W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucy321 wrote:Guys, mój cykl na który się obraziłam i zrobiłam z siebie wolnego strzelca bo w głowie już miałam plan na sierpień i urlopowe 🥒 prawdopodobnie zakiełkował🥹 testy robione po 21. Jutro rano polecę na betę, a potem w czwartek. Staram się podchodzić do tego spokojnie ale kurcze sierpień jest dla mnie wyjątkowy bo mamy rocznice związku a jutro rocznicę ślubu🙈
https://i.ibb.co/gMCzw1pX/IMG-2325.jpg💁♀️30 💁♂️31 🐈🐈⬛
× niedoczynność tarczycy
💊Letrox 75
Cykle- 27-34 -
Kurde a ja już nie wiem o co chodzi mojemu ciału, wczoraj 12 dpo biel biła po oczach zaczęło mi się rozkręcać plamienie, najpierw brązowe a potem taka żywa czerwona krew więc ja już się nastawiam na okres dzisiaj, a tutaj rano temperatura mi odbiła i jest 37.05. To już wolałabym ten okres dostac od razu.
29 lat
Hashimoto(Euthyrox 112), dłuższe cykle
4 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez, wit. B6, melatonina
30.07 progesteron 7dpo 15,23 ng/ml -
Remedios wrote:Kurde a ja już nie wiem o co chodzi mojemu ciału, wczoraj 12 dpo biel biła po oczach zaczęło mi się rozkręcać plamienie, najpierw brązowe a potem taka żywa czerwona krew więc ja już się nastawiam na okres dzisiaj, a tutaj rano temperatura mi odbiła i jest 37.05. To już wolałabym ten okres dostac od razu.
Mam podobnie, temp. Dziś tez wyzsza.
Oby to jednak bylo cos innego niż małpa 🤞🤞🤞Remedios lubi tę wiadomość
💁♀️30 💁♂️31 🐈🐈⬛
× niedoczynność tarczycy
💊Letrox 75
Cykle- 27-34 -
🩸jest
zaczynamy nowy cykl proszę zapisz mnie na testowanie 30.08
może końcówka miesiąca coś przyniesie
👩30 - 34 👨🦱
Starania od styczeń 2024 ❤️ 25dc
Pod kontrolą lekarza styczen 2025🩺
Prolaktyna, tsh ok (marzec 2025) 🗒️
08.05.25 histeroskopia (polip) 😷
Od lipca 25 stymulacja aromek+utrogestan (2/3 cykl)
05.08.2025 - 🩸 -
kleopatr4 wrote:KitKat przykro mi, daj sobie tyle czasu ile potrzebujesz.
PA , niech magia sierpnia daje ci siły w kolejnym cyklu. Jak się zapatrujesz na biopsję?
Milunia , czy masz już wyniki posiewu?
Kiki,🤞🏼
Liczę, że tam coś wyjdzie i to jest przyczyną braku ciąży. Troszkę się boję czy będzie bolało, ale to zniosę. Najważniejsze to dotrwać do tego 26(chyba, wstępnie tak liczylam) I zaczekać na wynik. We wrześniu idę do innej kliniki i zobaczę jaki oni mają plan.👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 -
Martt95 wrote:Ja przy staraniach o pierwsza ciążę to tez mialam bardzo późne owulacje gdzies kolo 22dc. Przy drugich staraniach były między 16-18dc. A teraz juz nie wiem jakie są. Ale moj organizm po tych dwóch ciążach bardzo sie zminił. Moje miesiączki są też juz bardzo dziwne. Dwa/trzy dni lekkiego krwawienia a później przez dwa dni plamienie 🙃
Zaczynam sie zastanawiać czy te skąpe miesiączki nie okażą sie zaraz problemem bo to chyba jednak nie zbyt normalne tak mało krwawić.👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 -
Cześć 😊 powiedzcie mi dziewczyny, czy jest to możliwe, żeby test ciążowy z facelle ten paskowy dawał cien ale tylko pod kątem? Jestem 12/13 dpo, przed chwilą zrobiłam sikanca, 3 minuty minęły, widzę biel, ale odkładając go coś zauważyłam... zaczęłam go oglądać i pod jednym kątem widzę delikatny cień! Ręce zaczęły mi się trząść ale zrobiłam kilka zdjęć wyraźnych, i widzę delikatnusią różowiutką kreseczkę. Nawet zaczęłam obrabiać to zdjęcie i widac przebijające się różowe tony.
Czy ja swiruję? Staram się nie, i wiem że jeśli coś jest to jutrzejrzy test bedzie wyraźniejszy, powiedzcie mi tylko czy to jakiś rodzaje wybarwienia, który może się pokazać nawet gdy test jest negatywny? -
Roma95 wrote:Cześć 😊 powiedzcie mi dziewczyny, czy jest to możliwe, żeby test ciążowy z facelle ten paskowy dawał cien ale tylko pod kątem? Jestem 12/13 dpo, przed chwilą zrobiłam sikanca, 3 minuty minęły, widzę biel, ale odkładając go coś zauważyłam... zaczęłam go oglądać i pod jednym kątem widzę delikatny cień! Ręce zaczęły mi się trząść ale zrobiłam kilka zdjęć wyraźnych, i widzę delikatnusią różowiutką kreseczkę. Nawet zaczęłam obrabiać to zdjęcie i widac przebijające się różowe tony.
Czy ja swiruję? Staram się nie, i wiem że jeśli coś jest to jutrzejrzy test bedzie wyraźniejszy, powiedzcie mi tylko czy to jakiś rodzaje wybarwienia, który może się pokazać nawet gdy test jest negatywny?Roma95, Remedios lubią tę wiadomość
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
😞 07.2025
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
Locus wrote:Idź na betę! Mi czasem pada cień z tego szkiełka 🫠
-
Roma95 wrote:Oczywiście że pójdę! Ale... dopiero w poniedziałek 😅 złapało mnie na wyjeździe. Już teraz to są najlepsze wakacje mojego życia, a jeśli wrócę z dodatkowym pasażerem w samolocie to już w ogóle!
Takich wakacji nie zapomnisz do końca życia 😀 w takim razie ja bym zrobiła kolejny test jutro albo pojutrzeRoma95 lubi tę wiadomość
29 lat
4 cs o pierwszą 🤰
Inozytol, Omegamed Optima Start, olej z wiesiołka, selen, magnez, wit. B6, melatonina
Zaczęłam dyskutować z Chatem GPT o mojej temperaturze i plamieniu i najpierw zaczął mnie przekonywać, że to plamienie implantacyjne, a potem że prawie na pewno rozkręca mi się okres. 🙃 Małpo pospiesz się, już mam dość tej niepewności29 lat
4 cs o pierwszą 🤰
Roma95 wrote:Nie mogę wstawić ani linku do zapodaj, ani dodać zdjęcia wg instrukcji z pierwszego postu
Nie chce Cie martwic ale w paskowym z facelle tez mam taki cień po czasie. To foto z tego cyklu. W poprzednim było podobnie. To chyba evap. Zdjecie podkrecone zeby bylo lepiej widac w oku kamery
Chyba że u Ciebie ta kreska jest mocniejsza/bardziej różowa (u mnie typowo szara)Trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:39
Roma95 lubi tę wiadomość
✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️Przed nami 14cs
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
cukrzyk1991 wrote:
Roma95 lubi tę wiadomość
18cs
Starania od grudnia 2023 z przerwą na anemię i helicobacter.
Ona👩🦰 32 On👨🦰 35.
Ona👩🦰:
Dietetyk 07.2025
Badamy helicobacter, jelitka, mutacje MTHFR
AMH 1,89👍, Tsh 07.2025 0.47 FT3 3,58 pmol/l FT4 1,27 ng/dl
Morfologia 👍 AST 28,5 ALT 29,3 Glukoza 95,7 👍
Ferrytyna 41
B12 185
Kwas foliowy 16,82👍
Cytologia ok, PIERSI TORBIELE
GB Metizol 2,5mg, walczę z ferrytyną, wór supli (folian, omega, wit D, magnez, laktoferyna, maślan sodu, probiotyk, melatonina, glicyna, inozytol)
On 👨🦰 - pod opieką adrologa
Niezdiagnozowane problemy z jelitami (06.2025 dietetyk) ---> badamy pasożyty
Niskie hormony - estradiol, testosteron (clostilbegyt)
Morfologia 6%----> 2%---> 3%
Ruch postępowy szybki 17% (zaczynaliśmy od 6.49%!)
Ilość 158mln👍, ruch postępowy 39,3%
Posiew tlenowy, grzyby ---- czysto👍
Chlamydia 👍, ureaplasma, mycoplasma - czysto
tsh, ft3, ft4 w porządku.
Wór supli. -
cukrzyk1991 wrote:Nie chce Cie martwic ale w paskowym z facelle tez mam taki cień po czasie. To foto z tego cyklu. W poprzednim było podobnie. To chyba evap. Zdjecie podkrecone zeby bylo lepiej widac w oku kamery
Chyba że u Ciebie ta kreska jest mocniejsza/bardziej różowa (u mnie typowo szara)Trzymam kciuki
jutro lub za 2 dni zrobię kolejny test, małpę mam 7 ale oczywiście nie wytrzymałam 😉 aczkolwiek u mnie jest różowa. Czy ktoś ma pomysł, w jaki sposób mogę wstawić te zdjęcia? Próbuje tak jak ty cukrzyk, i doopa
nawet odpowiadając tobie musiałam usunąć link, bo nie mógł się zatwierdzić wpis
-
Roma95 wrote:Dziękuję, właśnie o to mi chodziło, czy jest opcja że taki cień to negatywny
jutro lub za 2 dni zrobię kolejny test, małpę mam 7 ale oczywiście nie wytrzymałam 😉 aczkolwiek u mnie jest różowa. Czy ktoś ma pomysł, w jaki sposób mogę wstawić te zdjęcia? Próbuje tak jak ty cukrzyk, i doopa
nawet odpowiadając tobie musiałam usunąć link, bo nie mógł się zatwierdzić wpis
Ponoć jak się ma mało wpisów to nie można dodawać linków/zdjęćAle nie wiem od ilu postów mozna. Wydawało mi się, że 10 wystarczy. Może spróbuj znowu, teraz po tym 10 poście
✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️Przed nami 14cs
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Dobra, teraz już oficjalnie mogę zostawić 🦠🦠🦠
Na ten moment wszystko jest ok, ciaza młodsza niż z ostatniego dnia miesiaczki ale z owulacja zgrywa się idealnie. Trzymam za was kciuki. W szczególności za dziewczyny które oczekują na biopsje oby i u was to był przełom 🤞
Roma95, bambusek-94, krolik, Martt95 lubią tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
Lucy321 wrote:Guys, mój cykl na który się obraziłam i zrobiłam z siebie wolnego strzelca bo w głowie już miałam plan na sierpień i urlopowe 🥒 prawdopodobnie zakiełkował🥹 testy robione po 21. Jutro rano polecę na betę, a potem w czwartek. Staram się podchodzić do tego spokojnie ale kurcze sierpień jest dla mnie wyjątkowy bo mamy rocznice związku a jutro rocznicę ślubu🙈
https://i.ibb.co/gMCzw1pX/IMG-2325.jpg
Piękny prezent na rocznicę 😍 -
MMM123 wrote:
Cudownie 🥰 zdrowej i nudnej ciąży