Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKaga u Ciebie to zmiana Lekarza też była kluczowa I to, że zaryzykował i od razu Ci podał ovitrelle Ale żeby zmienić lekarza,musiałaś najpierw trafić na głupią babę, która ostatecznie Ci pomogła poniekąd
Życie z tą taką swoją nieprzewidywalnością jest piękne
Kaga lubi tę wiadomość
-
Kaga to najszczersze gratulacje dla Was
A mnie już znieczulenie puściło i boli ząb i to megaKaga lubi tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Lajni watpie by ktorys stomatolog podjal sie wyrwania osemki w pierwszym trymestrze. Mi dwoch ginow powiedzialo, ze leczenie zebow owszem, ale zadnego wyrywania osemek. Chyba dopiero w drugim trymestrze mozna o tym myslec.
A co do cierpliwosci to racja... Na poczatku ciazy ciagle sie na cos czeka. -
nick nieaktualny
Ehh, a mialam wiele nie jeść takiego niezdrowego, ale w takiej sytuacji na kosz firmy ?
Co do stomatologów ja idę naprawiać ząbki, ale miliard razy bardziej wolę wizyty u ginekologa niż u dentysty. Strach przeogromny, ale chociaz tyle że usunęłam sobie ten kamien nazębny.
Noo i kurczę muszę schudnąć, miałam do Wielkanocy, nie da się to chociaż do wakacji, a teraz jeszcze jak się staram to przyda mi się zdrowe odżywianie i witaminki z jedzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 19:36
-
nick nieaktualny
-
Lajni nie odwołuj jeszcze ale wiesz nawet jak się podejmą to ja bym chyba nie ryzykowała potem ból itp. Mi lekarz powiedzial ze po 12 tyg moge isć na leczenie a tak to odradza.
Kaga super!! Bardzo się cieszę że wszystko jest okeej.Kaga lubi tę wiadomość
II kreski 10.01
30.01 -
A ja dziewczyny właśnie wróciłam od gina i w sumie bez żadnych istotnych informacji.. Od następnego dnia cyklu chce wprowadzić clostilbegyt, poza tym dostałam receptę.. A na pytanie jak długo może trwać kuracja metformaxem odpowiedział "długo"..
Poza tym jakiegoś okropnego doła mam dzisiaj, przyszła dziś do pracy w odwiedziny koleżanka w ciąży. Zaszła w ciążę mniej więcej w podobnym czasie co ja, z tym że moja dusza trwała raptem kilka dni.. i kurczę mimo że życzę jej z serca wszystkiego co najlepsze, jak na nią dziś popatrzylam taką rozpromienioną zrobiło mi się tak żal tego co utraciłam.. Kiedyś się udaStarania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Lajni ja dziś zapytałam jak wygląda leczenie zębów gdy kobieta jest w ciąży. Dentysta mi odpowiedział, że samo leczenie zębów jest okej ale z usuwaniem zębów woli się wstrzymywać ponieważ to może wiązać się antybiotykami a nie wszystkie kobieta może brać.-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
A ja właśnie po basenie jestem. Ja akurat chudnąć nie muszę, ale cellulit mam straszny i bryczesy, których nienawidzę. Ogólnie to jak jestem w ubraniu to każdy myśli, że szczupła i zgrabna dziewczyna. Gorzej, jak się rozbiorę
Kiedyś cwiczylam na siłowni i po tym były najlepsze efekty, ale slabłam i brakowalo mi sił. Chodziłam do różnych lekarzy, nic nie wykryli, ale z silki musiałam zrezygnować. Dopiero jak mi zdiagnozowano Hashimoto, to wyszło, o co chodzi.2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
To ja mogłabym schudnąć jakieś 3 kg może.. Ważę niecałe 55kg przy 163cm, nie tak strasznie, ale mam trochę ciałka tu i ówdzie.. Może w ramach terapii odstresowujacej zacznę coś ćwiczyć..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
55kg i 163cm.
No nie przesadzajcie hehe
Zachowujecie sie jakbyscie mialy 100kg i 150cm. I mega wałeczki* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie -
Dziewczyny ja polecam jogę. Poza tym kiedyś dużo ćwiczyłam z YT i mogę wam polecić tez kilka filmików/blogów. Mi waga ruszyła dopiero po letroksie i mteforminie (obecnie 69 kg i 170cm) Co do diet to mnie od dłuższego czasu kuszą dwie opcje, pierwsza to zupomania pani honory. Mam jej przepisy ale nie wiem czy dałabym radę na samych zupach jechać. A druga to w sumie nie dieta ale chciałabym przejść post Dąbrowskiej. Tylko trzeba wszystkie leki odstawić na ten czas, a u mnie trochę się dzieje teraz.
Lajni kciuki
Lajni85 lubi tę wiadomość