X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
Odpowiedz

W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷

Oceń ten wątek:
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananabanana wrote:
    https://zapodaj.net/plik-OrxoYuQJTj

Trochę przyciemniłam. Na żywo mam wrażenie, że widzę lekko różową kreske ale tak bardzo bardzo jasną. Mój telefon nie łapie tego 🥲
    Na tym zdjęciu widzę cień cienia cienia. Myślę, że możesz wybrać się na betę, najpewniej;)

Edit, bo doczytałam dalej: Różnie bywa, może to nie małpa. Nadzieja jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 14:34

Ananabanana lubi tę wiadomość

#2026jestmój

Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)

#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację
  • Milunia Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Beta 1200, ciaza pozamaciczna. Zostaje na noc w szpitalu. Rano ppwtprza badanie

OMG. Przytulam mocno 🫂

• Milunia Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Oczywisxie pokoj mam z dziewczynami w zaawansowanej ciazy. Nawet nie mam jak poplakac

Płacz jak masz taką potrzebę.
    Nie ważne, że ktoś jest obok. Nie kryj się z emocjami. Musisz je wyrzucić!

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś po skierowania na badania u endokrynolożki.
    Zasugerowała że w lipcu mogłam przejść cb. Przesledzila ze mną wykres objawów (ze jej się chciało co za babka!) Jednego dnia miałam gorączkę, migrene, potem wole tarczycowe powiększyły się ogromnie, na 2 tygodnie aż, nigdy tak nie miałam. Też się wtedy zastanawiałam co się ze mną dzieje, bo objawy były bardzo podobne do implantacyjnych z mojego szczęśliwego cyklu. Tylko przyszło w końcu krwawienie, ale bardzo dziwne. Ja nie testowałam tylko zaakceptowałam co było. 3 dni krwawiłam, pierwszego dnia duże skrzepy.
    A no i wczoraj zrobiłam zrobiłam już trochę badań prywatnie i jeszcze bardziej mi namieszały w głowie.
    Teraz cel jest aby wysycić się witaminami, szukam dobrego jodu w tabletkach, magnezu w formie diglicynianu i kwasu foliowego. I to takie wiecie… duże dawki oj duże. Przyjmę polecenia

#2026jestmój

Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle, co suplementować?)

#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację
  • Dorkaa87 Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zapisywałam się na testowanie bo uznałam ze cykl stracony ze względu na objawy okresowe (ból podbrzusza, krzyża a w sobotę biegunka która zawsze zwiastowała nadejście @)

Termin @ był na wczoraj ale dzisiaj nic zero 🩸i brak bólu brzucha wiec z czystej ciekawości (żeby sprawdzić czy może było cokolwiek …) zrobiłam test ciążowy

Jestem w ciąży 🥹
    Po 23 miesiącach nieudanych starań w końcu się udało zajść w 🌈ciąże 🥹 nadal nie mogę w to uwierzyć

Sylwia_G-K, cukrzyk1991, Kitkat, Default.owa, Mucha94, Daisy1, krolik, Sagi, kikix0o, Kameleon , Marzycielka94, Ananabanana, Monia•, Luna11, Martt95, Promyczek39, assialbnn, Imazolka, Mika1992, Kociara_96, bambusek-94, Ounai, Roma95, MaryLu, mon08kow, Treaclynat, Świeżynka97, Ssilvia, Zosia667, kleopatr4, Dżozu, Reja13, Marta.R., Lianaa, Nowa1991 lubią tę wiadomość

• Dorkaa87 Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego nie mogę zdjęcia dodać ?

• Kitkat Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorkaa87 wrote:
    Nie zapisywałam się na testowanie bo uznałam ze cykl stracony ze względu na objawy okresowe (ból podbrzusza, krzyża a w sobotę biegunka która zawsze zwiastowała nadejście @)

Termin @ był na wczoraj ale dzisiaj nic zero 🩸i brak bólu brzucha wiec z czystej ciekawości (żeby sprawdzić czy może było cokolwiek …) zrobiłam test ciążowy

Jestem w ciąży 🥹
    Po 23 miesiącach nieudanych starań w końcu się udało zajść w 🌈ciąże 🥹 nadal nie mogę w to uwierzyć

A test? My kochamy oglądać testy 🥰
    I gratuluję!

Witynja, Dorkaa87 lubią tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
    / wczesne owulacje

07/25 cb 💔
  • ferrytynka25 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorkaa87 wrote:

Jestem w ciąży 🥹

Gratulacje! ❤️ Rośnie w Tobie nowe życie… 🥰
    Zdjęcia nie możesz dodać ze względu na niewielką ilość postów - też tak miałam.

Witynja, Dorkaa87 lubią tę wiadomość

👩 28 👨 30 🐶8
    13CS ✨👶
    Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
    Suple💊
    • ☀️ Witamina D, 🛡️ Cynk & Selen
    • NAC i Ubiquinol 🛡️
    • Szelazo SR + Laktoferyna 🛡️
    •Omega 3+ DHA🛡️
    •Actifolin+ Metylo B12🛡️

Hormony w normie ✅
    Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
    Owulacje potwierdzone monitoringiem ✅
    – Endometrium 7-8 mm w czasie owulacji , płodny śluz, szczyt LH w 13/14 DC
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 💥
    Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna ciałka żółtego
    Cytologia – w normie 💪 ✅
    🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
    - USG piersi ✅

👨
    Morfologia 2%
    2023 - zapalenie żołądka i dwunastnicy. Helicobacter.⚠️
    2025 Gastroskopia i Kolonoskopia OK ✅💪

💊Ten FertilON
    Ubiquinol, NAC
  • Mucha94 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta grupa przynosi codzienne pozytywne testy ⏸️

Oby tak dalej 💪

Gratulacje ♥️

kikix0o, Kitkat, Ananabanana, Luna11, Promyczek39, kleopatr4 lubią tę wiadomość

Ja 94
    On 93

Starania od 2017
    10.04⏸️
    10.06💔 8 tydzień
  • ferrytynka25 Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milunia wrote:
    Płacz jak masz taką potrzebę.
    Nie ważne, że ktoś jest obok. Nie kryj się z emocjami. Musisz je wyrzucić!

Milunia, jak u Ciebie? Co powiedział lekarz?
    Jest jakaś poprawa?

👩 28 👨 30 🐶8
    13CS ✨👶
    Odstawienie AH - wrzesień 2023 r.
    Suple💊
    • ☀️ Witamina D, 🛡️ Cynk & Selen
    • NAC i Ubiquinol 🛡️
    • Szelazo SR + Laktoferyna 🛡️
    •Omega 3+ DHA🛡️
    •Actifolin+ Metylo B12🛡️

Hormony w normie ✅
    Niska Ferrytyna (2023 19🔻--> 2025 42💪)
    Owulacje potwierdzone monitoringiem ✅
    – Endometrium 7-8 mm w czasie owulacji , płodny śluz, szczyt LH w 13/14 DC
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 💥
    Lipiec 2025 - Torbiel krwotoczna ciałka żółtego
    Cytologia – w normie 💪 ✅
    🔬 MUCHA - Grudzień 2024 Ureaplasma urealyticum --> Styczeń 2025 czysto (Leczenie Doxycylina ja + mąż👩👨)✅
    - USG piersi ✅

👨
    Morfologia 2%
    2023 - zapalenie żołądka i dwunastnicy. Helicobacter.⚠️
    2025 Gastroskopia i Kolonoskopia OK ✅💪

💊Ten FertilON
    Ubiquinol, NAC
  • Dorkaa87 Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    A test? My kochamy oglądać testy 🥰
    I gratuluję!

Chętnie dodam ale mi nie wychodzi. Robię zgodnie z instrukcja z 1 strony

• krolik Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Byłam dziś po skierowania na badania u endokrynolożki.
    Zasugerowała że w lipcu mogłam przejść cb. Przesledzila ze mną wykres objawów (ze jej się chciało co za babka!) Jednego dnia miałam gorączkę, migrene, potem wole tarczycowe powiększyły się ogromnie, na 2 tygodnie aż, nigdy tak nie miałam. Też się wtedy zastanawiałam co się ze mną dzieje, bo objawy były bardzo podobne do implantacyjnych z mojego szczęśliwego cyklu. Tylko przyszło w końcu krwawienie, ale bardzo dziwne. Ja nie testowałam tylko zaakceptowałam co było. 3 dni krwawiłam, pierwszego dnia duże skrzepy.
    A no i wczoraj zrobiłam zrobiłam już trochę badań prywatnie i jeszcze bardziej mi namieszały w głowie.
    Teraz cel jest aby wysycić się witaminami, szukam dobrego jodu w tabletkach, magnezu w formie diglicynianu i kwasu foliowego. I to takie wiecie… duże dawki oj duże. Przyjmę polecenia

A nie myślałaś o lugolu w małej dawce? Dla mnie najprostsza forma przyjmowania, biorę sobie jedną krople raz na parę dni :) a kwas foliowy mogę polecić z medverity bardzo fajnie mi poziom podniósł :) lubię suple z aliness, biowen, mam teraz też Prenacaps, norsapharma omega i kolagen sztos :) adek i Wit D dr Jacob's albo aura herbals. B complex z best lab też ma świetny skład :) wrzucisz wyniki? O ile chcesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 15:26

• kikix0o Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ananabanana nowy cykl nowe możliwości, trzymam kciuki żeby ten był szczęśliwy 🤞🏻❤️

Ounai chociaż tyle, że masz wokół siebie uprzejme osoby, dalej nie tracimy nadziei 🥺🍀

Dorka gratulacje! ❤️ Wpisać Ci gwiazdkę gdzieś w wolnych strzelcach na 1 stronie? ⭐️

Ananabanana, Ounai lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️‍🩹
    ▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    ▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
    _____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • Klaudia Znajoma

Wysłany: 4 sierpnia, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorkaa87 wrote:

Jestem w ciąży 🥹

Gratuluję :) sierpień widać bardzo gwiazdkowy oby tak dalej :)

Dorkaa87 lubi tę wiadomość

👩30 - 34 👨‍🦱
    Starania od styczeń 2024 ❤️ 25dc

Pod kontrolą lekarza styczen 2025🩺

Prolaktyna, tsh ok (marzec 2025) 🗒️

08.05.25 histeroskopia (polip) 😷

Od lipca 25 stymulacja aromek+utrogestan (2/3 cykl)

05.08.2025 - 🩸
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    A nie myślałaś o lugolu w małej dawce? Dla mnie najprostsza forma przyjmowania, biorę sobie jedną krople raz na parę dni :) a kwas foliowy mogę polecić z medverity bardzo fajnie mi poziom podniósł :) lubię suple z aliness, biowen, mam teraz też Prenacaps, norsapharma omega i kolagen sztos :) adek i Wit D dr Jacob's albo aura herbals. B complex z best lab też ma świetny skład :) wrzucisz wyniki? O ile chcesz :)

Odpowiadam na to, tylko dlatego, żeby w przyszłości pozostał ślad po moim sprzeciwie.
    Po pierwsze - bez oznaczenia poziomu jodu nie powinno się przyjmować żadnego preparatu. Po drugie - lugola może wyrządzić bardzo dużo krzywdy.
    Parametry tarczycowe są niezwykle wrażliwe, potrafią być zmienne po większym stresie, więc nadmiar jodu może również bardzo szybko wpłynąć na zdrowie i samopoczucie.
    kleopatr4 - uważam, że na podstawie twoich wyników (dokładnych) lekarz powinien zalecić jakieś preparaty o odpowiednich stężeniach.

siesiepy, Remedios, Ananabanana, Marzycielka94, mon08kow lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Dorkaa87 Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ferrytynka25 wrote:
    Gratulacje! ❤️ Rośnie w Tobie nowe życie… 🥰
    Zdjęcia nie możesz dodać ze względu na niewielką ilość postów - też tak miałam.

Dobrze wiedzieć to trzeba zacząć się częściej udzielać a nie z doskoku 🙈

• Dorkaa87 Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lipcowym cyklu pierwszy raz zastosowałam feminum Pregna globulki. Zastanawiam się czy dzięki temu się udało

• Ananabanana Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorkaa87 wrote:

Jestem w ciąży 🥹
    Gratulacje. Pięknie 🥰

💁‍♀️30 💁‍♂️31 🐈🐈‍⬛

× niedoczynność tarczycy
    💊Letrox 75

Cykle- 27-34
  • Ananabanana Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Na tym zdjęciu widzę cień cienia cienia. Myślę, że możesz wybrać się na betę, najpewniej;)

Edit, bo doczytałam dalej: Różnie bywa, może to nie małpa. Nadzieja jest.

W sumie nie jest obfita i mnie brzuch nie boli. A zawsze boli.
    Ale nie robie sobie juz nadziei. Poczekam jak to wszystko sie potoczy. A jak nie to nowy cykl mam nadzieje przyniesie wiecej szczęścia. 🥰🤞

kleopatr4 lubi tę wiadomość

💁‍♀️30 💁‍♂️31 🐈🐈‍⬛

× niedoczynność tarczycy
    💊Letrox 75

Cykle- 27-34
  • Remedios Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorkaa87 wrote:
    W lipcowym cyklu pierwszy raz zastosowałam feminum Pregna globulki. Zastanawiam się czy dzięki temu się udało

Super. U mnie chyba nie zadziałały. Ale może dam im jeszcze jedną szansę

29 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
    4 cs o pierwszą 🤰

Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez, wit. B6, melatonina

30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ