X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu bądź dobrej myśli. Najważniejsze że nic Cię nie boli, nie masz krwawień itp. więc moim zdaniem wszystko zmierza ku dobremu 🙂 kciukacze oczywiście zaciśnięte cały czas ✊🍀

zOsIa88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko :* ❤

Iskierka87 lubi tę wiadomość

• Sisska Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jakoś rzadko na forum zaglądałam ostatnio. U mnie nic nowego, czekam nadal na okres.. Miał być wczoraj a tu się nic nie zapowiada. Ba miałam nawet wrażenie w tygodniu, że owulacje miałam, bo w jeden dzień mnie chwilę zabolał lewy jajnik, na następny dzień zaś prawy.. I czasem mnie w ciągu dnia pobolewa podbrzusze, ale to taki chwilowy i delikatny ból.. I nie wiem co się dzieje. Gdyby nie pewność że nie możemy mieć dzieci to bym chyba pomyślała, że to ciąża 🤦‍♀️ bo okresu brak, czasem coś zaboli w podbrzuszu albo jajnikach i mam ciągle ochotę na słodkie.. Ale może to jednak okres się zbliża. Tak bardzo bym go chciała już, bo bym termin inseminacji mogła już ustalić a tu takie cyrki.. To chyba sono i te tabletki na obniżenie tsh tak mi cykl rozjechały..

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska moze zastestuj ;) 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 20:55

• Sisska Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia nie ma potrzeby, bo jesteśmy po biopsji, która nie wykazała u męża plemników i czekamy na inseminacje nasieniem dawcy. Chociaż nie powiem,kusi mnie czasem, bo może akurat jakiś cud nad cudami heh.. Ale nie mam w domu żadnych testów, najprędzej dopiero w czwartek mam wogóle możliwość kupienia jakiegoś i zrobienia.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska jak tam?

• Sisska Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal nic. Pobolewa mnie czasem podbrzusze, ale to taki lekki ból, i chwilowy. I czasem jak leże i wstaje to czuje takie napięcie jakby macicy. A tak to okresu ani widu ani słychu.. 😔 Było tak blisko a jak zawsze nasz cel się oddala znów..

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A który masz dzień cyklu ? Moze warto zrobić ten test ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 20:42

• Sisska Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32 dzień ,a okresy mam w 29-30. Ale zawsze po owulacji ból piersi a teraz nic. Myślisz, że są aż takie cuda, że skoro biopsja mtese nie wykazała plemników + w kariotypie mąż nie ma chromosomu Y, który odpowiada za produkcję plemników, nagle stał by się cud i zaszłabym? Nie chce się nakręcac niepotrzebnie 😔 może w czwartek pojadę i kupię test, zobaczę. Ale raczej po prostu przesunęła się owulacja, bo miałam początkiem miesiąca sono hsg i zaczęłam brać euthyrox, bo tsh mam 2.50 i ginekolog chce trochę obniżyć.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie może Twoj facet ma jednak jakiws plemniczki ;) jesli jutro nie przyjdzie to zatestuj polecam z Rosmanna facelle ponoć szczesliwe ;) ja wiem jak to z tym nakrecaniem i rozczarowaniem rozumiem w 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 21:34

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siska i jak okres?

Iskierko jak sytuacja z ZUS?

Jak w ogóle się czujecie?

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal nie ma. Test profilaktycznie dziś zrobiłam i jedna kreska. A tej małpy nadal nie ma.. A gdyby była w terminie to za parę dni już by inseminacja była..

A co tam u Ciebie Kaś?

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Kaś dzięki że pytasz 🙂 we wtorek byłam w zusie i ponoć wszystko już git, jutro mają robić przelewy więc zobaczymy czy będzie kasa. Mam nadzieję że tak bo już nie mam siły na łażenie tam.

A co u Ciebie? 🙂

Sisska z rana robiłaś sikańca?

Zosia kiedy wizyta?

• Sisska Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pojechałam rano i w sumie z drugiego siku zrobiłam, ale to już prawie tydzień po terminie więc pewnie jakby coś miało wyjść to by wyszło nawet wieczorem. Ale no aż takie cuda się nie zdarzają, żeby z niczego nagle plemniki się znalazły 😉 czekam na ten okres jak na zbawienie 😔

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem... Ja na wywołanie @ brałam dupka bo kiedyś mi się też zdarzył taki długi cykl i to chyba po stymulce więc jak nasz pod ręką to może warto wziąć jeśli Ci się spieszy i terminy gonią?

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siska seks , sport i ogólnie wysiłek pomagają z okresem🙂🙂
    Ja dziś robiłam zastrzyk, w poniedziałek kontrola tylko mam wątpliwości czy zastrzyku nie zrobiłam po naturalnej obu. No cóż mówi się trudno jak coś 🙂
    Iskierko to takie chore, że musisz chodzić do ZUS a oni konsekwencji nie wyciągają od pracodawcy ale zus za Ciebie nie płacą i wynagrodzenia też nie dostajesz 😕

Czekam już na sobotę żeby się wyspać 😴😴

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś dokładnie to chore ale niestety nie ma wyjścia. Przed chwilą dostałam kasę na konto więc już jestem spokojna bo to ostatni raz już. Teraz tylko zostało złożyć wniosek o macierzyński i niestety też do szefa 😒

3mam kciuki za Twoją poniedziałkową kontrolę, wiesz że los lubi płatać figle 😉

• Sisska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam dupka, nic na wywołanie nie mam, nigdy nie potrzebowałam. Wczoraj wzięłam gorąca kąpiel, biorę aspirynę, wysiłek fizyczny też mam w pracy, w domu ćwiczę specjalnie. Seksu w sumie nie było od kilku dni bo jakoś padamy zmęczeni z mężem do spania.. Dziś coś chyba podziałam 😁 a w poniedziałek idę do ginekologa niech sprawdzi co się dzieje..

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy potwierdzona ciaze u lekarza dalej w to nie umiem uwierzyc niech mnie ktos uszczypnie plakac mi sie chce

Sisska, Iskierka87, ABI90, joana, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

• MSie Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, progesteron 7 dni po owulacji wyszedł mi 12,5 ng/ml. Czy to za mało?

‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ