X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️
Odpowiedz

W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Ja widzę cień cienia kuzyna na tym 1
    Ale dobrze, że idziesz na betę - jestem ciekawa trzymam kciuki ♥️🌷

Na pierwszym zdjęciu widzę cień cienia, trzymam kciuki za betę ✊️

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    @brilka nieśmiało trzymam kciuki!
    @onalola rozumiem Cię w 100%, docieram do tego samego momentu sama 🫂
    @runnerka dużo przytulasów na czas procedury, ktoś bardzo ładnie napisał, żeby skupić się na końcu tej drogi i bardzo to popieram też 🩷🫂🍀

U mnie dzisiaj temperatura z watcha spadła na 35,34 i już oczywiście pogrzebałam wszelkie nadzieje o drugiej kresce w związku z tym i czuję się okropnie rozczarowana tym cyklem, bo wydawał się taki idealny… do tej pory trzymała się w okolicach 35,89-36,11. Spadła tak tylko raz w 3dpo.
    Nie wiem, czy będę jeszcze testować, czy nie poczekam na okres, kiedykolwiek ma przyjść 😔

Przytulam Cię mocno 🫂 ale jeszcze nic straconego, wiesz te temperatury w zegarkach też nie są jakieś bardzo dokładne. Wystarczy, że inaczej rękę ułożysz i już może pokazać coś innego

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

26.06 wszystko dobrze 🥹

preg.png
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 wrote:

Co byście zrobiły z dragającą powieką od stycznia? Magnez i potas w normie. 🙈

Nie jest to kwestia tylko magnezu i potasu, a wysypiania się i stresu również. Mi pomogło (często miałam) aspargin uderzeniowo 3x dziennie po 2 tabletki ze trzy dni, a potem z tydzień po jednej. No i mocno kontrolowałam sen i bodźce w tym czasie.

Dżozu, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 wrote:
    Brilka leć i dawaj znać, trzymam kciuki 🤞

Runnerka zostań z nami i pisz jak się czujesz :*

Przytulam za biele i małpy 😔
    Ja wczoraj usłyszałam o kolejnych trzech ciążach w pierwszym cyklu starań i przypomniała mi się któraś z Was z lutowego albo styczniowego wątku, że jak się nie udaje od razu, to potem raczej długa droga. U mnie ta droga będzie miała zaraz trzy lata 🤦🏼‍♀️

Pisałam kilka stron wcześniej odnośnie magnezu. We krwi jest go tylko 1%, reszta jest w tkankach, więc nie ma sensu oznaczanie w krwi. Można mieć w normie, a mieć spory niedobór. Ja miałam w normie i wszystkie objawy tężyczki utajonej. Jeśli masz objawy niedoboru magnezu to mimo dobrych wyników z krwi, zaleca się jego suplementowanie w dawkach minimum 300mg. Najlepiej przyswaja się cytrynian, mleczan i glicynian (chelat). Mleczan ma najwięcej 48mg w tabletce, więc trzeba wziąć ich więcej. Cytrynian w dużych dawkach, długotrwałe ma lekkie działanie przeczyszczające. Ja rotuję sobie tymi trzema formami, żeby jelita nie dostały w kość :)

karczoch321, NinaB, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

26.06 wszystko dobrze 🥹

preg.png
  • Olisska Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka, trzymam kciuki, faktycznie coś majaczy, szczególnie na tym rozebranym pinku 😃

2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
    •niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26
    03.25 - TSH 1,72

🤷🏼‍♀️Ona
    09.24- HSG oba jajowody drożne
    Badania 4dc
    FSH 6,44
    LH 3,24
    Estradiol 35
    Testosteron 26,62
    SHBG 31,70
    Prolaktyna 19,23
    AMH 4,72

💁🏼‍♂️On
    Ilość plemników 224 mln
    Koncentracja 44 mln
    Ruch a 35%, ruch b 33%
    Morfologia 18% 🔥

Aktualnie 20 cs o rodzeństwo 🥲
    1. Aromek + ovitrelle ❌
    2. Aromek + ovitrelle ❌
    3. Aromek + ocitrelle ⏳
    Team #rodzew2026
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    @onalola Przytulam. Podpowiem że ja największe doły miałam w podobnym okresie starań co Ty. Dystans od forum czasami jest wskazany. Pamiętaj, że zawsze możesz do nas wrócić ❤️ życzę dużo siły.

@Runnerka Życzę żeby Twoja droga była jak najmniej wyboista. Pomysl, że jesteś pod super opieką i coraz bliżej upragnionego celu. Super że z nami zostałaś!

@Darrika Podziwiam za cierpliwość. Ja bym chyba wybuchła jakby każdy mój ruch myszka być inwigilowany. Porażka… a na miejscu heada byłoby mi wstyd. Nie przejmuj się to Ty jesteś najważniejsza. Z resztą nie raz pisałaś za jakie pieniądze pracujesz więc olała bym ich sikiem prostym. Miłego wolnego piątku i daj znać w co dziś grasz.

@Brillka Ja widzę cień cienia cienia na pierwszym paskowym. Coś tam majaczy. Na dwóch pozostałych nic się nie doszukałam. Czekam na betę i ściskam kciuki!

Oczywiście standardowo kontynuuje assasins creed valhalla 😅 będę te grę męczyć ze dwa lata jeszcze pewnie 🤭
    No pracodawca mój jest klasykiem korpo, mamy robić jak najwięcej, najlepiej bez przerwy 8h za prawie najniższa bo jak dali nam te podwyżki to teraz zarabiamy po 5k brutto i najlepiej jeszcze siedzieć cicho i się o nic nie upominać, gdzie u naszej konkurencji to moje stanowisko jak rekrutowali to w zeszłym roku były na start widełki 5800-6100 brutto a tu tylko mydlą oczy, że kiedyś będzie lepiej i zaowocuje praca, system premiowy mamy od 2 lat wprowadzany i nic z niego do tej pory nie wynikło poza przeciąganiem tematu w czasie, bo firma nie zarabia🤦‍♀️

@brilka trzymam z całych sił kciuki, żeby to nie był błąd w matrixie❤️❤️❤️🤞🤞🤞

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Około 32/33 dni. Odkąd odstawiłam anty żaden mój cykl nie zszedł poniżej 30. Tylko moje pierwsze cykle były rozchwiane i prawdopodobnie bezowulacyjne.
    Jak zaszłam w ciążę to owulacja wystąpiła po 25dc i bardzo możliwe, że to była moja pierwsza od 10 lat. I taka niespodzianka, złoty strzał. Od momentu poronienia bardzo dokładnie wszystko liczę, analizuję i badam żeby jak najlepiej nauczyć się swojego ciała. Jestem w 4 cyklu po poronieniu i póki co wszystko jest regularne i podobne.
    Gorzej u mnie z tym śluzem bo ja go mam codziennie, dużo - potrafi namieszać

Sluchałam w podkascie wiecej niz hormony, ze duzo sluzu moze oznaczac przewage estrogenowa.
    https://open.spotify.com/episode/3qQGeUI1wNMWmafivoAyuK?si=dxvqEvDTR6Gke9W43I1lLg
    8 min.
    Jakbyście miały polecajki na jakieś artykuły czy podkasty ogolnie o śluzie w cyklu to z chęcią przyjmę 🙏

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
    ⏸️ 10.07.2025 🤩
    beta hcg: 60,60 (11.07.2025) ---> 258 (14.07)
    tsh: 3,08 ---> 1,8
    prog: 13,06 ---> 13,9 (wjeżdża Cyclogest)
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    żelazo 94,4 (50 - 170 ug/dL) ✔️
    ferrytyna 18,8 (4,6 - 204) ng/mL 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️

‍🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
    🐕4 / niedobór masła
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Melduje biel. Dziś odkładam luteinę i czekam na @.
    Też opuszcze na trochę forum, muszę się zdystansować. Trochę pomyśleć i odpuścić. Będę pewnie was poczytywać, może wrócę w kwietniu, ale proszę o zrozumienie. Może nie staramy się długo, ale siadło mi to trochę w głowie już wszystko,i potrzebuje złapać oddech. Pomyśleć co dalej, zrobić jakiś plan działania na najbliższy czas. Chciałabym w kwietniu , dostać taki piękny prezent na urodziny, ale jak to mówią, jeśli chcesz rozśmieszyć Boga powiedz mu swoje plany... U mnie się sprawdza 😪😭
    Za wszystkie @ 🫂🫂🫂

A za II trzymam 🤞🤞🤞
    Mam nadzieję że druga połowa marca będzie należeć do was !

🫂🫂🫂🫂🫂

⏸️ 10.07.2025 🤩
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️

🐕4 / niedobór masła
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Dziewczyny, chciałam wam dać znać, że od wczoraj na testach wychodzą mi jakieś cienie. Robiłam pinki, facelle strumieniowy, facelle paskowy i pinka z pipetą, gdzieś mi ciągle coś majaczy, przy czym dziś nie jest bardziej widoczne niż wczoraj. Nie chcę się dłużej doszukiwać cieni, dlatego idę na betę żeby mieć czarno na białym, raczej się spodziewam że to jakiś błąd w matrixie na testach, może mam toksyczny mocz 🤪 Wrzucam też dzisiejsze testy, wiem że wiele z was lubi się doszukiwać cieni cienia kuzyna cienia 😂

IMG-0527.jpg IMG-0528.jpg IMG-0529.jpg

Coś vizir nie dał rady temu cieniowi 🤩 trzymam kciuki!!!

⏸️ 10.07.2025 🤩

🐕4 / niedobór masła
  • CrazyDaisy Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Nie aż tak, że ruchy myszka czy kliknięcia to nie, ale program rejestruje jakie strony aplikacje itd I jak długo na nich jesteśmy no i jak tam chyba 3 minuty nie ruszasz myszką to zaczyna Ci naliczać czas "poza komputerem", ogólnie system wkurzający ale w miarę do ogarnięcia jak się chce coś tam drobnego ogarnąć w domu w ramach przerwy, jedyne co mi się nie spodobało, to fakt, że po co sprawdzać jaki I ile czasu poza komputerem skoro robota wykonana jak należy a nawet ponad normę niekiedy? Dali żenująco Niskie podwyżki i to jeszcze z łaski a patrzą nas chyba wycisnąć jeszcze bardziej jak cytryny, mnie jedynie w tej pracy trzyma to, że jest w pełni zdalna, bo teraz to o taką ciężko, a jednak przy dziecku nie jeszcze takim dużym to mega wygoda.
    Wiem, że niektóre firmy stosują chorą praktykę, że musi pracownik mieć kamerę włączona i jest czujnik obecności, na takie coś w życiu bym się nie zgodziła, nie wlaczalabym kamerki i by mnie musieli zwolnić 😅
    Ach, ok ale i tak nie lubię takich praktyk monitoringowych. Wolę właśnie podejście zadaniowe, tak jak właśnie napisałaś. Skoro robota zrobiona to po co masz bez sensu siedzieć nad kompem... niestety cecha takich e-commercowych Januszexów. Siasi pięknie Ci napisała, jak należy ich olać. Pracownicy to nie roboty bez uczuc i prywatnego życia. :)

Btw. Mogę podpytać czy Ty przypadkiem nie robisz przy marketplace'ach typu Amazon, allegro?

Siasi lubi tę wiadomość

29 👩🏼
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza
    Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF
    Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspirin cardio
    Mamy to! 🎉🎉🎉
    08.05.2024 Beta 25
    10.05.2025 Beta 94.1 , Prog 34.76
    15.05.2025 Beta 886, Prog 28.3
    19.05.2025 Beta 3552, Prog 23.8 🌞
    22.05.2025 USG, mamy serduszko 🩷
    03.06.2025 USG, 12mm Fasolki
    03.07.2025 Prenatalne, 5.2 cm podskakującego Maluszka 🥹
    preg.png
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 wrote:
    Brilka leć i dawaj znać, trzymam kciuki 🤞

Runnerka zostań z nami i pisz jak się czujesz :*

Przytulam za biele i małpy 😔
    Ja wczoraj usłyszałam o kolejnych trzech ciążach w pierwszym cyklu starań i przypomniała mi się któraś z Was z lutowego albo styczniowego wątku, że jak się nie udaje od razu, to potem raczej długa droga. U mnie ta droga będzie miała zaraz trzy lata 🤦🏼‍♀️

Mi lubi drgac powieka, przechodzi bo dluzszym suplementowaniu wlasnie magnezu i potasu, mimo ze nawet ich poziomu nie sprawdzalam.

Iskiereczka00 lubi tę wiadomość

⏸️ 10.07.2025 🤩

🐕4 / niedobór masła
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Ach, ok ale i tak nie lubię takich praktyk monitoringowych. Wolę właśnie podejście zadaniowe, tak jak właśnie napisałaś. Skoro robota zrobiona to po co masz bez sensu siedzieć nad kompem... niestety cecha takich e-commercowych Januszexów. Siasi pięknie Ci napisała, jak należy ich olać. Pracownicy to nie roboty bez uczuc i prywatnego życia. :)

Btw. Mogę podpytać czy Ty przypadkiem nie robisz przy marketplace'ach typu Amazon, allegro?

Nie, akurat ja przy tym nie robię, mamy inny dział od tego, ale też na marketplaceach sprzedajemy, ja twórz eopisy do tych produktów, które trafiają na stronę i też na marketplace. Miałam się tam zainteresować tematem czy moje doświadczenie w temacie marketplace by się jakoś nie przydało, ale to będą dodatkowe obowiązki, za które może dostanę wynagrodzenie później, a w sumie nie wiem czy mi się chce na czymś takim skupiać, czy nie lepiej będzie pl prostu jak się nie uda z drugim dzieckiem zmienić pracy i tyle 😅

Siasi, CrazyDaisy lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Nana11 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    @brilka nieśmiało trzymam kciuki!
    @onalola rozumiem Cię w 100%, docieram do tego samego momentu sama 🫂
    @runnerka dużo przytulasów na czas procedury, ktoś bardzo ładnie napisał, żeby skupić się na końcu tej drogi i bardzo to popieram też 🩷🫂🍀

U mnie dzisiaj temperatura z watcha spadła na 35,34 i już oczywiście pogrzebałam wszelkie nadzieje o drugiej kresce w związku z tym i czuję się okropnie rozczarowana tym cyklem, bo wydawał się taki idealny… do tej pory trzymała się w okolicach 35,89-36,11. Spadła tak tylko raz w 3dpo.
    Nie wiem, czy będę jeszcze testować, czy nie poczekam na okres, kiedykolwiek ma przyjść 😔

Powder, nie załamuj się jeszcze, mi się wydaje, że tych pomiarów z zegarka nie powinno się za bardzo używać do metody śledzenia cyklu, są zbyt zmienne. Żeby miarodajnie używać tego jako śledzenia objawów, trzeba naprawdę się pilnować - temperatura ma być mierzona "wewnętrznie", zawsze o tej samej godzinie, od razu po przebudzeniu, bez wstawania z łóżka, trzeba uwzględniać infekcje, niewyspanie, alkohol, leki i inne rzeczy, które mogą wpłynąć, odejmować te temperatury albo dodawać przy jakiś przesunięciach, jak się chcesz bardziej wyspać w weekend czy coś takiego ;)
    Brzmi może skomplikowanie, ale jak się zrobi nawyk, to naprawdę nie jest to specjalnie uciążliwe.
    Także może jeszcze nic straconego :) Trzymam kciuki bardzo mocno!

@Brilka - mi coś na tym pierwszym miga, jakiś kuzyn kuzyna ;) Oby to było to!

Powder lubi tę wiadomość

12.24 💔 6tc
    01.25 💔 6tc

19.02 ⏸️
    10.03 0, 53cm - serce bije!
    31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
    14.04. prenatalne - 5,12 cm
    25.04. 152 bpm, 13+2
    14.06. ➡️ połówkowe
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 21 marca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @onalola bardzo mi przykro, że tego doświadczasz. Odpocznij trochę, zajmij się sobą i jak będziesz czuła potrzebę to odzywaj się tutaj. Mamy przełom zimy/wiosny, może u Ciebie też taki przełom następuje i za jakiś czas wyjdzie słońce❤️

@Runnerka zostań z nami koniecznie. Uważam, że Twoja wiedza i dzielenie się tym co przed Tobą dla wielu z nas będzie pomocne. Oby te starania jednak długo nie trwały. Dużo sił🫶🏼

@Darrika ja bym się nie przejmowała tym ,,sprawdzaniem". Każdy ma prawo to gorszego okresu również w życiu zawodowym i spadku wydajności. Tak jak piszesz, wyrabiasz normy a to, że chwilowo brakowało Twojej uwagi w ogólnym rozrachunku pewnie nie robi żadnej różnicy, a łatwiej o błąd jak człowiek robi na siłę.

@brilka oby ta 13-nastka była szczęśliwa 🤞🏼🤞🏼

@iskiereczka pijesz dużo wody? czystej? może dodawaj sobie jakiś elektrolitów. Ja jak zaczęłam pić więcej wody, mimo brania magnezu i potasu miałam takie tiki w oku. Zaczęłam lekko dosalać solą kłodawską albo dodawać cytryny i przeszło.

@Powder póki małpy nie ma to wiesz...z drugiej strony, nie chcę źle zabrzmieć, ale takie zrzucenie z żyrafy na przyszłe cykle może pomoże lekko zignorować objawy i obniży oczekiwania. Ja miałam już chyba wszystkie możliwe bóle, swędzenie, śluz, wypieki na twarzy a ciąży nie ma i teraz jak coś odczuwam to przypominam sobie, że już w którymś cyklu tak było więc to może znaczyć dużo i nic🤔 Życzę Ci jednak, żeby te 2 kreski się pojawiły jak najszybciej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 09:06

Donna89, Powder, Runnerka, Darrika, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.
    10.2024 biochem 💔

13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
    29.05 2,6 cm do kochania 🥰
    18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
    16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
    Połówkowe 13.08

preg.png
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 21 marca, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ragazza piękny piczek! ♥️🥹
    @dżozu no właśnie raczej taka moja natura, hormony mam w normie. Kiedyś nosiłam codziennie wkładki, od roku przestałam, bo jest to niehigieniczne i niezdrowe ale jednak bielizna codziennie brudna. Długo z tym walczyłam żeby przestać je nosić (nosiłam takie mini) ale w końcu mi się udało.
    Zauważyłam też że więcej tego śluzu mam odkąd suplementuję l-argininę, pisałam o tym wcześniej.
    Ja ogólnie piję też bardzo dużo wody, około 3l, dużo ziół - taki mam nawyk od lat, pewnie to też ma wpływ.
    @powder proszę mi sie tu nie załamywać dopóki nie będzie 🐒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 09:08

Powder, Dżozu lubią tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
    05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
    07.05 beta 83,50 🥹🩷
    10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
    15.05 beta 4000,48 🥰
    22.05 USG puste jajo płodowe 😞
    29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
    12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
    02.07 5,5 cm szalejącego bobka 😍
    08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️

preg.png
  • Donna89 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @brillka trzymam kciuki za betę! Super jakby się udało ❤️

@onalola przytulam za biel:( rozumiem te emocje i rozczarowanie. Mam nadzieję, że fajnie spędzisz weekend i choć troche poczujesz się lepiej ❤️‍🩹

@Darrika rzeczywiście wkurzające takie kontrolowanie. Ale nie miej czarnych scenariuszy, każdy może mieć gorszy okres w życiu i to zawsze wpływa na jakość pracy! I w ogóle to widziałam kilka razy jak wspominasz o gierkach i zainspirowałam się Toba i ostatnio wspomniałam mężowi, że może kupimy konsole i zaczniemy w coś grać na odstresowanie 😂

@Powder ja mam bóle na okres, więc jestem już pewna że przyjdzie w weekend. Każda z nas co miesiąc, gdy nie wychodzi to przeżywa pewnego rodzaju żałobę. Jest to związane z planami, wyobrażeniami, nadziejami. I gdy nie wychodzi to one znikają. Warto dać sobie czas na przeżycie tego. ❤️‍🩹Ale jak nie wyjdzie nam w tym cyklu to może w kolejnym!

Powder, Darrika lubią tę wiadomość

👩‍🦳27 🧔‍♂️29
    starania od 2023
    12.24 9tc 💔👼

Endometrioza
    PAI-1, MTHFR hetero
    Niedoczynność tarczycy —> unormowana
    Amh 1,16 🥲
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Mi lubi drgac powieka, przechodzi bo dluzszym suplementowaniu wlasnie magnezu i potasu, mimo ze nawet ich poziomu nie sprawdzalam.

Akurat potas trzeba badać raz na jakiś czas, jeśli suplementujesz, bo tam widełki nie są duże, a tak samo niedobór jak i nadmiar mogą mieć poważne konsekwecje

Dżozu, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

26.06 wszystko dobrze 🥹

preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 21 marca, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew spuszczona, czekam na wyniki 🫣

grazka0022, Kokosik, CrazyDaisy, Runnerka, Powder, Lisik, karczoch321, Darrika, Nadzieja32, White1, DreamBee, Maniaaa., NinaB, ater, Mardotka, Dżozu, Zosia667, assialbnn, Meggi_**, izzou97, Marzycielka94, dailydamn lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • CrazyDaisy Autorytet

Wysłany: 21 marca, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Krew spuszczona, czekam na wyniki 🫣
    Trzymamy kciuki!
    Ja właśnie w kolejce na pobranie ale poprawiam progesteron, żeby zobaczyć czy dalej się wysoki utrzymuje :)

29 👩🏼
    2 lata starań
    PCOS i Endometrioza
    Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF
    Leczenie:
    Naprotechnologia (od września 2024)
    Suple
    Lametta + Cyclogest
    Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
    Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
    Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspirin cardio
    Mamy to! 🎉🎉🎉
    08.05.2024 Beta 25
    10.05.2025 Beta 94.1 , Prog 34.76
    15.05.2025 Beta 886, Prog 28.3
    19.05.2025 Beta 3552, Prog 23.8 🌞
    22.05.2025 USG, mamy serduszko 🩷
    03.06.2025 USG, 12mm Fasolki
    03.07.2025 Prenatalne, 5.2 cm podskakującego Maluszka 🥹
    preg.png
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 21 marca, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Darrika myślę że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. W sumie zawsze się znajdą jakieś plusy i minusy jak się pracuje u kogoś. Ja czasami nie mam już siły do współpracy z ludźmi i wszystko mnie drażni, a zaraz to dziekuje Bogu, że pomimo że mnie nie jest idealnie to mój mąż który ma swoją firmę też kolorowo nie ma. Zarobki oczywiście 5 razy takie jak moje, ale cały czas żyje pracą i nie raz cięgi zbiera. Ja nawet jak mnie wkurza to kończę pracę, biorę torebkę i bajbaj. A życiem firmy męża żyjemy cały czas, nawet na urlopie ciężko się odciąć.
    Masz teraz super plan i oby się spełnił. Upragniona ciąża i uciekniesz na długi czas. W między czasie może trafi się coś lepszego, a jak nie to praca zdalna przy dwójce dzieci brzmi super. Ja żałuję, że 100% muszę być w pracy, bo chętnie bym czasami odpoczęła chociażby od twarzy współpracowników 😅

Darrika lubi tę wiadomość

🧩 11cs o brakującego puzzelka. To nie jest nasza wiosna 💔
    ⏸️ Kwiecień 2025- 9dpo, cień cienia
    💌 (6t0d) pęcherzyk żółtkowy, z zarodkiem 3,6mm i echem serduszka
    💌 (7t0d) Zarodek 6.6mm, brak akcji serca 💔
    Wciąż walczymy o Ciebie 🖤

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!

preg.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ