X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nada Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna Suchta, gin-endo :)

Alexandra88 lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola badałam prolaktynę przy początku starań i była okej, ale taka normalna, bez obciążenia. Co do doktor to wcześniej byłam u Kaczynskiego i był taki oschły, zmieniłam na nią i ogarnął mnie taki spokój. Jakby wszystko miało być już dobrze także się jej trzymam

PplPp1.png
  • Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    Ola badałam prolaktynę przy początku starań i była okej, ale taka normalna, bez obciążenia. Co do doktor to wcześniej byłam u Kaczynskiego i był taki oschły, zmieniłam na nią i ogarnął mnie taki spokój. Jakby wszystko miało być już dobrze także się jej trzymam

To dobrze ze udało Ci się zapisać na 01.03. Ja w tamtym roku tez zmieniłam lekarza (na początku byłam zadowolona, ale teraz znowu zastanawiam się czy nie wrócić do poprzedniej swojej), sama już nie wiem.

Od kiedy się u niej leczysz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 12:00

PCOS ??
    Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • nada Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu zmienilas?

PplPp1.png
  • Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    a czemu zmienilas?

Miałam wrażenie ze tamtej gin brakowało już pomysłów na dalsze moje leczenie. Przeważyło chyba to ze przepisała mi clo, a ja owulke mam, wiec zastanawiałam się po co to clo. No i jak na ostatniej wizycie mi powiedziała ze dobrze by było gdybym po seksie nogi do góry trzymała to byłam w szoku :-P (czasem tak robię ale nie sądziłam ze usłyszę to od lekarza).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 12:04

PCOS ??
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze mialas slabe endo...
    Wiec i tal krociutkie krawawienie
    Albo do nie miesiaczka tylko np jakies krwawienie

Najlepiej skonsultuj

• nada Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha co ty mówisz :D a to jakas klinika nieplodnosci? gin endo czy zwykly gin?

ja zmieniłam, bo poczułam się naciągana. Miałam termin HSG wyznaczony, ale nie udało mi sie zrobić wszystkich badan, napisałam do kliniki i poprosiłam o przeniesienie, skonsultowali sprawę z gin i oddzwonili, ze muszę przyjść na kolejna wizytę (180 zl) i wtedy przeniosą mi termin. Oczywiście HSG nie w szpitalu, tylko u nich (700zl) także podziękowałam. Ostatnio mnie nie badał, na wizycie popatrzył tylko na moje AMH i powiedział, ze jakbym miała 40 lat to by mówił wow a tak to trzeba szybko działać i tyle. I w sumie się ciesze, że tak wyszlo, bo trafiłam do niej. Przyjmuje na Karowej i wszystko zleca tam. Opowiada co robi i jest ogolnie spoko babka, dlatego ciezko sie pewnie do niej dostac.

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Moze mialas slabe endo...
    Wiec i tal krociutkie krawawienie
    Albo do nie miesiaczka tylko np jakies krwawienie

Najlepiej skonsultuj
    ale az tak slabe? zobaczymy co powie w piatek...

PplPp1.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 12:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi to spoko cena ;)

Moj obecny gin tez jest ok

Zawsze pod telefonem
    Wyniki wysylam sms gdy jest cos nie tak kaze przyjsc a gdy ok nie
    A tu poprzedniego z samymiw wynikami musialam.sie zglaszac osobosie bo liczyl sobie wizyte..

Obecny wogole jak robi usg jest taki dokladny wszystko tlumaczy pokazuje

Przy badaniu tez jest okej ;)

Ogolnie ciesze sie ze zmienilam go ;)

Widac lekarza poswieconego pracy a nie byleby zbyc ;)

Takich sie docenia ;)

ABI90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka do kogo chodzisz w Krakowie ?

• Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    haha co ty mówisz :D a to jakas klinika nieplodnosci? gin endo czy zwykly gin?

ja zmieniłam, bo poczułam się naciągana. Miałam termin HSG wyznaczony, ale nie udało mi sie zrobić wszystkich badan, napisałam do kliniki i poprosiłam o przeniesienie, skonsultowali sprawę z gin i oddzwonili, ze muszę przyjść na kolejna wizytę (180 zl) i wtedy przeniosą mi termin. Oczywiście HSG nie w szpitalu, tylko u nich (700zl) także podziękowałam. Ostatnio mnie nie badał, na wizycie popatrzył tylko na moje AMH i powiedział, ze jakbym miała 40 lat to by mówił wow a tak to trzeba szybko działać i tyle. I w sumie się ciesze, że tak wyszlo, bo trafiłam do niej. Przyjmuje na Karowej i wszystko zleca tam. Opowiada co robi i jest ogolnie spoko babka, dlatego ciezko sie pewnie do niej dostac.

Serio tak mi powiedziała - wiesz w jakim szoku byłam :D ona to gin- położnik.
    Teraz chodzę do gin-endo i andro w jednym :-P z dwóch wizyt byłam zadowolona, chociaż po ostatnim przepisaniu leków nadal nie mam @. Poczekam jeszcze do poniedziałku i jak nie przyjdzie to muszę się gdzieś umówić bo to normalne nie jest. Tylko on jest drogi bo za wizytę z usg liczy sobie 280 zł. Ale podobno skuteczny jest jak ma się problemy z zajściem.

To faktycznie u Ciebie to wyglądało na naciąganie, słabe to takie podejście. Przecież większość z nas jakby usłyszała coś takiego to by zrezygnowała.

A to badania robi Ci za darmo czy musisz coś płacić ? (W sensie te zlecone na karowej).

Abi cena jak za taki komplet to spoko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 13:08

PCOS ??
    Cienkie endometrium
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Mogę do was dołączyć? :) Do tej pory udzielałam się tylko na wątkach oczekujących na testowanie. :)

RudaMaruda25, Alexandra88, Żanetka93, ABI90, blair. lubią tę wiadomość

• Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Hej hej! Mogę do was dołączyć? :) Do tej pory udzielałam się tylko na wątkach oczekujących na testowanie. :)

Pewnie - witamy :)
    Opowiedz nam coś o sobie :)

PCOS ??
    Cienkie endometrium
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wbijaj ! :)

• Jane208 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Na szczęście piątek już tuż tuż. Ahhh bo co lekarz to podejście, ten mój nowy wczoraj na wizycie powiedział że jeśli lekarz chce się zajmować leczeniem niepłodności na 100% to musi znaleźć czas dla pacjentki, na każdy telefon, każdy wynik czy wizytę. Bo podziękowałam że w niedzielę udało się zrobić monitoring, no i nie jest zdziercą, wczoraj wizyta zastrzyk i cytologia wyniosło mnie 120zł. U poprzedniego za samą receptę płaciłam 150 :/ Szkoda że tak mało jest tych lekarzy z powołania...
    Ja za każdą wizytę płacę 200 zł, nawet monitoring gdzie to trwa 10 minut... Pierwsza wizyta z cytologia i kolposkopia, z wynikiem od razu zapłaciłam 350 zł... Myślę że swojemu lekarzowi zafundowałam już fajne wakacje

35cs - oficjalnie, ponad 9 lat współżycia bez antykoncepcji
    Krzywa insulinowa 6,8/21,5/23,3
    Krzywa cukrowa 76,9/70/66,4
    Homa IR 1.29
    TSH 1,995
    10.2018 - histeroskopia , usunięty polip
    12.2018 - HSG , oba jajowody drożne
    AMH 4,14, Nadwaga, 32lata

On - 08.2018 oligoastheoterratozoospermia , profertil 10.2018- 07.2019
    08/2018: koncentracja 13,1mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 13%
    02/ 2019: koncentracja 38,9mln/ml, morfologia 1%, ruch postępowy 12%
    07/2019: koncentracja 24,4mln/ml,morfologia 1% , ruch postępowy 23%
    12/2019: koncentracja 84,0 mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 28%
    01/2020 (klinika): koncentracja 10,0 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 50%
    07/2020 (klinika): koncentracja 11,2 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 25%
    Podwyższona prolaktyna, bromergon od 10-12.2019, obecnie w normie. 38lat

Gyncentrum od 01.2020
    I IUI 6/2021🍷
    II IUI 8/2021 🍷
    Od 21.09 krótki protokół IVF, 02.10 punkcja, objawy hiperstymulacji, transfer odroczony
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odebralam wyniki tarczycowe...

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Żanetka do kogo chodzisz w Krakowie ?

Teraz dojezdzam poza Krk;)

Nie wiem czy kojarzysz okolice Bochni ;)

Dlatego tez czesty kontakt tel bo bez powodu nawet nie jade ;D

Aaa wgl masz kogos kto ma jakakolwiek opinie o Parensie w Krk ? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phiczek wrote:
    A ja odebralam wyniki tarczycowe...

I jak tam

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się z mężem o dziecko od 3 lat, ogólnie licząc poprzedni związek to staram się od około 5 lat. Jak widać w podpisie miałam ciąże pozamaciczną w 2015 roku, w tamtym roku w październiku poronienie. Więcej o sobie opisałam w pamiętniku. Od października 2017 w końcu mam zdiagnozowane problemy z tarczycą - niedoczynność. Miałam epizod z guzem przysadki mózgowej. Dzisiaj 8dc, wczoraj już raczej test wykazał PIK, dzisiaj kreseczka blednie. Sama jestem ciekawa jak będzie wyglądał ten cykl. :)

Phiczek lubi tę wiadomość

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ