Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
Odpowiedz

W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼

Oceń ten wątek:
  • MałaStokrotka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Dziewczyny, jest dramatycznie…
    Oba jajowody niedrożne.
    Jestem aktualnie załamana, nie będzie żadnych kresek, ani serduszka na urodziny. Czuję jakbym spadła na beton.
    Lekarz powiedział, że 3 miesiące i przygotowanie do in vitro… Udrażnianie odradził, mówiąc że ryzyko pozamacicznej.
    Niech mnie ktoś poskleja, bo rozpadłam się na kawałki 🥺
    Strasznie mi przykro kochana :* ściskam mocno :*

Blackdeer ❤ dużo spokoju i ciesz się Kropkiem :*

Milixx gdzieś mi się rzuciło w oczy, że pytałaś, czy dodać do kalendarza 👶 - poproszę ❤ choć cały czas się obawiam... marzę o tym, żeby Kruszynce było wygodnie i została na dłużej ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2022, 19:18

blackdeer, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

• Ola1988 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Oba jajowody niedrożne.
    Jestem aktualnie załamana, nie będzie żadnych kresek, ani serduszka na urodziny. Czuję jakbym spadła na beton.
    Lekarz powiedział, że 3 miesiące i przygotowanie do in vitro… Udrażnianie odradził, mówiąc że ryzyko pozamacicznej.

Zaraz zaraz. Domi na spokojnie - spróbujmy podejsc do tego troche "medycznie" . Ryzyko pozamacicznej jest ZAWSZE. Czy masz drozne czy nie - to jest pierwsza prawda. Dalej - skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem, absolutnie nie ma co polegac na opinii jednego lekarza!

Domi_naturelover, MałaStokrotka, CestLaVie, Olo323 lubią tę wiadomość

1 IUI - kwiecień 2022 ❌
    2 IUI - maj 2022 ✅

21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
    27.05 - pierwsza wizyta ✊
    13.06 - jest ❤️

Ja 👩 34
    PCOS, Hypoglikemia reaktywna
    Rozjechane cytokiny
    Czynnik V (R2) - homozygotyczny
    MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
    KIR BX, brak 2DS3, 3DS1

On 🧔31
    Wyniki nasienia - w granicach normy
  • Emii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Oba jajowody niedrożne.

Strasznie mi przykro, Ja skonsultowalabym to jeszcze z innym lekarzem, Kojarzę że dziewczyny pisały na forum że miały udrażniane jajowody,

Domi_naturelover, CestLaVie lubią tę wiadomość

• Paulina666 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Oba jajowody niedrożne.
    Trzymaj się 😢

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • Domi_naturelover Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, nawet nie wiecie jak mi miło, że otrzymuję tu takie wsparcie 🥺 💕
    Co do lekarza - i tak się przeprowadzamy, więc miałam zamiar znaleźć jakiegoś bliżej. Bardzo się dziwię, że nic dobrego nie powiedział o laparoskopii… Planuję umówić się do jakiegoś gina, wziąć skierowanie na laparoskopię NFZ, bo wskazania mam jasne…

Co do badania, pomimo wzięcia ibupromu przed, myślałam, że się przekręcę, dwóch lekarzy aż uspokajało i przepraszało, że to musi tak boleć. Kombinowali z dodatkową dawką płynu, ciśnieniem, balonikiem, obrazem 4D i nic. Cały płyn został…
    Pocieszenie - trwało to niedługo, jak ból puścił, to aż „rozlałam się” na tej leżance w błogim, lekkim bólu.

Nigdy nie miałam objawowej infekcji, mam jednego, pierwszego partnera, nie wiem, może już urodziłam się z takimi 😔
    Czuję niesprawiedliwość, mam pretensje do losu. Ja wiem, że to mnie wzmocni, ale to pewien proces.
    Plus który tu odnajduję - w wieku niespełna 23 lat mam już jakąś diagnozę, po zaledwie pół roku starań. Jeszcze są siły, pieniądze się znajdą, biologiczny czas też mamy…
    Zderzyliśmy się ze ścianą, ale trzeba się otrzepać i podnieść.
    Głupio myślałam, że stymulacja owu, to będzie to 😥 Dobrze, że zrobiliśmy drożność, bo byłoby „bujanie” się ze stymulacją bez sensu…
    Ja trzymam za Was kciuki, pamiętajcie, nie znikam stąd, ale od razu przepraszam, że przez najbliższe dni będę ciut mniej aktywna i promieniejąca radością.

Tulę Was najmocniej, całuję i szczerze dziękuję ❤️

blackdeer, MałaStokrotka, Milixx, Angelaaaa lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Emii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackdeer wrote:
    JEST !

282 !!!

Gratulacje ♥️♥️♥️

blackdeer lubi tę wiadomość

• Kluska95 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Co do lekarza - i tak się przeprowadzamy, więc miałam zamiar znaleźć jakiegoś bliżej. Bardzo się dziwię, że nic dobrego nie powiedział o laparoskopii… Planuję umówić się do jakiegoś gina, wziąć skierowanie na laparoskopię NFZ, bo wskazania mam jasne…

Co do badania, pomimo wzięcia ibupromu przed, myślałam, że się przekręcę, dwóch lekarzy aż uspokajało i przepraszało, że to musi tak boleć. Kombinowali z dodatkową dawką płynu, ciśnieniem, balonikiem, obrazem 4D i nic. Cały płyn został…
    Pocieszenie - trwało to niedługo, jak ból puścił, to aż „rozlałam się” na tej leżance w błogim, lekkim bólu.

Nigdy nie miałam objawowej infekcji, mam jednego, pierwszego partnera, nie wiem, może już urodziłam się z takimi 😔
    Czuję niesprawiedliwość, mam pretensje do losu. Ja wiem, że to mnie wzmocni, ale to pewien proces.
    Plus który tu odnajduję - w wieku niespełna 23 lat mam już jakąś diagnozę, po zaledwie pół roku starań. Jeszcze są siły, pieniądze się znajdą, biologiczny czas też mamy…
    Głupio myślałam, że stymulacja owu, to będzie to 😥 Dobrze, że zrobiliśmy drożność, bo byłoby „bujanie” się ze stymulacją bez sensu…
    Ja trzymam za Was kciuki, pamiętajcie, nie znikam stąd, ale od razu przepraszam, że przez najbliższe dni będę ciut mniej aktywna i promieniejąca radością.

Kochana trzymaj się 😘 poczytaj może o udrożnianie, które robi dr Zych u nas w Lublinie. Dosyć znane nazwisko i multum pacjentem zadowolonych. Buziaki ❤

07.23 Misia 🩷👶
  • Agata97 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, bardzo mi przykro, ale trzymam kciuki za pozytywny finał. Wycisz się, wypłacz ile potrzebujesz i wracaj do walki 🍀✊

Blackdeer moje gratulacje! 👶🥰

blackdeer, Domi_naturelover, Olo323 lubią tę wiadomość

💏 - 06.06.2014 ➡️ 💒 15.09.2018
    👩‍🦰 - 24 l.
    starania o pierwsze 👶 od 07.2021
    ❌ PCO ➡️ PCOS
    ❌ AMH - 13.45 ng/mI
    ❌ progesteron w 22 dc. - 0.91 ng/mI
    ❌TSH - 3,61 -> endokrynolog -
    1. wizyta - USG tarczycy - idealne
    kolejna wizyta marzec 2022 r.
    ❌ testosteron - 48,66 ng/dl
    ❌ brak owulacji i menstruacji (luteina na wywołanie)
    ✔️ prolaktyna - 11,7 ng/mI
    ✔️ estradiol - 64,1 pq/mI
    ✔️ glukoza - 74 mg/dL
    ✔️ ATPO - 34,90 U/ml
    ✔️ SHBG - 64 nmol/l
    ❔ DHEA-S - 420,53 ug/dl
    Suplementacja: Prewenit Intensiv, OvulomedMax, witamina D3

🧑 - 30 l.
    ✔️ morfologia - 4%
    ✔️ ruchliwość
    ❌ ilość - 9,8 mln/ml
    od 02.2022 - FertilMan Plus

stymulacja zawieszona do marca - zbijamy TSH i poprawiamy nasienie

marzenia o 👨‍👩‍👧‍👦 🙏
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wybaczcie że Wam się brzydko wepchnę w dyskusję, ale Wy tu jesteście skarbnicą wiedzy. Chcę pomóc koleżance w diagnozie braku owu... Wyniki generalnie niezłe, natomiast podpowiedzcie, czy wynik estradiolu 60.95 w 3dc (norma 21-251) jest oki? Nie ma się zbytnio do czego przyczepić, pcos wykluczone (jedynie testosteron minimalnie ponad normą), tarczyca oki, a owu nie ma 🤷🏼‍♀️😐

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1), z pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): 👽 ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka😜Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Druga córka?!🩷
    06.11.24(14+1): 100g Bambosza. Płeć dalej niepotwierdzona🫠
    02.12.24(17+6): Wizyta
    preg.png
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:

Właśnie,Domi może laparoskopia.
    Wiem,że udrażniają jajowody.

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja jeszcze trochę inaczej podejdę do tematu ,in vitro to też normalna ciąża i cieszę się, że jest nadzieja na maleństwo dla was. Racja, że można skonsultować z innym lekarzem i może drożnością, ale szansa i nadzieja jest, to najważniejsze 🙂 trzymam za was mocno kciuki! ♥️

Domi_naturelover, Olo323 lubią tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jesteś bardzo dzielna, walcz dalej od woje marzenia kochana :-* Dobrze, że to wyszło tak szybko, jeszcze macie szansę, trzymaj się :-*

Domi_naturelover, Patinka.k, Olo323 lubią tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackdeer wrote:
    JEST !

282 !!!
    Pięknie !!!! 😊
    Kiedy planujesz pierwszą wizytę? 😀

blackdeer, Patinka.k lubią tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • Emii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo!Zio wrote:
    To było pierwsze badanie. Powtarzać od razu czy czekać do następnego cyklu?
    Muszę się też dowiedzieć czy Dopegyt i Bromocorn można brać razem
    W poprzednim cyklu mierzyłam też progesteron i jak na 7 dpo był za niski- 9,15

We wszystkich zleceniach odnośnie badania prolaktyny jest informacja aby unikać stresu, wysiłku fizycznego nie wspolozyc i nie draznic sutków dzien przed badaniem, poniewaz te czynniki mają wpływ na wynik, badanie wykonuje się 3-5dc, więc jeśli masz możliwość to powtórz przed wizytą u lekarza, żeby mieć pewność że rzeczywiście masz za wysoki poziom zamiast przyjmować leki niepotrzebnie

Jo!Zio, Jo!Zio lubią tę wiadomość

• blackdeer Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Pięknie !!!! 😊
    Kiedy planujesz pierwszą wizytę? 😀

Mam zapisana na 28.01.2022 - lekarz z luxmed ale jako jedyny miał dobre opinie zobaczymy.
    Poprzednia ciąże prowadziłam prywatnie ale zjadło to tyle kasy razem z In Vitro … miałam nadzieje teraz na prowadzenie na NFZ albo luxmed ale zobaczę jak bedzie z terminami 🤷🏼‍♀️

Starania od 12.2018

👩‍🦳Endometrioza III stopnia -laparoskopia
    🧔🏻słabe wyniki MSOME

•27.11.2019 Konsultacja w sprawie InVitro AMH 2,33.
    •Gonapeptyl Daily na wyciszenie endometriozy.
    •14.02.2020 - Menopur + Puregon
    •19.02.2020 - Ovitrelle
    •21.02.2020 - Punkcja - pobrano 7 pęcherzyków
    •24.02.2020 - transfer dwóch 3 dniowych zarodków
    •03.03.2020 - II kreski
    •04.03 BTHCG -41,7
    •06.03 135,4
    •09.03 403,00
    •12.03 pęcherzyk 9mm
    •20.03 mała pulsująca kropka
    •01.04 14 mm szczęścia i serduszko
    •11.2020 Córka 🎀

• 15.01.2022 II kreski
    • 17.01 BTHCG 110
    • 19.01 BTHCG 282
    • 21.01 BTHCG 610
    • 25.01 pęcherzyk żółtkowy
    • 03.02 serduszko ❤️
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Oba jajowody niedrożne.
    Domi... Promyczku nasz ❤️ wypłacz się dziś, jutro, ile tylko potrzebujesz....z każdym dniem będziesz oswajać się z tą wiadomością.... Ważne, że już wiesz na czym stoisz...tulę Cię mocno, mam nadzieję, że podniesiesz się w sobie ❤️bo my bardzo w Ciebie wierzymy i kibicujemy ❤️

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackdeer gratulacje!❤️

blackdeer lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Jo!Zio Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emii wrote:
    We wszystkich zleceniach odnośnie badania prolaktyny jest informacja aby unikać stresu, wysiłku fizycznego nie wspolozyc i nie draznic sutków dzien przed badaniem, poniewaz te czynniki mają wpływ na wynik, badanie wykonuje się 3-5dc, więc jeśli masz możliwość to powtórz przed wizytą u lekarza, żeby mieć pewność że rzeczywiście masz za wysoki poziom zamiast przyjmować leki niepotrzebnie

Wlasnie czytalam o piersiach, współżyciu, a ta informacja o wysiłku mi umknęła. Jutro 5 dc, mam nadzieję, że uda mi się zrobić rano badanie

👱‍♀️34 nadciśnienie tętnicze
    -dopegyt
    - propranolol
    🧔34

Zaczynamy badania
  • Jo!Zio Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:

Skonsultuj z innym lekarzem, a dziś napij się drineczka i wyłącznie jeśli tego potrzebujesz

👱‍♀️34 nadciśnienie tętnicze
    -dopegyt
    - propranolol
    🧔34

Zaczynamy badania
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona30on32 wrote:
    Bardzo dziękuję za wszystkie życzenia 😊😊 wierzę, że się spełnią 😊😊

Jeszcze ja składam najserdeczniejsze życzenia 😊😊

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ