X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️
Odpowiedz

W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️

Oceń ten wątek:
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🥰

Wpadam do Was po prenatalnych z moim 7-mio centymetrowym Ziomkiem 💙 (płeć jeszcze niepewna, ale dwóch lekarzy podejrzewa chłopaka), żeby posypać wątek wiruskami - ryzyka wyszły dość spoko, więc sypię dość śmiało 🫡
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Trzymajcie się ciepło Dziewczyny, dbajcie o siebie 🥰😍 jestem tu cały czas z Wami myślami i mocno trzymam kciuki 🤞🏻😍

Powder, kasialinkaa, Paula6432, Iskiereczka00, White1, brilka, Kokosik, onalola, Loraa, karczoch321, ater, Darrika, MoniaB, Olisska, ellevv, Meggi_**, emciak, Kaliope, Hope🍀, Nayeli, Liliuszka_2024, Marzycielka94, cysterka95, Pdes, snieżka, NinaB, Ola8999, Haniaxoxo, Pogubiona lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
  • Kokosik Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję m, że te wiruski w końcu otworzą pierwsze ⏸️ ♥️

Paula6432, Darrika, assialbnn, Deyansu, Liliuszka_2024 lubią tę wiadomość

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
    01.2025 walczymy od nowa 🍀
  • Paula6432 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę, muszę bo się uduszę.
    Byłam dziś u nowego ginekologa 😵 Podczas USG usłyszałam, że owulacja jest ZAWSZE między 9 a 12 dniem cyklu 🤯 Wyśmiał mnie, jak powiedziałam, że chodziłam wcześniej a monitoringi i zazwyczaj mam w 13, 14 a nawet 15 dc.

Ale dał mi zagwostkę.. gin powiedział, że nie widzi pęcherzyka i nie ma płynu w zatoce Douglasa. Przez cały czas starania nie stwierdzono, żeby w którymś cyklu nie było owulacji. Niestety byłam tak skołowana, że nie zapytałam się o ciałko żółte.
    Czy mogła być owulacja a mimo wszystko nie ma płynu w zatoce?

'98👩‍🔬👨‍🔬🐱
    💒 09/2024

Starania od 6.2023
    Regularne cykle 29-31 dni
    Owulacja własna co cykl, ale mimo wszystko wspomagana Lametta 3-7dc

1cs ciąża biochemiczna 6/7.2023 - 5t
    8 cs Lametta + Ovitrelle ❌
    10 cs Lametta❌
    12cs Lametta + Ovitrelle ❌

06.2024 AMH 11,6 ng/ml
    MTHFR (A1298) układ heterozygotyczny
    PAI-1/SERPINE1 układ homozygotyczny
  • onalola Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    W aplikacji Premom miałam plakietkę „test PdG” i wrzuciłam w google, bo nie wiedziałam o co chodzi dokładnie… i pokazało mi na amazonie jakieś testy paskowe 👀

300 zł za 10 testów ? 😱

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

02.2025 czy owu w ogóle była ? 🤷
    11.03 konsultacja inny gin
    12.03 wizyta u gina prowadzącego

➡️Nowe suple (Inozytol + nac)

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed , NAC
    Duphaston 2x1
  • Paula6432 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Hej 🥰

Wpadam do Was po prenatalnych z moim 7-mio centymetrowym Ziomkiem 💙 (płeć jeszcze niepewna, ale dwóch lekarzy podejrzewa chłopaka), żeby posypać wątek wiruskami - ryzyka wyszły dość spoko, więc sypię dość śmiało 🫡
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Trzymajcie się ciepło Dziewczyny, dbajcie o siebie 🥰😍 jestem tu cały czas z Wami myślami i mocno trzymam kciuki 🤞🏻😍

Deyansu gratulacje ☺️ oby te wiruski były bardzo zaraźliwe

Deyansu lubi tę wiadomość

'98👩‍🔬👨‍🔬🐱
    💒 09/2024

Starania od 6.2023

10 cs Lametta❌

06.2024 AMH 11,6 ng/ml
  • Kokosik Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula6432 wrote:
    Byłam dziś u nowego ginekologa 😵 Podczas USG usłyszałam, że owulacja jest ZAWSZE między 9 a 12 dniem cyklu 🤯 Wyśmiał mnie, jak powiedziałam, że chodziłam wcześniej a monitoringi i zazwyczaj mam w 13, 14 a nawet 15 dc.

Ale dał mi zagwostkę.. gin powiedział, że nie widzi pęcherzyka i nie ma płynu w zatoce Douglasa. Przez cały czas starania nie stwierdzono, żeby w którymś cyklu nie było owulacji. Niestety byłam tak skołowana, że nie zapytałam się o ciałko żółte.

Hmmm ja myślę, że jednak powinnaś tego ginekologa zmienić. Bzdura z tą owulacją.
    A w którym jesteś dzisiaj dniu cyklu, że stwierdził brak pęcherzyka?

MimiM29, Paula6432, Deyansu, Olisska, Powder, MoniaB lubią tę wiadomość

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
  • MimiM29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje u mnie 11 dpo wynik <0,200 mIU/mL 🫠 także czekam na 🙈

Starania od : 10.2021
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MimiM29 wrote:
    Melduje u mnie 11 dpo wynik <0,200 mIU/mL 🫠 także czekam na 🙈
    Mimi, zobaczyłam Cię i aż mnie zaciekawiło z czym wpadasz, bo dawno Cię nie widziałam, liczyłam na to, że jednak już dawno zaciążyłaś. :( Przykro mi.

MimiM29 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula6432 wrote:

Hej. Zdecydowanie musisz zmienić tego nowego ginekologa na jeszcze nowszego 🙂
    Jak to zawsze między 9 a 12 dc ? Skąd on to wogole wziął 🤷‍♀️ ja w ostatnim cyklu, w którym zresztą zaszłam w ciążę owulacje miałam aż 19/20dc 🙃 a co do usg może widział to co chciał widzieć.

MoniaB lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Paula6432 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Hmmm ja myślę, że jednak powinnaś tego ginekologa zmienić. Bzdura z tą owulacją.
    A w którym jesteś dzisiaj dniu cyklu, że stwierdził brak pęcherzyka?

Na pewno zmienię. To był pierwszy i ostatni raz u niego.
    Dziś jestem w 14dc

Haniaxoxo lubi tę wiadomość

'98👩‍🔬👨‍🔬🐱
    💒 09/2024

Starania od 6.2023

10 cs Lametta❌

06.2024 AMH 11,6 ng/ml
  • Kokosik Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula6432 wrote:
    Na pewno zmienię. To był pierwszy i ostatni raz u niego.
    Dziś jestem w 14dc

Bardzo dziwna sytuacja.

Ja mam owulację w 20 dc to dopiero by mnie wyśmiał 😂

NinaB lubi tę wiadomość

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
  • MimiM29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Mimi, zobaczyłam Cię i aż mnie zaciekawiło z czym wpadasz, bo dawno Cię nie widziałam, liczyłam na to, że jednak już dawno zaciążyłaś. :( Przykro mi.
    Ooo hej, ostatnio myślałam o Tobie...
    Tak ja tu wróciłam w tym miesiącu, po długiej przerwie od forum... Nadal bez efektów. 😅 Ostatnio odpuściliśmy na maxa, głowa była wolna ale też to nic nie dało. Teraz po 🙈 czeka mnie sonohsg i zaczniemy działać w stronę invitro ;)

siesiepy lubi tę wiadomość

• Olisska Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @siesiepy co u Ciebie?

MimiM29, Deyansu, Marzycielka94, siesiepy lubią tę wiadomość

2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
    2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

09.24- HSG oba jajowody drożne

Aktualnie 15 cs o rodzeństwo 🙌
  • MoniaB Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula6432 wrote:

Dziwny ten nowy gin! Wg mnie do zmiany.

Ja na 100% miałam owulację 16 dnia w minionym cyklu. Co ciekawe chodziłam na monitoring i pęcherzyk ładnie rósł. Byłam na usg 6 dc i wyglądało, że 12-14dc bedzie idealny na inseminację. W międzyczasie 7-11 dc musiałam iść do szpitala na kroplówki z żelaza (nie wchłaniam).
    Dzień - dwa po wyjściu miałam mieć inseminację.

Okazało się jednak, że pęcherzyk przestał rosnąć gdy byłam w szpitalu. Organizm stwierdził, że coś jest nie halo. Przed szpitalem i po miał wielkość 15. Jak wyszłam ze szpitala to od razu znowu zaczął rosnąć. I wyszło, że miałam inseminację w 16dn.

Mądre te organizmy :)

Paula6432 lubi tę wiadomość

37💃❤️🏃40

Bez antykoncepcji od 11.2023
    Strania intensywne od 08.2024
    6 cs z Aromek

1️⃣ IUI 13.02.2025, ovi 12.02, ⚪ 28.02
    2️⃣ IUI marzec

Wyniki ok.
  • Meggi_** Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MimiM29 wrote:
    Hej, też byliśmy nad morzem, akurat była owulacja 😁 super się ułożyło zmiana klimatu dobrze nam zrobiła 🤗
    Teraz czekamy na wynik naszej podróży hahaha 🤞🏻
    Dziś poszłam na betę 🙈 11 dpo... Miałam jutro testować, ale postawiłam wszystko na jedną kartę.
    Ale... Tak mnie brzuch już boli na @ że opadlam z euforii...

Ooo, kiedy wynik? Mam nadzieję, że klimat tu sprzyja i trzymam kciuki mimo wszystko! 🤞

Niech to! Doczytałam dopiero później resztę. Przytulam 🫂🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:37

07.2021 Księżniczka 👸 3cs

06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞

01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
    02.2025 Chwila przerwy..
  • Runnerka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny w nowym wątku 👋 nie odzywałam się wcześniej bo nie wiedziałam, kiedy będzie owulacja. Ale dziś po monitoringu wszystko jasne - dzięki Lametcie udało się wyhodować 2 pęcherzyki, jutro Ovi a w czwartek ostatnia inseminacja. oczywiście nadziei sobie żadnych nie robię, ale bardzo się cieszę, że to już ostatnia próba i przejdziemy potem do konkretów.

@white1, wpiszesz mnie proszę na testowanie na 19.03?

Życzę nam wszystkim powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:43

emciak, Hope🍀, Darrika, White1, Haniaxoxo lubią tę wiadomość

🏃🏻‍♀️ 35
    TSH, FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
    AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne 26-28 dni
    Cytologia 01.2025 - NILM 🆗 USG piersi 11.2024 🆗
    Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
    Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
    Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi

🏋🏼 36
    Badanie rozszerzone nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%

01.2025 - IUI (cykl naturalny)❌
    02.2025 - IUI (cykl naturalny)❌
    03.2025 ➡️ 15 cs IUI (Lametta, 2 pęcherzyki)✊🏼
    284cdab6bf7e4d2e4cfca119f9de1809.png
  • emciak Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasialinkaa wrote:
    Ja badałam prolaktyne w 5dc -2.01.25r i właśnie wyszła mi 25,33 w moim labie był próg do 25. Myślałam że mam lekko podwyższone i nic z tym nie zrobiłam .
    Z mężem współżyliśmy 6/7 stycznia i doszło do zaplodnienia więc nie wiem . Powinnam to skonsultować z endokrynolog ??

Moja endo powiedziała, że wynik jest niewiele odchylony od normy i generalnie nie pochylałaby się nad tym ale przepisała mi skierowanie na badanie z obciążeniem chyba bardziej dla mojego spokoju. Ginekolog też widziała wyniki i powiedziała coś w stylu "a niech Pani zrobi, zobaczymy co wyjdzie" także sama nie wiem czy się tym przejmować 🙃
    Może jednak podejmę się tego testu bo i tak idę pojutrze do labu oznaczyć proga.

Rocznik '91
    4 CS 🩷
    12.24 - CB
    03.25 - 🤞

*Badania hormonalne*
    estradiol 81, FSH 6,9, LH 5,7, TSH 2,3, kortyzol 17, prolaktyna 25, testosteron 24
    21 dc progesteron - ?

*Zaplanowany mindset*
    radość, wyciszenie, szczerość, wdzięczność, uważność
  • MimiM29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    @siesiepy co u Ciebie?
    Opowiadaj @siesiepy 🤗🤗🤗

Deyansu, siesiepy lubią tę wiadomość

• Liliuszka_2024 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie skończyłam porządki w sypialni pod łóżkiem materac wszystko w sypialni chyba co mogłam posprzątałam ale zajęłam trochę głowę po pracy. W pracy dziś też miałam wesoło (oczywiście w tym innym znaczeniu ale doznałam szoku). Dzieciak wyciągnął do mnie ręce i dźgnął mnie w brzuch plastikowym śrubokrętem. 🫣
    Dziś z objawów doszedł mi ból piersi o dziwo jednej i z boku. 🫣😂

Odnośnie diety ja ograniczyłam całkiem węgle, cukier itp. jem dwa konkretne posiłki w okienku 8 godzinnym na 16 nie jedzenia i ewentualnie jakaś przegryzka. I przez półtora miesiąca 5 kg mniej . Teraz mam zamiar wprowadzić bieżnie bo oczywiście stoi o stoi i nic się na niej nie dzieje za to świetnie zbiera kurz 😂 . Z początku ciężko było bo uwielbiałam żytnie pieczywo i nie wyobrażałam sobie zjeść jajecznicy bez pieczywa ale już na dzień dzisiejszy kompletnie mi to nie przeszkadza.

• Marzycielka94 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliuszka_2024 wrote:
    A ja właśnie skończyłam porządki w sypialni pod łóżkiem materac wszystko w sypialni chyba co mogłam posprzątałam ale zajęłam trochę głowę po pracy. W pracy dziś też miałam wesoło (oczywiście w tym innym znaczeniu ale doznałam szoku). Dzieciak wyciągnął do mnie ręce i dźgnął mnie w brzuch plastikowym śrubokrętem. 🫣
    Dziś z objawów doszedł mi ból piersi o dziwo jednej i z boku. 🫣😂

Odnośnie diety ja ograniczyłam całkiem węgle, cukier itp. jem dwa konkretne posiłki w okienku 8 godzinnym na 16 nie jedzenia i ewentualnie jakaś przegryzka. I przez półtora miesiąca 5 kg mniej . Teraz mam zamiar wprowadzić bieżnie bo oczywiście stoi o stoi i nic się na niej nie dzieje za to świetnie zbiera kurz 😂 . Z początku ciężko było bo uwielbiałam żytnie pieczywo i nie wyobrażałam sobie zjeść jajecznicy bez pieczywa ale już na dzień dzisiejszy kompletnie mi to nie przeszkadza.
    Omg dobrze, ze ten śrubokręt był plastikowy!!! Powiedz mi, jak wytrzymujesz z tym, że jesz tylko przez 8 h? Ja mam tak, że odkąd stanę to myślę tylko o śniadaniu, to pierwsza rzecz, którą robię w pracy. Oczywiście herbatka, uchylam okno, włączam radio, żeby jadło się milej, ale mam zasadę, że póki nie zjem to nic nie zrobię 😂 Tym oto sposobem musiałabym przestać jeść już o 16:00, co jest nierealne, bo bym nie zasnęła z głodu. Jejku, czy tylko ja jestem taka niewytrzymała, czy wy też? 😂

Starania od 09/24
    7 cs ✨
    12.24 cb

👩 31
    USG, cytologia ✓
    guzek na tarczycy -> zbijamy TSH (Euthyrox 25 mcg + jod)
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji

👨 36
    Badania nasienia przed nami
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy
‹‹ 33 34 35 36 37
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ