Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola badałam prolaktynę przy początku starań i była okej, ale taka normalna, bez obciążenia. Co do doktor to wcześniej byłam u Kaczynskiego i był taki oschły, zmieniłam na nią i ogarnął mnie taki spokój. Jakby wszystko miało być już dobrze także się jej trzymam
Alexandra88 lubi tę wiadomość
-
nada wrote:Ola badałam prolaktynę przy początku starań i była okej, ale taka normalna, bez obciążenia. Co do doktor to wcześniej byłam u Kaczynskiego i był taki oschły, zmieniłam na nią i ogarnął mnie taki spokój. Jakby wszystko miało być już dobrze także się jej trzymam
To dobrze ze udało Ci się zapisać na 01.03. Ja w tamtym roku tez zmieniłam lekarza (na początku byłam zadowolona, ale teraz znowu zastanawiam się czy nie wrócić do poprzedniej swojej), sama już nie wiem.
Od kiedy się u niej leczysz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 12:00
PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
nada wrote:a czemu zmienilas?
Miałam wrażenie ze tamtej gin brakowało już pomysłów na dalsze moje leczenie. Przeważyło chyba to ze przepisała mi clo, a ja owulke mam, wiec zastanawiałam się po co to clo. No i jak na ostatniej wizycie mi powiedziała ze dobrze by było gdybym po seksie nogi do góry trzymała to byłam w szoku (czasem tak robię ale nie sądziłam ze usłyszę to od lekarza).Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 12:04
PCOS ??
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
nick nieaktualny
-
haha co ty mówisz a to jakas klinika nieplodnosci? gin endo czy zwykly gin?
ja zmieniłam, bo poczułam się naciągana. Miałam termin HSG wyznaczony, ale nie udało mi sie zrobić wszystkich badan, napisałam do kliniki i poprosiłam o przeniesienie, skonsultowali sprawę z gin i oddzwonili, ze muszę przyjść na kolejna wizytę (180 zl) i wtedy przeniosą mi termin. Oczywiście HSG nie w szpitalu, tylko u nich (700zl) także podziękowałam. Ostatnio mnie nie badał, na wizycie popatrzył tylko na moje AMH i powiedział, ze jakbym miała 40 lat to by mówił wow a tak to trzeba szybko działać i tyle. I w sumie się ciesze, że tak wyszlo, bo trafiłam do niej. Przyjmuje na Karowej i wszystko zleca tam. Opowiada co robi i jest ogolnie spoko babka, dlatego ciezko sie pewnie do niej dostac.Alexandra88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAbi to spoko cena
Moj obecny gin tez jest ok
Zawsze pod telefonem
Wyniki wysylam sms gdy jest cos nie tak kaze przyjsc a gdy ok nie
A tu poprzedniego z samymiw wynikami musialam.sie zglaszac osobosie bo liczyl sobie wizyte..
Obecny wogole jak robi usg jest taki dokladny wszystko tlumaczy pokazuje
Przy badaniu tez jest okej
Ogolnie ciesze sie ze zmienilam go
Widac lekarza poswieconego pracy a nie byleby zbyc
Takich sie doceniaABI90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nada wrote:haha co ty mówisz a to jakas klinika nieplodnosci? gin endo czy zwykly gin?
ja zmieniłam, bo poczułam się naciągana. Miałam termin HSG wyznaczony, ale nie udało mi sie zrobić wszystkich badan, napisałam do kliniki i poprosiłam o przeniesienie, skonsultowali sprawę z gin i oddzwonili, ze muszę przyjść na kolejna wizytę (180 zl) i wtedy przeniosą mi termin. Oczywiście HSG nie w szpitalu, tylko u nich (700zl) także podziękowałam. Ostatnio mnie nie badał, na wizycie popatrzył tylko na moje AMH i powiedział, ze jakbym miała 40 lat to by mówił wow a tak to trzeba szybko działać i tyle. I w sumie się ciesze, że tak wyszlo, bo trafiłam do niej. Przyjmuje na Karowej i wszystko zleca tam. Opowiada co robi i jest ogolnie spoko babka, dlatego ciezko sie pewnie do niej dostac.
Serio tak mi powiedziała - wiesz w jakim szoku byłam ona to gin- położnik.
Teraz chodzę do gin-endo i andro w jednym z dwóch wizyt byłam zadowolona, chociaż po ostatnim przepisaniu leków nadal nie mam @. Poczekam jeszcze do poniedziałku i jak nie przyjdzie to muszę się gdzieś umówić bo to normalne nie jest. Tylko on jest drogi bo za wizytę z usg liczy sobie 280 zł. Ale podobno skuteczny jest jak ma się problemy z zajściem.
To faktycznie u Ciebie to wyglądało na naciąganie, słabe to takie podejście. Przecież większość z nas jakby usłyszała coś takiego to by zrezygnowała.
A to badania robi Ci za darmo czy musisz coś płacić ? (W sensie te zlecone na karowej).
Abi cena jak za taki komplet to spoko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 13:08
PCOS ??
Cienkie endometrium
nick nieaktualny
-
Ladinola wrote:Hej hej! Mogę do was dołączyć? Do tej pory udzielałam się tylko na wątkach oczekujących na testowanie.
Pewnie - witamy
Opowiedz nam coś o sobiePCOS ??
Cienkie endometrium
nick nieaktualny
-
ABI90 wrote:Na szczęście piątek już tuż tuż. Ahhh bo co lekarz to podejście, ten mój nowy wczoraj na wizycie powiedział że jeśli lekarz chce się zajmować leczeniem niepłodności na 100% to musi znaleźć czas dla pacjentki, na każdy telefon, każdy wynik czy wizytę. Bo podziękowałam że w niedzielę udało się zrobić monitoring, no i nie jest zdziercą, wczoraj wizyta zastrzyk i cytologia wyniosło mnie 120zł. U poprzedniego za samą receptę płaciłam 150 Szkoda że tak mało jest tych lekarzy z powołania...35cs - oficjalnie, ponad 9 lat współżycia bez antykoncepcji
Krzywa insulinowa 6,8/21,5/23,3
Krzywa cukrowa 76,9/70/66,4
Homa IR 1.29
TSH 1,995
10.2018 - histeroskopia , usunięty polip
12.2018 - HSG , oba jajowody drożne
AMH 4,14, Nadwaga, 32lata
On - 08.2018 oligoastheoterratozoospermia , profertil 10.2018- 07.2019
08/2018: koncentracja 13,1mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 13%
02/ 2019: koncentracja 38,9mln/ml, morfologia 1%, ruch postępowy 12%
07/2019: koncentracja 24,4mln/ml,morfologia 1% , ruch postępowy 23%
12/2019: koncentracja 84,0 mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 28%
01/2020 (klinika): koncentracja 10,0 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 50%
07/2020 (klinika): koncentracja 11,2 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 25%
Podwyższona prolaktyna, bromergon od 10-12.2019, obecnie w normie. 38lat
Gyncentrum od 01.2020
I IUI 6/2021🍷
II IUI 8/2021 🍷
Od 21.09 krótki protokół IVF, 02.10 punkcja, objawy hiperstymulacji, transfer odroczony -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStaram się z mężem o dziecko od 3 lat, ogólnie licząc poprzedni związek to staram się od około 5 lat. Jak widać w podpisie miałam ciąże pozamaciczną w 2015 roku, w tamtym roku w październiku poronienie. Więcej o sobie opisałam w pamiętniku. Od października 2017 w końcu mam zdiagnozowane problemy z tarczycą - niedoczynność. Miałam epizod z guzem przysadki mózgowej. Dzisiaj 8dc, wczoraj już raczej test wykazał PIK, dzisiaj kreseczka blednie. Sama jestem ciekawa jak będzie wyglądał ten cykl.
Phiczek lubi tę wiadomość