W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻♀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej 🥰
Wpadam do Was po prenatalnych z moim 7-mio centymetrowym Ziomkiem 💙 (płeć jeszcze niepewna, ale dwóch lekarzy podejrzewa chłopaka), żeby posypać wątek wiruskami - ryzyka wyszły dość spoko, więc sypię dość śmiało 🫡
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Trzymajcie się ciepło Dziewczyny, dbajcie o siebie 🥰😍 jestem tu cały czas z Wami myślami i mocno trzymam kciuki 🤞🏻😍Powder, kasialinkaa, Paula6432, Iskiereczka00, White1, brilka, Kokosik, onalola, Loraa, karczoch321, ater, Darrika, MoniaB, Olisska, ellevv, Meggi_**, emciak, Kaliope, Hope🍀, Nayeli, Liliuszka_2024, Marzycielka94, cysterka95, Pdes, snieżka, NinaB, Ola8999, Haniaxoxo, Pogubiona lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska -
Muszę, muszę bo się uduszę.
Byłam dziś u nowego ginekologa 😵 Podczas USG usłyszałam, że owulacja jest ZAWSZE między 9 a 12 dniem cyklu 🤯 Wyśmiał mnie, jak powiedziałam, że chodziłam wcześniej a monitoringi i zazwyczaj mam w 13, 14 a nawet 15 dc.
Ale dał mi zagwostkę.. gin powiedział, że nie widzi pęcherzyka i nie ma płynu w zatoce Douglasa. Przez cały czas starania nie stwierdzono, żeby w którymś cyklu nie było owulacji. Niestety byłam tak skołowana, że nie zapytałam się o ciałko żółte.
Czy mogła być owulacja a mimo wszystko nie ma płynu w zatoce?
'98👩🔬👨🔬🐱
💒 09/2024
Starania od 6.2023
Regularne cykle 29-31 dni
Owulacja własna co cykl, ale mimo wszystko wspomagana Lametta 3-7dc
1cs ciąża biochemiczna 6/7.2023 - 5t
8 cs Lametta + Ovitrelle ❌
10 cs Lametta❌
12cs Lametta + Ovitrelle ❌
06.2024 AMH 11,6 ng/ml
MTHFR (A1298) układ heterozygotyczny
PAI-1/SERPINE1 układ homozygotyczny -
Powder wrote:W aplikacji Premom miałam plakietkę „test PdG” i wrzuciłam w google, bo nie wiedziałam o co chodzi dokładnie… i pokazało mi na amazonie jakieś testy paskowe 👀
300 zł za 10 testów ? 😱2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
02.2025 czy owu w ogóle była ? 🤷
11.03 konsultacja inny gin
12.03 wizyta u gina prowadzącego
➡️Nowe suple (Inozytol + nac)
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed , NAC
Duphaston 2x1 -
Deyansu wrote:Hej 🥰
Wpadam do Was po prenatalnych z moim 7-mio centymetrowym Ziomkiem 💙 (płeć jeszcze niepewna, ale dwóch lekarzy podejrzewa chłopaka), żeby posypać wątek wiruskami - ryzyka wyszły dość spoko, więc sypię dość śmiało 🫡
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Trzymajcie się ciepło Dziewczyny, dbajcie o siebie 🥰😍 jestem tu cały czas z Wami myślami i mocno trzymam kciuki 🤞🏻😍
Deyansu gratulacje ☺️ oby te wiruski były bardzo zaraźliweDeyansu lubi tę wiadomość
'98👩🔬👨🔬🐱
💒 09/2024
Starania od 6.2023
10 cs Lametta❌
06.2024 AMH 11,6 ng/ml
Paula6432 wrote:Muszę, muszę bo się uduszę.
Byłam dziś u nowego ginekologa 😵 Podczas USG usłyszałam, że owulacja jest ZAWSZE między 9 a 12 dniem cyklu 🤯 Wyśmiał mnie, jak powiedziałam, że chodziłam wcześniej a monitoringi i zazwyczaj mam w 13, 14 a nawet 15 dc.
Ale dał mi zagwostkę.. gin powiedział, że nie widzi pęcherzyka i nie ma płynu w zatoce Douglasa. Przez cały czas starania nie stwierdzono, żeby w którymś cyklu nie było owulacji. Niestety byłam tak skołowana, że nie zapytałam się o ciałko żółte.
Hmmm ja myślę, że jednak powinnaś tego ginekologa zmienić. Bzdura z tą owulacją.
A w którym jesteś dzisiaj dniu cyklu, że stwierdził brak pęcherzyka?
MimiM29, Paula6432, Deyansu, Olisska, Powder, MoniaB lubią tę wiadomość
31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
01.2025 walczymy od nowa 🍀 -
MimiM29 wrote:Melduje u mnie 11 dpo wynik <0,200 mIU/mL 🫠 także czekam na 🙈
Przykro mi.
MimiM29 lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬
✨IVF💉
⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Jak to zawsze między 9 a 12 dc ? Skąd on to wogole wziął 🤷♀️ ja w ostatnim cyklu, w którym zresztą zaszłam w ciążę owulacje miałam aż 19/20dc 🙃 a co do usg może widział to co chciał widzieć.MoniaB lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Kokosik wrote:Hmmm ja myślę, że jednak powinnaś tego ginekologa zmienić. Bzdura z tą owulacją.
A w którym jesteś dzisiaj dniu cyklu, że stwierdził brak pęcherzyka?
Na pewno zmienię. To był pierwszy i ostatni raz u niego.
Dziś jestem w 14dcHaniaxoxo lubi tę wiadomość
'98👩🔬👨🔬🐱
💒 09/2024
Starania od 6.2023
10 cs Lametta❌
06.2024 AMH 11,6 ng/ml
Paula6432 wrote:Na pewno zmienię. To był pierwszy i ostatni raz u niego.
Dziś jestem w 14dc
Bardzo dziwna sytuacja.
Ja mam owulację w 20 dc to dopiero by mnie wyśmiał 😂
NinaB lubi tę wiadomość
31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
01.2025 walczymy od nowa 🍀 -
siesiepy wrote:Mimi, zobaczyłam Cię i aż mnie zaciekawiło z czym wpadasz, bo dawno Cię nie widziałam, liczyłam na to, że jednak już dawno zaciążyłaś.
Przykro mi.
Tak ja tu wróciłam w tym miesiącu, po długiej przerwie od forum... Nadal bez efektów. 😅 Ostatnio odpuściliśmy na maxa, głowa była wolna ale też to nic nie dało. Teraz po 🙈 czeka mnie sonohsg i zaczniemy działać w stronę invitrosiesiepy lubi tę wiadomość
Starania od : 10.2021 -
@siesiepy co u Ciebie?
MimiM29, Deyansu, Marzycielka94, siesiepy lubią tę wiadomość
2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 15 cs o rodzeństwo 🙌 -
Dziwny ten nowy gin! Wg mnie do zmiany.
Ja na 100% miałam owulację 16 dnia w minionym cyklu. Co ciekawe chodziłam na monitoring i pęcherzyk ładnie rósł. Byłam na usg 6 dc i wyglądało, że 12-14dc bedzie idealny na inseminację. W międzyczasie 7-11 dc musiałam iść do szpitala na kroplówki z żelaza (nie wchłaniam).
Dzień - dwa po wyjściu miałam mieć inseminację.
Okazało się jednak, że pęcherzyk przestał rosnąć gdy byłam w szpitalu. Organizm stwierdził, że coś jest nie halo. Przed szpitalem i po miał wielkość 15. Jak wyszłam ze szpitala to od razu znowu zaczął rosnąć. I wyszło, że miałam inseminację w 16dn.
Mądre te organizmyPaula6432 lubi tę wiadomość
37💃❤️🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2023
Strania intensywne od 08.2024
6 cs z Aromek
1️⃣ IUI 13.02.2025, ovi 12.02, ⚪ 28.02
2️⃣ IUI marzec
Wyniki ok. -
MimiM29 wrote:Hej, też byliśmy nad morzem, akurat była owulacja 😁 super się ułożyło zmiana klimatu dobrze nam zrobiła 🤗
Teraz czekamy na wynik naszej podróży hahaha 🤞🏻
Dziś poszłam na betę 🙈 11 dpo... Miałam jutro testować, ale postawiłam wszystko na jedną kartę.
Ale... Tak mnie brzuch już boli na @ że opadlam z euforii...
Ooo, kiedy wynik? Mam nadzieję, że klimat tu sprzyja i trzymam kciuki mimo wszystko! 🤞
Niech to! Doczytałam dopiero później resztę. Przytulam 🫂🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:37
07.2021 Księżniczka 👸 3cs
06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
02.2025 Chwila przerwy.. -
Cześć dziewczyny w nowym wątku 👋 nie odzywałam się wcześniej bo nie wiedziałam, kiedy będzie owulacja. Ale dziś po monitoringu wszystko jasne - dzięki Lametcie udało się wyhodować 2 pęcherzyki, jutro Ovi a w czwartek ostatnia inseminacja. oczywiście nadziei sobie żadnych nie robię, ale bardzo się cieszę, że to już ostatnia próba i przejdziemy potem do konkretów.
@white1, wpiszesz mnie proszę na testowanie na 19.03?
Życzę nam wszystkim powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:43
emciak, Hope🍀, Darrika, White1, Haniaxoxo lubią tę wiadomość
🏃🏻♀️ 35
TSH, FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne 26-28 dni
Cytologia 01.2025 - NILM 🆗 USG piersi 11.2024 🆗
Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi
🏋🏼 36
Badanie rozszerzone nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
01.2025 - IUI (cykl naturalny)❌
02.2025 - IUI (cykl naturalny)❌
03.2025 ➡️ 15 cs IUI (Lametta, 2 pęcherzyki)✊🏼
-
kasialinkaa wrote:Ja badałam prolaktyne w 5dc -2.01.25r i właśnie wyszła mi 25,33 w moim labie był próg do 25. Myślałam że mam lekko podwyższone i nic z tym nie zrobiłam .
Z mężem współżyliśmy 6/7 stycznia i doszło do zaplodnienia więc nie wiem . Powinnam to skonsultować z endokrynolog ??
Moja endo powiedziała, że wynik jest niewiele odchylony od normy i generalnie nie pochylałaby się nad tym ale przepisała mi skierowanie na badanie z obciążeniem chyba bardziej dla mojego spokoju. Ginekolog też widziała wyniki i powiedziała coś w stylu "a niech Pani zrobi, zobaczymy co wyjdzie" także sama nie wiem czy się tym przejmować 🙃
Może jednak podejmę się tego testu bo i tak idę pojutrze do labu oznaczyć proga.Rocznik '91
4 CS 🩷
12.24 - CB
03.25 - 🤞
*Badania hormonalne*
estradiol 81, FSH 6,9, LH 5,7, TSH 2,3, kortyzol 17, prolaktyna 25, testosteron 24
21 dc progesteron - ?
*Zaplanowany mindset*
radość, wyciszenie, szczerość, wdzięczność, uważność -
A ja właśnie skończyłam porządki w sypialni pod łóżkiem materac wszystko w sypialni chyba co mogłam posprzątałam ale zajęłam trochę głowę po pracy. W pracy dziś też miałam wesoło (oczywiście w tym innym znaczeniu ale doznałam szoku). Dzieciak wyciągnął do mnie ręce i dźgnął mnie w brzuch plastikowym śrubokrętem. 🫣
Dziś z objawów doszedł mi ból piersi o dziwo jednej i z boku. 🫣😂
Odnośnie diety ja ograniczyłam całkiem węgle, cukier itp. jem dwa konkretne posiłki w okienku 8 godzinnym na 16 nie jedzenia i ewentualnie jakaś przegryzka. I przez półtora miesiąca 5 kg mniej . Teraz mam zamiar wprowadzić bieżnie bo oczywiście stoi o stoi i nic się na niej nie dzieje za to świetnie zbiera kurz 😂 . Z początku ciężko było bo uwielbiałam żytnie pieczywo i nie wyobrażałam sobie zjeść jajecznicy bez pieczywa ale już na dzień dzisiejszy kompletnie mi to nie przeszkadza. -
Liliuszka_2024 wrote:A ja właśnie skończyłam porządki w sypialni pod łóżkiem materac wszystko w sypialni chyba co mogłam posprzątałam ale zajęłam trochę głowę po pracy. W pracy dziś też miałam wesoło (oczywiście w tym innym znaczeniu ale doznałam szoku). Dzieciak wyciągnął do mnie ręce i dźgnął mnie w brzuch plastikowym śrubokrętem. 🫣
Dziś z objawów doszedł mi ból piersi o dziwo jednej i z boku. 🫣😂
Odnośnie diety ja ograniczyłam całkiem węgle, cukier itp. jem dwa konkretne posiłki w okienku 8 godzinnym na 16 nie jedzenia i ewentualnie jakaś przegryzka. I przez półtora miesiąca 5 kg mniej . Teraz mam zamiar wprowadzić bieżnie bo oczywiście stoi o stoi i nic się na niej nie dzieje za to świetnie zbiera kurz 😂 . Z początku ciężko było bo uwielbiałam żytnie pieczywo i nie wyobrażałam sobie zjeść jajecznicy bez pieczywa ale już na dzień dzisiejszy kompletnie mi to nie przeszkadza.Starania od 09/24
7 cs ✨
12.24 cb
👩 31
USG, cytologia ✓
guzek na tarczycy -> zbijamy TSH (Euthyrox 25 mcg + jod)
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji
👨 36
Badania nasienia przed nami
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy