Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
Odpowiedz

W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼

Oceń ten wątek:
  • Cicha90 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dużo dziewczyn robi test owu. Mam pytanie bo nigdy nie stosowałam. Jeśli test owu jest pozytywny to kiedy najlepiej ❤️? I kiedy są największe szanse na bobasa?

• Milixx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoradopisać na pierwszą stronę a może którejś mam wpisać 👶 albo co smutniejsze 🍹?
    Chwilę mnie nie było i ile mam do nadrobienia 😄 ale to dobrze, widać że coś się dzieje 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 22:02

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Uhh, nadrobiłam Was! :D

Gratulacje pięknych bet i przyrostów! ❤️

Przykro mi Zamieszana, z pewnością jest to bardzo ciężkie i przykre doświadczenie… Trzymaj się i wracaj ze zdwojoną siłą 😔❤️

Milixx, to chyba typowa sinusoida szaraczkowa. Na przestrzeni miesiąca przechodzi się przez fazy „motywacja, wyjebane, na bank się nie uda, czuję że się udało” i tak w kółko 😔 Mam nadzieję, że Twoje samopoczucie się poprawi!

Blondyna, ja niestety nie pomogę z tymi badaniami, nie mam zielonego pojęcia :(
    Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich waszych wpisów personalnie, ale po dzisiejszej wycieczce górskiej jestem ledwo żywa, jakaś kiepska dyspozycja 🙄 W zamian przesyłam GORĄCE uściski i buziaki z MROŹNYCH Tatr 😇 ❤️
    0304-B5-E0-AE31-45-BD-B809-8687-B4-A5-CAE4.jpg

Matko jak pięknie 😍😍😍😍 uwielbiam góry ❤

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak mnie boli ząb i kuje podbrzusze.. Masakra 😪 Dobrze, że jutro nie będę miała czasu myśleć o tym wszystkim. Od rana będę zajęta szykowaniem imprezy urodzinowej dla syna więc może nie będę sobie objawów wyszukiwać 😄

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Kamala8 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień nie miałam kiedy zajrzeć na forum a tu tyle się dzieje.

Byłam ze swoim z klinice niepłodność. Jego badania na szczęście w normie. Moje też sa dobre więc starania naturalne jak na razie ( w sumie 2 cykle starań). Chyba na razie nie będę robić badania drożnościz może w marcu lub kwietniu.

👩‍💼36
    Badania etap I i II ok.
    Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ja się szkusze na koniec stycznia na testowanie 🙈🙈 ale jeszcze nie mam regularnych cykli po ciąży 😀 ale jak widzę co tu się dzisiaj dzieje to i może mnie zarazicie 🤭

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Dziewczyny, bo tutaj wiele z Was bierze heparynę. Przyszły mi wyniki z układu krzepnięcia (czekam jeszcze na antytrombina III) ale już widzę, że się bardzo pogorszyło - po poronieniu miałam o kilka ponad normę d-dimer i fibrynogen

Któraś jest w stanie mi coś o wynikach podpowiedzieć? Albo wątek gdzie podpytać?
    Już sobie szukam hematologa...

8d7f321c0859.jpg

Hej. 😊

Po poronieniu podwyzszony poziom fibrynogenu i D-dimerow mógł wynikać ze stanu zapalnego, jaki był z tym związany.

Generalnie takie wyniki badań mogą wskazywać np. na stan zapalny, skrzep, cukrzycę, a nawet ciążę (bo w tym stanie zwiększa się ryzyko wlasnie tworzenia skrzepów itp., stąd zalecenie heparyny w niektórych przypadkach). Pytanie czy masz jakieś objawy? Łatwe siniaczenie, bóle, problemy z oddychaniem? Czy ostatnia morfologia była w normie?

Pozostałe czynniki krzepnięcia wyglądają dobrze, więc pewnie jest okej, a przyczyna leży gdzieś głębiej, więc skonsultowałabym się jak najszybciej z hematologiem, tak jak piszesz. Robilas może białko C i S?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 22:44

Ciągle_na_coś_czekam lubi tę wiadomość

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka 93 wrote:
    Śliczna fotka ❤️💕🤩 mojemu koledze udało się wejść na Kozi Wierch,- tam średnio że zdjęciem,ale na Zawracie takie śliczne słońce ☀️ jak u Cb☺️🤩
    Miłego zdobywaniu szlaków 😘
    Dziękuję! <3 Kozi w zimie to niełatwa sprawa, super!
    Dla mnie dość ważne miejsce - pod szczytem zostałam poproszona o rękę o wschodzie słońca ❤️
    Milixx wrote:
    Domi jakie piękne widoki, zazdroszczę 🏔️😊 Mocno zimno macie? Muszę kiedyś dzieciaki zabrać w góry 😊 Co do samopoczucia.. Nadal jest ciężko 😪 ale jakoś funkcjonuje.

Dziewczyny gratuluję pięknych bet 🤰

Widzę, że mamy nowe starczki. Hej, hej witam Was 👋 Czy wpisać Was do naszego kalendarza testujących? 😊

Kluska95 spokojnie, alkohol wypity w sylwka na pewno nie zaszkodził. Zrób jutro rano test i jak będzie II Kreseczka to ruszaj na betę żeby rozwiać wszystkie wątpliwości ✊🍀

Jak na zimę - cieplutko :D Wyobraźcie sobie, że w czwartek rano jeszcze w Zakopanem i okolicach było zielono... w styczniu :P Na szczęście trochę sypnęło jak przyjechaliśmy, kilka stopni na minusie.
    Jeśli zdecydujecie się kiedyś wybrać, to daj znać! Baaardzo chętnie coś doradzę, polecę "rodzinną" trasę na spacerek ;) Trochę już Tatry schodziliśmy 😊 <3

Milixx, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png

Wysłany: 7 stycznia 2022, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolciaa wrote:
    Mnie jak na złość dopadł taki ból brzucha - jajników. W sumie nie wiem co mnie boli, ale tak typowo na owulacje. Zamiast serduszkować to bym poszła spać najchętniej 😪😪🙈
    Ahhh, bez sensu :c Zawsze masz takie bolesne owu? :/
    Milixx wrote:
    Dziewczyny, jak mnie boli ząb i kuje podbrzusze.. Masakra 😪 Dobrze, że jutro nie będę miała czasu myśleć o tym wszystkim. Od rana będę zajęta szykowaniem imprezy urodzinowej dla syna więc może nie będę sobie objawów wyszukiwać 😄
    Gdzieś na forum (nie pamiętam na jakim wątku) widziałam wiadomość, że u jednej dziewczyny w obu ciążach pierwszym objawem był ból ósemki 😄 Szykujecie jakąś tematyczną imprezkę?

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Gdzieś na forum (nie pamiętam na jakim wątku) widziałam wiadomość, że u jednej dziewczyny w obu ciążach pierwszym objawem był ból ósemki 😄 Szykujecie jakąś tematyczną imprezkę?

O matko, nie miałam pojęcia że ból 8 może być objawm ciąży 😮 to teraz mi dałaś do myślenia 😄
    Co do imprezki. To zwykła objado-kolacja dla najbliższej rodziny. Będzie tort - traktor i balony. Tematyczną imprezkę miał w przedszkolu. Jak będzie starszy to na pewno jakieś fajne tematyczne imprezki będę organizować, lubię takie organizację imprez.

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się mało odzywam bo od wczoraj do niedzieli mam 4 latka pod dachem. Mojego synusia (chrzestnego) 😜. I o telefonie praktycznie zapomniałam 🥴🥴🥴.

Ale gratuluję bet 🙏❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2022, 22:46

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2022, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa to na kiedy Cię zapisać? 😄😄

age.png

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼

Wysłany: 7 stycznia 2022, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    O matko, nie miałam pojęcia że ból 8 może być objawm ciąży 😮 to teraz mi dałaś do myślenia 😄
    Co do imprezki. To zwykła objado-kolacja dla najbliższej rodziny. Będzie tort - traktor i balony. Tematyczną imprezkę miał w przedszkolu. Jak będzie starszy to na pewno jakieś fajne tematyczne imprezki będę organizować, lubię takie organizację imprez.
    Oj też uwielbiam takie rzeczy! W takim razie najlepsze życzenia dla Synka i buziak od internetowej ciotki z forum 😄 <3

Milixx lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Ana94 Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2022, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kiedy najlepiej mierzyć temperaturę? Od 1 dnia miesiączki czy po jej zakończeniu? I gdzie najlepiej mierzyć ta temperaturę?

Dziekuje za wszystkie porady:-)

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Angelaaaa to na kiedy Cię zapisać? 😄😄

A to zapisz mnie na 28 stycznia 🤗

Milixx lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana94 wrote:
    Dziewczyny od kiedy najlepiej mierzyć temperaturę? Od 1 dnia miesiączki czy po jej zakończeniu? I gdzie najlepiej mierzyć ta temperaturę?

Jak dobrze pamiętam to chyba się mierzy po miesiaczcce i najlepiej w pochwie. I rano o tej samej godzinie mierzyć najlepiej za nim wstanie się złóżka żeby wynik był wiarygodny 😊

Ana94 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Margolciaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi,nie zawsze aż tak. Ale zdecydowanie czuje kiedy jest owulacja 🤗 lekarz twierdzi, że to norma 🙈

Ale jednak się skusiłam na ❤❤🤯, i dobrze bo pomogło na te bóle 🤣

Domi_naturelover, Lolka997, Koteczka82 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego bobasa od 06.2021
    03.22 - poronienie 7tc 💔

👩 28
    AMH - 4,61
    Hashimoto, owulacje są potwierdzone.

10.22 Drożność jajowodów ✅
    Od 11.22 3x IUI ❌

03.2023 IVF - Ovaleap 125, Orgalutran, Gonapeptyl, IMSI +HBA
    27.03 punkcja - 12 komórek (6 zapł., 6 mrozimy).

🧑 29
    Hormony, USG jąder, posiewy ✅
    Morfologia : 2.22 0% --> 5.22 1% --> 12.12 0%
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana94 wrote:

Ja mierze od ostatniego dnia krwawienia jak już tylko plamię...I w pochwie rano zaraz po obudzeniu...

Ana94 lubi tę wiadomość

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa wrote:
    Hej. 😊

Po poronieniu podwyzszony poziom fibrynogenu i D-dimerow mógł wynikać ze stanu zapalnego, jaki był z tym związany.

Generalnie takie wyniki badań mogą wskazywać np. na stan zapalny, skrzep, cukrzycę, a nawet ciążę (bo w tym stanie zwiększa się ryzyko wlasnie tworzenia skrzepów itp., stąd zalecenie heparyny w niektórych przypadkach). Pytanie czy masz jakieś objawy? Łatwe siniaczenie, bóle, problemy z oddychaniem? Czy ostatnia morfologia była w normie?

Pozostałe czynniki krzepnięcia wyglądają dobrze, więc pewnie jest okej, a przyczyna leży gdzieś głębiej, więc skonsultowałabym się jak najszybciej z hematologiem, tak jak piszesz. Robilas może białko C i S?
    Poronienie było 1.09 a wyniki z wczoraj....
    Dziś idę do Hematologa - udało się znaleźć szybki termin.
    Co do objawów to nie ale zawsze bardzo łatwo mi się siniaki pojawiały. Ciąży wątpię - bo jestem może 2dpo i też tego pewna nie jestem więc tak szybko by nie wzrosło.

Księgowa lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    To ja pisałam o sobie i jeszcze innych dziewczynach 😅

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ