X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
Odpowiedz

W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼

Oceń ten wątek:
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Ja już po pierwszym USG, jest pęcherzyk i zarodek 6tyg dobrze umiejscowiony, niestety serduszka jeszcze nie było widać. Troszkę odetchnęłam ale czekam jeszcze na wizytę 14.02 i serduszko. No i mam torbiel, na razie do obserwacji może sama się wchłonie.
    Super ja serduszko miałam widoczne w 6t+1d.. ale według miesiączki już w 5t+6d ale ja owulację miałam 2dni wcześniej niż normalnie liczą bo lekarze liczą jakby owulacja zawsze była w 14dc a cykl trwa 28dni a ja miałam w 11-12dc i u mnie cykle trwają 26dni.. 🤷🤷

• Lolka997 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patinka.k wrote:
    Super 😍 tez mam torbiel 3,5cm 😏
    To we walentynki robimy sobie prezent i widzimy się z dzidziusiami na usg 😘
    My też w Walentynki widzimy się pierwszy raz na usg 🥰

Ely, Izet lubią tę wiadomość

Starania o pierwszy cud od 04.2021
    Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO :(
    On- 30, okaz zdrowia...

28.01.2022 II
    14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
    24.02.2022 Ktosie... 💔😭

05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
    13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
    Maj zakończony 8 cm torbielą..

06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
    +Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
    Czerwiec zakończony betą o wyniku 1

07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
    Lipiec zakończony bielą na teście.

08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️

Leki:
    3-7 dc- Letrozol, NAC
    do owulacji- dzięgiel chiński
    Ovitrelle
    stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina
  • MałaStokrotka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści! Rośnijcie zdrowo ❤

Lolka997 lubi tę wiadomość

• Madżi88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciężarne wy też macie takie myśli że napewno z dzieckiem się coś dzieje ?? Takie wiecie głupie myślenie ciężarnych.. na USG ostatnim tydzień temu dzidziuś był zdrowiutki z bijącym serduszkiem ale i tak czytając te wszystkie artykuły wpisy innych kobiet które straciły dzieci zaczynam się bać i obawiać .. nie chce chodzić na USG co tydzień czy dwa bo to bez sensu ale jak uspokoić swoje myśli ??

malinowamamba95 lubi tę wiadomość

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia, 19:56

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
  • Lolka997 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    Dziewczyny ciężarne wy też macie takie myśli że napewno z dzieckiem się coś dzieje ?? Takie wiecie głupie myślenie ciężarnych.. na USG ostatnim tydzień temu dzidziuś był zdrowiutki z bijącym serduszkiem ale i tak czytając te wszystkie artykuły wpisy innych kobiet które straciły dzieci zaczynam się bać i obawiać .. nie chce chodzić na USG co tydzień czy dwa bo to bez sensu ale jak uspokoić swoje myśli ??
    Tak 😒
    Boję się, że beta przestanie przyrastać, że nie zobaczę Ktośka z bijącym sercem na usg tylko puste jajo.. Tona.
    W szczególności jak tu ciągnie, tam kłuje, gdzieś indziej rwie…
    Dlatego nie dołączyłam jeszcze do żadnej grupy ciążowej bo boję się czytać o tych wszystkich dramatach, które tam się dzieją.

On- 30, okaz zdrowia...

28.01.2022 II
    24.02.2022 Ktosie... 💔😭

06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤

07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle

Leki:
    3-7 dc- Letrozol, NAC
    Ovitrelle
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka997 wrote:
    Tak 😒
    Boję się, że beta przestanie przyrastać, że nie zobaczę Ktośka z bijącym sercem na usg tylko puste jajo.. Tona.
    W szczególności jak tu ciągnie, tam kłuje, gdzieś indziej rwie…
    Dlatego nie dołączyłam jeszcze do żadnej grupy ciążowej bo boję się czytać o tych wszystkich dramatach, które tam się dzieją.
    Ja w pierwszych ciążach byłam mega spokojna, w ogóle nie przyjmowałam że coś może być nie tak. No i było wszystko dobrze. A teraz chyba za dużo czytam internetu jak to mój mąż mówi 😅 Już schizuje, że wczoraj nie było serduszka a to już 6+1 tyg 🙆 Dołączyłam do jednej grupy ale tam jak dziewczyny zaczęły pisać o poronieniach to już całkiem masakra, o niczym innym nie myślałam 🤦Jakąś jest bardzo niespokojna w tej ciąży, nie wiem czy to jakaś podświadomość czy co no ale nic nie mogę ma to poradzić.

3jgxs65gycn0347u.png
  • Lolka997 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas to pierwsze, wychuchane, wystarane za wszelką cenę dziecko, stąd ta lista obaw jest naprawdę ogromna 🙊

On- 30, okaz zdrowia...

28.01.2022 II
    24.02.2022 Ktosie... 💔😭

Leki:
    3-7 dc- Letrozol, NAC
    Ovitrelle
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Ja w pierwszych ciążach byłam mega spokojna, w ogóle nie przyjmowałam że coś może być nie tak. No i było wszystko dobrze. A teraz chyba za dużo czytam internetu jak to mój mąż mówi 😅 Już schizuje, że wczoraj nie było serduszka a to już 6+1 tyg 🙆 Dołączyłam do jednej grupy ale tam jak dziewczyny zaczęły pisać o poronieniach to już całkiem masakra, o niczym innym nie myślałam 🤦Jakąś jest bardzo niespokojna w tej ciąży, nie wiem czy to jakaś podświadomość czy co no ale nic nie mogę ma to poradzić.
    No to ja tam samo miałam poprzednie w ciążę nawet nie myślałam o tym że ciąża mogłaby obumrzeć albo coś mogłoby być nie tak a naprawdę nie robiłam USG co chwila i naprawdę nie miałam robionych badań za często a teraz aż szok pomyśleć jak się martwię ..

• Patinka.k Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się martwię o moja ciąże. W pierwszej miałam krwawienie w 16 tyg i myślałam ze już trace mój skarb. Ale krwawienie naszczescie wtedy nie zagrażało aż tak bardzo było spowodowane przez infekcje. Cała resztę ciąży przeleżałam i ograniczałam cukier zalecenia lekarz. Teraz idą do toalety sprawdzam czy nic nie ma 😞 tez dodałam się na fejsie do grupy i dziewczyny piszą o tych poronieniach przykro się to czyta. Ale staram się nie myśleć. 😏

Jak dziś Wasze samopoczucie ? 😘 całuje Was miłego poniedziałku

👱🏻‍♀️- 1994
    👱🏻‍♂️- 1995
    👩🏼‍❤️‍👨🏼- 2016

💒 - 10.2023r

Córeczka 🎀- 06.2020 1cs
    11-01-2022 - ⏸ 2cs

Beta; 13-01 - 64,4
    15-01 - 244
    18-01- 953
    31-01- 6+3tc jest bijące ❤️
    🧸🧸🧸🧸
  • malinowamamba95 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    Ja mam dokładnie to samo…

9EY7p2.png
    👩🏻26
    euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
    👦🏻 34
    🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
    🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
    🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero

Wysłany: 7 lutego 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patinka.k wrote:
    Tez się martwię o moja ciąże. W pierwszej miałam krwawienie w 16 tyg i myślałam ze już trace mój skarb. Ale krwawienie naszczescie wtedy nie zagrażało aż tak bardzo było spowodowane przez infekcje. Cała resztę ciąży przeleżałam i ograniczałam cukier zalecenia lekarz. Teraz idą do toalety sprawdzam czy nic nie ma 😞 tez dodałam się na fejsie do grupy i dziewczyny piszą o tych poronieniach przykro się to czyta. Ale staram się nie myśleć. 😏

Mnie trzyma dzisiaj nadzieja ze jest wszystko ok, bo nagle przybyło mi objawów. Niedobrze ki od rana i mam zgagę.
    W sobotę byłam na wizycie i był tylko pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem zoltkowym i zalążkiem zarodka. Martwię się bo za dużo bety robiłam i ostatni przyrost jesy na poziomie 54% :/. W środę mam kolejna wizytę.

9EY7p2.png
    👩🏻26
    👦🏻 34
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patinka.k wrote:

Miałam dwie ciąże i nie pamiętam żebym aż takie miała ciemne myśli.. ja mam nawet zdjęcia z USG i tam jak byk jest że byłam na początku ciąży potem po miesiącu potem na prenatalne potem na 20t potem na 30t i jakoś cholera jasna nie miałam czarnych myśli że dziecko nie żyje .. nie krwawilam to wszystko było dobrze.. w pierwszej ciąży faktycznie większy luz ale w drugiej byłam już po 6mc od poprzedniej więc moje drugie dziecko urodziło się po 14mc od poprzedniego porodu i jakoś nie martwiłam się nosiłam starszego syna a nigdy mało nie ważył .. sprzątałam w domu chodziłam na spacery po 4-5km po lesie i jakoś było dobrze 🤷🤷teraz czytam to wszystko i mówię kuźwa napewno ja też tak skończę ..

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2022, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny jak ja Was rozumiem 😅 Wydaje mi się, że dużo się słyszy o bardzo przykrych sytuacjach i ciężko mieć pozytywne nastawienie. U mnie jest to na prawdę dziwne bo ja ogólnie jestem wieczna optymistką 🤷
    W sobotę byłam na wizycie prywatnie, lekarka chciała mi kartę ciąży założyć ale powiedziałam, że ja tylko na jedną wizytę zobaczyć czy w ogóle jest ciąża i się na mnie obraziła, już nie była tak miła jak na początku 😅 Nawet powiedziała, że w moim wieku ryzyko poronienia jest już dużo większe niż u młodszych kobiet 🤦
    Za tydzień idę do swojej ginekolog, mam nadzieję że będzie serduszko i to mnie uspokoi.

3jgxs65gycn0347u.png
  • Ely Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jakby coś, to ja zgłaszam 🍹
    😜

• Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2022, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 18:41

Wysłany: 9 lutego 2022, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Pęcherzyk rośnie dobrze, lekarka widziała zarodek i mrugające serduszko (ja tez widziałam ze mruga) ale jeszcze wszystko na tyle małe ze ciężko było zmierzyć. Zarodek 3mm. Kolejna wizyta za dwa tygodnie.
    Zastanowiło mnie jedynie ze w sobotę pęcherzyk był regularnych kształtów a teraz tak lekko nieregularny ale lekarka powiedziała ze różne rzeczy widziała i ze jutro znów może być regularny wiec mam się do tego nie przywiązywać.
    Ogólnie chyba wszystko ok i zgodnie z oczekiwaniami ale jednak stres pozostał bo wsyzysko takie nieoczywiste.
    W pierwszej ciąży jakoś bardziej do tego wszystkiego pozytywnie podchodziłam, i mniej sie stresowałam.

Patinka.k lubi tę wiadomość

9EY7p2.png
    👩🏻26
    👦🏻 34

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • Patinka.k Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowamamba95 wrote:
    Ja po wizycie. Pęcherzyk rośnie dobrze, lekarka widziała zarodek i mrugające serduszko (ja tez widziałam ze mruga) ale jeszcze wszystko na tyle małe ze ciężko było zmierzyć. Zarodek 3mm. Kolejna wizyta za dwa tygodnie.
    Zastanowiło mnie jedynie ze w sobotę pęcherzyk był regularnych kształtów a teraz tak lekko nieregularny ale lekarka powiedziała ze różne rzeczy widziała i ze jutro znów może być regularny wiec mam się do tego nie przywiązywać.
    Ogólnie chyba wszystko ok i zgodnie z oczekiwaniami ale jednak stres pozostał bo wsyzysko takie nieoczywiste.
    W pierwszej ciąży jakoś bardziej do tego wszystkiego pozytywnie podchodziłam, i mniej sie stresowałam.

Super ze już jest dzidzia 🥰 nie martw się na zapas moze faktycznie tak się dzieje rośnie i dlatego 😘
    My wizytę mamy w poniedziałek już nie mogę się doczekać 🥰

Strasznie ucichło tutaj na wątku😕
    Jak Wasz dzionek ?

👱🏻‍♀️- 1994
    👱🏻‍♂️- 1995
    👩🏼‍❤️‍👨🏼- 2016

💒 - 10.2023r

Córeczka 🎀- 06.2020 1cs
    11-01-2022 - ⏸ 2cs

Beta; 13-01 - 64,4
    15-01 - 244
    18-01- 953
    31-01- 6+3tc jest bijące ❤️
    🧸🧸🧸🧸
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam panikować.. jednego dni cycki bolą jednego nie..🤦🤦wmawiam sobie że może coś źle z dzieckiem skoro mam tak mało ciążowych dolegliwości.. piersi jakoś wybitnie mnie nie bolały ale chociaż sutki troszkę przy dotyku a tu dzisiaj nic.. z fajnych rzeczy kupiłam detektor tętna płodu.. zobaczymy jak działa.. dziś jest 8t+3d zobaczymy jak działa nie nastawiam się ale może coś usłyszę

Patinka.k lubi tę wiadomość

• abrakadabra Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia, 19:56

19 cs.
    1 cykl z letrozolem
    2022r. - Córeczka ❤️
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ