Waga a płodność
-
WIADOMOŚĆ
-
Unlike wrote:Boże drogi patrząc na wasze wagi, dochodzę do wniosku, że pilnie potrzebuję odchudzania Moje 60kg. urosło właśnie w moich oczach prawie do 600
Oj tam, oj tam.
Ja to bym chciała ważyć kilka kilo więcejWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 14:33
-
To zależy jaki się ma wzrost. Ja mam prawie 180cm i jeśli mam móc mieć dzieci nie mogę ważyć mniej niż 60 kg bo to u mnie granica występowania @. Optymalna waga to ok 64 kg. Też mocno schudłam karmiąc długo piersią, wyglądałam źle, byłam chuda jak szczapa. Nie ma co przesadzać. Temat zaczęłam z myślą o korygowaniu wagi plus minus 4 kg, w celach zdrowotnych nie kosmetycznych.
Katha81 lubi tę wiadomość
-
zielarka wrote:To zależy jaki się ma wzrost. Ja mam prawie 180cm i jeśli mam móc mieć dzieci nie mogę ważyć mniej niż 60 kg bo to u mnie granica występowania @. Optymalna waga to ok 64 kg. Też mocno schudłam karmiąc długo piersią, wyglądałam źle, byłam chuda jak szczapa. Nie ma co przesadzać. Temat zaczęłam z myślą o korygowaniu wagi plus minus 4 kg, w celach zdrowotnych nie kosmetycznych.
mi by sie te 5-7 kg mniej przydalo, bo przytylam odkad sie zaczelam starac. I to na brzuchu Aktualnie 62kg przy 160 cm Zawsze tyje jak mam stres. to straszne -
Mysle, ze waga moze miec wplyw, ale mysle rowniez, ze to osobista sprawa. Znam wiele okraglych dziewczat, ktre nie maja problemow z plodnoscia, choc w klinice nieplodnosci nawet sie toba nie zajma jesli masz nadwage...jeszcze 4 miesiace temu wazylam 99kg przy wzroscie 169cm...dzisiaj 82kg, przy diecie z niskim IG...jednak na razie nie zauwazylam poprawy plodnosci...nie glodzilam sie tylko wykluczylam slodycze, biale maki i kolorowe slodkie napoje, duzo owocow i warzyw surowych...i waga sama zaczela spadac zaziwiajaco szybko...mam wiecej energii...moze jednak trzeba poczekac troszke dluzej zeby organizm przyzwyczail sie do nowej wag...sama nie wiem.
-
Myślę, że jeśli wagę masz w normie to nie ma potrzeby. A jeśli już bardzo chcesz, to ćwiczenia i nie tyle dieta co zdrowe odżywianie oraz dużo wody.
Dla mnie waga, to bardzo drażliwy temat i pomimo usilnych prób przestawienia psychiki spełza na niczym. Cały czas mam wrażenie, że jestem za gruba, ale tłumaczę sobie, że tak naprawdę mogłabym przytyć. Dziwnie się czuję patrząc na BMI, które jest w dolnej granicy normy. W ciąży jeszcze nie przytyłam, ale każde ważenie to dla mnie męka. Jednak dziecko jest dla mnie najważniejsze i nieważne ile przytyję, byleby było zdrowe.rastafanka lubi tę wiadomość
-
A ja mam 158 cm i ważę 66 kg. I nie ważne co robię, to waga zawsze jest taka sama. Przed ślubem nawet przez 8 miesięcy korzystałam z diety 1200 kcal ustalonej przez panią dietetyk (i naprawdę nie oszukiwałam) i przez ten czas schudłam 2 kg!! Już nawet ona się poddała i kazała zrobic sobie tsh- było w normie wiec stwierdziła, że chyba to moja optymalna waga. No a ostatnio się okazało, że to nie wina tsh tylko anty-tpo i mojego hashimoto. Ale się nie poddaję. Znów zaczęliśmy dietkę- tylko tym razem wspólnie z mężem i zobaczymy jak to będzie
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja w drugą stronę. Nie czy warto się tak do końca przejmować wagą ja przy wadze 104 kg i wzroście 172cm nawet nie zdązyłam się odchudzać bo w pierwszym cylku starań udało się. Więc nie wiem jaki ma tu wpływ waga wyjsciowa.
Jackie, weronika86 lubią tę wiadomość
-
agi88 wrote:Dziewczyny ja w drugą stronę. Nie czy warto się tak do końca przejmować wagą ja przy wadze 104 kg i wzroście 172cm nawet nie zdązyłam się odchudzać bo w pierwszym cylku starań udało się. Więc nie wiem jaki ma tu wpływ waga wyjsciowa.
Mysle, ze to zalezy czy jest jakies poloze chorobowe takiej wagi...ja normalnie wazylam ok 60kg, wzrost 169...5 miesiecy temy juz 98kg!! ale nie czulam sie grubo, jestem ruchliwa i nikt nie wierzyl ze tyle waze opoki nie stawalam na wage. Przy 60kg wygladam jak kosciotrup, mam szerokie barki i biodra...na diecie w 4 miesiace schudlam do 82kg i nie wrocilo w sumie...od 1 stycznia jako postanowienie noworoczne planuje zejsc jeszcze z 13kg, ale tylko zdrowa zywnosc, 5 posilkow i lekkie cwiczonka
-