W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻♀️
-
WIADOMOŚĆ
-
eRKow. wrote:O tak! Mam to samo, noszę wkładki 🤣 i dobra wiadomość jest taka, że miałam tak samo dużo śluzu na początku ciąży, z której mam zdrowego synka
Choć nie wiem czy to chciałaś usłyszeć, aby ten staraczkowy Brain sprowadzić do parteru 🤣
P.s. robiłam test ciążowy o czułości 25, z popołudniowego moczu, w 7dpo 🤣😅😂 ale Wy mnie zrozumiecie 😂🤣
I oczywiście, że rozumiemy 🤪🫱🏻🫲🏼💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳6cs in progress 🍼
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 27.06 ponowne badanie nasienia -
Darrika baaaardzo mocno trzymam kciuki od kilku dni kiedy pisałaś, że @ nie nadchodzi 🤞🏼🤞🏼 i tak jak chyba wszyscy - czekam z niecierpliwością na dzisiejszą betę 💚🫛
Z moich aktualizacji - po drugiej miesiączce po poronieniu nadal nie mamy zielonego światła. W macicy albo zostały resztki tkanek ciążowych albo polip endometrialny. 15.04 mam histeroskopię, także do starań wrócimy najprędzej w maju jeśli nie później 😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 11:02
Darrika, NinaB lubią tę wiadomość
31 👰🏼♀️ 33 🤵🏻
starania o pierwsze 👶🏼🍼 od 11.2024
01.2025 💔🪽 9tc
Jeżeli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. Wszystko się kiedyś kończy - Winston Churchill.
14.05 ⏸️ 9 dpo 🌈✨
16.05 🌱 beta 27,5 mIU/ml; prog 29,000 ng/ml
19.05 🚀 beta 183 mIU/ml; prog 32,300 ng/ml
21.05 🪄 beta 489 mIU/ml
23.05 🎉 beta 1197 mIU/ml
31.05 💫 beta 12212 mIU/ml; prog 24,700 ng/ml
5.06 🩺 pierwsza wizyta 🌈 0,42cm dzidziusia z bijącym serduszkiem ❤️
13.06 🩺 7+3 🫛 CRL 1,24cm; FHR 150
24.06 🩺 9+0 🐻 CRL 2,25cm; FHR 137
8.07 🔜 kolejna wizyta ⏳🤞🏼
16.07 🔜 prenatalne 🧬
-
Marzycielka94 wrote:Cześć Chochliczku, fajnie, że się odezwałaś, bo ostatnio jakoś cicho u Ciebie, jak się miewasz?
Pozostając przy temacie nasienia możesz pokrótce wskazać jakie zmiany wdrożyliście w życiu partnera?
Maarzycielka, dziękuję, że pytasz! 💖🙌🏻 Staram się być tu na bieżąco, ale czuję, że odpoczywam od tego wszystkiego – testów owulacyjnych, ciążowych… Weszłam w jakiś tryb uśpienia i jest mi miło po prostu żyć chwilą, haha.
Jeśli chodzi o poprawę parametrów nasienia, to wiem, że wszystko zależy od przyczyny słabych wyników. U nas nie wiadomo, skąd to się bierze – fizykalnie wszystko jest w porządku, a hormony teoretycznie też, choć są na granicach widełek, więc mam wrażenie, że tu może leżeć problem.
Do tematu podeszliśmy bardzo radykalnie:
⸻
🍽️ Dieta
Uważam, że to najważniejszy aspekt, dlatego całkowicie zrezygnowaliśmy z przekąsek i słodyczy. Staramy się nie uginać i nie brać nawet chipsika (choć jest ciężko 😂). W ciągu tych 4 miesięcy zjedliśmy może 4 kawałki ciasta (w okolicach świąt).
Ja przejęłam gotowanie w domu i bardzo dużo słuchałam podcastów o płodnej diecie. Kupiłam też książkę o diecie z niskim indeksem glikemicznym. Staram się bilansować posiłki – odpowiednia ilość białka i tłuszczy jest podstawą naszej diety, a do tego warzywa i węglowodany w odpowiednich proporcjach. Pobierałam Fitatu i na początku wyliczałam kalorie, żeby złapać dobre proporcje.
Nasze ulubione produkty to:
🥩 Mięso, soczewica, ciecierzyca, awokado, szpinak, kasze (komosa, gryczana, jęczmienna), papryka, dużoooo twarogu (żeby uzupełnić białko) i generalnie warzywa.
🍞 Przeszliśmy na pełnoziarniste produkty – biała mąka i makaron poszły w odstawkę. Pieczywo też kupujemy raczej w piekarni niż w supermarkecie.
🧃Nie ruszamy sklepowych soków, pijemy głównie wodę lub świeżo wyciskamy sok (by było tam choć trochę błonnika).
🫐 Codziennie jemy owoce jagodowe – borówki, maliny, jagody, wiśnie – dla ich właściwości przeciwzapalnych.
🥜 Dodaliśmy do diety więcej orzechów i pestek, zwłaszcza dyni, włoskich i migdałów – świetne źródło cynku, magnezu i zdrowych tłuszczów.
🍫 Włączyliśmy do diety ciemną czekoladę (min. 85%) – wspiera krążenie i jest świetnym antyoksydantem.
🥛Pijemy maślanki i dbamy o mikrobiote jelit.
🧄 Staram się też dodawać do posiłków więcej cynamonu i kurkumy, bo działają przeciwzapalnie i mogą poprawiać wrażliwość na insulinę.
🧴 Staram się dodawać po łyżce zdrowych olejów (lniany, z pestek dynii, z orzechów włoskich, z wiesiołka itp.) do każdego z posiłków. Tu ważne jest żeby nie był on podgrzewany, bo wtedy traci swoje właściwości.
🍳 Mało smażymy, często pieczemy i robimy obiady na parze.
🌀 Staramy się jeść regularnie o podobnych porach.
☕️ Nie pijemy kawy godzinę przed i po posiłku - to niestety wpływa na wchłanianie substancji odżywczych.
🍔 Zrezygnowaliśmy z wypadów do McDonalda 😆 to był najcięższy punkt programu dla nas, to nasze guilty pleasure…
Codziennie pijemy też po szklaneczce soku pomidorowego. 🍅
Dodatkowo myślę o myciu wszystkich owoców i warzyw w wodzie z sodą, żeby pozbywać się pestycydów – trochę mi się nie chce w to bawić, ale pomyślałam, że skoro już dbamy o tyle rzeczy, to warto zrobić też ten krok... 🫣
⸻
🛌 Sen i regeneracja
Staramy się spać po 7–8 godzin, choć wiadomo, że różnie to wychodzi.
⸻
🚶 Styl życia
Tu jest nam najciężej, ale mąż stara się codziennie pójść na przynajmniej półgodzinny spacer. 🏃♂️ Zdarzało się kilka razy pójść na siłownię, ale nie jesteśmy w tym najlepsi 😂
👖 Kupiliśmy mężowi najluźniejsze bokserki o rozmiar większe, żeby poprawić cyrkulację powietrza.
🧊 Stosuje też chłodzenie jąder – kupiliśmy żelowe okłady chłodzące i używa ich podczas pracy w domu.
⸻
🌿💊 Suplementacja
Mam lekkie obawy, czy w dłuższej perspektywie nie przesadzamy z ilością suplementów, ale na razie wydaje się, że działają na plus!
✅ Methyl B12 – 1000 mg, NOW
✅ Maca – 500 mg × 4, Swanson
✅ Wit. D - w kroplach
✅ Omega-3 Forte – 1764 mg × 4, Biowen
✅ Cynk – 25 mg, Formeds Bicaps
✅ NAC – 600 mg × 2, NOW
✅ Tribulus – 500 mg, Swanson
✅ L-arginina – 500 mg × 4, Swanson
✅ Witamina B6 – 100 mg, NOW
✅ L-karnityna – 1000 mg × 2, Kenay
✅ Witamina E – 400 IU, Swanson
✅ Selen – 400 mcg, Swanson
✅ Magnez – 200 mg × 2, Swanson
✅ Ashwagandha – 450 mg × 3, Swanson
✅ Methylo Folian – 600 mcg
✅ Witamina C – 1000 mg, Swanson
✅ Witamina A – 10 000 IU, Swanson
✅ Ubichinol – 300 mg, Aliness
✅ Maślan sodu – 1100 mg, SFD
✅ Jod (kelp) – 150 mcg, Formeds Bicaps
✅ Liposomalny Glutation – mąż dopiero próbuje, ale mówi, że jest obrzydliwy, więc nie wiem, czy to przeżyje 😂
⸻
🙏 Duch
Modlimy się w tym temacie i ufamy, że jesteśmy na dobrej drodze. 🫶🏻
⸻
Generalnie czuję, że robimy wszystko, co w naszej mocy, i chociaż czekanie jest trudne, to mam w sobie więcej spokoju. 💖Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 11:20
AnMiPe, Nana11, Darrika, Lisik, cysterka95, Loraa, Dżozu, Marzycielka94, ater, Elena20, NinaB, DreamBee, snieżka lubią tę wiadomość
18. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
🔜 17.07 badanie drożności
🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
🔜 25.08 wizyta w klinice
🐯 Ona, 29 lat – PCOS, AMH 6,94
🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️ 🥲
⚠️ HBA: 43% 🥲
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Powder, ellevv powodzenia dziewczyny w kontekście Waszych prac 🥹 empatyzuję z Wami ❤️🩹
Darrika, dawaj znać 😍Darrika, Powder lubią tę wiadomość
🔜 25.08 wizyta w klinice
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Dziewczyny, czy którejś z was występuje owulacja w 11/12 dniu cyklu przy cyklach 29/30 dniowych ?
💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
3cs - testy owulacyjne, suplementy
31.03 🥰 II 🥰 12 dpo
Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
31.03 -33.60 mlU/ml
02.04- 111.00 mlU/ml
04.04- 326.00 mlU/ml
07.04- 834.00 mlU/ml
16.04- 11410.00 mlU/ml
02.05- dwa serduszka 💞
30.05- prenatalne - ok 👌🏾
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍
-
Chochlik i inne dziewczyny, polecacie jakąś firmę luźnych gatek które nie są jak krótkie spodenki pod spodniami? Mój nie zdzierży wielkich gaci.
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
15 cs
👫27
- Histeroskopia 🔜2.07
- Obserwacja cyklu modelem Creightona
- Leczenie u Naprotechnologa
- HSG ✅
Endometrioza mała, głęboka
ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
AMH 3,7
TSH 0,916 --> 3,5 ❌
Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)
Żelazo 89,8 --> 68
Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex, teraz Bioradix)
On : Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn
kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6) wit. D, NAC, L-arginina, magnez +B6,B12, Prenacaps ovi, bioradix,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka -
Lisik wrote:Chochlik i inne dziewczyny, polecacie jakąś firmę luźnych gatek które nie są jak krótkie spodenki pod spodniami? Mój nie zdzierży wielkich gaci.
Te są super bo są bardzo luźne, ale czasem coś wyskoczy przy przebieraniu się 😆
https://allegro.pl/oferta/4x-luzne-bokserki-meskie-100-bawelna-zestaw-szortow-z-bawelny-do-spania-l-16879327306
Te z kolei lepiej trzymają i jakieś mniej dziadkowe są:
https://allegro.pl/oferta/5x-bokserki-cotton-world-luzne-100-bawelna-l-15111094987Lisik lubi tę wiadomość
🔜 25.08 wizyta w klinice
__
Darrika wrote:Na spokojnie, w sobotę wyniki były chyba po 14, ale wtedy powiadomienie nie przyszło, może dlatego, że bez skierowania było, a teraz mam skierowanie więc myślę, że dostanę powiadomienie, mam dzisiaj taki dzień, że nie mam serio czasu wchodzić conchwile na luxmed 🤣 będę jeszcze musiał godzinę pracy wieczorem odrobić, bo do dentysty muszę się urwać wcześniej żeby młoda po drodze z przedszkola zgarnąć, a dopiero siadam do śniadania, wariactwo 😅
@Darrika czy ja dobrze widzę?? 🥹 Ale się wzruszyłam! 🥹🥹
Cieszę się bardzo!!! ❤️ I to już w miesiącu, w którym mieliście odpuszczać? 😁 Los bywa przewrotny!
Kciuki mocno zaciśnięte!✊🏻✊🏻 Będę wpadać podglądać przyrostu bety!! ✨ Musi być dobrze! 🫶🏻Darrika, DreamBee lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
02/07 Kwalifikacja do IVF
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Brak wszystkich kirów implantacyjnych
➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
PaulinaNnn wrote:Dziewczyny, czy którejś z was występuje owulacja w 11/12 dniu cyklu przy cyklach 29/30 dniowych ?💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳6cs in progress 🍼
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 27.06 ponowne badanie nasienia -
Lisik wrote:Chochlik i inne dziewczyny, polecacie jakąś firmę luźnych gatek które nie są jak krótkie spodenki pod spodniami? Mój nie zdzierży wielkich gaci.
Z naszego doświadczenia najlepsze gatki są na targach/bazarachLisik, Chochlik12, Marzycielka94, DreamBee lubią tę wiadomość
starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
3 dc / estradiol 33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9 prolaktyna 20.20 testosteron 1.22 nmol/L
6-7 dpo / progesteron 9,3 / ---> 0,17 / ---> 11,41
estradiol 88 ---> 65 🔻
shbg 35,93 🔻
DHEA-SO4 262.50
testosteron wolny 4,06 🔺
🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
🐕4 / niedobór masła -
@Julia24 a co u Ciebie? Widzę że plan na ten rok konkretny 😃
Julia24 lubi tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs (wcześniej jeden niedrożny jajowód, obniżone parametry nasienia i wysokie TSH)
•niedoczynność tarczycy(euthyrox 25)
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26
03.25 - TSH 1,72
🤷🏼♀️Ona
09.24- HSG oba jajowody drożne
Badania 4dc
FSH 6,44
LH 3,24
Estradiol 35
Testosteron 26,62
SHBG 31,70
Prolaktyna 19,23
AMH 4,72
💁🏼♂️On
Ilość plemników 224 mln
Koncentracja 44 mln
Ruch a 35%, ruch b 33%
Morfologia 18% 🔥
Aktualnie 19 o rodzeństwo 🥲
1. Aromek + ovitrelle ❌
2. Aromek + ovitrelle ⏳
Team #rodzew2026 -
Chochlik12 wrote:Maarzycielka, dziękuję, że pytasz! 💖🙌🏻 …
Fajnie ktoś napisał parę postów wcześniej, że trafił tutaj za czasów prowadzenia wątku przez Darrike. Ja tutaj trafiłam w lutym, kiedy wątek prowadziłaś Ty, i życzę Ci dokładnie tego samego, co Darrice, żeby dopadła Cię „klątwa” prowadzącej i żebyś jak najszybciej ujrzała dwie kreski na teście 🌷🌷🌷🌷❤️❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 12:39
Chochlik12, DreamBee lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (11 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml + hirsutyzm
⬆️ homocysteina 10,89 umol/L
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
LIPIEC BĘDZIE NASZ 👶🏼🍼 -
Nie wytrzymam, nie dość, że mam napięty dzien, czekanie na wyniki, dentysta to jeszcze się czuje przeziębieniowo 😬 coś tam katar i teraz już 37,2 mam a ja się zawsze gówniano czuje przy tej temperaturze, plus oczywiście rozwolnienie od rana. Jakoś trzeba ten dzień przetrwać 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 12:42
NinaB, Elena20, Marzycielka94, assialbnn, Iskiereczka00, DreamBee, dailydamn lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Dżozu wrote:Z naszego doświadczenia najlepsze gatki są na targach/bazarach
Ostatnio widziałam w Pepco ale nie wiem jak z jakością bo nie miałam czasuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca, 13:43
DreamBee lubi tę wiadomość
-
Darrika jak zobaczyłam na pierwszą stronę to aż mi łzy w oczach stanęły. Tak bardzo Ci kibicowałam. Nie było mnie na forum ponad miesiąc bo mdłości ciazowe, grypa i jej powikłania mnie zmiotły z planszy, ale zajrzałam w końcu, żeby zobaczyć co u Was dziewczyny i było warto😍
Zostawiam dziewczyny 🦠🦠🦠🦠🦠🦠 z 14 tc.
I Pozdrawiam Was wszystkie, za wszystkie trzymam kciuki, tule za czerwień i biel, nie poddawajcie się ♥️onalola, Nayeli, ater, White1, Powder, Darrika, Olisska, almost.there, Dżozu, NinaB, cysterka95, Lisik, Pacynka, Marzycielka94, kasialinkaa, beautifullady, emciak, DreamBee, Haniaxoxo, ellevv, Mstka, kitka_ lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Marzycielka94 🥰🥹 kochana! Wzajemnie, też Ci tego życzę!
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
🔜 25.08 wizyta w klinice
__
Cześć dziewczyny, udało mi się nadrobić wczorajszy dzień. Miałam taki rodzinny młyn, że nie było czasu wejść.
@Powder i ellev trzymam kciuki za rozmowy ✊️
@Darikka nie mogę się doczekać aż będzie wynik bety ✊️✊️✊️
Za wszystkie biele i małpy przytulam mocno ❤️
Ja mam dziś taki zjazd, że zasypiam na siedząco, dawno aż tak nie miałam, ale katar przeszedł mi na uszy i rozsadza mi czachę, więc może to od tego 🙈
Udało mi się wyłapać pika w niedzielę ok. 13, serduszkowalismy w sobotę wieczorem i w niedzielę wieczorem, w poniedziałek niestety się nie udałołudzę się, że owulacja była w niedzielę w nocy i że jakaś szansa na to, że trafiliśmy jest, bo jajniki czułam mocno całą niedzielę
Darrika, Powder, NinaB, DreamBee lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
Omg, dziewczyny, jaka tu energia od rana! 😍
U mnie dzisiaj nastąpił brak śluzu, a już się cieszyłam że to objaw ciąży skoro tak długo miałam śluz że aż wkładki musiałam zakładać ale też brak objawów na piątkową @. Zazwyczaj już pare dni przed mam napięcie, humor, bóle brzucha, piersi, apetyt wzmożony a teraz totalnie brak. Nic nie czuję 🤣 Nie czuję się ani na ciąże ani na @. Zobaczymy co to będzie w piątek. Już mnie korci od wczoraj zrobić test ale stwierdziłam że nie będę sobie tego robić, postaram się poczekać grzecznie do piątku. Gorzej jak @ nie będzie a i test będzie biały. Wtedy to już w ogóle zwariuję 😅Nadzieja32, Darrika, Powder, DreamBee lubią tę wiadomość
👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Starania od: 10.2024 na poważnie
👩🏼: hiperprolaktynemia
🧑🏼🦱: morfologia w normie
💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, Duphaston, według zaleceń lekarza.
Badania 04.04:
Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅
Badania 6.05:
TSH : 1,6 ✅ T4 : ✅
Prolaktyna : 30 ❌ ( po tygodniu przerwy od Dostinex )
26/05:
Prolaktyna : 11 ✅
USG: cykl bezowulacyjny, torbiel ❌
➡️ 16/06 : Pobranie posiewu z szyjki macicy, USG: pęcherzyk >22 mm! 🥳
➡️ 23/06 :
Prolaktyna : 10 ✅
USG : cykl bezowulacyjny - torbiel❌
MUCH : czysto ✅
Bakteria : Prevotella bivia ❌ > antybiotyk od 1dc w lipcu.
➡️ Badanie drożności jajowodów? -
SanderkaA wrote:Omg, dziewczyny, jaka tu energia od rana! 😍
U mnie dzisiaj nastąpił brak śluzu, a już się cieszyłam że to objaw ciąży skoro tak długo miałam śluz że aż wkładki musiałam zakładać ale też brak objawów na piątkową @. Zazwyczaj już pare dni przed mam napięcie, humor, bóle brzucha, piersi, apetyt wzmożony a teraz totalnie brak. Nic nie czuję 🤣 Nie czuję się ani na ciąże ani na @. Zobaczymy co to będzie w piątek. Już mnie korci od wczoraj zrobić test ale stwierdziłam że nie będę sobie tego robić, postaram się poczekać grzecznie do piątku. Gorzej jak @ nie będzie a i test będzie biały. Wtedy to już w ogóle zwariuję 😅
Śluzem to Ty się nie przejmuj ja już od dobrego tygodnia mam tam suszę na dole i myślałam, że stracony cykl, nadal nie ma go jakoś dużo 😅 trzymam kciuki za piątek i wytrwałość czy wytrzymasz z testowaniem 🤭SanderkaA lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Wpadam na forum w trakcie pracy sprawdzić czy jest beta Darriki 🤣
Kochana trzymamy nadal mocno kciuki!!!!
Kropku trzymaj się tam mocno!!!!Darrika, migotka_, AnMiPe, DreamBee lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze od 09/2023
👩🏻 31
Insulinooporność
PAI hetero, MTHRF hetero
02/2025 - histeroskopia i wycięcie polipa, CD138 - ujemny
02/2025 drożność jajowodów
🧔🏻♂️ 36
Badania nasienia
11/2023 ok
03/2025 - morfologia 0%, fragmentacja 50% 😔
03/2025 USG jąder ok
17/11/24 ⏸️