W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
ferrytynka25 wrote:Milunia, jak u Ciebie? Co powiedział lekarz?
Jest jakaś poprawa?
Generalnie dziwna sprawa. W sobotę na nplu dostałam kolejny antybiotyk i skierowanie do urologa. Nabił mi głowę jakimiś możliwymi torbielami, guzami itd. Jeśli dam radę to miałam go nie brać, żeby zrobić dziś posiew. Zastanawiałam się co zrobić, bo nie miałam ochoty przeżywać znów rano tego okropnego bólu. W końcu nie wzięłam tylko dlatego żeby w końcu wyszło coś konkretnego w tych badaniach. W niedzielę rano obudziłam się na pierwsze siku, idę do toalety w wielkim strachu a tu nic, zero objawów, zero krwiomoczu, zero bólu. Wzięłam tylko żurawinę w tabletkach i samo przeszło. Dziś lekarz rodzinny dał skierowanie na posiew i mocz i mam zacząć już brać ten antybiotyk mimo tego, że objawy się wyciszyły. Twierdzi, że to zapalenie pęcherza. Oprócz tego skierowanie na USG. Zastanawiam się czy brać ten antybiotyk w takiej sytuacji. Oprócz tego wczoraj pojawiła się jednorazowo kulka gęstego śluzu w kolorze kremowo brązowym. Dziś minimalnie też, ale dużo dużo mniej i już bardziej kremowy niż brązowy. Lecę jutro do laba z tym moczem i tyle u mnie 😉 -
Kitkatku, a jak u Ciebie? Jak się masz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 16:49
👧 27
TSH, glukoza, ferrytyna, B12, D3, prolaktyna, progesteron (20 dc), morfologia, usg piersi, cytologia ✅️
Ostatnie badanie 12 dc (14.07.)
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
🧑 47
Ruch A+B 26,53% ↘️
Morfologia 4%
Reszta ✅️
7cs -
Dorkaa87 wrote:W lipcowym cyklu pierwszy raz zastosowałam feminum Pregna globulki. Zastanawiam się czy dzięki temu się udało
Pierwsze słyszę o tych globułkach 🤔 To jest coś nowego na rynku? Rozumiem ze mają one wspomoc i napędzić plemniczki do jajeczka tak? 🤔30♀️ PCOS, IO
35♂️
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
U mnie dziś 8dpo i mokro w 👖+ leciutko kłujące odczucia w podbrzuszu co jakiś czas, ale nie jak na okres więc brajan pracuje 😅 Ale cyców dalej nie czuję, może baaaardzo delikatnie coś tam
Gipsowka93, kleopatr4 lubią tę wiadomość
K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
A temp. rano 36.9K. 28 👩🏼❤️👨🏼 A. 29 + 🐶
🍼 starania od 01.2025
• 06.25 - cb 💔
• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽
· · · · · · · ·
ZDROWIE 🏩
▫️hashimoto & niedoczynność
▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️🩹
▫️zaburzenie lękowe
▫️migreny
▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
_____
Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍 -
kikix0o wrote:U mnie dziś 8dpo i mokro w 👖+ leciutko kłujące odczucia w podbrzuszu co jakiś czas, ale nie jak na okres więc brajan pracuje 😅 Ale cyców dalej nie czuję, może baaaardzo delikatnie coś tam
U mnie dziś 30 dzień cyklu i tak samo mokro - nie wiem który to dzień po owulacji bo nie robiłam testów owulacyjnych ani nie byłam na monitoringu, test ciążowy rano negatywny i zastanawiam się czy to objaw nadchodzącego okresu czy jednak jeszcze mieć drobną nadzieję -
Hej, trafiłam przez przypadek na tą aplikację i forum i już wiem że chce tu być. Tworzycie super atmosferę i jesteście kopalnią wiedzy
ja też zaczynam starania, a tak właściwie to juz kolejny miesiąc tych starań za mną i coś czuję że jeszcze długa droga przede mną. Na pokładzie u mnie endo zdiagnozowane miesiąc temu, więc przysiadam do wątku i śledzę wasze historie. Pozdrawiam i trzymam mocno kciuki za następne testujące 😊
mon08kow, kikix0o, Ananabanana, Kociara_96, Promyczek39, kleopatr4, Luna11, Kameleon lubią tę wiadomość
-
Martt95 wrote:Pierwsze słyszę o tych globułkach 🤔 To jest coś nowego na rynku? Rozumiem ze mają one wspomoc i napędzić plemniczki do jajeczka tak? 🤔
Milunia ja bym mimo wszystko najpierw jednak zrobiła posiew z antybiogramem, a następnie udała się z wizytą do urologa. Mi właśnie dopiero urolog pomógł i skierował na właściwą drogę leczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 17:34
Gipsowka93 lubi tę wiadomość
👩 28 👨 30 🐶8
13CS ✨👶
Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
Suple💊
• ☀️ Witamina D, 🛡️ Cynk & Selen
• NAC i Ubiquinol 🛡️
• Szelazo SR + Laktoferyna 🛡️
•Omega 3+ DHA🛡️
•Actifolin+ Metylo B12🛡️
Hormony w normie ✅
Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
Owulacje potwierdzone monitoringiem ✅
– Endometrium 7-8 mm w czasie owulacji , płodny śluz, szczyt LH w 13/14 DC
– Pęcherzyki dojrzewają i pękają 💥
Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna ciałka żółtego
Cytologia – w normie 💪 ✅
🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
- USG piersi ✅
👨
Morfologia 2%
2023 - zapalenie żołądka i dwunastnicy. Helicobacter.⚠️
2025 Gastroskopia i Kolonoskopia OK ✅💪
💊Ten FertilON
Ubiquinol, NAC -
Martt95 wrote:Pierwsze słyszę o tych globułkach 🤔 To jest coś nowego na rynku? Rozumiem ze mają one wspomoc i napędzić plemniczki do jajeczka tak? 🤔
Chyba nie jest nowe. Przeczytałam o nich na grupie FB polecali wiec postanowiłam spróbować. Jak to mówią tonący brzytwy się chwyta …
zwiększaja szanse na zapłodnienie i zajście w ciążę, pomagając stworzyć w pochwie warunki sprzyjające funkcjonowaniu plemników.
-
Musze sie umówić do swojego ginekologa w końcu... musze zapytać tez o te globulki koniecznie, bo zaciekawiło. W sumie to mam do niego sporo pytań. Muszę uszykowac listę. Chociaż nie powiem... mam nadzieję że umówie sie do lekarza a pojadę już z innego powodu bo wizyta pewnie będzie w połowie września a w końcu to wątek sierpniowy. Ten magiczny..... 🌠🌠30♀️ PCOS, IO
35♂️
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Dziękuję Kiki
Beta 0,2
Odstawiam leki, czekam na okres i umawiam się na biopsje.
Miałam nie śledzić owulki, ale chyba jednak sprawdzę, żeby wiedzieć mniej więcej ile dpo mam biopsje.
W sobotę będę musiała zamówić sobie testy i suple.
14.08 mam ginekologa na NFZ to zapytam czy jest jakiś pęcherzyk i jak wygląda endometrium. Może już coś by się udało zobaczyć dominującego.👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 -
kleopatr4 wrote:Byłam dziś po skierowania na badania u endokrynolożki.
Zasugerowała że w lipcu mogłam przejść cb. Przesledzila ze mną wykres objawów (ze jej się chciało co za babka!) Jednego dnia miałam gorączkę, migrene, potem wole tarczycowe powiększyły się ogromnie, na 2 tygodnie aż, nigdy tak nie miałam. Też się wtedy zastanawiałam co się ze mną dzieje, bo objawy były bardzo podobne do implantacyjnych z mojego szczęśliwego cyklu. Tylko przyszło w końcu krwawienie, ale bardzo dziwne. Ja nie testowałam tylko zaakceptowałam co było. 3 dni krwawiłam, pierwszego dnia duże skrzepy.
A no i wczoraj zrobiłam zrobiłam już trochę badań prywatnie i jeszcze bardziej mi namieszały w głowie.
Teraz cel jest aby wysycić się witaminami, szukam dobrego jodu w tabletkach, magnezu w formie diglicynianu i kwasu foliowego. I to takie wiecie… duże dawki oj duże. Przyjmę polecenia
Ja wszystkie suple omawiałam z ginekologiem lub endokrynologiem, po przebadaniu krwi ostatecznie zaczęłam brać Jodid na receptę, MagneB6forte + foliany, dobre sa z Naturell, Alliness, reszta też jest ok, ale myślę że nie trzeba przepłacać, działanie to samo.kleopatr4 lubi tę wiadomość
Starania od 12/23
3/25 ciąża biochemiczna
4/25 stymulacja letrozolem, monitoring - wszystko zgodnie z planem
5/25 stymulacja letrozolem
6/25 drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania
7/25 stymulacja letrozolem
Badania
Ona:
Hormony - OK, jedynie testosteron minimalnie ponad normę
Walka z obniżoną ferrytyną!
6,5 -> 11 -> 20 -> 5 (po CB) -> 11 -> 36
Suplementacja:
FeMe, wit. D, jod, foliany, magnez, omega, cholina, Glucophage
On:
Morfologia nasienia 2% -> 1% - wdrążenie suplementacji, reszta badań piękna
Suplementacja
TenFertilON, wit. D, B12, olej z czarnuszki, omega -
Gratulacje Dorka!
Ciąże po tak długich staraniach cieszą mnie podwójnie
Czy cos zmieniłaś, że teraz się udało, czy w końcu statystyczny szczęśliwy traf?1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna - 38 (maj) - 25(lipiec)‼️
Witamina b12- 502 pg/ml✅
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec)
Glukoza 79✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH:FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Kitkat wrote:Niestety beta spadła 😔
Na chwilkę was opuszczę, muszę to przegryźć...
Przytulam mocno 🫂👩1997
➡️Pcos + IO
➡️hipoglikemia reaktywna
👉Starania naturalne od 05.2023
👉W klinice od 05.2025
✅05. 2025 CB 💔
✅06.2025 ✖️
✅07.2025 CLO+menopur⏸
➡️31.07.2025 Beta 25 mlU/ml
➡️02.08.2025 Beta 83 mlU/ml, Progesteron 42,70 ng/ml
➡️04. 08.2025 Beta 248 mlU/ml, Progesteron 39,90 ng/ml -
krolik wrote:A nie myślałaś o lugolu w małej dawce? Dla mnie najprostsza forma przyjmowania, biorę sobie jedną krople raz na parę dni
a kwas foliowy mogę polecić z medverity bardzo fajnie mi poziom podniósł
lubię suple z aliness, biowen, mam teraz też Prenacaps, norsapharma omega i kolagen sztos
adek i Wit D dr Jacob's albo aura herbals. B complex z best lab też ma świetny skład
wrzucisz wyniki? O ile chcesz
Ja co do aliness nie jestem przekonana, biowen odkryłam kilka dni temu i wygląda ok. Myślisz że można zaufać tej firmie?
Na codzień mam póki co Omegę z norsy, d3k2 z mothers protect.
Czekam aż dojedzie do mnie inozytol. Mam nadzieję że wybrałam dobrze.
Teraz się zastanwiam nad vitaminbest od bestlab i bestprotect bo ma cynk a to też dla męża będzie. Ale oni mają dość drogo suple, więc chce coś optymalnego z innej firmy.krolik lubi tę wiadomość
#2026jestmój
Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)
#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację