Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
Odpowiedz

W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼

Oceń ten wątek:
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    W tych tabletkach jest tlenek tytanu, który między innymi we Francji został zakazany w produktach spożywczych i uznany za rakotwórczy. Też brałam te tabsy w ciąży, ale jak się teraz o tym dowiedziałam to już ich na pewno nie kupię.
    😲A ja je biorę 😡

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • Gwiazdeczka 93 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Uhh, nadrobiłam Was! :D

Gratulacje pięknych bet i przyrostów! ❤️

Przykro mi Zamieszana, z pewnością jest to bardzo ciężkie i przykre doświadczenie… Trzymaj się i wracaj ze zdwojoną siłą 😔❤️

Milixx, to chyba typowa sinusoida szaraczkowa. Na przestrzeni miesiąca przechodzi się przez fazy „motywacja, wyjebane, na bank się nie uda, czuję że się udało” i tak w kółko 😔 Mam nadzieję, że Twoje samopoczucie się poprawi!

Blondyna, ja niestety nie pomogę z tymi badaniami, nie mam zielonego pojęcia :(
    Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich waszych wpisów personalnie, ale po dzisiejszej wycieczce górskiej jestem ledwo żywa, jakaś kiepska dyspozycja 🙄 W zamian przesyłam GORĄCE uściski i buziaki z MROŹNYCH Tatr 😇 ❤️
    0304-B5-E0-AE31-45-BD-B809-8687-B4-A5-CAE4.jpg
    Śliczna fotka ❤️💕🤩 mojemu koledze udało się wejść na Kozi Wierch,- tam średnio że zdjęciem,ale na Zawracie takie śliczne słońce ☀️ jak u Cb☺️🤩
    Miłego zdobywaniu szlaków 😘

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

Starania od 02.2021
    Ona :
    29 lat
    Hashimoto
    TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
    Wit.D3 na granicy

suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖

On:
    32 lat
    Ruchliwość i żywotność ❌❌
    Żylaki p.n. III stopnia

17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników

Czerwiec :
    HBA 14% 😔 ❌
    Morfologia 1%
    Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
    Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
    Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌

DFI16%✅
    HDS 14%✅

Listopad:
    IVF czas start
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Dziewczyny, jestem załamana 😭 w święta robiłam test , to był 34 dzień cyklu i wyszedł negatywny (ok 26-27 dnia cyklu robilam bete i też negatywna). Dostałam dziwnego plamienia 27 grudnia, które drugiego dnia juz było jak taka miesiączkowa krew i trwało 5 dni - jak okres. W sylwestra impreza i lał się alko. Dziś zrobiłam z ciekawości test owulacujny - choć płodne powinnam mieć za kilka dni i wyszedł pozytywny. Przestraszyłam się, że coś jest nie tak i zrobiłam ciążowy i są dwie kreski. Do tego dostałam dziś znów jakiegoś plamienia.

Wysłałam wlasniemęża po testy, ale chyba jajko zniosę zanim wróci. Czy któreś z Was wychodziły przekłamane testy z firmy Nova test? To jest 25mlu wiec nie mam pojęcia kiedy w ogóle mogło by dojść do zapłodnienia, skoro miałam normalnie te 5 dni 'trochę dziwnego okresu' 😭 jeśli to jakimś cudem ciąża, to z wyrzutów sumienia picia alko na sylwestra się chyba zapłacze 😭😭😭

Alkoholem się nie martw bo też mi się zdarzyło że się napiłam a tydzień później zrobiłam test. Na tak wczesnym etapie nic nie zagraża dziecku

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Little_s Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie wychodzi na to, że raz dziennie to za mało. Ze względu na pracę, będę miała trudności, żeby je jakoś rozsądnie rozłożyć w ciągu dnia. Weekendami wiadomo inna bajka, tutaj mam szersze możliwości 🙂 wygląda na to, że będzie to mocno eksperymentalny miesiąc 😉

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Dziewczyny, jestem załamana 😭 w święta robiłam test , to był 34 dzień cyklu i wyszedł negatywny (ok 26-27 dnia cyklu robilam bete i też negatywna). Dostałam dziwnego plamienia 27 grudnia, które drugiego dnia juz było jak taka miesiączkowa krew i trwało 5 dni - jak okres. W sylwestra impreza i lał się alko. Dziś zrobiłam z ciekawości test owulacujny - choć płodne powinnam mieć za kilka dni i wyszedł pozytywny. Przestraszyłam się, że coś jest nie tak i zrobiłam ciążowy i są dwie kreski. Do tego dostałam dziś znów jakiegoś plamienia.

Wysłałam wlasniemęża po testy, ale chyba jajko zniosę zanim wróci. Czy któreś z Was wychodziły przekłamane testy z firmy Nova test? To jest 25mlu wiec nie mam pojęcia kiedy w ogóle mogło by dojść do zapłodnienia, skoro miałam normalnie te 5 dni 'trochę dziwnego okresu' 😭 jeśli to jakimś cudem ciąża, to z wyrzutów sumienia picia alko na sylwestra się chyba zapłacze 😭😭😭

Spokojnie jedna impreza nie zaszkodzi na tak wczesnym etapie ciąży. Daj znać jak teraz wyjdą testy, a w poniedziałek naukę że warto pójść na betę jeśli będą pozytywne :-) może owulacja się przesunęła i wcześniej wychodziły testy negatywne .

3jgxs65gycn0347u.png
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Screenshot-2022-01-07-20-34-34-18-c117003b601ff3debd1e6b91429968c5.jpg

U mnie tak wyglądają testy owu w tym miesiącu. Długi czas ich nie robiłam, nie potwierdzam też owulacji monitoringiem także nie wiem czy owulacja jest ale testy niby pokazują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 20:39

3jgxs65gycn0347u.png
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamieszana93 wrote:
    U mnie już niestety po wszystkim. Beta spadła o ponad połowę. Idę ryczeć 😓💔
    Tule
    Trzymaj się 😢💔

Zamieszana93 lubi tę wiadomość

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    Kariotyp✅
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dodatkowetesty są z bladą kreską ale dużo piłam żeby sikać i myślę, że mocz był mocno rozwodniony. Jutro rano sprawdzę.

Z alko mnie pocieszyłyście, ale martwi mnie to dzisiejsze plamienie i ta 'miesiączka' od 27 do 31 grudnia. Próbujemy ogarnąć z mężem, kiedy mogło by potencjalnie dojść do zapłodnienia.

Ale mierzyłam temperature w tym tygodniu i jest niska - ok 36.4 więc też nie wskazuje na ciążę.

Kurcze nic mi się nie zgadza 😭😭😭

07.23 Misia 🩷👶
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Dziewczyny, bo tutaj wiele z Was bierze heparynę. Przyszły mi wyniki z układu krzepnięcia (czekam jeszcze na antytrombina III) ale już widzę, że się bardzo pogorszyło - po poronieniu miałam o kilka ponad normę d-dimer i fibrynogen

Któraś jest w stanie mi coś o wynikach podpowiedzieć? Albo wątek gdzie podpytać?
    Już sobie szukam hematologa...

8d7f321c0859.jpg
    Nie miałaś ostatnio covida albo nie szczepiłam się niedawno??? Bo i jedno i drugie podnosi ddimery...dość sporo masz ponad normę...

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miisia94 wrote:
    Dziewczyny jestem po pierwszej wizycie, jednak beta mnie nie ominie 😂 Mamy malutki pęcherzyk, na ten moment wszystko wyglada ok, za tydzień kontrola jak rośnie 🥰
    33870-ADF-0-F21-43-F8-9-E59-BCDF77-FEC7-C6.jpg
    Gratuluję!!!Niech kropek rośnie w siłę 💪

Miisia94 lubi tę wiadomość

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    Kariotyp✅
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    3 dodatkowetesty są z bladą kreską ale dużo piłam żeby sikać i myślę, że mocz był mocno rozwodniony. Jutro rano sprawdzę.

Z alko mnie pocieszyłyście, ale martwi mnie to dzisiejsze plamienie i ta 'miesiączka' od 27 do 31 grudnia. Próbujemy ogarnąć z mężem, kiedy mogło by potencjalnie dojść do zapłodnienia.

Ale mierzyłam temperature w tym tygodniu i jest niska - ok 36.4 więc też nie wskazuje na ciążę.

Kurcze nic mi się nie zgadza 😭😭😭

Skoro testy sa pozytywne to coś musi być na rzeczy...

3jgxs65gycn0347u.png
  • DoMcia Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Do okresu zostało 5 dni,nawet nie wiecie jak korci żeby testować 🤣 mam w domu jedna 3-latke,synka Ignasia urodzonego w 18tc (holoprozencefalia) i aniołka którego straciłam w październiku w 6tc. Trzymam za was wszystkie kciuki i gratuluje dziewczynom którym się udało ❤

• Paulina666 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    https://zapodaj.net/7ab8ae0d42fe2.jpg.html

Dzisiejsze moje siki.. chyba w końcu zacznę wierzyć że jest jakaś mała fasolka na pokładzie 🤩🤩🥰🥰
    ✊✊✊

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    Kariotyp✅
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik85 wrote:
    Nie miałaś ostatnio covida albo nie szczepiłam się niedawno??? Bo i jedno i drugie podnosi ddimery...dość sporo masz ponad normę...
    Nie wiadomo mi nic żebym przechodziła, nawet przeziębiona nie byłam a ostatnio się szczepiłam w czerwcu 😔

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Screenshot-2022-01-07-20-34-34-18-c117003b601ff3debd1e6b91429968c5.jpg

U mnie tak wyglądają testy owu w tym miesiącu. Długi czas ich nie robiłam, nie potwierdzam też owulacji monitoringiem także nie wiem czy owulacja jest ale testy niby pokazują.
    Ale fajna aplikacja 😁 na następny miesiąc ściągnę sobie...

Little to są moje z dwóch dni...a robiłam już 7dni wcześniej...jak zaczęły ciemniejsze wychodzić to z każdym siku...ale kupiłam 50szt...to zapas duży...
    20220104-201818.jpg

Little_s lubi tę wiadomość

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

• Margolciaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jak na złość dopadł taki ból brzucha - jajników. W sumie nie wiem co mnie boli, ale tak typowo na owulacje. Zamiast serduszkować to bym poszła spać najchętniej 😪😪🙈

Starania o pierwszego bobasa od 06.2021
    03.22 - poronienie 7tc 💔

👩 28
    AMH - 4,61
    Hashimoto, owulacje są potwierdzone.

10.22 Drożność jajowodów ✅
    Od 11.22 3x IUI ❌

03.2023 IVF - Ovaleap 125, Orgalutran, Gonapeptyl, IMSI +HBA
    27.03 punkcja - 12 komórek (6 zapł., 6 mrozimy).

🧑 29
    Hormony, USG jąder, posiewy ✅
    Morfologia : 2.22 0% --> 5.22 1% --> 12.12 0%
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciaa wrote:
    Mnie jak na złość dopadł taki ból brzucha - jajników. W sumie nie wiem co mnie boli, ale tak typowo na owulacje. Zamiast serduszkować to bym poszła spać najchętniej 😪😪🙈
    Weź ciepła kąpiel moze pomoże...

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

• Little_s Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala, Kasik85 - dzięki dziewczyny! Myślę że dobrą metodą będzie zwiększenie ilości testów w okresie, kiedy kreseczka ciemnieje 🙂

Kasik85 lubi tę wiadomość

12.10.2022 💙 Leon
    86a5dd5006.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jakie piękne widoki, zazdroszczę 🏔️😊 Mocno zimno macie? Muszę kiedyś dzieciaki zabrać w góry 😊 Co do samopoczucia.. Nadal jest ciężko 😪 ale jakoś funkcjonuje.

Dziewczyny gratuluję pięknych bet 🤰

Widzę, że mamy nowe starczki. Hej, hej witam Was 👋 Czy wpisać Was do naszego kalendarza testujących? 😊

Kluska95 spokojnie, alkohol wypity w sylwka na pewno nie zaszkodził. Zrób jutro rano test i jak będzie II Kreseczka to ruszaj na betę żeby rozwiać wszystkie wątpliwości ✊🍀

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Spokojnie jedna impreza nie zaszkodzi na tak wczesnym etapie ciąży. Daj znać jak teraz wyjdą testy, a w poniedziałek naukę że warto pójść na betę jeśli będą pozytywne :-) może owulacja się przesunęła i wcześniej wychodziły testy negatywne .

Pójdę jutro i w poniedziałek... Obstawiam biochem, który jeszcze wychodzi na teście skoro miałam 5 dni takiego krwawienia. Dziwne tylko, że dwa dni przed nim test był biały jak vizir 🤷‍♀️ albo pękł jakiś krwiak czy cokolwiek, a ktoś tam się w brzuchu zadomowił jednak. Że stresu chce mi się wymiotować 😭 myślę, że beta z tych dwóch pomiarów da jakiś pogląd.

07.23 Misia 🩷👶
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ