą bardzo ciężko znaleźć czyste składy, bez zbędnych zapychaczy. Dlatego zawsze jak jest czas żeby zrobić badania i zmodyfikować suplementację to mam dość zanim się zabiorę za to, bo szukanie tego odpowiedniego zajmuje masę czasu.krolik, mon08kow lubią tę wiadomość
#2026jestmój
Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)
#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację -
Martt95 wrote:Dziewczyny a macie może wykupione premium na ovu? Myśle by zacząć sobie mierzyć temperaturę by poznać ten swoǰ cykl na nowo. I zastanawiam sie czy warto wykupić ten pakiet tutaj czy szukać innej apki. Kiedyś miałam wykupione i całkiem sprawnie i czytelnie wszystko wyliczało ale może macie coś lepszego?#2026jestmój
Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)
#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację -
kleopatr4 wrote:Króliku, moze zaakceptujesz moje zaproszenie? Będzie nam łatwiej pisać tam. Wyniki już przeanalizowałam trochę.
Ja co do aliness nie jestem przekonana, biowen odkryłam kilka dni temu i wygląda ok. Myślisz że można zaufać tej firmie?
Na codzień mam póki co Omegę z norsy, d3k2 z mothers protect.
Czekam aż dojedzie do mnie inozytol. Mam nadzieję że wybrałam dobrze.
Teraz się zastanwiam nad vitaminbest od bestlab i bestprotect bo ma cynk a to też dla męża będzie. Ale oni mają dość drogo suple, więc chce coś optymalnego z innej firmy.
Przez aplikację można przyjąć zaproszenie? Bo nie widzę 🙈
Mój mąż bierze vitaminbest terazbiowen brałam magnez i teraz mam też Q10. Na razie testuje, ciężko mi się wypowiedzieć, ale w sumie nim zamówiłam suplement to dużo obserwowałam markę
na pewno mają fajne czyste i przebadane składy:)
Też brałam z dwójką dzieci kwas foliowy 5mg syntetyczny 😩 teraz zbadałam poziom nim zaczęliśmy się starać i biorę od dawna metylowaną formę. Też zaufałam lekarzom, Pani genetyk, naprawdę sporo ich było, a gdy moja ginekolog sugerowała, że wystarczy mi metylowaną forma to mówiłam, że nie, przecież mam takie zalecenia od lekarzy specjalizujących się w wadach płodu... A z jakiego powodu brałaś taki kwas?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 20:43
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
@Dorkaa gratulacje ☺️
@KitKat bardzo mi przykro 😒😢 życzę Ci aby Twoja gwiazdka nie kazała na siebie długo czekać! -
KitKat przykro mi, daj sobie tyle czasu ile potrzebujesz.
PA , niech magia sierpnia daje ci siły w kolejnym cyklu. Jak się zapatrujesz na biopsję?
Milunia , czy masz już wyniki posiewu?
Kiki,🤞🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 20:46
#2026jestmój
Martt95 wrote:Dziewczyny a macie może wykupione premium na ovu? Myśle by zacząć sobie mierzyć temperaturę by poznać ten swoǰ cykl na nowo. I zastanawiam sie czy warto wykupić ten pakiet tutaj czy szukać innej apki. Kiedyś miałam wykupione i całkiem sprawnie i czytelnie wszystko wyliczało ale może macie coś lepszego?
Ja nie mam doświadczenia z ovu (kiedyś ściągnęłam aplikację i interfejs mnie odstraszył), ale miałam miesiąc wersji próbnej premium fertility friend i bardzo mi się podobało. Ale to niestety hamerykański pricing i bardzo drogo wychodzi. Teraz lecę na darmowej i brakuje mi trochę tych funkcji, ale na miesiąc się nie opłaca a na rok mam nadzieję że nie będzie mi potrzebna 🫣29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
4 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez, wit. B6, melatonina
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml -
Martt95 wrote:Dziewczyny a macie może wykupione premium na ovu? Myśle by zacząć sobie mierzyć temperaturę by poznać ten swoǰ cykl na nowo. I zastanawiam sie czy warto wykupić ten pakiet tutaj czy szukać innej apki. Kiedyś miałam wykupione i całkiem sprawnie i czytelnie wszystko wyliczało ale może macie coś lepszego?
Wykupiłam na trzy miesiące, mam nadzieję, że dłużej nie będę potrzebowała 😁 lubię sobie uzupełniać wykres -
krolik wrote:Przez aplikację można przyjąć zaproszenie? Bo nie widzę 🙈
U mnie jest anemia makrocytrania, z niedoboru właśnie b9😂 śmieje się bo też był hematolog, endo, reumatolog. A anemia jest powiązania z wchłanianiem, a to z kolei z moim pco. Takie błędne koło.
I tak przestraszona nastolatka wpychała dzień w dzień tabsy od hasco bojąc się że kiedy pominie tabletkę to nie zajdzie w ciąże. Tak bardzo się bałam. A problem był gdzie indziej… no nic ulało mi się trochę😂#2026jestmój
krolik wrote:Wykupiłam na trzy miesiące, mam nadzieję, że dłużej nie będę potrzebowała 😁 lubię sobie uzupełniać wykres
Hmmm no mnie juz bardziej kusi 12 miesięcy i to 12 zł na miesiąc. "Grażyna" biznesu 😂
Aleeee widze teraz ze jest też kalendarz ciąży to sobie bedzie można prowadzić dalej 😅30♀️ PCOS, IO
35♂️
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Treaclynat wrote:Gratulacje Dorka!
Ciąże po tak długich staraniach cieszą mnie podwójnie
Czy cos zmieniłaś, że teraz się udało, czy w końcu statystyczny szczęśliwy traf?
W lipcowym cyklu pierwszy raz zastosowałam feminum Pregna a mąż drugi miesiąc stosował nucleox primo
Treaclynat lubi tę wiadomość
-
Martt95 wrote:A czy to by miało sens jakbym zaczęła pomiar temperatury od 10dc? 🫣 Jestem napewno przed owulacja... 🤔
Jeżeli jesteś przed owulacją to powinnaś wyłapać wzrost temperatury po owulacji, wiec myślę że ma to sens 🙂
Ja sama mierzyłam u siebie temperaturę dopiero od 10/11 dc bo owulację najszybciej miałam w okolicach 16dc lub później. -
Też zawsze miałam późne owulacje o ile były. Bo nie zawsze niestety owulacją była. Teraz wydaje mi sie że są aczkolwiek nie byłam na żadnym monitoringu. Aaaa dobra. Muszę sprawdzić czy nadal mam zachowany termometr jak bedzie to działam 😄30♀️ PCOS, IO
35♂️
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Możecie mnie wpisać na wolnego strzelca . Jestem 3 tygodnie po zabiegu . Ponowne starania planuje jak tylko lekarz da zielone światło . Moje owulację nigdy nie były regularne. Same z siebie przychodziły niezwykle żadko . Przez to nigdy jakoś specjalnie nie zabezpieczaliśmy się i wpadki przez 15 lat nie było żadnej . Ale teraz mam poważne podejrzenia że 2-3 dni temu mogłam mieć owulację. Bolał mnie jajnik ,libido poszło w górę .. jak zwykle przy owulacji .. na śluz nie zwracałam uwagi . Oczywiście w tym czasie współżylismy... Bardzo się boje że może być z tego ciąża . Wyszła mi bakteria candida i streotococcus. Jeszcze nie leczone. Czekam na wizytę u lekarza . Za tydzień w planach zrobienie wymazów z mycoplasme , ueroplasme i chlamydie ... Boję się że te bakterie /grzyby mogły by zaszkodzić potencjalnej ciąży ...2015 👶
2018 👶
05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)
13.07.2025 - aniołek💔 (9t)