X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️
Odpowiedz

W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 21 marca, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marty.Na wrote:
    Szczerze mówiąc, wstyd się przyznać, ale dalej nie wiem..po zastrzyku wszystko mi sie pomyliło,nie wiem jak to liczyć teraz, bo tak naprawdę przed zastrzykiem nie miałam miesiączki, miałam ją mieć i u ginekologa spóźniała mi się @ drugi dzień. On powiedział, że @ nie będzie już na pewno, bo tu zanosi się na owulację i dla pewności, by pęcherzyk pękł, zalecił Ovitrelle. Ostatnia moja miesiączka była 28 stycznia.

Lekarz nawet nie powiedział mi, który to tydzień. Nic
    Ogólnie może najlepiej będzie jak sobie zapiszesz pytania do lekarza na kartce albo w telefonie, będziesz wiedziała wszystko, ja tak robiłam bo wiedziałam że o czymś zapomnę. Skoro 5 tydzień to może być to myślę że na spokojnie, ja wiem ze to jest strasznie ciężkie, w Angli czeka się z pierwszym usg do 10 albo 12 tygodnia, więc no, rozumiem cie bardzo ale trzeba być cierpliwym

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 21 marca, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Melduje biel. Dziś odkładam luteinę i czekam na @.
    Też opuszcze na trochę forum, muszę się zdystansować. Trochę pomyśleć i odpuścić. Będę pewnie was poczytywać, może wrócę w kwietniu, ale proszę o zrozumienie. Może nie staramy się długo, ale siadło mi to trochę w głowie już wszystko,i potrzebuje złapać oddech. Pomyśleć co dalej, zrobić jakiś plan działania na najbliższy czas. Chciałabym w kwietniu , dostać taki piękny prezent na urodziny, ale jak to mówią, jeśli chcesz rozśmieszyć Boga powiedz mu swoje plany... U mnie się sprawdza 😪😭
    Za wszystkie @ 🫂🫂🫂

A za II trzymam 🤞🤞🤞
    Mam nadzieję że druga połowa marca będzie należeć do was !

Przytulam tak bardzo 🫂🫂🫂

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 21 marca, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Też opuszcze na trochę forum, muszę się zdystansować. Trochę pomyśleć i odpuścić. Będę pewnie was poczytywać, może wrócę w kwietniu, ale proszę o zrozumienie. Może nie staramy się długo, ale siadło mi to trochę w głowie już wszystko,i potrzebuje złapać oddech. Pomyśleć co dalej, zrobić jakiś plan działania na najbliższy czas. Chciałabym w kwietniu , dostać taki piękny prezent na urodziny, ale jak to mówią, jeśli chcesz rozśmieszyć Boga powiedz mu swoje plany... U mnie się sprawdza 😪😭
    Za wszystkie @ 🫂🫂🫂

A za II trzymam 🤞🤞🤞
    Przytulam. I wracaj do nas z nową wiosenną energią po odpoczynku. Zabdaj o siebie 💖

15 cs
    👫27
    - Histeroskopia --> stan zapalny --> antybiotyk przez 3 cykle
    - Obserwacja cyklu modelem Creightona
    - Leczenie u Naprotechnologa
    - HSG ✅
    Endometrioza mała, głęboka
    ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
    AMH 3,7
    TSH 0,916 --> 3,5 ❌
    Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)
    Żelazo 89,8 --> 68
    Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex, teraz Bioradix)

Wrzesień '25 --> Lipiodol prywatnie
    Listopad? '25--> MRI oznaczenie ognisk endometriozy
    Grudzień/Styczeń '26 --> Laparoskopia
    Styczeń - Maj '26 --> pogłębiona diagnostyka immunologiczna/ genetyczna?

On : Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6) wit. D, NAC, L-arginina, magnez +B6,B12, Prenacaps ovi, bioradix,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka
  • Runnerka Autorytet

Wysłany: 21 marca, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @onalola, bardzo wspolczuje ze sie nie udalo 😟 i trzymam kciuki za pozostale testujace w marcu, niech nam jeszcze ten marzec rozkwitnie 🌷
    Ja wlasnie wczoraj zazylam pierwsza tabletke antykoncepcyjna w ramach dlugiego protokolu przed in vitro i dopiero zaczyna do mnie docierac, co mnie czeka. Mam ogromny zal do losu, ze nie udalo sie naturalnie. Jestem dosc slaba psychicznie wiec pewnie mnie strasznie przeczolga ta procedura.
    Macie cos przeciwko jesli zostane tutaj z Wami na watku kwietniowym? Lubie zaczynac i konczyc z Wami dzien mimo ze rzadko sie udzielam 🩷

CrazyDaisy, Nana11, Powder, NinaB, Loraa, Siasi, Iskiereczka00, Default.owa, Olisska, Nayeli, Dżozu, almost.there, Hope🍀, Lisik, kitka_, emciak, izzou97, Ola8999, Meggi_**, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

🏃🏻‍♀️ 35
    Tarczyca 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina & B12 & kwas foliowy 🆗
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne, owulacje potwierdzone
    Cytologia - NILM 🆗
    Badania w 9 d.p.o. Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

🏋🏼 36
    Badanie nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

15 cs - 0 ⏸️

01-03.2025 3 x IUI ❌
    04-05.2025 IMSI (protokol dlugi): Marvelon ➡️ Gonapeptyl Daily ➡️ 💉75j Menopur + 150j Gonal f ➡️ 🔬 punkcja - pobranych 10 🥚mamy 5❄️❄️❄️❄️❄️ (8A, EB2, 3BA, 4BA, 5BB)
    1️⃣FET 13.06 (EB2) 6dpt ⏸️ 7dpt bHCG 76,4 ➡️ 10dpt bHCG 402 ➡️ 12 dpt bHCG 1518 ➡️ 17dpt bHCG 23 688 ➡️ 21dpt bHCG 46 825 ➡️ 25dpt bHCG 84 153
    09.07 CRL 6,9mm i ♥️
    16.07 CRL 1,31cm, FHR 163 ud/min
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 21 marca, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam o pięknym poranku, dzisiaj będzie słoneczny dzień, a ja sobie wzięłam dzień wolny, dużo jest pracy ale liderka się zgodziła, kochana jest naprawdę.
    W ogóle ten kiepski okres najoierw ciaza potem strata, w pracy to wiadomo system zarejestrował duzo krótkich przerw,bo nie mogłam się skupić albo co rusz łazienka i nasz head mi się pytał co tam się wydarzyło, napisałam, że po prostu kiepski czas mam, nie wdawałam się w szczegóły, bo nie chce żeby wiedzieli w pracy. Chociaż trochę mnie to zdziwiło i oczywiście już mam czarne wizję, że wylecę z pracy bo tu u nas wiecznie problemy z kasą i patrzą ciąć koszta przez co często są zwolnienia. A z drugiej strony dużo osób odeszło samo ostatnio, pracy po korek no i ja mimo tych częstszych przerw swoją robotę robię dobrze, a nawet ponad normę i czasowo w finalnym rozrachunku jakiejś aktywnej pracy przy komputerze wychodzi tak jak trzeba więc w sumie nie powinnam się martwić, ale wiadomo jak jest.

Niedługo wyprawie młoda do przedszkola, wezmę prysznic i czas uciec trochę w świat gier i się odmóżdżyć po tym ciężkim tygodniu, później spacerek albo rowery popołudniu, w weekend urodzinowa imprezka męża mojej mami także myślę, że przez te 3 dni się dobrze naładuje i odsapnę psychicznie i już do starań i pracy z nowymi siłami uderzę 😁 No I michę muszę pilnować bo jak to ja stratę I ból zajadłam czipsami 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 07:18

CrazyDaisy, White1, DreamBee, Hope🍀, Meggi_** lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 21 marca, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Runnerka wrote:
    @onalola, bardzo wspolczuje ze sie nie udalo 😟 i trzymam kciuki za pozostale testujace w marcu, niech nam jeszcze ten marzec rozkwitnie 🌷
    Ja wlasnie wczoraj zazylam pierwsza tabletke antykoncepcyjna w ramach dlugiego protokolu przed in vitro i dopiero zaczyna do mnie docierac, co mnie czeka. Mam ogromny zal do losu, ze nie udalo sie naturalnie. Jestem dosc slaba psychicznie wiec pewnie mnie strasznie przeczolga ta procedura.
    Macie cos przeciwko jesli zostane tutaj z Wami na watku kwietniowym? Lubie zaczynac i konczyc z Wami dzien mimo ze rzadko sie udzielam 🩷

Przykro mi, że czujesz to co czujesz i wierzę, że jednak nie przeczołga Cię ta procedura aż tak, wszak to ciężka i trudna droga, ale to co, a raczej to KTO czeka na końcu tej drogi wynagrodzi Ci wszystko z nawiązką 😘
    Na moje to zostań z nami jak długo chcesz, oby jednak nie za długo bp chcemy Cię tu widzieć jak najszybciej z dobrymi wieściami 🤞☘️

Runnerka lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Za wszystkie @ 🫂🫂🫂

A za II trzymam 🤞🤞🤞

Przytulam 🫂🫂 zadbaj o siebie ❤️

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa14 wrote:
    Zobaczymy co z tego wyjdziesz. Bo cały czas z tyłu głowy mam że coś może być nie tak.

Ja mam to samo, ale z innego powodu. Pracuję z dziećmi z niepełnosprawnościami. Pracowałam w szpitalu klinicznym, pracowałam też rok w hospicjum dla dzieci i tyle się naoglądałam i nadal oglądam, ludzkich dramatów, że podejrzewam, że będę schizować całą ciążę 🥺 kocham moją pracę, ale niestety w tym temacie się ona na mnie odbije 🙈

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹

preg.png
  • CrazyDaisy Autorytet

Wysłany: 21 marca, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    W ogóle ten kiepski okres najoierw ciaza potem strata, w pracy to wiadomo system zarejestrował duzo krótkich przerw,bo nie mogłam się skupić albo co rusz łazienka i nasz head mi się pytał co tam się wydarzyło, napisałam, że po prostu kiepski czas mam, nie wdawałam się w szczegóły, bo nie chce żeby wiedzieli w pracy. Chociaż trochę mnie to zdziwiło i oczywiście już mam czarne wizję, że wylecę z pracy bo tu u nas wiecznie problemy z kasą i patrzą ciąć koszta przez co często są zwolnienia. A z drugiej strony dużo osób odeszło samo ostatnio, pracy po korek no i ja mimo tych częstszych przerw swoją robotę robię dobrze, a nawet ponad normę i czasowo w finalnym rozrachunku jakiejś aktywnej pracy przy komputerze wychodzi tak jak trzeba więc w sumie nie powinnam się martwić, ale wiadomo jak jest.

Ej, to jest strasznie słabe jak pracodawcy wprowadzają taki monitoring na pracownikach. Masz rejestrowaną liczbę klikniec na minutę i ruchy myszką? W pierwszej firmie jakiej pracowałam (też e-commerce i praca zdalna) właściciel próbował coś takiego wprowadzić i niewiele później się zwolniłam bo to dla mnie uwłaczające już było. Zero zaufania nawet po kilku latach pracy dla nich, a ja miałam być rozliczana za to ile razy wstanę od komputera czy to jak szybko klikam myszką...

Powder, Darrika, Dżozu lubią tę wiadomość

29 👩🏼
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza
    Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF
    Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspirin cardio
    Mamy to! 🎉🎉🎉
    08.05.2024 Beta 25
    10.05.2025 Beta 94.1 , Prog 34.76
    15.05.2025 Beta 886, Prog 28.3
    19.05.2025 Beta 3552, Prog 23.8 🌞
    22.05.2025 USG, mamy serduszko 🩷
    03.06.2025 USG, 12mm Fasolki
    03.07.2025 Prenatalne, 5.2 cm podskakującego Maluszka 🥹
    preg.png
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 21 marca, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @onalola tulę za biel ♥️ wszystko przed Tobą, życzę Ci żeby ten powiew wiosny przyniósł co najlepsze ♥️

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
    07.05 beta 83,50 🥹🩷
    10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
    15.05 beta 4000,48 🥰
    22.05 USG puste jajo płodowe 😞
    29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
    12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
    02.07 5,5 cm szalejącego bobka 😍
    08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 21 marca, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam wam dać znać, że od wczoraj na testach wychodzą mi jakieś cienie. Robiłam pinki, facelle strumieniowy, facelle paskowy i pinka z pipetą, gdzieś mi ciągle coś majaczy, przy czym dziś nie jest bardziej widoczne niż wczoraj. Nie chcę się dłużej doszukiwać cieni, dlatego idę na betę żeby mieć czarno na białym, raczej się spodziewam że to jakiś błąd w matrixie na testach, może mam toksyczny mocz 🤪 Wrzucam też dzisiejsze testy, wiem że wiele z was lubi się doszukiwać cieni cienia kuzyna cienia 😂

IMG-0527.jpg IMG-0528.jpg IMG-0529.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 07:38

grazka0022, DreamBee, Ragazza, NinaB, Loraa, Siasi, Iskiereczka00, snieżka, Olisska, Darrika, CrazyDaisy, Nayeli, Dżozu, almost.there, Hope🍀, Lisik, kitka_, Maniaaa., ater, Mardotka, Zosia667, Meggi_**, kasialinkaa, izzou97, cysterka95, dailydamn lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Dziewczyny, chciałam wam dać znać, że od wczoraj na testach wychodzą mi jakieś cienie. Robiłam pinki, facelle strumieniowy, facelle paskowy i pinka z pipetą, gdzieś mi ciągle coś majaczy, przy czym dziś nie jest bardziej widoczne niż wczoraj. Nie chcę się dłużej doszukiwać cieni, dlatego idę na betę żeby mieć czarno na białym, raczej się spodziewam że to jakiś błąd w matrixie na testach, może mam toksyczny mocz 🤪 Wrzucam też dzisiejsze testy, wiem że wiele z was lubi się doszukiwać cieni cienia kuzyna cienia 😂

Mi coś miga, trzymam kciuki <3 A który dpo jesteś?

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 21 marca, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

Ja widzę cień cienia kuzyna na tym 1
    Ale dobrze, że idziesz na betę - jestem ciekawa trzymam kciuki ♥️🌷

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
    07.05 beta 83,50 🥹🩷
    10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
    15.05 beta 4000,48 🥰
    22.05 USG puste jajo płodowe 😞
    29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
    12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
    02.07 5,5 cm szalejącego bobka 😍
    08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 21 marca, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Mi coś miga, trzymam kciuki <3 A który dpo jesteś?
    Nie mam zielonego pojęcia, pierwszy raz w tym cyklu nie robiłam testów owulacyjnych, nie byłam na monitoringu, według apple watcha nie było jakiegoś widocznego wzrostu temperatury wtedy kiedy powinien być a mnie nic nie bolało. Strzelam, że to jakieś 11-13 dpo, generalnie w poniedziałek spodziewam się okresu.

grazka0022, DreamBee, Darrika, Olisska lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 17:12

ellevv, brilka, Powder, Iskiereczka00, Daisy1, White1, Nana11, Dżozu, Hope🍀, assialbnn, Lisik, emciak, ater, Mardotka, Zosia667, Ola8999, Delfi, kasialinkaa, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

• Powder Autorytet

Wysłany: 21 marca, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @brilka nieśmiało trzymam kciuki!
    @onalola rozumiem Cię w 100%, docieram do tego samego momentu sama 🫂
    @runnerka dużo przytulasów na czas procedury, ktoś bardzo ładnie napisał, żeby skupić się na końcu tej drogi i bardzo to popieram też 🩷🫂🍀

U mnie dzisiaj temperatura z watcha spadła na 35,34 i już oczywiście pogrzebałam wszelkie nadzieje o drugiej kresce w związku z tym i czuję się okropnie rozczarowana tym cyklem, bo wydawał się taki idealny… do tej pory trzymała się w okolicach 35,89-36,11. Spadła tak tylko raz w 3dpo.
    Nie wiem, czy będę jeszcze testować, czy nie poczekam na okres, kiedykolwiek ma przyjść 😔

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 6cs

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magne b6 forte, kolagen, koenzym q10, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    HOMA-IR 3,14
    💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magne b6 forte, kolagen

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • NinaB Autorytet

Wysłany: 21 marca, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

Trzymam kciuki, dawaj znać jak beta ♥️

Starania o pierwsze od 09/2023
    👩🏻 31
    Insulinooporność
    PAI hetero, MTHRF hetero
    02/2025 - histeroskopia i wycięcie polipa, CD138 - ujemny
    02/2025 drożność jajowodów

🧔🏻‍♂️ 36
    Badania nasienia
    11/2023 ok
    03/2025 - morfologia 0%, fragmentacja 50%
    03/2025 USG jąder ok

17/11/24 ⏸️
    26/11/24 💔

02/05 ⏸️ 10 dpo; bhcg 13,1; prog 21 ng/ml 😍
    05/05 13dpo; bhcg 94,7; prog 28 ng/ml
    07/05 15dpo; bhcg 206; prog 30 ng/ml
    15/05 bhcg 4174 😍 prog 17,7 ng/ml
    22/05 CRL 3,4mm z bijącym ❤️
    05/06 CRL 1,7cm fasolki 🥰
    22/06 CRL 5,1cm bułki 😍
    04/07 prenatalne: CRL 6,5 cm bobaska🫶 wszystko super, fala wsteczna dv - do obserwacji 🔍
    NIPT Felia Test - ZDROWY CHŁOPAK 🩵🩵🩵
    rośnij misiu ✨🐻

Kolejna wizyta 31.07 🥰✨✨✨

czekam na Ciebie słoneczko ☀️
    ✨#rodzew2026✨

preg.png
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @onalola Przytulam. Podpowiem że ja największe doły miałam w podobnym okresie starań co Ty. Dystans od forum czasami jest wskazany. Pamiętaj, że zawsze możesz do nas wrócić ❤️ życzę dużo siły.

@Runnerka Życzę żeby Twoja droga była jak najmniej wyboista. Pomysl, że jesteś pod super opieką i coraz bliżej upragnionego celu. Super że z nami zostałaś!

@Darrika Podziwiam za cierpliwość. Ja bym chyba wybuchła jakby każdy mój ruch myszka być inwigilowany. Porażka… a na miejscu heada byłoby mi wstyd. Nie przejmuj się to Ty jesteś najważniejsza. Z resztą nie raz pisałaś za jakie pieniądze pracujesz więc olała bym ich sikiem prostym. Miłego wolnego piątku i daj znać w co dziś grasz.

@Brillka Ja widzę cień cienia cienia na pierwszym paskowym. Coś tam majaczy. Na dwóch pozostałych nic się nie doszukałam. Czekam na betę i ściskam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 08:07

Darrika, CrazyDaisy, Runnerka lubią tę wiadomość

🧩 11cs o brakującego puzzelka. To nie jest nasza wiosna 💔
    ⏸️ Kwiecień 2025- 9dpo, cień cienia
    💌 (6t0d) pęcherzyk żółtkowy, z zarodkiem 3,6mm i echem serduszka
    💌 (7t0d) Zarodek 6.6mm, brak akcji serca 💔
    Wciąż walczymy o Ciebie 🖤

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!

preg.png
  • Iskiereczka00 Ekspertka

Wysłany: 21 marca, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka leć i dawaj znać, trzymam kciuki 🤞

Runnerka zostań z nami i pisz jak się czujesz :*

Przytulam za biele i małpy 😔
    Ja wczoraj usłyszałam o kolejnych trzech ciążach w pierwszym cyklu starań i przypomniała mi się któraś z Was z lutowego albo styczniowego wątku, że jak się nie udaje od razu, to potem raczej długa droga. U mnie ta droga będzie miała zaraz trzy lata 🤦🏼‍♀️

Co byście zrobiły z dragającą powieką od stycznia? Magnez i potas w normie. 🙈

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
    Kir AA
    Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)

04.24 metformina
    05.24 drożność
    06.24 histeroskopia
    08.24 leczenie doksycyklina
    01.25 leczenie metronidazol + tarivid
    05.25 histeroskopia

🧔🏻‍♂️ 36
    Nasienie w porządku
    Hla C1C1

IVF

I procedura, krótki protokół 07.2025 - 5 komórek, 0 ❄️
    II procedura, długi protokół ⏳️?
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Ej, to jest strasznie słabe jak pracodawcy wprowadzają taki monitoring na pracownikach. Masz rejestrowaną liczbę klikniec na minutę i ruchy myszką? W pierwszej firmie jakiej pracowałam (też e-commerce i praca zdalna) właściciel próbował coś takiego wprowadzić i niewiele później się zwolniłam bo to dla mnie uwłaczające już było. Zero zaufania nawet po kilku latach pracy dla nich, a ja miałam być rozliczana za to ile razy wstanę od komputera czy to jak szybko klikam myszką...

Nie aż tak, że ruchy myszka czy kliknięcia to nie, ale program rejestruje jakie strony aplikacje itd I jak długo na nich jesteśmy no i jak tam chyba 3 minuty nie ruszasz myszką to zaczyna Ci naliczać czas "poza komputerem", ogólnie system wkurzający ale w miarę do ogarnięcia jak się chce coś tam drobnego ogarnąć w domu w ramach przerwy, jedyne co mi się nie spodobało, to fakt, że po co sprawdzać jaki I ile czasu poza komputerem skoro robota wykonana jak należy a nawet ponad normę niekiedy? Dali żenująco Niskie podwyżki i to jeszcze z łaski a patrzą nas chyba wycisnąć jeszcze bardziej jak cytryny, mnie jedynie w tej pracy trzyma to, że jest w pełni zdalna, bo teraz to o taką ciężko, a jednak przy dziecku nie jeszcze takim dużym to mega wygoda.
    Wiem, że niektóre firmy stosują chorą praktykę, że musi pracownik mieć kamerę włączona i jest czujnik obecności, na takie coś w życiu bym się nie zgodziła, nie wlaczalabym kamerki i by mnie musieli zwolnić 😅

CrazyDaisy, Siasi lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ