W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻♀️
-
WIADOMOŚĆ
-
assialbnn wrote:Ja mam kryzys 🙄 moja córka bardzo chciałaby mieć rodzeństwo. Od zawsze o to pytała, ale już 3 razy od poronienia a minęło dopiero 4 dni 😭
O matko, no to Ci mała dokopała... 🫂 Tulę Twoje smutki.34👩🏻❤️👨🏻37 + 🐈⬛
Starania od 01.2025
✅Usunięte polipy endometrium
🥲Nadwaga
📈Tropienie owulacji temp + testy LH
🌒Cykle 30-33 dni🌘
No i zobaczymy 🤷🏻♀️ -
assialbnn wrote:Ja mam kryzys 🙄 moja córka bardzo chciałaby mieć rodzeństwo. Od zawsze o to pytała, ale już 3 razy od poronienia a minęło dopiero 4 dni 😭Starania od 09/24
7 cs ✨
12.24 cb
👩 31
USG, cytologia ✓
guzek na tarczycy -> zbijamy TSH (Euthyrox 25 mcg + jod)
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji
👨 36
Badania nasienia przed nami
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy -
Przykro ale ona od zawsze marzyła o rodzeństwie. Z jednej strony to fajnie bo wiem że by się bardzo ucieszyła gdyby się dowiedziała że jestem w ciąży ale z drugiej teraz w tym momencie ciężko mi jak o tym mowi 😥 bo przecież było blisko bardzo blisko 🥺 dobrze ze o niczym nie wiedziała bo ciężko by to przeżyła.
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
White1 wrote:U mnie klasyczna biel 😕 3 pęcherzyki nie wystarczyły💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
🔬Świadome staranie: 02.2025
⏳2 cs in progress
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔜 badanie nasienia -
@Belia dopiero przeczytałam Twoje wpisy i strasznie mi przykro, też bym była przekonana, że się udało. Mam nadzieje, że szybko się zbierzesz w sobie i wrócisz z nową energią🔥
@White1 przytulam mocno! Niech to będzie pierwszy miesiąc jako prowadząca i 1 dzień Twojej ciąży🫶🏼
Trzymam kciuki za dzisiejsze testujące🤞🏼
Ja dzisiaj jestem w dc i wczoraj skończyłam brać Aromek. Dzisiaj jakieś skurcze po obu stronach, mam nadzieję że jakiś ładny pęcherzyk z tego wyrośnie. Zaczęłam też brać mleczko pszczele liofilizowane. Nie mogłam się dokopać do tematu o tym ale chyba część z Was bierze. Jakie bierzecie? W tabletkach?👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Tarczyca 👍🏼
HSG 👍🏼
AMH: 3,38
badanie nasienia: 👍🏼
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
1 cykl stymulowany Aromkiem
USG 6 marca -
Dziś mój 4latek mnie też zaskoczył pytaniem "czy mam dzidzie już w brzuszku?" 🙃 to mu odpowiedziałam że jeszcze nie a jak się spytałam czy chce braciszka/siostrzyczke/dzidzie w domu to kategorycznie odpowiedział że NIE... 🤣🤣 no i weź tu zrozum?!PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Cześć dziewczyny, ja 12dpo melduje biel.
Jedziemy z 10cs 💕
Edit. Jeszcze nie jedziemy bo czekam na małpę 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:25
🧩 9cs o brakującego puzzelka
🩸5.02
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
ellevv wrote:Dziś mój 4latek mnie też zaskoczył pytaniem "czy mam dzidzie już w brzuszku?" 🙃 to mu odpowiedziałam że jeszcze nie a jak się spytałam czy chce braciszka/siostrzyczke/dzidzie w domu to kategorycznie odpowiedział że NIE... 🤣🤣 no i weź tu zrozum?!
Hehehe dzieci 😅☺️
Moja córa cały czas nie nie nie żadnego rodzeństwa . A teraz jak ma 9 lat to się pyta kiedy xd 🤣
No nie zrozumiemy 😅35 👩 36 🧔🏻♂️
👩 16.09.2015 r MAJA
Starania o rodzeństwo .
24.01.2025r ⏸️ 15dpo
02/25 💔 6t
11/2024 badania
Prolaktyna 4dc - 25,33
Żelazo - 140,00
Glukoza- 100
Ferrytyna- 18,00
TSH - 1,0828
FT3- 3,00
FT4- 1,01
Insulina - 3,9
Wit B12- 336
Kwas foliowy- 6,90
Wid D - 30,00
wizyta kontrolna u gin i cytologia 27.11.2024 ✅ wsio wporzadku
Progesteron 7 dpo 21,44
Różyczka - przeciwciała IgG 79,50 -
S_va_88 wrote:Kur....teksty musisz wyluzować. Jak można z takimi tekstami jak Ty chcesz się do kogoś wyżalić. Wiesz co ja już czasami stwierdzam, że cisza wydobywająca się z ust osób do których akurat się wypłakujemy, jest najlepszym wsparciem.....
Więc w milczeniu 🫂ściskam Cię mocno
Wydaje mi się, że takie teksty są częściowo spowodowane też historiami dziewczyn na grupach, że "wyłączyły głowę" i nagle się udało. Powszechnie pokutuje przekonanie, że "wpadki" (czyli ciąże, których nikt by się bez leczenia nie spodziewał), są skutkiem tego, że przestałyśmy się nagle stresować. De facto często jest tak, że po prostu zadziałał zwykły przypadek, wdrożenie diety, supli, etc, a nie stricte "wyłączenie myślenia".
Ja w tym wypadku często mówię, że mój mózg nie ma bezpośredniego połączenia neuronowego z moją macicą i jest to udowodnione naukowoZ tym, że jestem znana wśród znajomych z sarkazmu i ironii, więc nikt się nie obraża
Tak naprawdę nikt nie zrozumie Twojej sytuacji, dopóki nie założy Twoich butów. Jeśli mówi to osoba, na której nam zależy, raczej możemy wychodzić z założenia, że mówi to z troski. Wtedy można starać się wytłumaczyć pewne kwestie, a od reszty wpuszczać jednym uchem i wypuszczać drugimWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:41
Powder, Alchemiczka, White1, AnMiPe, almost.there, Marzycielka94, Siasi lubią tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌ -
Siasi wrote:Cześć dziewczyny, ja 12dpo melduje biel.
Jedziemy z 10cs 💕
Edit. Jeszcze nie jedziemy bo czekam na małpę 😂
🫂oby kolejny był tym szcześliwymSiasi lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Tarczyca 👍🏼
HSG 👍🏼
AMH: 3,38
badanie nasienia: 👍🏼
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
1 cykl stymulowany Aromkiem
USG 6 marca -
Powder wrote:Z innej beczki, dzisiaj przyszedł mi Apple Watch i zobaczę, jak będzie sobie radził z tym badaniem temperatury 🤞🏻coś tam wyklikałam w Premom, żeby bazował na niej.
daj znać, jak to się sprawdza. zastanawiam się czy apple watch, czy oura ringJa: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌ -
kasialinkaa wrote:Hehehe dzieci 😅☺️
Moja córa cały czas nie nie nie żadnego rodzeństwa . A teraz jak ma 9 lat to się pyta kiedy xd 🤣
No nie zrozumiemy 😅
A jak u Ciebie samopoczucie? Fizyczne i psychiczne ? 🙂 Kiedy wybierasz się na kontrolę?👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Kaliope wrote:daj znać, jak to się sprawdza. zastanawiam się czy apple watch, czy oura ring
Kaliope, Dżozu lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
🔬Świadome staranie: 02.2025
⏳2 cs in progress
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔜 badanie nasienia -
ellevv wrote:Dziś mój 4latek mnie też zaskoczył pytaniem "czy mam dzidzie już w brzuszku?" 🙃 to mu odpowiedziałam że jeszcze nie a jak się spytałam czy chce braciszka/siostrzyczke/dzidzie w domu to kategorycznie odpowiedział że NIE... 🤣🤣 no i weź tu zrozum?!4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Kaliope wrote:Wydaje mi się, że takie teksty są częściowo spowodowane też historiami dziewczyn na grupach, że "wyłączyły głowę" i nagle się udało. Powszechnie pokutuje przekonanie, że "wpadki" (czyli ciąże, których nikt by się bez leczenia nie spodziewał), są skutkiem tego, że przestałyśmy się nagle stresować. De facto często jest tak, że po prostu zadziałał zwykły przypadek, wdrożenie diety, supli, etc, a nie stricte "wyłączenie myślenia".
Ja w tym wypadku często mówię, że mój mózg nie ma bezpośredniego połączenia neuronowego z moją macicą i jest to udowodnione naukowoZ tym, że jestem znana wśród znajomych z sarkazmu i ironii, więc nikt się nie obraża
Tak naprawdę nikt nie zrozumie Twojej sytuacji, dopóki nie założy Twoich butów. Jeśli mówi to osoba, na której nam zależy, raczej możemy wychodzić z założenia, że mówi to z troski. Wtedy można starać się wytłumaczyć pewne kwestie, a od reszty wpuszczać jednym uchem i wypuszczać drugim
W punkt! 👌🏻Kaliope lubi tę wiadomość
10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
- 🙋♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)
- 🙋♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość -
assialbnn wrote:Moja córka tez musiała "dorosnąć" do wieku w którym zaczęła marzyć o rodzeństwie 🙂 ale od zawsze była bardzo opiekuńcza względem małych dzieci 🙂 wolała opiekować się maluchami i je zabawiać niż bawić się z rówieśnikami. Dlatego bardzo chciałabym doczekać momentu kiedy będę mogła powiedzieć jej że będzie miała rodzeństwo 🙂 będzie przeszczesliwa 🥰
A jak u Ciebie samopoczucie? Fizyczne i psychiczne ? 🙂 Kiedy wybierasz się na kontrolę?
Samopoczucie dobrze . Dzięki ☺️
Fizycznie jest w porządku . Skończyły się plamienia , które od poronienia trwały 11dni . Czekam na pierwszą @ . Na wizytę do gina idę zaraz po tej pierwszej @ .
Psychicznie różnie , jeden dzień ok drugi średni . Za dużo myślę 🤔 .
Trzymajmy się tego że nasze córki doczekają się rodzeństwa ❤️35 👩 36 🧔🏻♂️
👩 16.09.2015 r MAJA
Starania o rodzeństwo .
24.01.2025r ⏸️ 15dpo
02/25 💔 6t
11/2024 badania
Prolaktyna 4dc - 25,33
Żelazo - 140,00
Glukoza- 100
Ferrytyna- 18,00
TSH - 1,0828
FT3- 3,00
FT4- 1,01
Insulina - 3,9
Wit B12- 336
Kwas foliowy- 6,90
Wid D - 30,00
wizyta kontrolna u gin i cytologia 27.11.2024 ✅ wsio wporzadku
Progesteron 7 dpo 21,44
Różyczka - przeciwciała IgG 79,50 -
edka85 wrote:To u mnie była sytuacja, że córka pyta, czy mam dzidzię w brzuchu, a syn jej odpowiedział, że "nie, mama jest po prostu gruba" 😄
Ooooo kurczaczki to grubo poleciał 🤣🤣PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀