X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️
Odpowiedz

W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️

Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Wydaje mi się, że takie teksty są częściowo spowodowane też historiami dziewczyn na grupach, że "wyłączyły głowę" i nagle się udało. Powszechnie pokutuje przekonanie, że "wpadki" (czyli ciąże, których nikt by się bez leczenia nie spodziewał), są skutkiem tego, że przestałyśmy się nagle stresować. De facto często jest tak, że po prostu zadziałał zwykły przypadek, wdrożenie diety, supli, etc, a nie stricte "wyłączenie myślenia".

Ja w tym wypadku często mówię, że mój mózg nie ma bezpośredniego połączenia neuronowego z moją macicą i jest to udowodnione naukowo ;) Z tym, że jestem znana wśród znajomych z sarkazmu i ironii, więc nikt się nie obraża :)

Tak naprawdę nikt nie zrozumie Twojej sytuacji, dopóki nie założy Twoich butów. Jeśli mówi to osoba, na której nam zależy, raczej możemy wychodzić z założenia, że mówi to z troski. Wtedy można starać się wytłumaczyć pewne kwestie, a od reszty wpuszczać jednym uchem i wypuszczać drugim ;)

+1 💖

Kaliope, Alchemiczka lubią tę wiadomość

14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴

Nasza rzeczywistość:
    💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔

🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
    ✅ Ilość:
    było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
    ✅Koncentracja:
    było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
    ✖️Ruchliwość:
    było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
    ✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
    ✖️Żywotność:
    była 74% ➡️ jest 32% 😭
    ✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
    ✖️HBA: 43%

Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Marzycielka94 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi, bardzo mi przykro, ściskam Cię mocno ❤️

Siasi lubi tę wiadomość

Starania od 09/24
    7 cs ✨
    12.24 cb

👩 31
    USG, cytologia ✓
    guzek na tarczycy -> zbijamy TSH (Euthyrox 25 mcg + jod)
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji

👨 36
    Badania nasienia przed nami
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy
  • Nadzieja32 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Mam nadzieję, że będę testować 23.03. Staramy się od niedawna, ale jakoś ciągle pod górkę. Pierwsze dwa cykle od odstawienia anty musieliśmy odpuścić z powodu mojej infekcji, musiałam brać antybiotyk doustnie i dopochwowo. I w tym cyklu wszystko szło super, według kalendarzyka owulacja ma być w piątek i co? Od soboty jestem chora 🤦‍♀️ a dziś to już mam taki ból gardła, że masakra. Pocieszam się tym, że bez gorączki to może owulacja normalnie wystąpi. Od października byłam zdrowa (co w mojej pracy jest wyczynem, pracuję z dziećmi, w tym niepełnosprawnymi), z czwartku na piątek zarawalam nockę, bo musiałam jechać z Babcią na sor i to zapewne osłabiło organizm i od soboty już gardło boli 😭 co prawda udało się podziałać wczoraj i w niedzielę, ale to przez moją determinację 😆 myślę, że Wy zrozumiecie 😄 Dziś odpuszczamy i robię wszystko, żebyśmy od jutra znowu mogli działać.
    Ogólnie to pierwotnie mieliśmy się starać od maja zeszłego roku, ale okazało się, że muszę mieć zabieg kardiologiczny, a po nim pół roku brać leki, przy których starania odpadają i jak już się cieszyliśmy, że możemy zacząć to ciągle coś 🙈
    Wybaczcie, musiałam wylać trochę żalu 🙈
    Trzymam za wszystkie kciuki ❤️

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️37
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka, nieregularne cykle
  • Darrika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dzieci to są szczere do bólu 😅 moja mloda chce rodzeństwo, ale jak się ją zapyta to odpowie, sama z siebie nie porusza tego tematu w ogóle, ale mówię jej też, że może się również nie udać i ona wtedy, że nie szkodzi, ma przecież swoje koty i najważniejsze, że się kochamy 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:49

Powder, Siasi, AnMiPe, beautifullady, ellevv, Chochlik12, Marzycielka94, Nana11 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • SanderkaA Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane, bardzo trzymam za nas wszystkie kciuki! Niech ten cykl będzie pełen pięknych dwóch kreseczek! 🥰

Mam pytanko, pozytywny test owu miałam piątek 27/02 i według kalendarzyka, owulacje miałam w sobotę 28/02 test w tym dniu rano był już negatywny. Chciałabym potwierdzić odbytą owu na usg. Czy jeśli dzisiaj pójdę do gina to będzie widać że owu była? Nie za wcześnie? Niestety to jedyny wolny termin do 14/03 🥹

Jestem też po wizycie endokrynologicznej. Powiem wam że mam mieszane uczucia. Poprzednio powiedziano mi że jeśli moje TSH jest wyższe niż 2,5 to będę miała ją zbijaną tabletkami. Dzisiaj miałam innego specjalistę bo najszybszy termin wolny i powiedział że on nie widzi powodu aby leczenie zbijania było konieczne ponieważ nie przekraczam normy referencyjnej i nie mam choroby tarczycy. (Mój wynik aktualny z wczoraj to 3,49. Z miesiąca na miesiąc jest wyższy, startowałam od 1,75). Dodatkowo mam podwyższone LH w stosunku do FSH. Powiedział że to nie jego działka, że z tym do ginekologa mam iść bo to wskazuje na zespół policystycznych jajników. Endo dzisiaj jedynie dał receptę na Dostinex bo mam hiperprolaktynemię. Mam bardzo doła i chce mi się ryczeć ze zmęczenia. Każdy specjalista mówi co innego. Mam doła mimo że ten cykl wyjątkowo pięknie wyszedł i mam związane z nim nadzieję ale cząstka mnie mi mówi że skoro nie udało się wcześniej to dlaczego teraz nagle ma się udać. 🥺🥺🥺

• Powder Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    Witam was kochane, bardzo trzymam za nas wszystkie kciuki! Niech ten cykl będzie pełen pięknych dwóch kreseczek! 🥰

Mam pytanko, pozytywny test owu miałam piątek 27/02 i według kalendarzyka, owulacje miałam w sobotę 28/02 test w tym dniu rano był już negatywny. Chciałabym potwierdzić odbytą owu na usg. Czy jeśli dzisiaj pójdę do gina to będzie widać że owu była? Nie za wcześnie? Niestety to jedyny wolny termin do 14/03 🥹

Jestem też po wizycie endokrynologicznej. Powiem wam że mam mieszane uczucia. Poprzednio powiedziano mi że jeśli moje TSH jest wyższe niż 2,5 to będę miała ją zbijaną tabletkami. Dzisiaj miałam innego specjalistę bo najszybszy termin wolny i powiedział że on nie widzi powodu aby leczenie zbijania było konieczne ponieważ nie przekraczam normy referencyjnej i nie mam choroby tarczycy. (Mój wynik aktualny z wczoraj to 3,49. Z miesiąca na miesiąc jest wyższy, startowałam od 1,75). Dodatkowo mam podwyższone LH w stosunku do FSH. Powiedział że to nie jego działka, że z tym do ginekologa mam iść bo to wskazuje na zespół policystycznych jajników. Endo dzisiaj jedynie dał receptę na Dostinex bo mam hiperprolaktynemię. Mam bardzo doła i chce mi się ryczeć ze zmęczenia. Każdy specjalista mówi co innego. Mam doła mimo że ten cykl wyjątkowo pięknie wyszedł i mam związane z nim nadzieję ale cząstka mnie mi mówi że skoro nie udało się wcześniej to dlaczego teraz nagle ma się udać. 🥺🥺🥺

Mega współczuję tego mętliku w głowie, totalnie rozumiem, bo też jak skakałam po specjalistach w Medicoverze/Luxmedzie to co jeden, to inna opinia i człowiek ma w pewnym momencie kwadratową głowę, bo idziesz do kogoś, komu chcesz zaufać, bo powinien mieć wiedzę medyczną, a czasami mam wrażenie, że wiem więcej od tego specjalisty…🫣
    Co do wyniku TSH. Ok, mieści się w normie, ale przy staraniach każdy mówi, że powinno być poniżej 2, więc sama pewnie poszłabym do innego lekarza. Mi mówili (tak z innej beczki, ale konkluzja podobna), że ferrytyna poniżej 40 też mieści się w normie, a włosy leciały garściami. Musiałam dosłownie wywalczyć suplementację.

SanderkaA lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
    🔬Świadome staranie: 02.2025

⏳2 cs in progress

👩🏻‍🦱ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️on
    🔜 badanie nasienia
  • Izkawik Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny sorry ze tak wpadam, ale wy sie znacie. Od poczatku staran robie testy owu na poczatku z step@step teraz z easy@home. One mi sie super wybarwiaja. W tym cyklu nie wylapalam pika mimo ze robilam testy 2 razy dziennie. I teraz sie zastanawiam czy jest to cykl bezowulacjyjny mimo ze mialam sluz i jajniki czulam czy poprostu nie wylapalam pika a owulacja normalnie byla. I drugie pytanie mozna miec cykl bezowolacyjny jesli sie mialo pik na tescie?

Czytam was caly czas, mielismy troche problemow wiec sie nie udzielalam, mam nadzieje ze w tym mies. bardziej do tego dojde. @white mozesz mnie na 13.03 na testowanie wpisac.

Darrika lubi tę wiadomość

6cs

09.2022 👧
  • beautifullady Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:

Ja dziś byłam o endokrynolog i jestem bardzo zadowolona z wizyty. Moje TSH aktualnie wynosi 2,2 (3 tygodnie temu wynosiło 6) i pani doktor powiedziała, że mam dalej brać Euthyrox aż TSH spadnie do wartości około 1. Byłam u niej pierwszy raz. Potwierdziła moje Hashimoto i hiperprolaktynemię czynnościową, która najpewniej wynika ze stresu. Nie przepisała mi na nią żadnych leków, bo nie widzi potrzeby. Pochwaliła również mojego ginekologa, że leczenie idzie w dobrym kierunku.

Jeśli lekarz powiedział Ci, że wartość TSH na poziomie 3,75 jest ok to zmień lekarza. Wartość odpowiednia do zachodzenia w ciążę to 1-1,5.

Powder, SanderkaA, Marzycielka94, Olisska lubią tę wiadomość

12.2022 - rozpoczęcie starań
    02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u specjalisty
    02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
    09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
    02.01.2025 - lipiodol
    01.2025 - ⏸️ 💔😥
    Aktualnie 32cs

8a333aaeb6f2bee514f35b72552e95ed.png
  • White1 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @SanderkaA jeśli chcesz potwierdzić owulację to możesz zbadać progesteron 7 dni po owulacji.
    Rozumiem cię, że rady lekarzy, które są sprzeczne mogą być bardzo mylące i frustrujące. Niestety wiele dziewczyn się tu ze mną zgodzi, że trafiłaś na badziewnego endokrynologa. TSH przy staraniach powinno być najlepiej poniżej 2. Wartość 3.5 jest ok, ale nie w twojej sytuacji, potrzeba to zbić. Powinien też zająć się tym stosunkiem LH do FSH, jakie to są wartości? Badałaś może AMH, androgeny albo insulinę ?

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24 💉od 01.25

👧 PCOS | AMH 6.16
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
    🔜03.25 rozszerzone badania

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
  • SanderkaA Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Powder, tak właśnie ja też korzystam z Luxmedu bo mój pracodawca opłaca pakiet. Dosłownie mam wrażenie że sama muszę diagnozę sobie stawiać i każdy coś innego mówi i już nie wiem co robić. Pragnę tylko mieć leczenie dostosowane do mnie aby udało mi się w końcu zajść w ciążę 🥺

@beautifullady też myślę skonsultować to z innym specjalistą. Wszędzie gdzie sprawdzam to jest że powinno być poniżej 2,5 w moim przypadku. Udało mi się dostać termin na 11 marca do innego Endokrynologa. Ale nie ukrywam, liczyłam na otrzymanie leczenia już dzisiaj i jestem taka zawiedziona, przedłużają wszystko zamiast leczyć. 🥺

@White1 bardzo frustrujące. Dzisiaj pękam i jestem już bardzo zmęczona 🥺 LH: 11,00 mlU/ml - FSH: 8,20 mlU/ml. Nie wiedziałabym o tym gdyby nie poprzedni Endo który powiedział że według niego jest to nie poprawne, zlecił ponowne badania TSH dla pewności i ponownie prolaktynę z obciążeniem i następnie wrócić do Endo. Wróciłam ale diagnoza u tego z dzisiaj sprzeczna niż z tym poprzednim. Nie zlecono mi badania AMH, androgeny i insuliny. No właśnie, z progesteronem narzuca mi się problem: 7 dpo u mnie będzie to sobota, niedziela? Już zwariowałam w liczeniu. Nie ma możliwości zrobienia badania w tym dniu), musiałabym go zrobić w piątek. Nie za wcześnie?

Dodam jeszcze coś interesującego z wizyty, ten chory Endo z dzisiaj powiedział że nie muszę stosować jodu (przepisany na receptę u poprzedniego Endo) bo spożywamy dość soli w pokarmach. A jak już chce to mogę go stosować raz na 2-3 dni ale nie codziennie. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:39

Powder, beautifullady lubią tę wiadomość

• Powder Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    @Powder, tak właśnie ja też korzystam z Luxmedu bo mój pracodawca opłaca pakiet. Dosłownie mam wrażenie że sama muszę diagnozę sobie stawiać i każdy coś innego mówi i już nie wiem co robić. Pragnę tylko mieć leczenie dostosowane do mnie aby udało mi się w końcu zajść w ciążę 🥺
    U mnie skończyło się tak, że jak zaczęło mi zależeć na spójnej diagnozie, to znalazłam ginekologa-endokrynologa prywatnie w klinice, która jest ukierunkowana na płodność. W „sieciówkach” nawet nie byłam w stanie zapisywać się powtórnie do tego samego specjalisty, bo nie było terminów, a grafiki otwierały się na jakieś krótkie przedziały i dosłownie trzebaby pewnie na to polować jak na fakultety w usosie 😂😂

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
    🔬Świadome staranie: 02.2025

⏳2 cs in progress

👩🏻‍🦱ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️on
    🔜 badanie nasienia
  • Darrika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:

Niestety luxmed nie oferuje leczenia niepłodności, więc jak tsh się mieści w normach labu, ale nie w normie dla zachodzenia w ciążę, to oni to mają w tyłku :/

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasialinkaa wrote:
    Samopoczucie dobrze . Dzięki ☺️
    Fizycznie jest w porządku . Skończyły się plamienia , które od poronienia trwały 11dni . Czekam na pierwszą @ . Na wizytę do gina idę zaraz po tej pierwszej @ .
    Psychicznie różnie , jeden dzień ok drugi średni . Za dużo myślę 🤔 .
    Trzymajmy się tego że nasze córki doczekają się rodzeństwa ❤️
    Ja mam wrażenie że myślę nawet kiedy śpię 🙄 i u mnie krwawienie póki co jest dość mocne 😐 mam nadzieję że to się szybko skończy. Wizytę kontrolna mam 18 marca ale ja nie miałam zabiegu więc muszę sprawdzić czy wszystko się oczyściło jak trzeba 🤷‍♀️ oby nam się udało, tego nam życzę ❤️

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:

Hej, podejdź do tego na spokojnie, po kolei odkrywaj te puzzle i szukaj odpowiedzi.
    To prawda endokrynolog odsyła do ginekologa i odwrotnie. Najlepiej znajdź lekarza o dwóch tych specjalizacjach i umów się na wizytę tzw. płodnościową wtedy spojrzy ogólnie na całość. (Pisze o tym ponieważ gdy ja byłam u takiego lekarza to powiedziała mi ok, wybrała Pani konsultacje endokrynologiczną więc na tym aspekcie się dziś skupimy...).
    U mnie TSH 2.7 było, ginekolog stwierdził że ok, i to nie koliduje gdy tarczyca jest zdrowa. Poleciła skonsultować się z endokrynologiem jeśli mam potrzebę, bo wg niej to TSH nie jest przyczyna braku ciąży.
    Endokrynolog zapisał mi Euthyrox w 1/2 najmniejszej dawki i kontrolne TSH za 6-8tygodni wraz z USG tarczycy.
    Jeśli chodzi o potwierdzenie owulacji to nie wiem jak to wygląda w czasie ale mogę napisać jak było U mnie w tym cyklu.
    U mnie gin przewidziała owulację na 26.02 i zaleciła USG zrobić 28.02-01.03 czyli 2-3 dni po.
    Zrobiłam 28.02 i potwierdzono że owulacja była, była "gwiazdka" po pęcherzyku, był ten płyn w zatoce, zmierzyła endometrium i tyle.
    A jak badania tarczycy u Ciebie? U mnie akurat wszytsko ok, ale i tak czekam jeszcze na USG bo jak to dr powiedziała spoglądając na wyniki badań: ok już wiemy że pracuje dobrze ale jeszcze musimy zobaczyć jak wygląda.
    P.s. jeśli w piątek wyłapałaś skok LH to owulacja następuje średnio 24-36 godzin po. Więc następnego dnia mogłaś mieć już test negatywny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:04

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Composita mama/Pregna On, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Cynk

👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 💊Euthyrox, Jod, Miovelia NAC,Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
    👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳
    C.d.n.
    👸🩺 03/25 progesteron, estradiol - 7/8dpo
    ⏸️ :D 13.03 Testowanie
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
    W marcu nareszcie widzę dwie kreski na teście ⏸️
    Mniej dramatu, więcej brokatu🎊🎉
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Cześć :) Mam nadzieję, że będę testować 23.03. Staramy się od niedawna, ale jakoś ciągle pod górkę. Pierwsze dwa cykle od odstawienia anty musieliśmy odpuścić z powodu mojej infekcji, musiałam brać antybiotyk doustnie i dopochwowo. I w tym cyklu wszystko szło super, według kalendarzyka owulacja ma być w piątek i co? Od soboty jestem chora 🤦‍♀️ a dziś to już mam taki ból gardła, że masakra. Pocieszam się tym, że bez gorączki to może owulacja normalnie wystąpi. Od października byłam zdrowa (co w mojej pracy jest wyczynem, pracuję z dziećmi, w tym niepełnosprawnymi), z czwartku na piątek zarawalam nockę, bo musiałam jechać z Babcią na sor i to zapewne osłabiło organizm i od soboty już gardło boli 😭 co prawda udało się podziałać wczoraj i w niedzielę, ale to przez moją determinację 😆 myślę, że Wy zrozumiecie 😄 Dziś odpuszczamy i robię wszystko, żebyśmy od jutra znowu mogli działać.
    Ogólnie to pierwotnie mieliśmy się starać od maja zeszłego roku, ale okazało się, że muszę mieć zabieg kardiologiczny, a po nim pół roku brać leki, przy których starania odpadają i jak już się cieszyliśmy, że możemy zacząć to ciągle coś 🙈
    Wybaczcie, musiałam wylać trochę żalu 🙈
    Trzymam za wszystkie kciuki ❤️

U nas przed samą owulacją przeziębienie, najpierw 🧔 potem ja troszkę. Ale obyło się bez leków, tylko trochę gardło i katar. Mimo to trzyma kciuki żeby to było to.
    Działaliśmy w tym czasie normalnie.

👸33 🧔 33

👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    C.d.n.
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izkawik wrote:
    Hej dziewczyny sorry ze tak wpadam, ale wy sie znacie. Od poczatku staran robie testy owu na poczatku z step@step teraz z easy@home. One mi sie super wybarwiaja. W tym cyklu nie wylapalam pika mimo ze robilam testy 2 razy dziennie. I teraz sie zastanawiam czy jest to cykl bezowulacjyjny mimo ze mialam sluz i jajniki czulam czy poprostu nie wylapalam pika a owulacja normalnie byla. I drugie pytanie mozna miec cykl bezowolacyjny jesli sie mialo pik na tescie?

Czytam was caly czas, mielismy troche problemow wiec sie nie udzielalam, mam nadzieje ze w tym mies. bardziej do tego dojde. @white mozesz mnie na 13.03 na testowanie wpisac.

To testujemy razem 😁

Izkawik lubi tę wiadomość

👸33 🧔 33

C.d.n.
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
  • Marzycielka94 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanderka koniecznie umów się do innego endokrynologa, zgadzam się z dziewczynami i sama jestem przykładem tego, że trzeba szukać do skutku. Ja trafiałam w końcu na lekarza, dla którego już tsh 1.7 jest za duże i zbijamy najlepiej w okolice 1. W tym tygodniu idę sprawdzić jak mi idzie to zbijanie, bo już biorę leki ok 4 tygodnie, trzymajcie kciuki

beautifullady, SanderkaA lubią tę wiadomość

Starania od 09/24
    7 cs ✨
    12.24 cb

👩 31
    USG, cytologia ✓
    guzek na tarczycy -> zbijamy TSH (Euthyrox 25 mcg + jod)
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji

👨 36
    Badania nasienia przed nami
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy
  • Siasi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja za kilka dni idę na konsultację z pakietu do ginekologa-endokrynologa też chciałam z nim omówić wyniki tsh. Mam ok 5 wyników dość świeżych. Jednorazowo całą piątkę tarczycowa.
    Zobaczymy co powie, szczerze mało będę mówić o staraniach bo wiem, że od razu powie że LuxMed się tym nie zajmuje. Glownie chodzi mi o tarczycę i niski poziom estradiolu w pierwszej fazie cyklu. Czekałam jakies 2 miesiące na wizytę, bo jest mało terminów do lekarza z tą podwójną specką, ale czas i tak zleciał, a ja wciąż przy staraniach więc jako że darmowa wizyta to się na nią cieszę.
    Dam znać jak coś się dowiem ciekawego.

🧩 9cs o brakującego puzzelka
    🩸5.02
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Nana11 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Mały update: dziś 9 dpo i temperatura z 37.01 skoczyła na 37,23, staraczkowy brain? Mode on 😂

Temperatura bardzo obiecująca!

Izkawik lubi tę wiadomość

• Izkawik Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    To testujemy razem 😁

To trzymam za nas dwie kciuki ☺️ Bedzie grudniowy bobas 😅

Zosia667 lubi tę wiadomość

6cs

09.2022 👧
‹‹ 28 29 30 31 32
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ