X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh 0.662
    Ft3 2.5
    Ft4 0.98
    Te 3 sie zbytnio nie zmienilo ale reszta to ja nie wiem co tak podskoczyla...
    Anty tg bylo 28 a teraz 44.33 (0.00-4.11)
    Anty tpo bylo 0.28 a teraz 5.62 (0.00-5,61)

Ciekawe co na to endo powie.
    Roznica 3 miesiecy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 13:28

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Teraz dojezdzam poza Krk;)

Nie wiem czy kojarzysz okolice Bochni ;)

Dlatego tez czesty kontakt tel bo bez powodu nawet nie jade ;D

Aaa wgl masz kogos kto ma jakakolwiek opinie o Parensie w Krk ? ;)

Kojarzę okolice, to kawałek dojeżdżasz!

Ja chodzę do Pani doktor co przyjmowała kiedyś w Parens, ale już tam nie pracuje.
    Natomiast jeśli chodzi o samą placówkę, to mogę z czystym sercem polecić Panią Doktor Esterę Kłosowicz, ja miałam podbramkową sytuację, moja Pani była na wakacjach i mi pomogła.
    Znam też parę, którzy doczekali się maleństwa z jej pomocą.

Żanetka93, Edi_28 lubią tę wiadomość

• Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola - oby cykl przyniósł dobre wieści :)
    Przeczytałam Twój pamiętnik i sporo przeszlasz - przykro mi. Ale najważniejsze ze się nie poddajesz i walczysz !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 13:40

Phiczek, Ladinola lubią tę wiadomość

PCOS ??
    Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • nada Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexandra88 wrote:
    A to badania robi Ci za darmo czy musisz coś płacić ? (W sensie te zlecone na karowej).

Abi cena jak za taki komplet to spoko :)

W szpitalu normalnie na NFZ. Powiedziala, ze nawet tam inseminacje robia. Zdziwilam sie.

Ladinola witaj!

Dziewczyny czy ktoras ma ten ebook? zastanawiam sie czy kupic ale cena mnie przeraza. http://akademia-plodnosci.shoplo.com/kolekcja/frontpage/ebook-28-dni-do-plodnosci ten darmowy jadlospis za to jest bardzo spoko

Ladinola lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cena tego ebooka jest straszna, książki drukowane aż tyle nie kosztują... Ogólnie spoko, jeśli to komuś pomogło, ale te panie wg mnie nabijaja kasę na staraczkach.

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, ale inseminacja na nfz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie ściągnęłam tylko ten darmowy, ale ja to umiem podporzadkować się jadłospisom, poza tym gotuje dla siebie i męża, więc muszę iść na kulinarne kompromisy :D

ABI90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    W szpitalu normalnie na NFZ. Powiedziala, ze nawet tam inseminacje robia. Zdziwilam sie.

Ladinola witaj!

Dziewczyny czy ktoras ma ten ebook? zastanawiam sie czy kupic ale cena mnie przeraza. http://akademia-plodnosci.shoplo.com/kolekcja/frontpage/ebook-28-dni-do-plodnosci ten darmowy jadlospis za to jest bardzo spoko
    Ja osobiście mam dietę od lekarza i taka książka z przepisami dla mnie jest stratą pieniędzy, bo większość przepisów zawiera te produkty, których ja nie mogę spożywać. ;) Wystarczy zapoznać się z produktami, które są bogate w witaminy, które sprzyjają płodności i samemu stworzyć sobie przepisy. :)
    Cena jest okrutna moim zdaniem. ;)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 12:06

• Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:

Ladinola witaj!

Ooo kurde to faktycznie. Tyle za te badania trzeba płacić ze szok. Dobrze ze są lekarze którzy na NFZ wysyłają. Ja dam jeszcze szanse temu obecnemu ginowi, ale będę miała na uwadze Twoja Panią doktor :)

PCOS ??
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • blair. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale do nadrobienia od rana! :)

Z tego co wiem to można zrobić inseminację na nfz, jeśli wcześniej się nie podchodziło prywatnie.

A co wcześniejszego tematu <3 to mój też woli rano. Ale nawet ovufriend podpowiadał chyba 2 dni temu że warto rano, bo po nocy jest więcej plemników :P

Ladinola czyli to był pozytyw wczoraj, super, teraz niech temperatura rośnie! :)

• blair. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phiczek wrote:
    Tsh 0.662
    Ft3 2.5
    Ft4 0.98
    Te 3 sie zbytnio nie zmienilo ale reszta to ja nie wiem co tak podskoczyla...
    Anty tg bylo 28 a teraz 44.33 (0.00-4.11)
    Anty tpo bylo 0.28 a teraz 5.62 (0.00-5,61)

Ciekawe co na to endo powie.
    Roznica 3 miesiecy

Te anty wyniki Ci dosyć skoczyły, kiedy masz wizytę u endo?

• nada Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a do kogo chodzisz? Trzymam kciuki, że jednak się uda i nie trzeba będzie już kombinować :)

Wydaje mi się, że na NFZ skoro w szpitalu. Musiałabym dopytać. Mi gin powiedziała, że po drożności mam zrobić test na wrogość śluzu, ale to już w klinice niepłodności.

no nic, to nie będę wydawać kasy, liczyłam na jakieś zniżki u nich, ale obserwuje insta i nic. Ale ten darmowy jadłospis polecam. Wciągam teraz prawie codziennie owsiankę z kakao przez nie :) Ogólnie dziewczyny robią też dużo dobrego non profit. Trzeba im przyznać.

PplPp1.png
  • Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    Ola a do kogo chodzisz? Trzymam kciuki, że jednak się uda i nie trzeba będzie już kombinować :)

Wydaje mi się, że na NFZ skoro w szpitalu. Musiałabym dopytać. Mi gin powiedziała, że po drożności mam zrobić test na wrogość śluzu, ale to już w klinice niepłodności.

no nic, to nie będę wydawać kasy, liczyłam na jakieś zniżki u nich, ale obserwuje insta i nic. Ale ten darmowy jadłospis polecam. Wciągam teraz prawie codziennie owsiankę z kakao przez nie :) Ogólnie dziewczyny robią też dużo dobrego non profit. Trzeba im przyznać.

Obecnie do dr Milewczyka, przyjmuje na Siennej.
    Tez mam cicha nadzieje ze nie trzeba będzie kombinować ;)

Zaciekawiała mnie z tym ebookiem - muszę spojrzeć na stronę do dziewczyn :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 14:43

Edi_28 lubi tę wiadomość

PCOS ??
    Cienkie endometrium
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blair. wrote:
    Te anty wyniki Ci dosyć skoczyły, kiedy masz wizytę u endo?
    Nie wiem czemu skoczyly.
    Na 15 mam wizyte

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 12:07

• nada Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wow! jakie ma odbre opinie ten doktor! ale chyba dostać się do niego ciężko.

Alexandra88 lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam czy dzisiejszy test zaliczyć jako pozytyw na wykresie czy negatyw, mi się wydaję, że to jeszcze pozytyw... :)

vg0dnn.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 14:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój Lekarz właśnie pracuje w szpitalu, więc to hsg miałam na nfz. Zobaczę co dalej wymyśli.. Może faktycznie dałoby radę żeby nam tą inseminację zrobił na nfz.. nie wiem czy w ogóle robi.. Dlatego Go nie zmieniam póki nie powie nam, że już nic dla nas nie wymyśli ...

nada lubi tę wiadomość

• Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    o wow! jakie ma odbre opinie ten doktor! ale chyba dostać się do niego ciężko.

No z terminami jest różnie niestety. Czasem ciężko się dostać i mało kto rezygnuje. Ale tez mnie skusiły opinie na jego temat :)

Zreszta on tez przyjmuje na Karowej z tego co widzę - tylko nie mówił o badaniach na NFZ - muszę się go o to spytać jak będę na wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 14:58

PCOS ??
    Cienkie endometrium
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ