W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
MartuSka wrote:Tak naprawdę w tym cyklu zaczęłam korzystać z Apki, ale obserwowałam śluz i mierzyłam tempke ale niestety nieregularnie o tej samej porze. Objawy też starałam się obserwować i zapisywałam 😊 A testy zamówiłam na kolejny cykl 🙈
-
Wojcinka wrote:Hejka, nadrobiłam co wczoraj pisałyście i odniosę się do tematu TSH - osobiście jednak w tej kwestii proponuję zaufać bardziej endokrybologom a nie koleżankom z forum (no offense)
Właśnie sprawdziłam swoje wyniki tsh, które miałam badane w 5tc w ramach podstawowych badań wczesnej ciąży i miałam je wtedy na poziomie 2,34.
Ja się zgadzam że forum to ogromne, często bardzo dobre źródło wiedzy, z którego sama korzystałam i korzystam ale na prawdę nie kazda kobieta na świecie ma problem z tarczycą i każdy organizm jest inny i dla każdej z nas norma normie nie będzie rowna.
Jednak jak wynik przekracza normę w ciąży to chyba warto zasięgnąć opinii endokrynologa? ☺️
Nikt na forum nie zaleca dawek leków itd..Olo323, Pani Ciasio, Ola1988 lubią tę wiadomość
-
Beata123 wrote:Jednak jak wynik przekracza normę w ciąży to chyba warto zasięgnąć opinii endokrynologa? ☺️
Nikt na forum nie zaleca dawek leków itd..Beata123, Olo323, Lolka997 lubią tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Domi_naturelover wrote:P.S przez to, że skupiam się mocno na dzisiejszym badaniu, nie stresuję się dzisiejszym (uwaga) egzaminem inżynierskim 😂 👩🏫👩🏼🔬
Ale jeśli jeszcze macie ciutkę sił na małego kciukaska za egzamin - trzymajcie, a przyczynicie się do 1/2 mojego tytułu naukowego 😂❤️❤️❤️
Ty wiesz że ja trzymam kciuki za dzisiejsze badanie ✊🏼 Dołożę jeszcze kilka kciuków żebyś zdała egzamin wzorowo ✊🏼✊🏼✊🏼🍀 Powodzenia Kochana 💚
Domi_naturelover, Jedna_z_Wielu, Olo323, blackdeer lubią tę wiadomość
-
Beata123 wrote:Wszystko zależy od punktu, od której ktoś odbiera próbki.
A co do TSH w 1 trymestrze jest do 2.5 więc ja bym leciała jak najszybciej do endokrynologa. Jak coś to szybko spada z odpowiednim lekiem
Wczoraj dostałam od lekarki zwiększony eutyrox 88 liczę ze spadnie Tsh. Mam za tydzień skontrolowaćBeata123, Olo323, Pani Ciasio, Patinka.k, Ola1988 lubią tę wiadomość
Starania od 12.2018
👩🦳Endometrioza III stopnia -laparoskopia
🧔🏻słabe wyniki MSOME
•14.02.2020 - Menopur + Puregon
•19.02.2020 - Ovitrelle
•21.02.2020 - Punkcja - pobrano 7 pęcherzyków
•24.02.2020 - transfer dwóch 3 dniowych zarodków
•03.03.2020 - II kreski
•04.03 BTHCG -41,7
•06.03 135,4
•09.03 403,00
•12.03 pęcherzyk 9mm
•20.03 mała pulsująca kropka
•01.04 14 mm szczęścia i serduszko
•11.2020 Córka 🎀
• 19.01 BTHCG 282
• 21.01 BTHCG 610
• 25.01 pęcherzyk żółtkowy
• 03.02 serduszko ❤️ -
MartuSka wrote:Cześć dziewczyny 😊 Powtórzyłam test po 2 dniach i wyszło tak 😊 Jak myślicie isć na betę czy jeszcze poczekać? Nie chce się za bardzo nakręcać 🙈
https://zapodaj.net/5505fb8769108.jpg.html
https://zapodaj.net/2b1cb43e8839c.jpg.html
Kreski widać. Ja bym szła na betę 😊 Jednak myślę, że jesteś mniej dpo niż mówisz jednak to nie zmienia faktu że test jest pozytywny i będzie bobas 👶🏼Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 09:08
blackdeer lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Blondyna.B a jak u Ciebie wygląda sytuacja, testowałaś jeszcze dzisiaj czy już odpuszczasz? 😊 Jeżeli pisałaś to pewnie nie zauważyłam tej wiadomości🤔
-
Milixx wrote:Blondyna.B a jak u Ciebie wygląda sytuacja, testowałaś jeszcze dzisiaj czy już odpuszczasz? 😊 Jeżeli pisałaś to pewnie nie zauważyłam tej wiadomości🤔
-
ALICE wrote:A moje nadzieję pękły jak banki mydlane...
Beta 0.1...
A @ nadal brak...
Tak mi przykro 😔 tule mocno 💚blackdeer lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Testowałam ale nic się zmieniło więc czekam do piątku/soboty na nowy cykl
Przykro jednak zaraz kolejny cykl, kolejna szansa i nowa nadzieja 😊 Co do lutego mam dobre przeczucia, mam nadzieję, że posypią się wtedy bobaski 🍀🍀blackdeer lubi tę wiadomość
-
Milixx wrote:Przykro jednak zaraz kolejny cykl, kolejna szansa i nowa nadzieja 😊 Co do lutego mam dobre przeczucia, mam nadzieję, że posypią się wtedy bobaski 🍀🍀
Jest w końcu jakaś chętna na wątek lutowy? -
Hej Dziewczęta! Witam się po krótkiej przerwie ☺️ naładowana pozytywną energią po Malcie wracam do rzeczywistości ☺️
Okres przyszedł na wyjeździe,ale jakoś nie było mi przykro 😉
Mąż po wizycie u radiologa- planowana embolizacja w Krakowie- kwiecień/ maj raczej nic wczensiej się nie uda,bo przez covid wszystkie zabiegi ze stycznia zostały przeniesione na luty...na początku trochę było mi przykro,ale to przecież tylko 3 miesiące 😉
Ona30On32 wszytskiego najlepszego! Dużo zdrówka oraz spełnienia marzeń ☺️😘❤️
Dominaturallover kciuki za drożność oraz egzamin inżynierski!!!✊✊✊😘🌺💋
Blackdeer przykro mi, że musiałaś trafić na takiego prymitywnego lekarza 😔 po lekach szybko uda Ci się zbić TSH
Z TSH to u każdej z nas różnie. Zależy od organizmu ☺️ jeden musi mieć 1,drugi 2 i od razu pyknie☺️
Oczywiście gratuluję wszystkim,które ujrzały dwie kreseczki,aby kropki rosły ☺️😘❤️
Oraz każdą, która nawiedziana wredna 🐒 tulę Bardzo Mocno ❤️😘 pierś do przodu i działamy dalej ☺️❤️💋😘🌺🔥🔥
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 12:27
Domi_naturelover, Milixx, Olo323, blackdeer, Ona30on32, pluto_nova, Pani Ciasio lubią tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Ola1988 wrote:Biore to zle stwierdzenie dopiero od wczoraj mam go wlaczonego, dawka 5mg, jak na razie nie mam informacji do kiedy, ale po drugiej becie mam sie stawic na wizyte i wtedy zobaczymy. Dostalam tez konskie dawki proga (najpierw luteina 50.wiec luz, ale przy pierwszej pozytywnej becie juz Cyclogest 400, a gdyby spadal przy drugiej becie mam zwiakszyc dawke do 2x :o ) do tego neoparin dawka 0,6 na zmiane z 0,8.
@Blackdeer trzymam kciuki bardzo!
Mam tą samą dawkę tylko mam brać w razie ciąży a naczytałam się tyle skutków ubocznych że trochę się boję -
nick nieaktualny
-
MartuSka wrote:Cześć dziewczyny 😊 Powtórzyłam test po 2 dniach i wyszło tak 😊 Jak myślicie isć na betę czy jeszcze poczekać? Nie chce się za bardzo nakręcać 🙈
https://zapodaj.net/5505fb8769108.jpg.html
https://zapodaj.net/2b1cb43e8839c.jpg.html
No i super kreseczka -
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny, jesteście kochane!
ALICE wrote:A moje nadzieję pękły jak banki mydlane...
Beta 0.1...
A @ nadal brak...
Blondyna.B wrote:Testowałam ale nic się zmieniło więc czekam do piątku/soboty na nowy cykl
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy