Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi dawno dawno endokrynolog mowila.ze tsh nie tyle wplywa na zajscie co na utrzymanie i prawidlowy rozwoj plodu...
Dlatego kobiety czasme mimo wysokiego tsh zachodza jesli nie robi im to burdy w cyklu
No ale wazne zeby szybko unormowac pozniejABI90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, odebrałam dzisiaj wyniki badań, które postanowiłam sama zrobić przed wizytą u ginekologa, która jest w czwartek. Czy na tej podstawie ginekolog będzie już mógł coś wywnioskować? W nawiasie norma.
TSH - 5,429 mlU/L (0,300-3,600)
FT3 - 5,26 pmol/l (3,39-6,47)
FT4 - 10,93 pmol/l (10,29-21,88)
anti - TPO - 1,80 lU/ml (1,00-16,00)
Prolaktyna - 515 mlU/l (102,00-496,00)
Badania wykonywałam w 14 dc. Owulacji jeszcze nie było. Mierzę temperaturę i robię testy owu.
-
nick nieaktualnyNada miałam na NFZ ale lekarz mi robił do którego chodzę prywatnie, jest to nieprzyjemne badanie (bardzo, bo boli i takie dziwne uczucie do tego jest) ale trwa krótko, wiec nie jest tragiczne... chociaz zobaczę jak bedzie jak przeciwbólowe zejdą ...
-
nick nieaktualnyBożenka wrote:Cześć dziewczyny, odebrałam dzisiaj wyniki badań, które postanowiłam sama zrobić przed wizytą u ginekologa, która jest w czwartek. Czy na tej podstawie ginekolog będzie już mógł coś wywnioskować? W nawiasie norma.
TSH - 5,429 mlU/L (0,300-3,600)
FT3 - 5,26 pmol/l (3,39-6,47)
FT4 - 10,93 pmol/l (10,29-21,88)
anti - TPO - 1,80 lU/ml (1,00-16,00)
Prolaktyna - 515 mlU/l (102,00-496,00)
Badania wykonywałam w 14 dc. Owulacji jeszcze nie było. Mierzę temperaturę i robię testy owu.
Tsh do zbicia
Prl tez ponad norme ale czasme jak sie tsh unormuje to i prl troche spadaABI90 lubi tę wiadomość
-
Ag1988 wrote:Nada miałam na NFZ ale lekarz mi robił do którego chodzę prywatnie, jest to nieprzyjemne badanie (bardzo, bo boli i takie dziwne uczucie do tego jest) ale trwa krótko, wiec nie jest tragiczne... chociaz zobaczę jak bedzie jak przeciwbólowe zejdą ...
Bądź dobrej myśli, dużo dziewczyn zachodzi nawet w tym samym cyklu dostałaś zwolnienie na cały dzień? -
Żanetka93 wrote:Tsh do zbicia
Prl tez ponad norme ale czasme jak sie tsh unormuje to i prl troche spada
Oby to przyniosło efekty. Zauważyłam też, że moja faza lutealna jest króciutka. Zobaczymy co powie. Już się nie mogę doczekać tej wizyty. Może coś w końcu ruszy.
-
Wejdę do domu to zabije mojego.
Wyszlam do pieca i do psa to ten mi drzwi tarasowe zamknal. Kluczy nie mam zeby wyjsc brama.
Siedze na schodach i pukam w drzwi.
A on w pokoju bez tel i z muzyka to nie slyszy...* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie -
nick nieaktualny
-
Ag1988 wrote:Po badaniu jestem drożna
Czekam na progesteron i jutro albo pojutrze na betę...
Zaraz jadę do domu spać, bo miałam chyba z 3 cięcia w pracy
Tsh ma duży wpływ niestety, dlatego najlepiej mieć 1-1,5. Przy podwyższonym, czyli powyżej 5 można poronicAg1988 lubi tę wiadomość
01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
nick nieaktualny
-
Ag super!!!!
Abi a Ty juz po wizycie? Rozmawialas z lekarzem o duphastonie po zastrzyku?
U mnie w koncu kamien z serca. Jest dzidzia w rozmiarze 0.73 cm, USG wskazuje na 6w4d, czyli ciaza jest mlodsza o kilka dni od daty ostatniej miesiaczki. Slyszalam dzis jego serducho jak bilo - prawie sie poplakalam ze szczescia. Na wszelki wypadek musze zostac jeszcze na l4 do polowy marca.
Bozenka TSH masz za wysokie, pewnie jak ono spadnie to prolaktyna tez. Tez miewalam wyniki ok 5.0 i wysoka prl a od kilku lat TSH mam ponizej 1.0 i prl w normie.MilusińskaMilena, Phiczek, Ag1988, Żanetka93, Lajni85, blair., MissKathy92, Tasia888, Esti lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaga super wieści Twój Dzidziuś to figlarz i się u Was pojawił jak się tego nie spodziewaliście, teraz niech rośnie zdrowo Ty dużo odpoczywaj!
A ja mam zwolnienie lekarskie na dziś i na jutro, bo jutro muszę jeszcze jechać po wypis ze szpitala, poza tym dziś było mi słabo i prawie zemdlałam tam w szpitalu, więc nie będę też robić z siebie "chojraka" i dziś i jutro grzecznie odpoczywamKaga lubi tę wiadomość
-
Kaga super, gratuluję. Musi to być niesamowite uczucie zobaczyć taką kruszynkę i usłyszeć jej serduszko ❤️ odpoczywaj i dbaj o Was ❤️
Kaga lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."