Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZnaczy wiesz u Cb nie jest to jakas trgicznie przekroczona norma wiec moze jakies zawirowanie
Ale oglnie tak mi mowila endokrynlog o antycialach
Moja sis miala nawet sporo ponad norme i potwierdzilo sie hashimoto mimo reszty okej ale tak jak mowie miala przekroczone duzo ponad norme
A co do mojego okresu to bedzie bedzie
Wierny mi jest
Nie zawodzi haha -
Alexandra88 wrote:Każda z nas czeka i na każda z nas przyjdzie pora - mocno w to wierze
Ja chyba tez bym się wstrzymała z ogłaszaniem tej nowiny wśród rodziny, podzielilabym się ta nowina tutaj z Wami tylko a dopiero po jakimś czasie z innymi wiem ze jakbyśmy powiedzieli teściom to już by wszyscy w rodzinie wiedzieli tajemnicy dochować to nie umieją
Co do tłustego czwartku - ja jestem z tych, co za słodyczami nie przepadają, ale pewnie jutro wstąpię po jakieś pączki dla męża
Lajni a co za badania robiłaś ? Betę powtarzałas ? Bądź dobrej myśli
Żanetka to glukoza idealna
Takie zdjęcia się nie udostępnia... Po porodzie rozumiem. Jak się coś stanie, to każdy potem pyta i rozdrapuje...01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
nick nieaktualny
-
Phiczek a miałaś robione usg tarczycy ?
U mnie w rodzinie tata ma hashimoto i endo kazał mi zrobić tsh +przeciwciała i właśnie tez usg.PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
Lajni85 wrote:Robiłam betę. Pewnie do 19 będzie wynik... Od tego widoku krwi chyba mi się słabo zrobiło...
Takie zdjęcia się nie udostępnia... Po porodzie rozumiem. Jak się coś stanie, to każdy potem pyta i rozdrapuje...
Następnym razem patrz w inna stronę koniecznie daj znać jak będziesz mieć wyniki !
Żanetka a może teraz zrobi psikus Ci okres i się ni pojawi ?PCOS ??
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
Kochana
Endo na wizycie robi usg.
Tak samo w razie wu biopsje.
Zanetka
Kto wie
Ale jak ma sie bez powodu spozniac to lepiej niech bd w terminie xD* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie -
Phiczek wrote:Kochana
Endo na wizycie robi usg.
Tak samo w razie wu biopsje.
Zanetka
Kto wie
Ale jak ma sie bez powodu spozniac to lepiej niech bd w terminie xD
Ano widzisz - u mnie nie robił na wizycie, kazał oddzielnie zapisać się na usg (ale wtedy robiłam to w luxmedzie bo miałam pakiet) dlatego pytam.
Racja - jak ma się spóźniać bez powodu to lepiej żeby się pojawiła @
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 16:42
PCOS ??
Cienkie endometrium
U mnie też miała być wielką tajemnica i nie ma tajemnicy. Musiałam się wytłumaczyć z trzydniowego pobytu w szpitalu. Ze złego samopoczucia, spania w środku dnia, niepicia alkoholu itd
Poza tym w pewnym momencie chciałam, żeby moja rodzina też wiedziała, bo nie ja jedna na to dziecko czekałam. Jak się coś stanie to trudno... Ale mam dość czarnych myśli. Dziś pisałam na PW z jedną dziewczyna, że moje kolezanki urodziły dzieci bez zrobienia jednej bety, czekania na serduszko itd. Niestety to forum ma momentami fatalny wpływ - człowiek się naczyta i wszędzie szuka problemu.
Udostępnianie na FB to gruba przesada, ale tez 9 miesięcy się kryć nie zamierzam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 16:43
Stookrotka, Ag1988, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBedzie bedzie
Moze to glupio zabrzmi ale to sie czuje hehe
Poprostu wiem
Zreszta ja mam laski tydzien przed okresem taki pms ze szok
Bola cycko brzuch pomalu zaczyna no wsio inne rzeczy
Zawsze rowny tydzien przed
I tym razem jest tak samo
Na logike - gdy sie uda musi byc jakas roznica
Chociaz jedna ale musi byc
I gdy kiedykolwiek zobacze jakas roznice to uwierze
Zreszta od jakiegos czasu ja nie czekam nawet na termin okresu
Testowalam z poczatku a od jakiegos czasu olalam.testowania patrzenie na objawy jakies itp
Poprostu czekam na okres
Zawsze lepiej sie milo zaskoczyc niz rozczarowac
Phiczek, Kaga lubią tę wiadomość
-
Kaga
Wiesz ile razy ja byłam w ciąży według ludzi hehe
11 piłkarska może by się nazbierała
Bo przytylam. Bo byłam na urlopie. Każdy powod dobry żeby na miescie gadać ze nasza Ania w ciazy hehe* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
Poczekaj Phia co będzie gadania jak będziesz już z brzuszkiem chodzić xd
Zanetka i dobrze, że nie testujesz. Ja testowałam chyba w pierwszym i drugim miesiącu a później już mi żal było kasy na bezsensowne sikanie. Do tej pory nie umiem wytłumaczyć czemu zatestowalam 5.02... chyba tylko dlatego że duphaston odstawiłam. :p Bo objawów - poza zmęczeniem - nie mam żadnych do dziś. Cycki były takie same jak na pms, brzuch nie boli wcale, żadnych krwawień implatacyjnych itdWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 16:53
-
Haha to bd mowic ze przytylam
Ja przez 50cs zaledwie pare razy testowalam. A tylko dlatego ze albo @ mi sie raz spozniala 9 dni albo ktoras z forum mi zmarudzilaKaga lubi tę wiadomość
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
nick nieaktualny
-
Laski
Pokaze Wam nasz funfele
Od soboty się panoszyla po chacie hehe
Sorki za syf pod pazurkami ale remontujemy sie xDWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 17:04
Kaga, Lajni85, Esti lubią tę wiadomość
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
Na pewnym etapie ta beta już nie ma sensu. Trzy wyniki to chyba absolutny max, chyba że lekarz zlecił inaczej, bo ma wątpliwości. Dla mnie czekanie na wyniki bety to był stresowy horror.
Ja w szpitalu miałam taką sytuację że miałam w jednej ręce wenflon, na drugiej siniak na pół ręki po pobraniu. Obie dłonie w siniakach, bo też miałam pobierane. Trzeciego dnia cztery pielęgniarki próbowały mi pobrać krew i dopiero tej ostatniej się udało, bo już nie było skąd. Teraz muszę iść na badania i muszę czekać bo nadal wszędzie siniaki.
Ag hah zmieniło sie. Dopóki zaś nie przeczytam o obumarłej ciąży jakiejś :p -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLajni85 - kciuki za betę!
Kaga - to ja Ci przesyłam pozytywne wieści o zdrowym, silnym maluszku, który się wczoraj urodził mojej koleżance, ma już drugiego takiego brzdąca a ani pół bety nie zrobiła
Co do bety - koszmarek dla mnie.. robiłam z 5 razy w życiu i stres gigant.. szkoda, że u mnie zawsze negatywna.. ale kiedyś się udaLajni85, Kaga lubią tę wiadomość
-
Kaga to prawda, człowiek się naczyta i potem wariuje. Moja dobra koleżanka jest teraz w ciąży, bety ani jednej nie robiła, spóźnił jej się okres to zrobiła test, wyszedł pozytywny to umówiła się na wizytę u lekarza, widzialysmy się niedawno to była w 13 tygodniu i byłyśmy w aptece kupić jej kwas foliowy, bo lekarka kazała jej teraz zacząć brać. Zero stresu że coś mogłoby pójść nie tak, w ogóle nie jest tego świadoma, po prostu jest ciąża to będzie dziecko
Kaga lubi tę wiadomość