W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻♀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika wrote:Dzisiaj nie kombinowałam już, jutro na 7 rano mam termin w labie. W ogóle jutro będzie ciezki dzień, no bo na rano na badanie, praca,, która będę musiała coś odrabiać wieczorem przez te badania, bo nie zacznę przed 7, a na 15.25 mam już dentystę żeby zaplombować te zamknięte kanały i jeszcze muszę jechać z mloda, bo mąż na popołudniówce 🙄 także wieczorem padnę na twarz, ale mam nadzieję, że z uśmiechem po pozytywnym wyniku bety
I tak mnie naszło właśnie, końcem stycznia zakończyłam leczenie kanałowe zębów, żadnych już stanów zapalnych tam nie mam, wszystko cacy i tu nagle cyk i ciąża? Może to był ten brakujacy puzelek, bo jednak od 2 lat cały czas leczę te zęby kanałowo, bo jeden za drugim się wykładał i bolał 🤔 może organizm się bronił i nie chcial ciąży dopóki takie stany zapalne gdzieś się toczyły
Może coś w tym być, bo jednak te bakterie krążą w całym organizmie 🤔 Super, że udało się wszystkie żeby wyleczyć. Ja też przed staraniami biegałam do dentysty 🤭😄
Ps. Czuję się jakbym sama na nowo dostała staraczkowego braina haha 😅😂 Trzymam kciuki mocno 🤞🤞🤞Darrika, DreamBee lubią tę wiadomość
👱♀️89🧑84 👰♀️🤵♂️🇬🇷🏝🌞 03.06.2018
Elena ♀️👶 (7cs) 🌞🌴 CC 01.07.2025
🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23/50,63/297,12
🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, DZIEWCZYNKA 🩷
🫧19.12. 11+3 I prenatalne 🩺, niskie ryzyka
🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
🫧 08.04. 27+5 rośniemy 1250g słodkości 🎀🩷🧚♀️🍬🍭
🫧 29.04. 30+5 III prenatalne, 1767g, położenie miednicowe 🌷🩺
🫧 06.06. 3152g
🫧 16.06. 3600g
🫧 26.06. 3850g
Eliza ♀️👧(5cs) 🌞🌴11.07.2019 (3549g 58cm) 41+4 cc
-
@Darrika, moja dentystka mi mówiła w zeszłym roku, że miała pacjentkę co nie mogła zajść w ciążę, i niby ok ale coś nie grało. I jak wyleczyła wszystkie zęby i to pyklo. I mówi , że oczywiście stan zębów ma znaczenie w zachodzeniu w ciążę , stany zapalne, bakterie itp
Więc może może to to !Darrika, Powder, ater, dailydamn lubią tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
06. 2025 9 cs z góry spisany na starty
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
30.06 androlog
Worek supli -
A znacie się dziewczyny na tym jak choroba psuje spermę? Miałam mieć w tym tygodniu inseminację, ale lekarz na urlopie, więc ten cykl starania naturalne. Właśnie mam płodne dni, a mąż od wczoraj grypopodobne chorobsko. Ponad 38, katar, kaszel. Myślicie ze ma popsute nasienie? Gdzieś czytałam, że choroba na długo obniża parametry.. Myślicie ze jest sens cisnąć dziś czy jutro seks w chorobie, czy i tak to nic nie da?38💃💛🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2022
Strania od 04.2024
2024/2025 6 cykli stymulowanych ⚪⚪⚪⚪⚪⚪
1️⃣ IUI 13.02.25, Aromek + ovi ⚪
🔄 marzec - lekarz na urlopie, naturalnie ⚪
🔄 kwiecień - przeziębienie, naturalnie ⚪
2️⃣ IUI 1.05 - Mensinorm + Zivafert, Lustork ⚪
🔄 maj - badania, suple
3️⃣ IUI czerwiec?
AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność dobra 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇 -
MoniaB wrote:A znacie się dziewczyny na tym jak choroba psuje spermę? Miałam mieć w tym tygodniu inseminację, ale lekarz na urlopie, więc ten cykl starania naturalne. Właśnie mam płodne dni, a mąż od wczoraj grypopodobne chorobsko. Ponad 38, katar, kaszel. Myślicie ze ma popsute nasienie? Gdzieś czytałam, że choroba na długo obniża parametry.. Myślicie ze jest sens cisnąć dziś czy jutro seks w chorobie, czy i tak to nic nie da?
MoniaB, ater lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳6cs in progress
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 27.06 ponowne badanie nasienia -
Hej dziewczyny czy można dołączyć? Mam 33 lata staramy się już rok, zrobiłam sobie badania tsh tf3 tf4 anty TPO i anty TG estradiol prolaktyna I to co mnie złamało Fsh I Lh😭😢😥 badania robione w 3 dc moje fsh 19 norma do 12,5😭😢😥 a Lh 9.83 norma do 12,6 stosunek Lh do FSH 0.5😭😫😩😩😥😥😥
Dodam, że pierwszy raz robiłam fsh i wiem że trzeba powtórzyć ale mimo wszystko wynik jest bardzo niepokojący 😭😭😭 endo mam dopiero pod koniec kwietnia bo chce jeszcze raz powtórzyć badanie do giną też się narazie nie wybieram chce najpierw iść do endokrynologa. Boję się strasznie iść i usłyszeć w gabinecie że nie będę mieć dzieci😭 Było tak dobrze w mojej głowie, już miałam wszystko poukładane, że trzeba czasu i to przejdziemy i się uda i nagle ten wynik zrujnował wszystko😭 -
Powder wrote:Jeśli macie z mężem siłę i ochotę pobaraszkować, to czemu nie! Go for it! 🤪 na pewno nie zaszkodzi.
😀 Własnie ochota średnia, ale chyba warto. A nuż akurat.Powder lubi tę wiadomość
38💃💛🏃40
Strania od 04.2024
🔄 maj - badania, suple
3️⃣ IUI czerwiec?
AMH dobre 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność dobra 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie lekko obniżone 💦 Inne wyniki moje i męża ok 😇 -
Iskierka nadziei wrote:Hej dziewczyny czy można dołączyć? Mam 33 lata staramy się już rok, zrobiłam sobie badania tsh tf3 tf4 anty TPO i anty TG estradiol prolaktyna I to co mnie złamało Fsh I Lh😭😢😥 badania robione w 3 dc moje fsh 19 norma do 12,5😭😢😥 a Lh 9.83 norma do 12,6 stosunek Lh do FSH 0.5😭😫😩😩😥😥😥
Dodam, że pierwszy raz robiłam fsh i wiem że trzeba powtórzyć ale mimo wszystko wynik jest bardzo niepokojący 😭😭😭 endo mam dopiero pod koniec kwietnia bo chce jeszcze raz powtórzyć badanie do giną też się narazie nie wybieram chce najpierw iść do endokrynologa. Boję się strasznie iść i usłyszeć w gabinecie że nie będę mieć dzieci😭 Było tak dobrze w mojej głowie, już miałam wszystko poukładane, że trzeba czasu i to przejdziemy i się uda i nagle ten wynik zrujnował wszystko😭
Będzie dobrze! Jesteś młoda, jeszcze jest chwila na starania, poprawę wyników, różne opcje. Trzymam kciuki!38💃💛🏃40
Strania od 04.2024
🔄 maj - badania, suple
3️⃣ IUI czerwiec?
Darrika gratulacje i trzymam kciuki za pozytywna betę i ładnego Proga! 🤞🤞💛
Darrika lubi tę wiadomość
-
onalola wrote:@Darrika, moja dentystka mi mówiła w zeszłym roku, że miała pacjentkę co nie mogła zajść w ciążę, i niby ok ale coś nie grało. I jak wyleczyła wszystkie zęby i to pyklo. I mówi , że oczywiście stan zębów ma znaczenie w zachodzeniu w ciążę , stany zapalne, bakterie itp
Więc może może to to !Darrika, DreamBee lubią tę wiadomość
-
MoniaB wrote:Będzie dobrze! Jesteś młoda, jeszcze jest chwila na starania, poprawę wyników, różne opcje. Trzymam kciuki!
MoniaB lubi tę wiadomość
-
Pink 10, ale to nie był poranny - jeżeli moje nocne plamienie to była implementacja, to chyba raczej beta nie wystrzeli tak do góry, żeby było coś widać - https://imgur.com/a/fTvoWRT
Przynajmniej chciałabym w to wierzyć. Całe moje ciało zachowuje się, jakby @ miała przyjść za chwilę, za moment, ale nie przychodzi.AMH 0,54, 37 lat
Niskie LH i FSH
Starania od 01.11.2023 -
Liliuszka_2024 wrote:To chyba prawda bo jednak stany zapalne w jamie ustnej mogą mieć różny skutek więc może coś w tym jest,że po wyleczeniu coś pykło. Ja za dwa mc zdejmuje aparat ortodontyczny ale się cieszę dziś miałam wizytę. Będę miała piękne ząbki na wakacje i jeszcze jak schudnę jeszcze to się śmieje do swojego że będziesz miał nową babę w domu😂
Ale ci zazdroszczę ! Ja jeszcze się będę bujać nie wiem ile, mam dość serdecznie 😪2 cs 11/24 cb 💔
06. 2025 9 cs z góry spisany na starty
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
30.06 androlog
Worek supli -
Byłam u lekarza i mam zielone światło aczkolwiek lekarka powiedziała że lepiej abym poczekala do pierwszej miesiączki wtedy lepiej wszystko obliczyć gdyby udało się zajść w ciążę 🙂 a i głowa trochę odpocznie i lepiej mi to zrobi. Poleciła mi jakiś inny kwas foliowy bo powiedziała że ten w witaminach to jakiś inny (jakos je nazwala ale nie pamietam) i być może słabo go przyswajam stąd być może ciąża przestala się rozwijać . Macica ładna, endometrium też. Kazała wrócić z ciąża 🙂
ater, Darrika, Powder, izzou97, kasialinkaa, Nana11, DreamBee, Haniaxoxo, dailydamn, Papillon, beautifullady lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc
26.05- ⏸️🌷 10dpo
27.05- progesteron 31 ng/ml
29.05- beta 60,66 mUI/ml 13dpo
31.05- beta 196,51 mUI/ml 15dpo❤️
progesteron 21 ng/ml
03.06- beta 868,53 mUI/ml 💜🤞
05.06- beta 1825,62 mUI/ml 💚
progesteron 18,9 ng/ml
07.06- beta 3968,72 mUI/ml 😍🩷
16.06- beta ok. 31 tyś mUI/ml 💚
progesteron 16 ng/ml ....
16.06- 0.53cm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️🩵🩷
-
Darrika wrote:Dzisiaj nie kombinowałam już, jutro na 7 rano mam termin w labie. W ogóle jutro będzie ciezki dzień, no bo na rano na badanie, praca,, która będę musiała coś odrabiać wieczorem przez te badania, bo nie zacznę przed 7, a na 15.25 mam już dentystę żeby zaplombować te zamknięte kanały i jeszcze muszę jechać z mloda, bo mąż na popołudniówce 🙄 także wieczorem padnę na twarz, ale mam nadzieję, że z uśmiechem po pozytywnym wyniku bety
I tak mnie naszło właśnie, końcem stycznia zakończyłam leczenie kanałowe zębów, żadnych już stanów zapalnych tam nie mam, wszystko cacy i tu nagle cyk i ciąża? Może to był ten brakujacy puzelek, bo jednak od 2 lat cały czas leczę te zęby kanałowo, bo jeden za drugim się wykładał i bolał 🤔 może organizm się bronił i nie chcial ciąży dopóki takie stany zapalne gdzieś się toczyły
Mialam tę samą rozkmine wczoraj. Jeszcze toczy mi się stan zapalny w jednym zębie, musieli mi podciąć dziąsło i czekam aż się porządnie wygoi zanim mi wyleczą tego zęba i ciągle mam z tyłu głowy że właśnie to mi blokuje1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
13 cs
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 1,65✅
ferrytyna - 38
Witamina b12- 502 pg/ml✅
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
Witamina D - 43 ng/ml
Glukoza 79✅
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH:FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH 3,080 ng/ml
Drożność ✅
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
telefon_w_rosole wrote:Oho, papier zaczyna się na nowo barwić, no to będzie albo w tę, albo w tamtą
assialbnn dobre wieści 👏
Iskierka nadzieji - spokojnie, masz duże pole do działania 🤍 to nie są tragiczne wyniki. Na pewno dużo jest do ustawienia dietą i suplementami. Znajdź dobrego dietetyka klinicznego ☺️
assialbnn lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki
team #rodzew2026✨🍓🍓 -
ater wrote:Matko to jest zawsze takie stresujące 🙂↕️ mam nadzieję, że będzie w dobrą stronę!
assialbnn dobre wieści 👏
Iskierka nadzieji - spokojnie, masz duże pole do działania 🤍 to nie są tragiczne wyniki. Na pewno dużo jest do ustawienia dietą i suplementami. Znajdź dobrego dietetyka klinicznego ☺️ -
telefon_w_rosole wrote:Okej, u mnie chyba @. Narobiłam se nadziei, jak zawsze. Niby zakładałam, że tym razem się uda, ale oczywiście, było inaczej.
🫂🫂🫂34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.