W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻♀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeju zobaczyłam z rana, ze mam dwie strony do nadrobienia i pomyślałam „ale super ktoś na pewno coś wysikał „ , a tu takie przykre wieści 😢 @Darrika przytulam mocno 🫂 dziewucho Ty nasza! Bardzo przykro, że znowu Cię to spotkało, podziwiam że nadal masz w sobie tyle pozytywnego myślenia, którym nas tutaj non stop zarażasz, oby historia się powtórzyła i zaskoczyło znów w kolejnym cyklu 🫶🏻 całe forum Ci tu mocno kibicuje ❤️
Darrika lubi tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
•niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26
03.25 - TSH 1,72
🤷🏼♀️Ona
09.24- HSG oba jajowody drożne
Badania 4dc
FSH 6,44
LH 3,24
Estradiol 35
Testosteron 26,62
SHBG 31,70
Prolaktyna 19,23
AMH 4,72
💁🏼♂️On
Ilość plemników 224 mln
Koncentracja 44 mln
Ruch a 35%, ruch b 33%
Morfologia 18% 🔥
Aktualnie 20 cs o rodzeństwo 🥲
1. Aromek + ovitrelle ❌
2. Aromek + ovitrelle ❌
3. Aromek + ocitrelle ⏳
Team #rodzew2026 -
Ja dziś byłam pobrać krew na proga. I jak w ogóle mnie nie rusza pobranie krwi, bo i tak co tydzień, dwa muszę chodzić na sprawdzenie potasu, tak dziś jakoś tak się wbiła, że naprawdę bolało i boli do teraz 🤦♀️
Tak wczoraj się zastanawiałam nad tą szyjką, że w nocy śniło mi się, że mi wypadła na zewnątrz i nie mogłam jej wcisnąć z powrotem 🤯🤯😂😂😂😂 chyba czas spróbować wyłączyć staraczkowy mózg do środy 😆😆Czajnik, Powder, Default.owa, Dżozu, Olisska, ater, Meggi_**, DreamBee lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
-
grazka0022 wrote:Ja też nie
Brałam od 3 do 7 dc Clo, a potem od 7 (1 dzień się nałożyło i lekarz mówił, że tak ma być) do 9 dc Aromek
I 10 dnia cyklu wizyta i od 10 dnia 3 dni aromek na noc i estrofem
Także czuje się jak jakaś lekomankaStarania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, hiperinsulinemia, IO 😱
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
30/07 - USG kontrolne, rozpisanie stymulacji -
Ja proszę o wpisanie na testowanie 31.03 🤭 Pierwszy raz załapie na podwójnie w jednym miesiącu.
Mam jakiś dziwny cykl, dziś 12 dzień. W 9dc zalał mnie bardzo płodny, rozciągliwy śluz.
Piersi swędzą od okresu.
Nie kupowałam owulakow i w szafce nieszczęsne horieny. 10 i 11dc mocno się wybarwiły, ale to jeszcze nie PIK.
Zakładam że owulka będzie wcześniej (o ile to nie cykl bezowulacyjny, bo raz przy bezowulacyjnym cyce bolały od okresu i cykl skończył się szybko po 20 dniach).
Wczoraj w 11dc było serduszkowane i mamy nadzieję sobie teraz działać co dwa dni.
Także dziewczyny wszystkie kciuki na pokład i jedziemy z tym tygodniem 🔥
Darrika, Zosia667, onalola, Nadzieja32, Marzycielka94, assialbnn, ater, Lisik, Mardotka, emciak, Haniaxoxo, Hope🍀, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Darrika, tulę mocno i życzę, aby jeden z tych cykli był szczęśliwy! Twój optymizm jest niesamowity - you go, girl! 🌼
Darrika, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
13 cs starań o pierwsze 👶🏻
07.2025 - Ovitrelle
kolejny cykl - Aromek+Ovitrelle? ⏳
AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy, Ferrytyna ✅
MUCHa czysto ✅ (wyleczona ureaplasma)
Skaczące TSH ❌ (Letrox 25)
Lewy jajowód niedrożny ❌
2017 - mini laparotomia, guzy łagodne na obu jajnikach
Badanie nasienia, posiew, USG ✅ -
Nadzieja32 wrote:Ja dziś byłam pobrać krew na proga. I jak w ogóle mnie nie rusza pobranie krwi, bo i tak co tydzień, dwa muszę chodzić na sprawdzenie potasu, tak dziś jakoś tak się wbiła, że naprawdę bolało i boli do teraz 🤦♀️
Tak wczoraj się zastanawiałam nad tą szyjką, że w nocy śniło mi się, że mi wypadła na zewnątrz i nie mogłam jej wcisnąć z powrotem 🤯🤯😂😂😂😂 chyba czas spróbować wyłączyć staraczkowy mózg do środy 😆😆
Wiem, że sen musiał być straszny, ale jednocześnie parsknęłam trochę śmiechem jak to przeczytałam 😆 mózg jest pokręcony, a staraczkowy to już w ogóle do kwadratu 🙈Nadzieja32 lubi tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
13 cs starań o pierwsze 👶🏻
07.2025 - Ovitrelle
kolejny cykl - Aromek+Ovitrelle? ⏳
AMH - 2,65 ng/ml (04.2025)
Wit. D, Wit. B12, Kwas foliowy, Ferrytyna ✅
MUCHa czysto ✅ (wyleczona ureaplasma)
Skaczące TSH ❌ (Letrox 25)
Lewy jajowód niedrożny ❌
2017 - mini laparotomia, guzy łagodne na obu jajnikach
Badanie nasienia, posiew, USG ✅ -
brilka wrote:A dobrze się czujesz na tylu lekach czy masz jakieś skutki uboczne?
Szczerze mówiąc to dobrze, gorzej się czułam po aromku w tym 1 cyklu, bo miałam takie stany depresyjne, jakąś taką agresję w sobie i ogolnie słabo się czułam fizycznie i psychicznie.
Teraz jest git, chyba organizm się musiał przyzywczaić ale też druga sprawa, że miałam 2 tygodnie wolne, więc akurat w sobotę na wieczór wzięłam ostatnią dawkę aromka, w niedziele i dziś tylko estrofemSiasi lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Darrika, bardzo mi przykro 💔 Podziwiam, że w tym wszystkim potrafisz zachować tyle optymizmu 🫂 lecisz z tą wredną @ i w kwietniu uciekamy wszystkie na fioletową stronę mocy 😁💪Darrika, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Nadzieja32 wrote:Ja dziś byłam pobrać krew na proga. I jak w ogóle mnie nie rusza pobranie krwi, bo i tak co tydzień, dwa muszę chodzić na sprawdzenie potasu, tak dziś jakoś tak się wbiła, że naprawdę bolało i boli do teraz 🤦♀️
Tak wczoraj się zastanawiałam nad tą szyjką, że w nocy śniło mi się, że mi wypadła na zewnątrz i nie mogłam jej wcisnąć z powrotem 🤯🤯😂😂😂😂 chyba czas spróbować wyłączyć staraczkowy mózg do środy 😆😆
Parsknęłam na telefon 🤣😂Nadzieja32 lubi tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:Szczerze mówiąc to dobrze, gorzej się czułam po aromku w tym 1 cyklu, bo miałam takie stany depresyjne, jakąś taką agresję w sobie i ogolnie słabo się czułam fizycznie i psychicznie.
Teraz jest git, chyba organizm się musiał przyzywczaić ale też druga sprawa, że miałam 2 tygodnie wolne, więc akurat w sobotę na wieczór wzięłam ostatnią dawkę aromka, w niedziele i dziś tylko estrofemgrazka0022 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, hiperinsulinemia, IO 😱
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
30/07 - USG kontrolne, rozpisanie stymulacji -
Co to za sen w ogóle skisłam ze śmiechu 🤣🤣🤣Nadzieja32 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Czajnik wrote:@Darrika, trzym się, wszystko jest po coś! I już tak szybko nawet rozkminilas sobie że może to po to żebyście wydłużyli starania
Dziewczyny ja leżę teraz z nogami w górze haha pewnie wiecie o co chodzi, czytam forum i przypomniałam sobie raz ktoś mnie niedawno zapytał kiedy planujemy mieć dzieci i odpowiedziałam szczerze: dwa lata temu, a co 🤣
I czuję się jak w cyrku, tak wewnątrz to w ogóle nie mam już nadziei i czuję ze naturalnie to się nie uda ale i tak próbujemy 🤡🤡🤡 miłego dnia dziewczyny!
Piekna odpowiedz, programuje ją wlaśnie w swoim mozguDefault.owa, Marzycielka94, Kirby, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
⏸️ 10.07.2025 🤩
beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
tsh: 3,08 ---> 1,8
prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
O matko, aż się oplułam jak to przeczytałam.🤣
Do mnie w weekend dzwoniła mama, ze śnił się jej jej zmarły tata i zawsze jej się śni, a potem coś idzie dobrze. Dziś wybiera się na operacje i ten sen ją trochę uspokoił. Ale ja tak podskórnie czuję, że pojawił się też w tym śnie ze względu na mnie.Siasi, White1, Nadzieja32, Katarena, almost.there, Haniaxoxo, DreamBee lubią tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
1 cs - wracamy do starań
16.07 - Pęcherzyk dominujący 19 mm
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Acard 75 & heparyna -
Darrika bardzo mi przykro 🫂 trzymam kciuki za kolejne cykle i mam nadzieję, że wszystko się uda szczęśliwie w najbliższych miesiącach tak jak pisałaś, że było z córeczką
Darrika lubi tę wiadomość
👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- starania od 09.2023
ona:
- suplementacja - omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja - wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli
- WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
- badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
* morfologia 2% -> 1%
* ruchliwość A 1% -> 0%
* ruchliwość B 29 % -> 11,5 % -
Darrika przytulam z całego serca 🫂 mój biochem z listopada dał mi szczęście w grudniu. Wierzę, że również Ciebie to spotka i maluch po prostu zmienił datę urodzenia.
grazka0022, Siasi, Olisska, sandrac_94, Darrika, onalola, Marzycielka94, Lisik, emciak, almost.there, Hope🍀, DreamBee, dailydamn lubią tę wiadomość
-
Sreberko jak miło, że do nas zaglądasz! Moja ulubiona mamo 3 córeczek. Mam nadzieję, że trzymasz za mnie kciuki, bo to moje marzenie; trzy córy 🤭 Ześlij na mnie garść wiruskow.
Jak się czujesz, pracujesz czy jesteś w domku?Marzycielka94, Sreberko, dailydamn lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja właśnie wchodzę w najgorszy okres - staraczkowy brain mode on 😅😅
Chociaż nie wiem czy wiązać nadzieję z tym cyklem, bo coś mi sie poprzesuwało i nie byłam w stanie wyłapać owulacji testamiZazwyczaj mam owulacje w 15dc, ale 13dc byłam na monitoringu i pęcherzyk miał tylko 11mm. Gin powiedziała, że albo jestem tuż po albo jeszcze kilka dni przed owulacją i zrobiliśmy badania krwi. Na drugi dzień zadzwoniła, że z badań krwi nie wygląda żebym już była po owulacji, więc za pewne nastąpi za 2-3 dni. Robiłam testy z domowego laboratorium, ale nie udało mi się wyłapać piku - w poprzednich miesiącach nie miałam z tym problemu. Jedynie czym się pocieszam to fakt, że zaczęłam teraz więcej pić i może mocz był bardziej rozrzedzony? Pilnowałam, żeby minęło 2 godziny od picia.
👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- starania od 09.2023
ona:
- suplementacja - omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja - wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli
- WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
- badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
* morfologia 2% -> 1%
* ruchliwość A 1% -> 0%
* ruchliwość B 29 % -> 11,5 % -
Co do snów: moje psiaki, a mam dwa kundelki wczoraj jak to przy niedzieli były bardzo pobudzone. Dużo biegały i ciężko było mi je wieczorem ogarnąć. Co umyłam jednego to uciekał na zewnątrz i znowu była jazda żeby je złapać. Męża nie było to wiadomo co one robią z matką.
W nocy Śniło mi się, że przyszedł do nas Lis 🦊 z pięknym ogonem i bawił się z moimi pieskami. Moj mądrzejszy kundelek zaprowadził nas do małych lisków i postanowiliśmy je przygarnąć. Więc miałam 2 psy, dużego lisa i 3 małe lisiątka.
Nie przywiązuje się do snów bo już raz śniło mi się, że jestem w ciąży i dupa z tego.
Chociaż zawsze jak śni mi się SP. Dziadziuś to dużo z nim rozmawiam, modle się i jadę na cmentarz. Wiem, że sny z Dziadziem mają w sobie moc i dużo za sobą niosą.Darrika, Nadzieja32, Powder, Mardotka, Iskiereczka00, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Siasi wrote:Co do snów: moje psiaki, a mam dwa kundelki wczoraj jak to przy niedzieli były bardzo pobudzone. Dużo biegały i ciężko było mi je wieczorem ogarnąć. Co umyłam jednego to uciekał na zewnątrz i znowu była jazda żeby je złapać. Męża nie było to wiadomo co one robią z matką.
W nocy Śniło mi się, że przyszedł do nas Lis 🦊 z pięknym ogonem i bawił się z moimi pieskami. Moj mądrzejszy kundelek zaprowadził nas do małych lisków i postanowiliśmy je przygarnąć. Więc miałam 2 psy, dużego lisa i 3 małe lisiątka.
Nie przywiązuje się do snów bo już raz śniło mi się, że jestem w ciąży i dupa z tego.
Chociaż zawsze jak śni mi się SP. Dziadziuś to dużo z nim rozmawiam, modle się i jadę na cmentarz. Wiem, że sny z Dziadziem mają w sobie moc i dużo za sobą niosą.
Piękny sen. Ja mam tak z bratem, jak mi się śni to dużo z nim rozmawiam, a potem jadę w możliwie najszybszym terminie na cmentarzu. Ogólnie wiele prośb powierzam jemu, bo wiem, że gdzieś tam mam swojego prywatnego anioła stróża.Siasi, Nadzieja32 lubią tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
1 cs - wracamy do starań
16.07 - Pęcherzyk dominujący 19 mm
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Acard 75 & heparyna -
Staraczka233 wrote:Dziś 33 dc
Cykle 30-32 dniowe
Brak bolu przed okresem
Dziś plamienie ale przy prawdzaniu szyjki
Plamienie jasnoczerwone
Temperatura wskoczyła z 36.7 na 36.8
Zawsze w dniu okresu Temperatura spadała
Dziś 13 dzień wyższych temperatur
Beta badania po 11 dniach wyższych temperatur i wyniosła 1 (wiem, że za wczesnie)
Nie czuje się jak przed okresem
Nie mam żadnych boli
Ktoś tak miał?
Liczę że u was dostanę odpowiedź