X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
Odpowiedz

W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷

Oceń ten wątek:
  • Ananabanana Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy321 wrote:
    Guys, mój cykl na który się obraziłam i zrobiłam z siebie wolnego strzelca bo w głowie już miałam plan na sierpień i urlopowe 🥒 prawdopodobnie zakiełkował🥹 testy robione po 21. Jutro rano polecę na betę, a potem w czwartek. Staram się podchodzić do tego spokojnie ale kurcze sierpień jest dla mnie wyjątkowy bo mamy rocznice związku a jutro rocznicę ślubu🙈

https://i.ibb.co/gMCzw1pX/IMG-2325.jpg
    Gratulacje 🤞🥰

💁‍♀️30 💁‍♂️31 🐈🐈‍⬛

× niedoczynność tarczycy
    💊Letrox 75

Cykle- 27-34
  • Remedios Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja już nie wiem o co chodzi mojemu ciału, wczoraj 12 dpo biel biła po oczach zaczęło mi się rozkręcać plamienie, najpierw brązowe a potem taka żywa czerwona krew więc ja już się nastawiam na okres dzisiaj, a tutaj rano temperatura mi odbiła i jest 37.05. To już wolałabym ten okres dostac od razu.

29 lat
    Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
    4 cs o pierwszą 🤰

Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez, wit. B6, melatonina

30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml
  • Ananabanana Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Kurde a ja już nie wiem o co chodzi mojemu ciału, wczoraj 12 dpo biel biła po oczach zaczęło mi się rozkręcać plamienie, najpierw brązowe a potem taka żywa czerwona krew więc ja już się nastawiam na okres dzisiaj, a tutaj rano temperatura mi odbiła i jest 37.05. To już wolałabym ten okres dostac od razu.

Mam podobnie, temp. Dziś tez wyzsza.
    Oby to jednak bylo cos innego niż małpa 🤞🤞🤞

Remedios lubi tę wiadomość

💁‍♀️30 💁‍♂️31 🐈🐈‍⬛

× niedoczynność tarczycy
    💊Letrox 75

Cykle- 27-34
  • Klaudia Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🩸jest :( zaczynamy nowy cykl proszę zapisz mnie na testowanie 30.08 :) może końcówka miesiąca coś przyniesie :)

👩30 - 34 👨‍🦱
    Starania od styczeń 2024 ❤️ 25dc

Pod kontrolą lekarza styczen 2025🩺

Prolaktyna, tsh ok (marzec 2025) 🗒️

08.05.25 histeroskopia (polip) 😷

Od lipca 25 stymulacja aromek+utrogestan (2/3 cykl)

05.08.2025 - 🩸
  • PA Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    KitKat przykro mi, daj sobie tyle czasu ile potrzebujesz.
    PA , niech magia sierpnia daje ci siły w kolejnym cyklu. Jak się zapatrujesz na biopsję?
    Milunia , czy masz już wyniki posiewu?
    Kiki,🤞🏼
    Dziękuję
    Liczę, że tam coś wyjdzie i to jest przyczyną braku ciąży. Troszkę się boję czy będzie bolało, ale to zniosę. Najważniejsze to dotrwać do tego 26(chyba, wstępnie tak liczylam) I zaczekać na wynik. We wrześniu idę do innej kliniki i zobaczę jaki oni mają plan.

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    08/25 biopsja aspiracyjna z cd138
  • PA Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Ja przy staraniach o pierwsza ciążę to tez mialam bardzo późne owulacje gdzies kolo 22dc. Przy drugich staraniach były między 16-18dc. A teraz juz nie wiem jakie są. Ale moj organizm po tych dwóch ciążach bardzo sie zminił. Moje miesiączki są też juz bardzo dziwne. Dwa/trzy dni lekkiego krwawienia a później przez dwa dni plamienie 🙃

Zaczynam sie zastanawiać czy te skąpe miesiączki nie okażą sie zaraz problemem bo to chyba jednak nie zbyt normalne tak mało krwawić.
    Też mam takie miesiączki. Może sprawdz sobie czy endometrium ładnie rośnie. Mi nie chce rosnąć i będę miała biopsje. Podejrzewam, że to może mieć wpływ na krwawirnie

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
    06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
    07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
    08/25 biopsja aspiracyjna z cd138
  • Roma95 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😊 powiedzcie mi dziewczyny, czy jest to możliwe, żeby test ciążowy z facelle ten paskowy dawał cien ale tylko pod kątem? Jestem 12/13 dpo, przed chwilą zrobiłam sikanca, 3 minuty minęły, widzę biel, ale odkładając go coś zauważyłam... zaczęłam go oglądać i pod jednym kątem widzę delikatny cień! Ręce zaczęły mi się trząść ale zrobiłam kilka zdjęć wyraźnych, i widzę delikatnusią różowiutką kreseczkę. Nawet zaczęłam obrabiać to zdjęcie i widac przebijające się różowe tony.
    Czy ja swiruję? Staram się nie, i wiem że jeśli coś jest to jutrzejrzy test bedzie wyraźniejszy, powiedzcie mi tylko czy to jakiś rodzaje wybarwienia, który może się pokazać nawet gdy test jest negatywny?

• Locus Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma95 wrote:
    Cześć 😊 powiedzcie mi dziewczyny, czy jest to możliwe, żeby test ciążowy z facelle ten paskowy dawał cien ale tylko pod kątem? Jestem 12/13 dpo, przed chwilą zrobiłam sikanca, 3 minuty minęły, widzę biel, ale odkładając go coś zauważyłam... zaczęłam go oglądać i pod jednym kątem widzę delikatny cień! Ręce zaczęły mi się trząść ale zrobiłam kilka zdjęć wyraźnych, i widzę delikatnusią różowiutką kreseczkę. Nawet zaczęłam obrabiać to zdjęcie i widac przebijające się różowe tony.
    Czy ja swiruję? Staram się nie, i wiem że jeśli coś jest to jutrzejrzy test bedzie wyraźniejszy, powiedzcie mi tylko czy to jakiś rodzaje wybarwienia, który może się pokazać nawet gdy test jest negatywny?
    Idź na betę! Mi czasem pada cień z tego szkiełka 🫠

Roma95, Remedios lubią tę wiadomość

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
    😞 07.2025

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • Roma95 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę wstawić ani linku do zapodaj, ani dodać zdjęcia wg instrukcji z pierwszego postu :(

• Roma95 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Locus wrote:
    Idź na betę! Mi czasem pada cień z tego szkiełka 🫠
    Oczywiście że pójdę! Ale... dopiero w poniedziałek 😅 złapało mnie na wyjeździe. Już teraz to są najlepsze wakacje mojego życia, a jeśli wrócę z dodatkowym pasażerem w samolocie to już w ogóle! :D

• Remedios Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma95 wrote:
    Oczywiście że pójdę! Ale... dopiero w poniedziałek 😅 złapało mnie na wyjeździe. Już teraz to są najlepsze wakacje mojego życia, a jeśli wrócę z dodatkowym pasażerem w samolocie to już w ogóle! :D

Takich wakacji nie zapomnisz do końca życia 😀 w takim razie ja bym zrobiła kolejny test jutro albo pojutrze

Roma95 lubi tę wiadomość

29 lat
    4 cs o pierwszą 🤰

Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez, wit. B6, melatonina

• Remedios Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam dyskutować z Chatem GPT o mojej temperaturze i plamieniu i najpierw zaczął mnie przekonywać, że to plamienie implantacyjne, a potem że prawie na pewno rozkręca mi się okres. 🙃 Małpo pospiesz się, już mam dość tej niepewności

29 lat
    4 cs o pierwszą 🤰

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma95 wrote:
    Nie mogę wstawić ani linku do zapodaj, ani dodać zdjęcia wg instrukcji z pierwszego postu :(

Nie chce Cie martwic ale w paskowym z facelle tez mam taki cień po czasie. To foto z tego cyklu. W poprzednim było podobnie. To chyba evap. Zdjecie podkrecone zeby bylo lepiej widac w oku kamery

20250803-180917.jpg

Chyba że u Ciebie ta kreska jest mocniejsza/bardziej różowa (u mnie typowo szara) ;) Trzymam kciuki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:39

Roma95 lubi tę wiadomość

✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️Przed nami 14cs

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • Kiki93 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Nie chce Cie martwic ale w paskowym z facelle tez mam taki cień po czasie. To foto z tego cyklu. W poprzednim było podobnie. To chyba evap. Zdjecie podkrecone zeby bylo lepiej widac w oku kamery

20250803-180917.jpg

Chyba że u Ciebie ta kreska jest mocniejsza/bardziej różowa (u mnie typowo szara) ;) Trzymam kciuki <3
    To samo miewam, w każdym cyklu facelle i miliony poczasiaków. Facelle uwierzę tylko wtedy jeśli kreska wyjdzie od razu albo jak na drugim teście też będzie druga kreska 😅

Roma95 lubi tę wiadomość

18cs
    Starania od grudnia 2023 z przerwą na anemię i helicobacter.
    Ona👩‍🦰 32 On👨‍🦰 35.
    Ona👩‍🦰:
    Dietetyk 07.2025
    Badamy helicobacter, jelitka, mutacje MTHFR
    AMH 1,89👍, Tsh 07.2025 0.47 FT3 3,58 pmol/l FT4 1,27 ng/dl
    Morfologia 👍 AST 28,5 ALT 29,3 Glukoza 95,7 👍
    Ferrytyna 41
    B12 185
    Kwas foliowy 16,82👍
    Cytologia ok, PIERSI TORBIELE
    GB Metizol 2,5mg, walczę z ferrytyną, wór supli (folian, omega, wit D, magnez, laktoferyna, maślan sodu, probiotyk, melatonina, glicyna, inozytol)

On 👨‍🦰 - pod opieką adrologa
    Niezdiagnozowane problemy z jelitami (06.2025 dietetyk) ---> badamy pasożyty
    Niskie hormony - estradiol, testosteron (clostilbegyt)
    Morfologia 6%----> 2%---> 3% :(
    Ruch postępowy szybki 17% (zaczynaliśmy od 6.49%!)
    Ilość 158mln👍, ruch postępowy 39,3%
    Posiew tlenowy, grzyby ---- czysto👍
    Chlamydia 👍, ureaplasma, mycoplasma - czysto
    tsh, ft3, ft4 w porządku.
    Wór supli.
  • Roma95 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:

Dziękuję, właśnie o to mi chodziło, czy jest opcja że taki cień to negatywny :) jutro lub za 2 dni zrobię kolejny test, małpę mam 7 ale oczywiście nie wytrzymałam 😉 aczkolwiek u mnie jest różowa. Czy ktoś ma pomysł, w jaki sposób mogę wstawić te zdjęcia? Próbuje tak jak ty cukrzyk, i doopa :( nawet odpowiadając tobie musiałam usunąć link, bo nie mógł się zatwierdzić wpis

• cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma95 wrote:
    Dziękuję, właśnie o to mi chodziło, czy jest opcja że taki cień to negatywny :) jutro lub za 2 dni zrobię kolejny test, małpę mam 7 ale oczywiście nie wytrzymałam 😉 aczkolwiek u mnie jest różowa. Czy ktoś ma pomysł, w jaki sposób mogę wstawić te zdjęcia? Próbuje tak jak ty cukrzyk, i doopa :( nawet odpowiadając tobie musiałam usunąć link, bo nie mógł się zatwierdzić wpis

Ponoć jak się ma mało wpisów to nie można dodawać linków/zdjęć :( Ale nie wiem od ilu postów mozna. Wydawało mi się, że 10 wystarczy. Może spróbuj znowu, teraz po tym 10 poście

✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️Przed nami 14cs

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • MMM123 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, teraz już oficjalnie mogę zostawić 🦠🦠🦠
    Na ten moment wszystko jest ok, ciaza młodsza niż z ostatniego dnia miesiaczki ale z owulacja zgrywa się idealnie. Trzymam za was kciuki. W szczególności za dziewczyny które oczekują na biopsje oby i u was to był przełom 🤞

20250804-173218.jpg

Roma95, bambusek-94, krolik, Martt95 lubią tę wiadomość

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • krolik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy321 wrote:
    Guys, mój cykl na który się obraziłam i zrobiłam z siebie wolnego strzelca bo w głowie już miałam plan na sierpień i urlopowe 🥒 prawdopodobnie zakiełkował🥹 testy robione po 21. Jutro rano polecę na betę, a potem w czwartek. Staram się podchodzić do tego spokojnie ale kurcze sierpień jest dla mnie wyjątkowy bo mamy rocznice związku a jutro rocznicę ślubu🙈

https://i.ibb.co/gMCzw1pX/IMG-2325.jpg

Piękny prezent na rocznicę 😍

• krolik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Dobra, teraz już oficjalnie mogę zostawić 🦠🦠🦠
    Na ten moment wszystko jest ok, ciaza młodsza niż z ostatniego dnia miesiaczki ale z owulacja zgrywa się idealnie. Trzymam za was kciuki. W szczególności za dziewczyny które oczekują na biopsje oby i u was to był przełom 🤞

20250804-173218.jpg

Cudownie 🥰 zdrowej i nudnej ciąży :)

• Syl. Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomożecie zinterpretować wykres, myślicie że jest chociaż cień szansy? Progesteron wczoraj 52 nmol/l, ale testy ciążowe wczoraj i dzisiaj - biel…

‹‹ 30 31 32 33 34
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ