Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Blair super wieści z wizyty Teraz tylko brać się do roboty zostało powodzenia :*
Tasia a faktycznie zapomniałam, pisałaś przecież że ostatnio miałaś studniówkę swojej klasy (mowilam- pół mózgu nie moje :p)
Kaga to faktycznie niezła babka się trafiła haha recepta chyba 30 dni ważna chyba że antybiotyk to 7 ostatnio pytałam w swojej aptece bo miałam dwie recepty na glucophage i nie chciałam dwóch na raz wykupowac- i dobrze zrobiłam bo już nie biorę
Clariethin Wow fajna praca jesteś po prawie?
blair. lubi tę wiadomość
-
Kaś28 wrote:A jestem księgowa. Mój mąż twierdzi że jak praca kosztuje człowieka sporo nerwów to kobiets powinna odchodzić na l4 i nie patrzeć na prace tylko na dzidziusia.
-
nick nieaktualnyPracuje na stanowisku kierowniczym i niestety codziennie mam doczynienia z Klientami którzy „mają” rację, z pracownikami oraz ze szkodliwymi warunkami jak np: mgła olejowa na zakładzie. W dodatku dziennie w aucie spędzam trochę czasu i gonie na spotkania. Tez chciałam czekać do wizyty ale jeśli pójdę na L4 jie chce pozostawić współpracowników z toną mojej nieskończonej pracy. A tak mam tydzień żeby to jakoś pozamykać - rok temu chciałam pracować mimo wszystko a teraz wiem ze wole być na zwolnieniu od razu i wiedzieć ze nie narażałam groszka na stres
-
Miss ja też mam zamiast mózgu kalafiora Ja w pracy mam taki konfort ze mam swoj gabinet, ustalam sama swoją prace i mam tylko troche godzin uczonych. Raczej sie nie denerwuje taki mam charakter, co mam powiedziec powiem, krzykne i po sprawie. Szkoła meska wiec krótka piłka. Ale jak będe się źle czuła to na nic nie będę patrzyła.II kreski 10.01
30.01 -
nick nieaktualnyMissKathy92 wrote:Blair super wieści z wizyty Teraz tylko brać się do roboty zostało powodzenia :*
Tasia a faktycznie zapomniałam, pisałaś przecież że ostatnio miałaś studniówkę swojej klasy (mowilam- pół mózgu nie moje :p)
Kaga to faktycznie niezła babka się trafiła haha recepta chyba 30 dni ważna chyba że antybiotyk to 7 ostatnio pytałam w swojej aptece bo miałam dwie recepty na glucophage i nie chciałam dwóch na raz wykupowac- i dobrze zrobiłam bo już nie biorę
Clariethin Wow fajna praca jesteś po prawie?
Powinnam pracować w karnym ale mąż mi zabronił że względu na nasze plany bo wiadomo wtedy od razu poszłabym na L4 jednak w ciąży sprawy karne to raczej nie wskazane a spadki i podziały majątków ewentualnie zasiedzenia to pikuś -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny , u mnie chyba zbliża sie @ pomimo obiecujacego wykresu , i plamienia po owulacji ... , jak żyć..Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
niedoczynność tarczycy-Letrox50
hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
-badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
-Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
-Ureaplasma... - pokonana!!!!!
15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
17.01.20-beta 626,7
29.01.20-❣️😘
Walczę o cud:) -
Stookrotka wrote:Mam pytanie do dziewczyn w ciąży, jakie miałyście objawy przed tym jak się dowiedziałyście? Czy może zupełnie żadnych ?
Ja praktycznie nie mam objawow.
Jedynie co sie dzialo nietypowego to wiem, że owulacje mialam w 19 lub 20 dc. Od 23 dc przez ok 3 dni mialam tak silne bole piersi, że to byl dramat. Nie byłam w stanie się ubrac.
Druga rzecz to kiedys niespodziewanie wpadla mi impreza w sobotę i nie odstawilam dzien wczesnjej metforminy (nie wolno jej łączyć z alkoholem!!!). Pilam wino i nagle poczułam się fatalnie. Nie bylam w stanie go wypić. Wtedy pomyslalam ze to przez metformine. Poszlam zrobic zielona herbate i pilam ja do konca imprezy a kazdy dziwnie patrzył, bo ja zwykle pierwsza polewalam. Teraz juz wiem, ze moj organizm sie bronił.
A teraz nie mam zadnych objawow. Jedynie lekkie zmeczenie, troszke wrazliwe piersi i czasami lekkie skurcze. Aha i wykupiłam już połowę zapasów ogorkow kiszonych w okolicy. Moglabym bez konca je jesc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 22:55
Esti, blair., Stookrotka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny! A ja tak ni z gruchy ni z pietruchy Wam powiem!
Zapomniałam jaką moc ma muzyka!
Włączyłam sobie taką, jakiej słuchałam lata temu, kiedy byłam nastolatką a życie było takie ekscytujące, pierwsze miłostki itp
Ach od razu jakby cały świat się zmienił!
Polecam
MissKathy92, blair., Kaga lubią tę wiadomość
2019 zdrowy syn - ciąża naturalna
3 straty - puste jajo x 2 i dodatkowy x
02.23 - I IVF - 1 blastka z dodatkowym x
03.03.23 - cykl po stymulacji - ciąża naturalna
12 dpo beta 27mlU/mL
16 dpo beta 244 mlU/mL
18 dpo beta 747 mlU/mL
oby tym razem dobrze się skończyło -
Clariethin fajne wyksztalcenie- musi być z Ciebie twarda sztuka
Stokrotka ja wiedziałam że się udało po palącej twarzy z rana która się utrzymuje do teraz zawsze mi tempka spadała na 2 dni przed @ a w szczęśliwym cyklu po prostu leje się żar tak jakbym była chora poza tym piersi mnie bolały a zazwyczaj też przestają przed okresem
A tak w ogóle to się witam
Zaraz robię śniadanko i się szykuje do pracyStookrotka lubi tę wiadomość
-
MissKathy92 wrote:Masz mądrego męża przecież wiadomo że w takim czasie dziecko jest najważniejsze a praca może zaczekać dlatego ja chce swojemu szefowi jak najszybciej powiedzieć żeby trochę na mnie łaskawiej spojrzał i nie stawiał mnie w stresujacych sytuacjach ja mam o tyle źle że pracuje sama z szefem i wszystko jest na mojej głowie
Miska _a lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualny
-
MissKathy92 wrote:Clariethin fajne wyksztalcenie- musi być z Ciebie twarda sztuka
Stokrotka ja wiedziałam że się udało po palącej twarzy z rana która się utrzymuje do teraz zawsze mi tempka spadała na 2 dni przed @ a w szczęśliwym cyklu po prostu leje się żar tak jakbym była chora poza tym piersi mnie bolały a zazwyczaj też przestają przed okresem
A tak w ogóle to się witam
Zaraz robię śniadanko i się szykuje do pracy
Idę dzisiaj na podgląd czy objawy owu pokryły się z rzeczywistością i jestem po15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Dzień dobry!
Ja mam nadzieję, że to będzie pierwszy cykl, w którym nie będę się doszukiwać objawów, bo to było do tej pory wykańczające...
Kiedy badać progesteron? 7dpo? Może być dzień wcześniej lub później?2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej. Ja już też powoli tracę nadzieję. Moj delikatnie zabarwiony śluz na braz, zrobił się brązowy więc na dniach przyjdzie okres. Jest to pierwszy cykl w którym się na Maxa nakręcilam i powiem Wam że jest mi mega smutno i cały dzień do bani.. Dobrze ze wieczorem zabieram mojego brataka do kina to chociaż mojego ulubionego popcornu karmelowego się nawpiepszam
-
Evellee wrote:Hej. Ja już też powoli tracę nadzieję. Moj delikatnie zabarwiony śluz na braz, zrobił się brązowy więc na dniach przyjdzie okres. Jest to pierwszy cykl w którym się na Maxa nakręcilam i powiem Wam że jest mi mega smutno i cały dzień do bani.. Dobrze ze wieczorem zabieram mojego brataka do kina to chociaż mojego ulubionego popcornu karmelowego się nawpiepszam-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
A ja mam dzis smutny dzien
Glowa zajeta...
Znajoma 3 tyg przed terminem zglosila sie do lekarza ze nie czuje ruchow dziecka...
Zrobili usg a dziecko niezywe...
Udusilo sie pepowina...
Co za kurewski swiat!!!
Jest tak slaba psychicznie
Narazie nafaszerowana lekami uspokajajacymi ale czy sie z tego podniesie to ciezko powiedziec...
Oby...