W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻♀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ater masz rację, poszukam wsparcia na wątkach ciążowych a Wam życzę upragnionych 2 kresek na testach i by starania przyniosły owocne efekty.
-
Nadrabiam Wasze wiadomości dziewczyny i też jestem przed testowaniem, ale sama już nie wiem czy w ogóle testować w tym cyklu. Mam taki humor dzisiaj, że najchętniej bym się popłakała, kiedy myślę, że znów zobaczę biel, a jeszcze czeka mnie teraz kilku miesięczna przerwa od starań, co mnie w sumie boli, bo to wydłuża ten czas, ech...
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
🔬Świadome staranie od 04.2024
13cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo
🧔🏽♂️ on
🩺 badanie nasienia 11.2024
💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris -
Lani27 wrote:Nadrabiam Wasze wiadomości dziewczyny i też jestem przed testowaniem, ale sama już nie wiem czy w ogóle testować w tym cyklu. Mam taki humor dzisiaj, że najchętniej bym się popłakała, kiedy myślę, że znów zobaczę biel, a jeszcze czeka mnie teraz kilku miesięczna przerwa od starań, co mnie w sumie boli, bo to wydłuża ten czas, ech...
To może zostaw to testowanie, a nóż małpa nie przyjdzie i sikaniec będzie formalnościąwidzę, że mamy ten sam czas starań I równolatki starsze w domu. A łzy też są dobre jak potrzebujesz to wylej ich tyle ile trzeba, często potem przychodzi ulga. Ja wolę czasem czekać na ten okres niż oglądać biel.
gorzej to znoszę, więc rozumiem Twój strach🫂
Lani27 lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
Walczymy dalej 13cs 🤞
Musi się udać ☘️ -
U mnie dzisiaj 7dpo i zaczyna się nakręcanie 🫣 Czytałam Wasze posty o szukaniu objawów - w listopadzie, kiedy zaszłam w ciążę, pierwszy raz nie bolały mnie piersi po owulacji, a dzień-dwa przed terminem @ miałam skurcze podbrzusza jak na okres. Nawet poszłam wtedy po zapas tamponów. Także u mnie objawem ciąży jest brak objawów 😵💫 próbuję sobie to racjonalnie tłumaczyć, że raczej mało prawdopodobne, żeby udało się w pierwszym cyklu, skoro wcześniej trwało to 7. No zobaczymy...testować będę 12dpo, bo muszę w razie czego załatwić zastrzyki heparyny.31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
MTHFR hetero, PAI-1 hetero
Antykoagulant tocznia
Starania od 05/2024
28.11.2024 ⏸️
10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane -
Darrika wrote:To może zostaw to testowanie, a nóż małpa nie przyjdzie i sikaniec będzie formalnością
widzę, że mamy ten sam czas starań I równolatki starsze w domu. A łzy też są dobre jak potrzebujesz to wylej ich tyle ile trzeba, często potem przychodzi ulga. Ja wolę czasem czekać na ten okres niż oglądać biel.
gorzej to znoszę, więc rozumiem Twój strach🫂
Faktycznie podobnie! Nie spodziewałabym się, że będę mieć tu z kimś podobne "zestawienie", hah.
Ja zawsze staram się dać upust emocjom, ale ostatnio u mnie to chyba totalny rollercoaster. Co do testowania to czasem fajnie jest tak zostawić to na sam koniec, ale człowiek najchętniej zobaczyłby już dwie kreski ma drugi dzień po owulacji 😅, szczególnie jak staraczkowy brain daje popalić i wszystko staje się nagle objawem wczesnej ciąży i w sumie to się zastanawiasz czy to urojenie czy naprawdę coś czujesz hahaDarrika lubi tę wiadomość
👩🏽 29 🧔🏽♂️ 31 👧🏽2020
Starania o rodzeństwo.
🔬Świadome staranie od 04.2024
13cs 🤞🏻
💔 5tc (01.2025)
👸 cykle 27 dni
👩🏽 ona
🩺 niedokrwistość
💊 kwas foliowy, witamina D3, żelazo, prenatal duo
🧔🏽♂️ on
🩺 badanie nasienia 11.2024
💊 FertilMan Plus, Tribulus Terrestris -
Ragazza wrote:U mnie dzisiaj 7dpo i zaczyna się nakręcanie 🫣 Czytałam Wasze posty o szukaniu objawów - w listopadzie, kiedy zaszłam w ciążę, pierwszy raz nie bolały mnie piersi po owulacji, a dzień-dwa przed terminem @ miałam skurcze podbrzusza jak na okres. Nawet poszłam wtedy po zapas tamponów. Także u mnie objawem ciąży jest brak objawów 😵💫 próbuję sobie to racjonalnie tłumaczyć, że raczej mało prawdopodobne, żeby udało się w pierwszym cyklu, skoro wcześniej trwało to 7. No zobaczymy...testować będę 12dpo, bo muszę w razie czego załatwić zastrzyki heparyny.
O to będziemy testować w tym samym czasie, chociaż ja zamierzam się wstrzymać do terminu miesiączki! Owulacyjna siostro, jakoś musimy przetrwać ten czas 🤓32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨ -
Mi też się włączył dziś na chwilę brajanek (10 dpo) bo zaczęło się ciągnięcie w podbrzuszu. Ale wiadomo może to być 🤰🏼 a może @ za rogiem 🤔 ale no już się opanowałam. Staram się o tym nie myśleć i wytrzymać jeszcze te kilka dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 18:30
Marty.Na, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 maj HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
Team #rodzew2026 ✊🏼 -
Belia wrote:Mi też się włączył dziś na chwilę brajanek (10 dpo) bo zaczęło się ciągnięcie w podbrzuszu. Ale wiadomo może to być 🤰🏼 a może @ za rogiem 🤔 ale no już się opanowałam. Staram się o tym nie myśleć i wytrzymać jeszcze te kilka dni.
Marty.Na lubi tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
03/25 cb? (13 cs)
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, mucha (wyleczona ureaplasma), amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), udrożniony kanał szyjki macicy (04/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA
⌛️CD138
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp
❌ podwyższony stres oksydacyjny
⌛️HLA-C
30/04/25 - monitoring
06/25 - IUI -
Ang3llica wrote:Hej, robiła któraś z was kiedykolwiek beta hcg 12 dni po owulacji lub szybciej? Pokazało już coś wtedy? Warto próbować tak szybko? Jeśli tak to ile mniej więcej wam wyszło jeśli pamiętacie
Ang3llica lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Wracam powolutku do żywych, w poniedziałek mam lekarza żeby zobaczył czy torbiel się wchłonęła, ale pewnie na jakiekolwiek dominujące pęcherzyki za wcześnie bo będzie 7dc. Ale nurtuje mnie jedno, od lutego biorę inozytol firmy Needed. I mniej więcej od tego czasu zauważyłam u siebie wysyp małych grudek podskórnych głównie w okolicach żuchwy. Myślicie że to może mieć związek? Czy to coś innego ale zbiegło się z czasem ?2 cs 11/24 cb 💔
04. 2025 6cs 🙌
31.03 torbiel wchłonięta 🥳 pęcherzyk 16mm
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1 -
Po chodzeniu cały dzień po sklepach bez celu i wydawaniu pieniędzy na pierdoły (czy tylko ja mam wrażenie, że za małą reklamówkę w Biedrze trzeba zostawić nerkę ostatnio?!) zrobiłam sobie domowe spa i.... people watching me it's my anxiety... obcięłam (a właściwie mąż) blisko 15 cm włosów. Ostatnio były już coraz cieńsze, choć bardzo długie, no ale teraz są takie do łopatek. Poczułam wiosnę, że hej.
Belia, Donna89, Powder, Darrika, Nadzieja32, Marzycielka94, Mardotka, Lisik, almost.there lubią tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
brilka wrote:Ja bym już sikała 🤪🤪🤪🤪
Pogubiona lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
11cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🔜 maj HSG
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka
Team #rodzew2026 ✊🏼 -
Dziewczyny tak pół żartem, ostatnio widzę, że wiele z nas ma doła, dzisiaj wyskoczył mi filmik, że 29.03 to ponoć nów Księżyca wraz z zaćmieniem Słońca i kończą się stare schematy objawiające się spadkiem energii w ostatnim czasie i zaczyna się nowy etap życia do którego byliśmy ostatnimi miesiącami przygotowywani 😂 trzymam kciuki aby to właśnie było to i od kwietnia zaczęły się sypać dwie kreski na wszystkie strony! ❤️❤️❤️
Justa28, Lani27, Pogubiona, Powder, DreamBee, White1, MimiM29, Meggi_**, Darrika, Dżozu, AnMiPe, aga_42lata, Wianek, Marzycielka94, Lisik, Belia, Gipsowka93, NinaB, almost.there, Olisska, kasialinkaa, dailydamn lubią tę wiadomość
Starania na luzie od 2023/2024
Starania na poważnie od 04.2024
Grudzień 9tc 💔👼 -
onalola wrote:Wracam powolutku do żywych, w poniedziałek mam lekarza żeby zobaczył czy torbiel się wchłonęła, ale pewnie na jakiekolwiek dominujące pęcherzyki za wcześnie bo będzie 7dc. Ale nurtuje mnie jedno, od lutego biorę inozytol firmy Needed. I mniej więcej od tego czasu zauważyłam u siebie wysyp małych grudek podskórnych głównie w okolicach żuchwy. Myślicie że to może mieć związek? Czy to coś innego ale zbiegło się z czasem ?
Co do wesel, to swoje miałam teraz w grudniu, jesteśmy na etapie oglądania zdjęć z rodziną i znajomymi i też mam taką ogromną ochotę iść na wesele jako gość. Najeść się i pobawić. Wcześniej nie przepadałam za weselami, więc totalna odmiana 😂🙈Wianek, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳3 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🕰️ cykle 29-31 dni
💊 pregna start, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️ on
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
🔬 morfologia 2%
🔬 ruch A + B 25%
🤞🏻team #rodzew2026 ✨ -
onalola wrote:Wracam powolutku do żywych, w poniedziałek mam lekarza żeby zobaczył czy torbiel się wchłonęła, ale pewnie na jakiekolwiek dominujące pęcherzyki za wcześnie bo będzie 7dc. Ale nurtuje mnie jedno, od lutego biorę inozytol firmy Needed. I mniej więcej od tego czasu zauważyłam u siebie wysyp małych grudek podskórnych głównie w okolicach żuchwy. Myślicie że to może mieć związek? Czy to coś innego ale zbiegło się z czasem ?
U mnie nie było czegoś takiego.
Ale zmiany skórne w okolicach żuchwy mogą wskazywać na zaburzenia hormonalne.32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨ -
Ale się źle czuje dziewczyny... Jakby mnie rozbieralo na chorobę, ale tak dziwnie. Termometr pokazuje 37, bolą mnie plecy, jajnik, brzuch. -M- mówi na mnie "bigcyc" bo napuchly, że się skupić nie moze 😅 jak to nie okaże się ciążą, to składam skargę na bociana, którego ostatnio widziałam 🤣
Pogubiona, Powder, Darrika, Marzycielka94, NinaB, Meggi_**, ater, Bergamotka94 lubią tę wiadomość
-
Ragazza wrote:U mnie dzisiaj 7dpo i zaczyna się nakręcanie 🫣 Czytałam Wasze posty o szukaniu objawów - w listopadzie, kiedy zaszłam w ciążę, pierwszy raz nie bolały mnie piersi po owulacji, a dzień-dwa przed terminem @ miałam skurcze podbrzusza jak na okres. Nawet poszłam wtedy po zapas tamponów. Także u mnie objawem ciąży jest brak objawów 😵💫 próbuję sobie to racjonalnie tłumaczyć, że raczej mało prawdopodobne, żeby udało się w pierwszym cyklu, skoro wcześniej trwało to 7. No zobaczymy...testować będę 12dpo, bo muszę w razie czego załatwić zastrzyki heparyny.
Ja podobnie, 5/6 dpo i wolę tak naprawdę nie czuć nic.
Przez te wszystkie cykle starań miałam już każde możliwe objawy, które zwiastowały nic ale też podobne jak ból piersi, który zwiastował ciążę. Na ten moment nie nakręcam się, a nawet patrzę które suple trzeba domówić na kolejny miesiąc starań.
Chciałabym być dobrej myśli ale takie pozytywne nastawianie mocno mnie niszczy kiedy dostaję 🐒
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭
☀️ Jeszcze zaświeci słoneczko ☀️ -
Ja też jak mam zobaczyć biel to już wolę żeby małpa przyszła 🤨
Również nic nie czuję… nawet jakbym chciała się do czegoś przyczepić to nie mam do czego. Noo mam lekkiego nerwa ale tak czasami bywa w małżeństwie i to jeszcze przed spodziewaną 🐒
💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
3cs - testy owulacyjne, suplementy
31.03 🥰 II 🥰 12 dpo
31.03 -33.60 mlU/ml
02.04- 111.00 mlU/ml
04.04- 326.00 mlU/ml
07.04- 834.00 mlU/ml
16.04- 11410.00 mlU/ml
Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍 -
Dziewczyny, dziś dostałam okres – już w 24 dc, wcześniej niż zwykle… Wracam do ziół o. Sroki, oleju z wiesiołka. Zastanawiam sie czy Ubichinol powinnam brac do owulacji, czy mozna go stosować nieprzerwalnie? Udzielcie proszę swoich sugestii;)
Od poniedziałku zacznę brać Clostilbegyt, więc będziemy obserwować, czy pojawią się pęcherzyki. Na 12 dc umowilam sie do ginekologa.
W poniedziałek robię też ponownie badania: estradiol, prolaktyna, LH, FSH, TSH i testosteron. Ruszam z nowa energią w nowy cykl. Tylko trochę szczęścia trzeba dodać
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło w dobrą stronę!
Gipsowka93 lubi tę wiadomość
👩👨 41lat
👼💔czerwiec/2024 10 tc. poronienie zatrzymane
Miovelia PRO, Prenatal Primo, olej z wiesiołka, zioła o. Sroki, kwasy omega 3-6-9, Ubichinol, wit. C wit. E, Magnez, B-Complex
2025
🔹styczeń - 1cs bez stymulacji, był pecherzyk
🔹luty - 2cs Clostilbegyt + 💉Ovitrelle [13.02]+💉Gonapeptyl Daily 2ampułki [17.02], a potem grypa zniweczyła cykl
🔹marzec - 3cs - badania w 5dc. [TSH – 1,731 | FSH – 8,28 | LH – 5,13 | Estradiol – 214,0 | Prolaktyna – 17,45 | Testosteron – 44,5] wizyta u ginekologa 17.03 - brak pęcherzyków -
Melduję, że u mnie nadal brak @ a dzisiaj 32dc .. powtórzyłam dzisiaj test facelle i wychodzi biel, robiłam teraz wieczorem więc chyba zrobię jeszcze jutro rano powtórkę. Chociaż coraz bardziej skłaniam się ku temu, że cykl był bezowulacyjny i dlatego się przeciąga 😭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 19:42
👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- starania od 09.2023, za nami świadome 10 cykli starań
- 2.04: wizyta w klinice leczenia niepłodności - lekarz sugeruje ICSI
- 18.04: wizyta u androloga - walczymy o podniesienie parametrów nasienia
ona:
- od lutego suplementacja pod okiem dietetyka klinicznego (omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby)
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja (wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli)
- WZJG (aktualnie zaostrzenie, przyjmowanie cortiment mmx)
- badanie nasienia (grudzień'24 -> kwiecień'25):
* morfologia 2% -> 1%
* ruchliwość A 1% -> 0%
* ruchliwość B 29 % -> 11,5 %