X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
Odpowiedz

W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷

Oceń ten wątek:
  • krolik Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia k wrote:
    Jak ma się za malo to się myśli co zrobić żeby mieć więcej, a jak się ma dużo to się myśli co zrobić żeby nie przedawkować, problemy…. Teraz jestem tak napompowana witaminami że normalnie mam wielkie nadzieje że coś z tego w końcu wyjdzie 😂😂

A widzisz różnicę w samopoczuciu? trzymam kciuki ✊

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Beta 36,90 🥹 już koniec spamu 😅

Juuhu no to bedzie trzecie ✊🏼🤞🏻❤️❤️❤️

Tak z ciekawości, wyprawkę musisz robić na nowo?
    Ja miałam w swoim życiu taki okres że sie wypierałam swoich myśli na temat trzeciego dziecka i wszystko ale to wszystko wydałam 🤣🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 11:08

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021
  • Truskawkowykompot Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie 2 kreseczki, czekałam i czekałam ale ileż można 53 dc to już myślę albo nie było wcale owulacji,chociaż była na monitoringu albo jest to co myślę. No i jak już zaczęło mnie mdlić od 2 dni to już byłam prawie pewna i test jakby tylko formalność. A tak się śmiałam z tego. Cieszę się przeogromnie 🥹

krolik, Luna11, Mika1992, Martt95, Kociara_96, Zosia667, oliwia79, Mucha94, Klaudia , Malineczka, Remedios, bambusek-94, Kameleon , Milunia, Świeżynka97, kropka_aga, Pogubiona, IT_Girl, Idawoll, mon08kow, Nowa1991, assialbnn, Sylwia_G-K, kikix0o, Maalwii, kleopatr4, Ounai, Promyczek39, ferrytynka25, Locus, Daisy1, ŚWIEŻYNKA97, Dżozu, dailydamn, emciak lubią tę wiadomość

• Mika1992 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wracam od ginekolog i to była bardzo miła i dobra wizyta. Pani doktor stwierdziła po przebadaniu że jedyne co mnie może blokować to głowa. Że mam przestać sobie wmawiać że muszę zajść w ciążę, że jestem młodą kobietą, która dopiero zaczęła starania. Dużo mi też powiedziała o ciąży biochemicznej, bardzo to było wspierające. Trochę jak terapeuta. Zleciła mi progesteron żebym zbadała po owulacji. Jak będzie niski to mam do niej napisać i mi przepisze.

krolik, Kociara_96, bambusek-94, Luna11, mon08kow, kleopatr4, Locus, dailydamn lubią tę wiadomość

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02

Jestem wege od ponad 10 lat :)

28.07 - ⏸️, ale niestety ciąża biochemiczna :(
    Nie poddajemy się!

Update 31.07💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna
  • krolik Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Juuhu no to bedzie trzecie ✊🏼🤞🏻❤️❤️❤️

Tak z ciekawości, wyprawkę musisz robić na nowo?
    Ja miałam w swoim życiu taki okres że sie wypierałam swoich myśli na temat trzeciego dziecka i wszystko ale to wszystko wydałam 🤣🤣🤣🤣

Ubrania oddałam 😅 trochę z myślą, że to na dobrą wróżbę na trzecie 😅 a reszta to tak pół na pół. Coś mamy, coś dokupimy :)

• krolik Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:
    Dziewczyny, u mnie 2 kreseczki, czekałam i czekałam ale ileż można 53 dc to już myślę albo nie było wcale owulacji,chociaż była na monitoringu albo jest to co myślę. No i jak już zaczęło mnie mdlić od 2 dni to już byłam prawie pewna i test jakby tylko formalność. A tak się śmiałam z tego. Cieszę się przeogromnie 🥹

Pokaż teścik 😍 gratulację 😍

Mika dobrze, że na taką ginekolog trafiłaś. Oby tym razem się udało ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 11:16

Mika1992 lubi tę wiadomość

• Truskawkowykompot Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Pokaż teścik 😍 gratulację 😍

Mika dobrze, że na taką ginekolog trafiłaś. Oby tym razem się udało ✊
    Jak ogarnę to wstawię. Dziękuję ❤️ i wzajemne gratulacje 🥹 Będziemy wielodzietne ❤️

krolik lubi tę wiadomość

• Luna11 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:

Łał, gratulacje! Byłaś dla mnie moją cyklową siostrą i zastanawiałam się ostatnio co u Ciebie. Trzymam kciuki! ❤️

Króliku, dla Ciebie również gratki! 🌟

👧 27
    TSH, glukoza, ferrytyna, B12, D3, prolaktyna, progesteron (20 dc), morfologia, usg piersi, cytologia ✅️

Ostatnie badanie 12 dc (14.07.)
    Pęcherzyk w LJ 23 mm
    Endometrium 7,8 mm

🧑 47
    Ruch A+B 26,53% ↘️
    Morfologia 4%
    Reszta ✅️

7cs
  • Luna11 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostałam zalecenia od ginekologa, żeby przestać wszystko kontrolować i zluzować głowę, bo to może być problemem.

Natomiast wczoraj w nocy intensywnie manifestowałam pod spadającymi gwiazdami i wierzę, że dla każdej z nas nadejdzie ten dzień. ❤️🌟🌟🌟

Mika1992, Kociara_96, Klaudia , Nowa1991, kleopatr4 lubią tę wiadomość

👧 27
    TSH, glukoza, ferrytyna, B12, D3, prolaktyna, progesteron (20 dc), morfologia, usg piersi, cytologia ✅️

Pęcherzyk w LJ 23 mm
    Endometrium 7,8 mm

🧑 47
    Ruch A+B 26,53% ↘️
    Morfologia 4%
    Reszta ✅️

7cs
  • Mika1992 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna11 wrote:
    Ja też dostałam zalecenia od ginekologa, żeby przestać wszystko kontrolować i zluzować głowę, bo to może być problemem.

Natomiast wczoraj w nocy intensywnie manifestowałam pod spadającymi gwiazdami i wierzę, że dla każdej z nas nadejdzie ten dzień. ❤️🌟🌟🌟

A masz jakieś sposoby? Mi powiedziała coś o mindfulness, że teraz dużo dziewczyn to robi :D

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02

Nie poddajemy się!

Update 31.07💊: Omega-3, Witamina D3, B12, Magnez, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna
  • oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    A masz jakieś sposoby? Mi powiedziała coś o mindfulness, że teraz dużo dziewczyn to robi :D

Ja chętnie poczytam jak odpuścić mam wrazenie ze moja głowa przy staraniach paruje 😅

• Mika1992 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oliwia79 wrote:
    Ja chętnie poczytam jak odpuścić mam wrazenie ze moja głowa przy staraniach paruje 😅

Ja dzisiaj na pewno zrobię potężny research i się podzielę jak znajdę coś :D bo mówienie żeby się nie stresować czy kilka głębokich oddechów nie pomaga.

Wiem że niektórzy stosują ashwagandę albo olejki cbd.. ja tego nie ruszałam i nie mam pojęcia. :/

👩🏻 33 👦🏻 32
    Starania od 01.02

Nie poddajemy się!

• Luna11 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:

To jest najtrudniejsza część starań - zluzowanie głowy. 😂

Pomaga mi terapia i rozmawianie o tym. Jakkolwiek to brzmi, robię sobie takie "sesje", że leżę, głaszczę się po nodze lub brzuchu i mówię sobie, że moje ciało wie co robi, że go nie pośpieszam, że jest dobre i kochane itd.

Na terapii kiedyś też padło, że moje ciało jako dom dla dziecka powinno być ciepłe i miękkie, a nie ostre. Gdy cisnę po sobie, że znowu nie zaszłam w ciążę i się obwiniam, to stresuję moje ciało i nie jest spokojnie i lekko. Próbuję w ten sposób. 🫠

Edit: jeszcze jedno - to co mi pomaga (chyba), to nie mierzenie temperatury, nie sprawdzanie śluzu, nie robienie testów owulacyjnych, a jedynie współżycie co 2, max. 3 dni przez cały cykl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 12:34

👧 27

Pęcherzyk w LJ 23 mm
    Endometrium 7,8 mm

🧑 47
    Ruch A+B 26,53% ↘️
    Morfologia 4%
    Reszta ✅️

7cs
  • Klaudia Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot gratuluje :)

👩30 - 34 👨‍🦱
    Starania od styczeń 2024 ❤️ 25dc
    Pod kontrolą lekarza styczen 2025🩺
    Prolaktyna, tsh ok (marzec 2025) 🗒️
    08.05.25 histeroskopia (polip) 😷
    Od lipca - stymulacja aromek+utrogestan (2/3 cykl)

Bieżacy cykl:
    05.08.2025 - 🩸
    07-11.08 - aromek 💊
    18.08. - czekamy na monitoring i 💉🩺
  • oliwia79 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Ja dzisiaj na pewno zrobię potężny research i się podzielę jak znajdę coś :D bo mówienie żeby się nie stresować czy kilka głębokich oddechów nie pomaga.

Wiem że niektórzy stosują ashwagandę albo olejki cbd.. ja tego nie ruszałam i nie mam pojęcia. :/

Ja bym tak bardzo chciała nie myslec o tym , ale sie nie da :(

• Milunia Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowykompot wrote:

OMG co tu się dzisiaj dzieje 😍

• Iskierka2006 Znajoma

Wysłany: 11 sierpnia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla ⏸️ niech Wam słonko świeci i nudźcie się w tych ciążach 🌞🍀
    Kiki bardzo mi przykro że musisz to przeżywać. Tak jak dziewczyny pisały, posmutaj ile trzeba i leć na diagnostykę. Mam nadzieję że szybko i łatwo znajdziesz to co nie gra

Ja właśnie też już jestem zafiksowana na tych staraniach. Już bym chciała móc sprawdzic co i jak a od owu dni ciągną się strasznie...

👩32 🧔‍♂️37 🐕

2025⛪️👰‍♀️🤵‍♂️

2024 3 nieudane cykle
    2025.08 powrót do starań

Actifolin Magnez Omega 3 6 9 Wiesiołek Witamina D3

Pregna Start On
  • Motanka Nowa

Wysłany: 11 sierpnia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny że mam mieszane uczucia odnośnie tego "luzowania głowy". Wiadomo, że to ma wpływ bo nie raz się słyszy o ciążach które pojawiły się w najmniej oczekiwanym momencie życia, kiedy akurat była ta "pauza" w staraniach w głowie. Ale jak odpuścić gdy posiadanie potomstwa jest jak potrzeba fizjologiczna i masz poczucie że staniesz na rzęsach byle by się udało? :( Na ten moment odpuścić temat to mi się wydaje w ogóle niewykonalne. Nie chodzi o obsesyjne sprawdzanie wszystkiego, ja nie kontroluję temperatury, nie sprawdzam śluzu, nie chodzę na monitoringi (byłam kilka razy ale nie co miesiąc), podróżuję, uprawiam sport, robię bardzo dużo rzeczy dla siebie i takich by nie myśleć w życiu tylko o staraniach ale mimo wszystko cały czas z tyłu głowy jest to pragnienie tak mocne że nie da się o nim zapomnieć.

Kameleon , oliwia79 lubią tę wiadomość

Starania na luzie od: 01.2024 💞
    Świadome starania od: 09.2024 🤞
  • Nowa1991 Koleżanka

Wysłany: 11 sierpnia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dodajecie zdjęcie jak na 1 stronie to co dajecie w tym kiedy usuwać zdjęcie?
    Edit- chyba się udało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia, 13:43

👩34l 👨32l
    Starania od 06.2025
    Hashimoto od 10lat, Letrox125, anty TPO 16, TSH 2,5
    Nadwaga, praca zmianowa (kortyzol?)
    Cykle 27-34 dni, od 3 miesięcy widzę chyba brak owulacji
    Pueria UNO, Czysty Magnez, FeMe, staram się Niski IG
    Ferrytyna 13, żelazo 9,3
    Prolaktyna 14, HOMA 1,07
    B12: 466, Wit D 33
    AMH 8,18- bez zmian PCOS w USG, (testosteron?)
    23DC Estradiol 44, Progesteron <0,50 😔
  • mon08kow Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Ja znowu myślałam ze owulacja zaczęła się wczoraj. Wczoraj miałam lekko wyższą temperature i zmyliły mnie te bóle prawego jajnika. Nie tylko mnie bo ovu tez sie wczoraj zmieniło na 15dc. Ale dzisiaj to temp. poszła znacznie wyżej i sie zmieniło na dzisiaj 16dc. Teraz sie zastanawiam czy wieczorny seksik wystarczy czy może jednak powtórzyć.... aczkolwiek u nas dzien po dniu bedzie bardzo cieżko z tym moim M 🙃

A co do testów lh. Mi te z pink tez nie wybarwiały za dobrze i nie mogłam wyłapać...
    .

My właśnie w dni teoretycznie owulacyjne 2 dni z rzędu działaliśmy więc..... Martt95 teraz ja Cię kuszę :P

Martt95, kleopatr4 lubią tę wiadomość

Starania od 12/23

3/25 CB
    drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania
    4-7/25 stymulacja letrozolem, potwierdzona monitoringiem

Badania
    Ona:

Hormony - OK, jedynie testosteron minimalnie ponad normę

Walka z obniżoną ferrytyną!
    6,5 -> 11 -> 20 -> 5 (po CB) -> 11 -> 36

Suplementacja:
    FeMe, wit. D, jod, foliany, magnez, omega, cholina, Glucophage

On:

Morfologia nasienia 2% -> 1% - wdrążenie suplementacji, reszta badań piękna

Suplementacja:
    TenFertilON, wit. D, B12, olej z czarnuszki, omega
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ